Μετάβαση στο περιεχόμενο

xbasis

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

xbasis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. στην θέση που θα μπει ο θερμοστάτης έχω καλώδιο 5χ1 που αρχικά είχαμε υπολογίσει για το κανονικό χειριστήριο του ίδιου του fcu. Λογικά είναι αρκετό για την λειτουργία?
  2. Έχω απορρίψει το KNX από την αρχή που έκανα την μελέτη για smart home. Είναι μεν πολύ καλό και σταθερό αλλά πολύπλοκο και θέλει πάντα άνθρωπο για προγραμματισμό , αλλαγές, αυτοματισμούς, σενάρια κτλ. Έχω προχωρήσει με σύστημα IoT με bluetooth της Vimar.
  3. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έριξα μια ματιά στους θερμοστάτες. Γνωρίζεις αν πρέπει τα fcu να έχουν κάποια συγκεκριμένη προδιαγραφή ώστε να μπορέσουν να συνδεθούν στους συγκεκριμένους θερμοστάτες? Τα fcu που σκέφτομαι είναι 3τμχ MKH3-350-R3./ 3.85- 3.70 KW και 1τμχ MKΤ2-V400/ 3.60 – 5.40 ΚW
  4. Δεν έχω καθόλου ασχοληθεί με home assistant. Είδα μετά το μύνημά σου ένα tutorial και μοπυ φάνηκε λίγο πολύπλοκο στο setup τουλάχιστον τώρα που δεν έχω καθόλου εμπειρία. Από την άλλη με το παραπάνω κείμενο σου καταλαβαίνω ότι θα μπορούσα να κάνω on/off το κάθε fan coil με automation και το απλό θερμόμετρο. Τα fan coil έχουν και 3 ταχύτητες ανεμιστήρα. Αυτό πως μπορείς να το ελέγξεις με το home assistant? Επίσης χωρίς να παραβιάζουμε τους κανόνες του forum μπορείς να συστήσεις κάποιον που να γνωρίζει και να μπορεί να σου σετάρει αρχικά ένα τέτοιο σύστημα?
  5. Θέλω να εγκαταστήσω αντλία θερμότητας Inventor 12.1 KW τριφασική σε διαμέρισμα 85μ2 με 4 fancoil Midea MKH3-350-R3. Από την εταιρεία που προμηθεύομαι τα μηχανήματα μου λένε ότι δεν υπάρχουν smart θερμοστάτες για έλεγχο των 4 fcu. Όλο το σπίτι έχει ανακαινιστεί με διακόπτες smart Vimar της σειράς Arke και όλες οι συσκευές , φώτα, ρολλά κτλ ελέγχονται από ένα Echo Dot ηχείο της Amazon Alexa που υπάρχει σε κάθε χώρο με φωνητικές εντολές. Θέλω να βρω μια λύση για τους επίτοιχους θερμοστάτες που θα ελέγχουν τα φανκοιλ ώστε να μπορώ από το κινητό αλλά και με φωνητικές εντολές σε πλατφόρμα Alexa αλλά και Apple Home Kit, να ανεβάζω θερμοκρασία ή να κατεβάζω, να δυναμώνω ή να χαμηλώνω την ανεμιστήρα ή και να σβήνω το κάθε φανκοιλ. Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια
  6. Αγαπητοί φίλοι σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Ποτέ μα ποτέ δεν υποτίμησα ή υποτιμάω την δουλειά, τις σπουδές τις γνώσεις ή τις απλές συμβουλές του καθενός. Πολύ περισσότερο αν αυτός ο κάποιος είναι ο πολιτικός μηχανικός ενός έργου που είμαι κύριος και που επενδύω τα χρήματα που με προσπάθεια έχω μαζέψει και που εξαρτώ το μέλλον μου.. Ο μηχανικός που είχα δεν έδειξε σχεδόν σε κανένα στάδιο του έργου ενεργό ενδιαφέρον. Εννοώ ότι η μοναδική επίβλεψη που έκανε ύστερα από δικιά μου μεσολάβηση ήταν η παρουσία του για 5 λεπτά πριν από την σκυροδέτηση κάθε πλάκας. Και στην τελική ανάλυση δεν παραπονιέμαι γιά αυτό γιατί καλώς ή κακώς εγώ μπορούσα να κάνω κάποια επίβλεψη. Το θέμα αφορά μόνο στο θέμα της αμοιβής και της συνταξιοδότησης που τουλάχιστον από τις απαντήσεις σας καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να βρεθεί λύση παρά μόνο να προσπαθήσω να συννενοηθώ με τους δύο μηχανικούς για να πληρώσω ξανά όσο το δυνατόν λιγότερη επίβλεψη από εδώ και μέχρι την αποπεράτωση. Σας ευχαριστώ εκ νέου και ευπρόσδεκτα τα όποια σχόλιά σας.
  7. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.. 1.Αφορούσε όλες τις αμοιβές επίβλεψεις. Μάλιστα ζήτησα από την πολεοδομία αντίγραφα όπου φαίνεται ότι έχει πληρωθεί το σύνολο της επίβλεψης. 2.Δεν έχω ιδέα τι είναι αυή η υπεύθυνη δήλωση αν την έκανε ο μηχανικός μου που την υπέβαλλε και τι μπορεί να έγραφε. 3.Μικροπράγματα που γίνονται σε κάθε κατασκευή 4.Μόνο υπογραφή. Ούτως ή άλλως ήμουν ο ίδιος εργοδηγός στην οικοδομή μου, είμαι και δομικός, έχω και την εμπειρία. Το ΤΕΕ πως θα μπορούσε να βοηθήσει στο πρόβλημά μου? Ο μηχανικός έχει συνταξιοδοτηθεί πλέον άρα δεν θα έχει σχέση και με το ΤΕΕ πιθανότατα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
  8. Αγαπητοί φίλοι, αντιμετωπίζω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα σε οικοδομή ιδιοκτησίας μου και χρειάζομαι την βοήθεια όποιου μπορεί να βοηθήσει.. Συγκεκριμένα είμαι ιδιοκτήτης μιάς οικοδομής με αρχική άδεια οικοδομής το 2003. Η άδεια είχε δύο κομμάτια, καταστήματα και κατοικίες. Ξεκίνησα λοιπόν την κατασκευή και ολοκλήρωσα βέβαια όλο τον φέρων οργανισμό του κτιρίου. Ολοκλήρωσα και όλα τα υπόλοιπα στάδια της οικοδομής στο κομμάτι των καταστημάτων και το έργο σταμάτησε σε αυτό το στάδιο από το 2004. Όταν ολοκλήρωσα το κατάστημα χρειάστηκα την υπογραφή του επιβλέποντα μηχανικού, ο οποίος παρεπιπτώντος δεν επίβλεψε τίποτα, για να πάρω ρεύμα μια που ήδη είχα βρεί ενοικιαστή για το κατάστημα. Ο μηχανικός ούτε λίγο ούτε πολύ με εκβίασε να του πληρώσω τη συνολική αμοιβή για την επίβλεψη όλου του κτιρίου προκειμένου να υπογράψει για το κατάστημα και όχι αναλογικά μέχρι το στάδιο που βρισκόταν η κατασκευή, και αναγκαστικά λόγο της πίεσης του ενοικιαστή του εξόφλησα το ποσό. Η επίβλεψη ξεπερνούσε τα 6000 ευρώ. Σ'αυτό το στάδιο παρέμεινε η οικοδομή μέχρι και σήμερα. Θέλοντας λοιπόν προσφάτως να συνεχίσω τις εργασίες για την αποπεράτωση και των κατοικιών επικοινώνησα με τον εν λόγω μηχανικό από τον οποίο έλαβα την απάντηση "δεν ξέρω τίποτα έχω συνταξιοδοτηθεί" . Μετά από τεράστια πίεση που του άσκησα και μιά που η άδειά μου έχει πλέον λήξει άρα χρειάζομαι και ανανέωση κατάφερα να συναντηθώ μαζί του και σαν λύση στο πρόβλημά μου μου πρότεινε την ανάθεση της αποπεράτωσης σε έναν νέο μηχανικό. Μέχρι εδώ ακούγεται λογικό. Με τον νέο όμως μηχανικό προκύπτει το εξής πρόβλημα. Πρέπει να ξαναπληρώσω την αμοιβή επίβλεψης μέχρι την αποπεράτωση αν και ήδη έχω πληρώσει τον προηγούμενο! Ουσιαστικά ο πρώτος γνωρίζοντας ότι θα συνταξιοδοτηθεί με εκβίασε για εξόφληση,6000 ευρώ, και τώρα πρέπει να ξαναπληρώσω άλλα 3000 ευρώ τουλάχιστον στον νέο. Η πολεοδομία σηκώνει τα χέρια ψηλά λέγοντάς μου ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ρωτώ λοιπόν φίλοι, είναι νόμιμο και δίκαιο κάτι τέτοιο; Προβλέπεται από κάπου , όπως γίνεται για τα δικαιώματα του μηχανικού, η διασφάλιση και τω δικών μου δικαιωμάτων; Θα μπορούσα να αποφύγω την νέα επίβλεψη με κάποιο τρόπο , με κάποια συμφωνία; Θεωρώ ότι κάτι αντίστοιχο μπορεί να έχει συμβεί πολλές φορές και που θα έπρεπε να υπάρχει κάποια ρύθμιση στις πολεοδομίες. Δεν είναι δυνατόν ο κάθε κατασκευαστής - ιδιώτης να είναι έρμαιο του κάθε μηχανικού και ειδικά αν αυτός είναι ασυνείδητος! Οτιδήποτε θα κριθεί πολύ χρήσιμο και γι'αυτό σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
  9. Τελικά μάλλον πρέπει να αλλάξουμε το ερώτημα σε ΜΟΝΟΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΟ ή ΠΟΛΥΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΟ πάνελ και γιατί. Προσωπικά επειδή πρόκειται να κατασκευάσω 100Κw μετά το πρώτο τρίμηνο του 2010 (περιμένω περιβαντολογική), έχω μιλήσει με 500 άτομα σε εταιρείες που πουλάνε πάνελ ή κατασκευαστές. Πιστεύω τελικά ότι ο καθένας προσπαθεί να πουλήσει αυτό που έχει και αυτό που τελικά κερδίζει περισσότερο ή τον βολεύει.. Μετά από 100άδες ώρες συνομιλιών και emails δεν έχω ακόμα σαφή εικόνα του τί πρέπει να διαλέξω. Αν κάποιος από εσάς είναι πραγματικά γνώστης του πράγματος ας βοηθείσει. Δεν χρειαζόμαστε άλλες απόψεις χρειαζόμαστε γνώστες να απαντήσουν. Και η ερώτηση είναι πολύκρ. ή μονοκρ. ούτε thin film ούτε trackers. Ευχαριστώ για τον χρόνο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.