Jump to content

SOTHRIS

Core Members
 • Content Count

  3,386
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

SOTHRIS last won the day on December 16 2016

SOTHRIS had the most liked content!

Community Reputation

1,006 Άριστη

About SOTHRIS

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Ιδιώτης-Μη μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Λογιστής

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Υποβάλλουμε (μεσω διασικτύου) τις βεβαιώσεις αμοιβών και όχι και οριστική δήλωση .
 2. Συν ένα μηχανισμό χρηματοδότησης Δήμων οι οποίοι δεν έχουν πόρους παρόμοιους ή αυτοί που έχουν είναι αναιμικοί.
 3. Αντιστρέφω ........Ο ΦΠΑ καταβάλλεται όχι κατά την αγορά του συγκεκριμένου αγαθού , αλλά κατά την υποβολή της περιοδικής δηλώσεως του ΦΠΑ του αγοραστή . Πάμε να τον αποδώσουμε λοιπόν .... Περιοδική δήλωση ΦΠΑ αναγραφή της αξίας του αγαθού σον κωδ. 303 και του αναλογούντος ΦΠΑ στον κωδ. 333 .......Αποδόθηκε ο φόρος. Ομως η αγοράστρια επιχείρηση είναι ενταγμένη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και έχει δικάιωμα να εκπίπτει τον ΦΠΑ των δαπανών της από τον ΦΠΑ των εσόδων της . Επομένως για τη αγορά του συγεκριμένου αγαθού θα ασκηθεί ταυτόχρονα στην περιοδική δήλωση ΦΠΑ και το δικαίωμα έκπτωσης , άρα άμε στη δεξια πλευρά της περιοδικής δηλώσεως και να αναγράφουμε την αξία ατου αγαθού πχ στον κωδ 361 και τον αναλογούντα ΦΠΑ ΣΤΟΝ ΚΩΔ 381. Πρακτικό αποτέλεσμα των ανωτέρω πράξεων ΜΗΔΕΝ . Αποδώσαμε κατά νόμο τον ΦΠΑ χωρίς να πληρώσουμε ΧΡΗΜΑ . (στην ουσία απεικόνιση της συναλλαγής για τις ανάγκες της φορολογίας του ΦΠΑ κάναμε )
 4. H απόδοση των τελών χαρτοσήμου όσε ςφορές αυτό απο΄διδεται με υποβολή δηλώσεως γίνεται στην αρμόδια ΔΟΥ . Συντόμως μας λένε θα γίνεται ηλεκτρονικά. Επι παρακρατήσεως φόρου 20% , υπάρχει χαρτόσημο μόνο στην περίπτωση των λεγόμενων αποδείξεων επαγγελματικών δαπανών.
 5. Ουδεμία αντίρρηση περί αυτού και μάλλον κακώς το σχολιάσα .
 6. Δεν υπάρχει η έννοια επαγγελματικό αυτοκίνητο στη φορολογική νομοθεσία για τη φορολογία εισοδήματος.
 7. Δεν θα αμφισβητήσει ότι η δαπάνη αυτή καλύπτει χρονικά όλες τις μέρες του έτους. Αυτό που θα σου πει είναι ότι ενώ η δαπάνη καλύπτει όλο το έτος , καποιες από τς ημέρες αυτού του έτους δεν γίνεται χρήση του ΙΧ για σκοπούς της επιχείρησης (δηλ η χρήσ του ΙΧ τις ημέρες αυτές καλύπτει προσωπικές-οικογενιακές καταναλωτικές ανάγκες )
 8. Λίγα πράγματα γιατί βιάζομαι να φύγω για το σπιτι. Πολυ σωστά ΄σοα έγαρψε παραπάνω ο Γιώργος . Υπόψιν πάντως ότι οι δαπάνες που καταχωρούνται στα βιβλία της ατομικής κυρίως επιχείρησης και σχετίζονται με την καταοχή και χρήση επιβατικού αυτοκινήτου , στην εποχή του φορολογικού νόμου 4172/2013 , βρίσκονται εντός μιας γκρίζας ζώνης , από άποψη αποδοχής τους , πρός έκπτωση , από εμνδεχόμενο φορολογικό έλεγχο. Οχι ότι δεν ήταν το ίδιο και με τον προηγούμενο φορολογικό νόμο , τον 2238/1994 , αλλά σε αυτόν τουλάχιστον υπήρχε η δικλείδα των ποσοστών αναλόγως του κυβισμού του ΙΧ. Προσωπικά , χω΄ρις να μπορώ να το στηρίξω σε διάταξη νόμου ή σε ακολουθητέα ελεγκτική πρακτική , στην ίδια κατεύθυνση αλλά από διαφορετικό δρόμο θα κινηθούν και οι έλεγχοι , όταν αυτοί γίνουν με βάση τις νέες διατάξεις. Θα υπολογίσει δηλ από τις 360 ημέρες του έτους τα Σαββατα , τις Κυριακές , τις επίσημες αργίες και θα βγάλει ένα ποσοστό ΜΗ ΕΚΠΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ πχ 52 σαββατα + 52 κυριακες + 2 μερες χριστουεγννα + 2 μερες πασχα + 15η Αυγουστου + 25η Μαρτίου + 28η Οκτωβρίου + 26η Οκτωβρίου για εμάς εδώ στη θεσσαλονίκη + 7 μέρες διακοπες καλοκαιριου = 119 μέρες μη παραγωγικής λειτουργίας του ΙΧ , ήτοι επι συνόλου 360 ημερων 119/360=33% ποσοστό δαπανών προς φορολογική αναμόρφωση .
 9. 1) Ναι 2) ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 3) ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ (ΕΔΩ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΠ )
 10. 1) Πάντα έτσι γίνονταν η δήλωση . Αθροιστικά όλο το,πόσο των αμοιβώβν που υπόκειται σε παρακάτηση φόρου 20% . 2) Οχι , δεν αποτελεί κράτηση ο παρακρατημένος φόρος. Αν δεν έχεις κάτι (που συνήθως ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει ) δεν συμπληρώνεις τίποτε.
 11. Εχει περιπτώσεις μειωμένων εισφορών για το 2017 που όμως θα συμψηφιστούν με εισφορές του 2018 , άρα κάθε μήνα , από Μάρτιο 2018 και μετά, θα αλλάζει το ποσό που θα έχει πραγματικά καταβληθεί για το 2017 και περιπτώσεις αυξημένων εισφορών που θα πληρωθούν μέσα στο 2018 , καθώς και περιτώσεις νέων εισφορών που ανάγονται στο 2017 , αλλά βεβαιώνονται και καταβάλλονται σε δόσεις εντός του 2018 , όπως είναι τα επικουρικά γιατρών , μηχανικών .............
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.