Jump to content

SOTHRIS

Core Members
 • Content Count

  3,438
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

SOTHRIS last won the day on August 26

SOTHRIS had the most liked content!

Community Reputation

1,036 Άριστη

About SOTHRIS

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Ιδιώτης-Μη μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Λογιστής

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Σιγά μην καθορίζουν οι ΚΑΔ που δηλώθηκαν στο μητρώο της ΔΟΥ τα της εκδόσεως παραστατικών . Η πραγματικότητα ποιά είναι ? Αυτό μετράει .....(σχετικά με το συμφωνητικό εγώ το ανέφερα ).
 2. Δυνατότητα έκδοσης παραστατικών υπάρχει ανεξαρτήτως ΚΑΔ......Το πραγματικό γεγονός έχει σημασία . Βεβαίως η έκδοση ΑΛΣ μπορεί να απαιτεί τη χρήση ΦΤΑΜ ή ΕΑΦΔΣΣ προκειμένου αυτή να πληρεί τις προδιαγραφές του νόμου . Τα τιμολόγια για την λεγόμενη χονρδική (όπου δηλαδή πελάτης είναι επαγγελματίας) εκδίδονται αθεώρητα σε κάθε περίπτωση. Εδώ από όσο φαίνεται δεν υπάρχει η καθαρή εμπορία οικοδομικών υλικών . Η απαίτηση έκδοσης δύο παραστατικών (ένα για τα υλικά και ένα για την υπηρεσία) δεν υπάρχει πουθενά.....Μια χαρά καλύπτεται με την έκδοση ενός και μόνο παραστατικού ειδικά αν υπάρχει και αναλυτικό συμφωνητικό με τον πελάτη (και σχετική επιμέτρηση για την τεκμηρίωση του τιμολογηθέντος ποσού ).
 3. Ναι....ένα τιμολόγιο στο οποίο θα χρεώνεις το κόστος σου (υλικά και υπηρεσία).....
 4. Η προσθήκη δραστηριότητας είναι κάτι το διαφορετικό από την αφαίρεση υπάρχουσας . Στην προσθήκη το μόνο που προσκομίζεται είναι βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα για τη νέα δραστηριότητα. Στην αφαίρεση δραστηριότητας (διακοπή) αν είναι εμπρόθεσμη (εντός 30 ημερών από την ημέρα που εμφανιζόμαστε στο τμήμα μητρώου της ΔΟΥ για να το δηλώσουμε) δεν ζητάνε κανένα δικαιολογητικό. Αν όμως θέλουμε ημερομηνία μεταβολής μεταγενέστερη απαιτείται μια ελεγκτική διαδικασία και εκεί ζητάνε βιβλία , στοιχεία ......για να ελέγξουν αν όντως δεν ασκήθηκε "εν τοις πράγμασι" η εν λόγω δραστηριότητα. Λόγω του εκπροθέσμου πάντα όταν αυτό δηλωθεί στο μητρώο τςη ΔΟΥ ( η διακοπή δραστηριότητας ) θα προκύψει και μια ποινή ύψους 102,40 ευρώ.
 5. Ακριβώς .....τι νόημα έχει το ¨ορθό" λογιστικό αποτέλεσμα σε μια ατομική επιχείρηση .? Γενικότερα σε μια μικρή επιχείριση με απλογραφικά βιβλία ? Ο λογιστικός προσδιορισμός του αποτελέσματος στις περιπτώσεις αυτές λαμβάνει υπόψη του ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ κάποια δεδομένα και ΑΓΝΟΕΙ παντελώς κάποια άλλα . Τα αγνοεί επειδή λόγω του είδους της λογιστικής οργανώσεως δεν υπάρχουν . Επομένως καλό είναι να μη μεγαλοποιούμε τα πράγματα , να κάνουμε τη ζωή μας πιό εύκολη και να υπλογίζουμε σωστά το φορολογητέο εισόδημα . Το έντυπο Ε3 είναι φορολογικό έντυπο στην τελική .......
 6. Να μην τον πειράξεις ............Δε βγαίνει εύκολα άκρη με τις εκκαθαρίσεις του ΕΦΚΑ ......αμφιβάλω αν μπορούν να τις καταλάβουν πολλοί. Στην τελική βάζε λογιστική και φορολογική βάση τα καταβληθέντα εντός του φορολογικού έτους (απο 01-01 έως 31-12 ) και είσαι μια χαρά.....
 7. Αυτός είναι που χαλάει τον κόσμο και δημιουργεί πρόβλημα....
 8. Θέλει μελέτη αυτό .....αναλόγως του τι κρύβεται κάτω από τον 85...σε συνδιασμό με την εγκύκλιο ΠΟΛ 1047/2015 και με την ενδεχόμενη εμπειρία συναδέλφων αν αντιμετώπισαν στην πράξη κάτι ίδιο ή παρόμοιο.
 9. Θα διακόψεις τον ΚΑΔ αυτόν ....αλλιώς γιοκ φορολόγηση με την κλίμακα των μισθωτών.......Θα πρέπει να στέλνεις δήλωση με επιφύλαξη και να τρέχεις στη ΔΟΥ μετά να βγάλεις άκρη αν βγάλεις.....
 10. Αν έχεις ενεργό ΚΑΔ .....431100 , ως δευτερεύουσα δραστηριότητα , η δήλωση δε φεύγει για να φορολογηθείς ως μισθωτός. Μόνο με επιφύλαξη θα φύγει και θα εκκαθαριστεί στη ΔΟΥ , με την κλίμακα των μισθωτών , υπό την προυπόθεση ότι αναδρομικά (έως την 31-12-2017 )θα διακόψεις τον ΚΑΔ αυτόν ....Αν αυτό τώρα είναι εφικτό ? Μερικές φορές είναι ...Εξαρτάται από τα πραγματικά περιστατικά της κάθε περιπτώσεως, τα πρόσωπα πάνω στα οποία θα πέσεις κατά τον έλεγχο για την αναδρομική διακοπή , τα χρήματα που θα χρειαστούν ως πρόστιμα και το χρόνο που έχεις διαθέσιμο για την ιστορία αυτή .
 11. Με ενεργό ΚΑΔ 432100 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΝΑ ΦΎΓΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ Ε1 , ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΙΕ ΜΙΣΘΩΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.
 12. Δεν εγραψα αυτό εγώ ....Εγώ εγραψα για την περίπτωση στην οποία υπάρχει ζημία , υφίστανται τεκμαρτώς προσδιοριζόμενα εισοδήματα προς φορολόγηση και αυτά τα τεκμήρια δε μπορεί να καλυφθούν με τον τρόπο που προβλέπει ο φορολογικός νόμος.
 13. Δεν έχουν σχέση με ποίηση αυτά.......Apriori η τρέχουσα ζημία ατομικής επιχειρήσεως δε μεταφέρεται προς συμψηφισμό στην επόμενη χρήση.
 14. Oταν δε φορολογηθείς με βάση το τεκμαρτώς προσδιοριζόμενο εισόδημα , επειδή το έχεις καλύψει (με δάνεια , δωρεές , ανάλωση κεφαλαίου προηγ. χρήσεων κλπ ) τότε η ζημία που φορολογικά προέκυψε στη χρήση ΜΠΟΡΕΙ να μεταφερθεί προς συμψηφισμό με το οικονομικό αποτέλεσμα της επόμενης χρήσεως . (μιλάμε για ατομικές επιχειρήσεις ).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.