Μετάβαση στο περιεχόμενο

κλεοβουλος

Members
  • Περιεχόμενα

    86
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

κλεοβουλος's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

29

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γνωρίζοντας μόνο τον αριθμό πράξης , απλά βρίσκουμε το έντυπο της ΕΕΜΔΚ διαδικτυακά. Αλλά τα επισυναπτόμενα σχέδια με ποιον τρόπο τα αιτούμαστε ? Από την αρμόδια ΥΔΟΜ ή το ΤΕΕ ?
  2. Επανέρχομαι στο θέμα βάσει του Ν4685_2020 (Άρθρο 59 Αντικατάσταση του άρθρου 4 του ν. 4122/2013) : Παράγραφος7: Οι ελάχιστες απαιτήσεις δεν εφαρμόζονται στις εξής κατηγορίες κτιρίων: ε) μεμονωμένα κτίρια, με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια μικρότερη από πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50 τ.μ.), για τα οποία ισχύουν μόνο οι ελάχιστες απαιτήσεις που αφορούν σε δομικά στοιχεία του κτιριακού κελύφους. Από τα παραπάνω καταλαβαίνω ότι ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ της έκδοσης ΠΕΑ οποιοδήποτε ανεξάρτητο κτίριο έχει επιφάνεια <50τμ , είτε έχει χρήση μονοκατοικία ή κατάστημα. Αντί ΠΕΑ συντάσσω μία τεχνική έκθεση μνημονεύοντας όλα τα παραπάνω. Συνάδελφοι παρακαλώ για την άποψή σας
  3. Καλησπέρα σε όλους, μου ζητήθηκε να κάνω ενεργειακή επιθεώρηση με σκοπό την έκδοση ΠΕΑ για την πώληση ξενοδοχείου, το οποίο αποτελείται από 1 κεντρικό κτίριο(με τα δωμάτια, την reception και τον χώρο πρωινού-εστιατορίου) και 2 πολύ μικρότερα ξεχωριστά κτίρια (το ένα είναι μπαρ εξυπηρέτησης των πελατών δίπλα στην πισίνα και το άλλο είναι δωμάτια προσωπικού). Τα υφιστάμενα συστήματα θέρμανσης/ψύξης/ζνχ/ηλιακών είναι κοινά για τα 3 κτίρια. Εξυπηρετούν ολόκληρη την ξενοδοχειακή μονάδα. Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Έχω το δικαίωμα να εκδώσω 1 ΠΕΑ ξενοδοχείου λαμβάνοντας υπ' όψιν 3 θερμικές ζώνες(1 για κάθε κτίριο)? Ή είμαι υποχρεωμένος να εκδώσω 3 ΠΕΑ(ένα για κάθε κτίριο)?
  4. Παρακαλώ για την γνώμη σας σχετικά με μεταφορά οριστικής δήλωσης 4178 κατηγορίας 5 στον 4495. Με σκοπό την διόρθωση λαθών δήλωσης 4178 θέλω να κάνω την μεταφορά της στον 4495. Είναι κατηγορίας 5. Απ' ότι διαβάζω στο Ν.4915/22 άρθρο 90 : αυθαίρετα κατηγορίας 5 υπάγονται στον 4495 σε περίπτωση που προέρχονται από μεταφορά από τον 4178. (περίπτωση στ). Θα ήθελα την γνώμη σας ή την εμπειρία σας εάν κάποιος συνάδελφος ολοκλήρωσε την υπαγωγή. Σημ: επειδή το λάθος είναι στην τιμή ζώνης αυξάνεται πού το πρόστιμο και δεν θέλω να παραμείνω στον 4178 και να περιμένω ΣΥΠΟΘΑ
  5. Τελικά τα έξοδα 2022 τα καταχωρούμε στην προθεσμία που υποβάλλουμε και το ΦΠΑ, δηλαδή ανά τρίμηνο, ή στο τέλος του έτους όπως τα καταχωρούσαμε παλιά στις ΜΥΦ ?
  6. Version 1.0.0

    1.104 downloads

    Πρόκειται για υποδείγματα καταχώρησης εξόδων στο mydata. Μου τα έστειλε συνάδελφος ελεύθερος επαγγελματίας και τα ανεβάζω με επιφύλαξη για την ορθότητά τους. Στα σχόλια μπορεί να τα επιβεβαιώσει ή να τα διορθώσει όποιος γνωρίζει το αντικείμενο.
  7. Με android στο tablet μπορεί και πηγαίνει λίγο καλύτερα
  8. Πολύ καλό . Σκέφτομαι ότι τους κωδικούς taxisnet δεν θα ήθελα να μου τους δώσει
  9. Και η νέα απάντηση από το support είναι η εξής: <<<Καλησπέρα σας, Το antispam φίλτρο μας είναι τόσο αυστηρό όσο να μην χάνετε νόμιμο mail. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία όλων των πληροφοριακών συστημάτων του ΤΕΕ. Με εκτίμηση Τεχνικό Τμήμα ΤΠ ΤΕΕ>>>
  10. Στο email που έχω δωρεάν από το ΤΕΕ , της μορφής @teemail.gr έρχονται κάθε εβδομάδα καμμιά 30αριά spam από τράπεζες, από προϊόντα και χίλια δυο άλλα. Συνεχίζεται για πολλούς μήνες , πάρα τις αναφορές που κάνω στο spam.spamcop.net κάθε φορά που έρχεται κακόβουλη αλληλογραφία. Σε επικοινωνία που είχα παλαιότερα με το [email protected] η απάντηση ήταν η εξής: <<<Καλημέρα σας, δυστυχώς χθες δεχτήκαμε μια επίθεση με συνέπεια όλοι οι συνδρομητές μας να παραλάβουν πληθώρα κακόβουλων μηνυμάτων. Αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά, μηνύματα με επικίνδυνο περιεχόμενο περνούν από το φίλτρο που προστατεύει τους servers μας, όμως το φίλτρο αυτό δεν μπορεί να σκληρύνει, γιατί θα χαθεί και νόμιμο mail. Τα μηνύματα αυτά πηγαίνουν σε άγνωστες και γνωστές διευθύνσεις, βάση κάποιου συνδιασμού γραμμάτων, που γίνεται από μηχάνημα και όχι από χέρι. Αν απαντήσετε σε αυτά τα μηνύματα απλά επιβεβαιώνετε τη ύπαρξη της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης και αυτό είναι το ζητούμενο. Αρκεί, λοιπόν, να μην απαντάτε και να τα διαγράφετε. Αν δεν απαντήσετε δεν διατρέχετε κανέναν κίνδυνο. Με εκτίμηση,ΤΠ/ΤΕΕ. >>>> Αργότερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το τεε , πάλι μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για το θέμα των spam. Δυστυχώς το χρησιμοποιώ αυτό το email καί στην σφραγίδα μου καί με διάφορους πελάτες/εταιρείες.
  11. Καλημέρα απ' ότι είδα στη σελίδα του ΤΕΕ πιστοποιήθηκαν 34 συνάδελφοι Οι εξετάσεις έγιναν το 2019 και μετά από επικοινωνία με το ΤΕΕ , δεν έχουν προγραμματιστεί ακόμη νέες εξετάσεις
  12. Από το site υπολογισμού μισθολογίου, διαβάζω τα εξής: **** Ως προϋπηρεσία για την προώθηση ενός υπαλλήλου στα μισθολογικά κλιμάκια υπολογίζεται : α) η προϋπηρεσία που έχει διανυθεί δυνάμει εξαρτημένης σχέσης εργασίας (σύμβαση εργασίας) στο δημόσιο τομέα (ευρύτερο τομέα Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ και ΟΤΑ α΄ ή β΄βαθμού). Ρωτάω λοιπόν: Ενας μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας επί 20 χρόνια, θα δηλώσει ως προϋπηρεσία τα 20χρόνια ή 0χρόνια ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.