Jump to content

dib

Core Members
 • Content Count

  4,078
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

dib last won the day on September 25 2019

dib had the most liked content!

Community Reputation

875 Εξαιρετική

About dib

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αττικής
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

6,476 profile views
 1. Οι πίνακες με τα διαγράμματα (για κατακόρυφες στήλες) δεν αναφέρονται σε τμ αλλά σε lt/sec.
 2. Ναι ... αλλά πρέπει με το πτυχίο ΤΕΙ (όταν το πάρεις) να βγάλεις άδεια τεχνίτη φανοποιού από τη δ/νση μεταφορών στη περιφέρεια που ανήκει Δεν δίνεις εξετάσεις απλά καταθέτεις κάποια δικαιολογητικά...
 3. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε ... Συνάδελφε απευθύνεσαι σε άσχετο με το autocad (γνωρίζω σε επίπεδο δημοτικού 🙁) Πρόθεση μου ήταν το Α2 θεωρώντας οτι χωράει όλο αλλά ... δεν ! μετά απο πολλά και με την τεράστια βοήθεια και τις οδηγίες του συναδέλφου @Didonis (και ναναι καλά ο άνθρωπος) το σχέδιο πάει σε Α1. Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας...
 4. Ευχαριστώ συνάδελφε για τη πρόταση σου αλλά δεν ξέρω αν ποτέ τα καταφέρω .. τώρα στη Δύση του ήλιου! 🙁
 5. Καλημέρα και ευχαριστώ. @slalom γιατί γράφεις 2 κλίμακες και που θα τις εφαρμόσω ? Κάτι δεν κατι δεν καταλαβαίνω σωστά (αφήνω στην άκρη τους δεκαδικούς) ... Το θέμα είναι οτι θέλω να κάνω εξαγωγή σε pdf σε χαρτί Α2 (529Χ420) ... το οικόπεδο θα είναι 1:200 ... οι πινακίδες θα ειναι αναγνώσιμες και σε μέγεθος Α4 ?
 6. 1) όχι 2) Θα τα δοκιμάσω Έχεις δίκιο έκανα λάθος τις διαστάσεις του Α3, όντως είναι 42Χ29,7 αυτό που έγραψα είναι διαστάσεις του Α2. Εν ολίγοις θέλω να εκτυπώσω αυτο (όπως το πάνω σε απάντηση του Didonis) όπου με γαλάζιο τα όρια οικοπέδου - κίτρινο σελίδα Α4 απο word και κόκκινο ταμπέλα σχεδίου μέγεθος Α4 (και κλίμακα 1:50) ... τι σκάλα θα επιλέξω στην εκτύπωση ? 1: 0.2 ή 1: 0.05 ?
 7. Οι κλίμακες που χρησιμοποιώ είναι 1:200 (οικόπεδο) και 1:50 (πινακίδα σχεδίου και έγγραφο απο word σε μέγεθος Α4)...
 8. Καλησπέρα συνάδελφοι και χρόνια πολλά .. Επειδή είμαι τέτοιος που γράφει ο τίτλος θέλω τη βοήθεια σας σε 2 θέματα ... 1) Έχω σχέδιο σε autocad16 και έχω σχεδιάσει ενα οικόπεδο 70Χ40 και θέλω να το εκτυπώσω σε 1:200 (δοκιμαστικά το έχω κάνει και χωράει σε οριζόντιο Α3 - 529Χ420). Το πρόβλημα μου είναι οτι εκεί που τελειώνει το σχέδιο δεξιά, έχω βάλει πινακίδα (μέγεθος Α4 σε 1:50) τη πινακίδα με τα στοιχεία του έργου και θέλω να το εξαγάγω σε pdf σε ανάλογο χαρτί ... η ερώτηση : τι εντολή πρέπει να δώσω (ή να γράψω ή οτιδήποτε άλλο ) ώστε τόσο το σχέδιο (1:200) όσο και η πινακίδα Α4 (1:50) να εκτυπωθούν στις αντίστοιχες κλίμακες ? 2) Επίσης θέλω να εισάγω μια σελίδα σε Α4 (απο Word) στο σχέδιο ... πως γίνεται ? Δοκίμασα με το insert αλλα δεν κατάφερα τίποτα ... Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια εκ των προτέρων.
 9. Κατ' αρχήν πρέπει να γνωρίζεις πότε κατασκευάστηκε ο υπάρχον όροφος (σε σε ενδιαφέρει το Ισόγειο) ... όχι πότε εκδόθηκε η οικ. άδεια του ορόφου αλλά πότε αποπερατώθηκε και βάση της χρονολογίας πας στους αντίστοιχους πίνακες της ΤΟΤΕΕ και επιλέγεις το U βάση του πάχους του τοίχου και το είδος της κατασκευής του.
 10. Σύμφωνα με παργ. 1.3.3 του άρθρου 11 του ΚΕΝΑΚ/2017, για τις περιπτώσεις λειτουργικά εξαρτώμενων προσθηκών, καθ’ ύψος ή κατ’ επέκταση, η ΜΕΑ γίνεται για το σύνολο του κτηρίου, δηλ. τον υφιστάμενο όροφο και προσθήκη καθ' ύψος και' επέκταση του ορόφου (όχι το Ισόγειο) και εξετάζεται με τη διαδικασία της ριζικής ανακαίνισης (Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι)
 11. @dimitris GM για ''μετάφρασε'' σε παρακαλώ και τη παγρ. 5 (κάτω) του ίδιου άρθρου, αυτό σε έντονη γραφή... αναφέρεται σε δαπάνες (γενικά) χωρίς να προσδιορίζει αν είναι λειτουργίας ή έκτακτες. ''5. Η μη επιβάρυνση με δαπάνες λειτουργίας και έκτα- κτες δαπάνες κεντρικής θέρμανσης, που προβλέπεται στην παρ. 3.3.1 του άρθρου 1 του από 27.9.1985 προε- δρικού διατάγματος εφαρμόζεται και για τις οριζόντιες ιδιοκτησίες που έχουν αποσυνδεθεί από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου με απόφαση της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών και έχουν συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου ή έχει εγκατασταθεί σε αυτές αυτόνομο σύστημα θέρμανσης σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 2 του π.δ. 420/1987. Η μη επιβάρυνση που προβλέπεται στο προηγούμενο εδάφιο αφορά σε δαπάνες που πραγματοποιούνται μετά τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου.''
 12. Στα εργαστήρια και αποθήκες δεν μπαίνουν θεωρητικά συστήματα αφού θεωρούνται ΜΘΧ (επι το πλείστον). Θεώρησε λοιπόν το πατάρι ως ΜΘΧ και βάλε μια εικονική πόρτα ως διαχωριστική επιφάνεια (εκτός απο το δάπεδο που θα είναι άλλη μια διαχωριστική επιφάνεια).
 13. Μπράβο @Maria Electrical Engineer ... αν και εκεί βάσιζα το σκεπτικό μου (στην εξωτ. μονάδα) δεν το θυμόμουν που ήταν γραμμένο (+1)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.