Jump to content

dib

Core Members
 • Posts

  4,378
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

dib last won the day on June 27

dib had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αττικής
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

7,737 profile views

dib's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

973

Reputation

 1. Το τμήμα χωρίς κουφώματα θεωρείται ως ανοικτός χώρος... κάτι σαν πυλωτη, δεν θεωρείται ΜΘΧ.
 2. Εχεις δίκιο...το θεώρησα σαν δώμα.
 3. Πάρε φωτογραφίες απο τους χάρτες στο google ή το google earth... δεν ξέρω όμως πόσο καθαρά θα φαίνεται.
 4. Όντως είναι γνωστό το πρόβλημα που δημιουργείται όταν αλλάξει το σύστημα θέρμανσης... Όμως, θεωρώ οτι αν ανοίξεις ενα καινούργιο ''καθαρό αρχείο'' xml και περάσεις ενα ενα τα στοιχεία του σεναρίου του 1ου ΠΕΑ, πιστεύω οτι και το ''καινούργιο'' xml θα βγεί Β+.
 5. Κατα αρχάς να αναφέρω οτι επειδή αναφέρεσαι σε ενεργητική πυροπροστασία και επειδή υποθέτω οτι η όλη εγκατάσταση θα έχει ΜΟΝΙΜΑ συστήματα, σου αναφέρω οτι βάση της ειδικότητας σου δεν έχεις δικαίωμα υπογραφής αυτής, συνεπώς πρέπει να συνεργαστείς με μηχανολόγο. Για το άλλο θέμα μου λες, ισχύει αυτό που γράφει το άρθρο 18, ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Φ 15/οικ.1589/104/2006 εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ για τις δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α της Κ.Υ.Α.Α.Π. 136860/1673/Φ15/2018. Αν δεν υπάρχει στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α, για να βρείς τη κατάταξη της επιχείρησης σου, πρέπει να υπολογίσεις το πυροθερμικό φορτίο που έχει και ανάλογα με αυτό την κατατάσσεις στην Α, Β,Γ, D....και εφαρμόζεις τα μέτρα της αντίστοιχης κατηγορίας.
 6. Κ#^^υπηρεσία του κερατά είναι! Μέχρι πριν 2-3 χρόνια, διευθύντρια ήταν μια τοπογράφος μηχ. (ΑΕΙ) και ότι τις έδιναν τα κωθώνια οι άλλοι υπάλληλοι (μη μηχανικοί), τα υπέγραφε....αέρα πατέρα! Μετά έγινε το κακό με το Μάτι, Ν. Βουτζά, Κόκκινο Λιμανάκι (περιοχή Ραφήνας Πικερμίου)και προσλάβανε κάποια άτομα κατά το '19... περισσότερο για διεκπεραίωση - αποκατάσταση των πληγέντων....
 7. Για μετά το '79 ισχύει ο ΚΘΚ που ίσχυε μέχρι το 2010 και απο εκεί και πέρα μέχρι σήμερα ισχύει ο ΚΕΝΑΚ. Δες σελ. 63 στη ΤΟΤΕΕ 1, για διάστημα '80 μέχρι 2010 που σε παραπέμπει στους πίνακες 3.5 (α, β), ανάλογα αν είναι με ή χωρίς μόνωση.
 8. Στον ακάλυπτο μπορεί να τοποθετηθεί, αρκεί να υπάρχουν οι απαιτούμενες απο κτήριο και όρια οικοπέδου.
 9. Ο χώρος του παρασκευαστηρίου στο υπόγειο (και όχι όλο το υπόγειο) πρέπει να είναι χώρος κύριας χρήσης και να έχει προσμετρηθεί το συγκεκριμένο τμήμα στο συντελεστή δόμησης.
 10. Για να περιγράφεις τέτοια περίπτωση (μου έχουν τύχει πολλές περιπτώσεις), καταλαβαίνω οτι είναι κτήριο του '40 με '50 (μπορεί και '55), έτσι χτίζανε τότε. Ναι μπορεί να μπει στο ΕΚΟ, αλλά θα γίνει αυτό που λες, δεν θα πάρει επιδότηση γα ηλιακό. Γιατί δεν του βγάζεις μια άδεια για προσθήκη WC + κουζίνα ~ 10 τμ να ξεμπερδεύετε? Είναι απαγορευτικό το ποσό ....πόσο μπορεί να του πάει ?
 11. Θεωρώ οτι το ΠΕΑ έχει βγει κατηγορία Α με συνδυασμό Α/Θ (για θέρμανση) & φωτοβολταϊκά (στο δώμα). Ο συνδυασμός φυσικό αέριο (για θέρμανση) & φωτοβολταϊκά (στο δώμα) κατα την έκδοση του ΠΕΑ είμαι σίγουρος οτι δεν θα επιτευχθεί η ίδια κατηγορία Α (μάλλον θα βγει Β+) και θα έχετε προβλήματα στη πορεία με την κατάταξη του κτηρίου ή του μεμονωμένου διασμερίσματος. Γι' αυτό μίλησε με δικό σου μηχανικό, κατά προτίμηση μηχανολόγο, αφού του δώσεις όλα τα δεδομένα της ΜΕΑ (μελέτη ενεργειακής απόδοσης) που έχει κατατεθεί στη πολεοδομία.
 12. Ευχαριστώ, αλλά δεν έχει 2 κύριες κατοικίες. Ξέχασα να αναφέρω οτι η αίτηση του '18 έγινε ως δωρεάν παραχώρηση στο γιό της, ενώ αυτή έμενε (και μένει) μέχρι και σήμερα στο πατρικό με τον σύζυγο της (μέχρι που αυτός μας άφησε) και με διαθήκη η κυριότητα του πατρικού περιήλθε σ' αυτήν.
 13. Να πάει μέσω του νόμου αυθαιρέτων, η άδεια λειτουργίας του δεν θα είναι αορίστου χρόνου αλλά θα έχει ισχύ όσο και ο χρόνος τακτοποίησης (30 χρόνια?) .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.