Jump to content

dib

Core Members
 • Posts

  4,613
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

dib last won the day on November 13 2021

dib had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αττικής
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

9,048 profile views

dib's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

1.1k

Reputation

 1. Καμινάδα που περνάει μέσα απο άλλες ιδιοκτησίες? 😡 Μου έχουν τύχει αρκετές τέτοιες περιπτώσεις και μιλάμε για πολύ σαΐνια πολ. μηχανικούς ή αρχιτέκτονες που κάνουν τέτοιες κατασκευές!!!! Σε άλλες περιπτώσεις, μου έχουν τύχει να περάσουν και σωλήνες αποχέτευσης κουζίνας και λουτρού στο σαλόνι, στους απο κάτω ορόφους. Και μάλιστα σε οικ. άδειες του 2000 και μετά! Ήθελα να ήξερα σε ποια σχολή πολυτεχνείου τους τα διδάσκουν αυτά....!!!!🤔
 2. Είναι και η ΠΔ 14/2014 που έχει εφαρμογή για πριν και μετά το 1989. Μπες στο σαιτ της πυροσβεστικής και κατέβασε τες όλες και διάβασε πότε και που εφαρμόζεται η κάθε μια. Στέλνω ενα διάγραμμα νομοθεσίας του 2016, ίσως κάποιες περιπτώσεις να έχουν τροποποιηθεί ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.pdf
 3. Η ΠΔ 15/2014 αναφέρεται σε προδιαγραφές ενεργητικών συστημάτων πυροπροστασίας και έχουν εφαρμογή για πριν και μετά το 1989
 4. Αν είναι η πρώτη σου φορά που κάνεις sprinkler, χρειάζεται πολύ καλό διάβασμα και κατανόηση της ΤΟΤΕΕ 2451/1986, χρειάζονται και διάφορα κατασκευαστικά εγχειρίδια και έχουν ιδιαίτερους υπολογισμούς. Αν έχεις χρόνο και διάθεση για διάβασμα ξεκίνα αλλά να έχεις υπόψη σου οτι είναι δύσκολη περίπτωση... και μην πεις έχω το πρόγραμμα της τάδε εταρείας (ξέρετε όλοι ποιο εννοώ) και είμαι γ@μ@ω και δέρνω, γιατί όσες τέτοιες μελέτες έχουν πέσει κατα τύχη στα χέρια.. είναι γ@μ@τ@! Ένας λόγος παραπάνω να μην το ρισκάρεις, είναι επειδή είσαι ηλεκτρολόγος υπολογιστών που δεν έχεις διδαχθεί στο πολυτεχνείο πράγματα (υδραυλική και ρευστομηχανική), που θα σε βοηθούσαν πάρα πολύ στη μελέτη των sprinklers. Το παραπάνω σχόλιο, να το εκλάβεις μόνο συναδελφικά και όχι με οποιαδήποτε άλλη έννοια.
 5. Για το 1), ναι όλες οι ΠΔ (Πυροσβεστικές Διατάξεις) αναφέρονται σε περιπτώσεις κτηρίων με οικ. άδεια πριν της 17/2/1989, τότε τέθηκε σε εφαρμογή το ΠΔ 71/88. Για το 2), αφου έχεις κτήριο με οικ. άδεια 1988 (μετά 17/2/1989) - 2018 (πριν το ΠΔ 41/2018), πας με το ΠΔ 71/88. Αν η οικ. άδεια είναι 1988 (πριν της 17/2/1989), πας με ΠΔ 6/2018 (Πυροσβεστική Διάταξη) για αποθήκες. Όπως αντιλαμβάνεσαι, όλα είναι θέμα ημερομηνία έκδοσης της οικ. άδειας.
 6. Τη κατανομή των 25 ωρών ή παραπάνω, τη καθορίζει ο ΤΑ. Ναι υποχρεωτικά κάθε μήνα επίσκεψη (ανάλογα τις ετήσιες ώρες), στην ημέρα και ώρα που έχει καθορίσει ο ΤΑ Αν η επιχείρηση λειτουργεί 12 μήνες, όχι δεν μπορεί να τις παραλείψει.
 7. Ναι συνάδελφε θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου και βέβαια με την ευλογία των πολ. μηχ. των δεκαετιών '80.. '90 και '00 (όχι οτι σήμερα δεν γίνονται αυτά και με ΚΕΝΑΚ), για να κερδίσουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών και διαμερισμάτων 5-6 πόντους εσωτερικής διάστασης! 🤔 Και εννοείται το χρήμα των μονωτικών, οι ιδιοκτήτες το επένδυαν σε επίχρυσες μπετούγες στις πόρτες και σε επίχρυσους πολυελαίους.. νομίζοντας οτι είχαν πιάσει τον Πάπα απο τις κουδουνίστρες, τρομάρα τους! Ρε να ψοφήσουν όλοι τους στο κρύο...τους π#π#ρηδες!
 8. Δημήτρη όντως τα πράγματα έτσι θα γίνουν όπως ακριβώς τα έγραψες ... θα γυρίσουμε πάλι στη δεκαετία του '50 με τις θερμάστρες και τους θερμαστές καυστήρων κατοικιών! Απο μυαλό και πρόβλεψη (τρομάρα τους!) ...όλοι οι πολιτικοί μας σκίζουν!
 9. Κάπου σε κάποιο άρθρο του ΝΟΚ, λέει ότι εξωτερική θερμομόνωση δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε ύψος μικρότερο απο 3μ, αν η ΟΓ=ΡΓ (ταυτίζονται), ... μήπως εμπίπτει εκεί ο συνάδελφος @Skrats?
 10. Δες τη ΚΥΑ 31856_2003 (τεχνικός κανονισμός υγραερίου)... ειδικά στο 3 Γενικές διατάξεις και 5 δεξαμενές υγραερίου.
 11. Δεν λες αν η αποθήκη σου είναι υφιστάμενη (προ 71/88) ή κατασκευάστηκε κατά την ισχύ του 71/88? Ο μηχανολόγος που συνεργάζεσαι, τι άποψη έχει?
 12. Μπορεί να βιάστηκα να κρίνω (λόγω των ερωτήσεων που κάνατε και βάσει αυτών απάντησα), αλλά αφού λέτε οτι δεν γράφει για πιέσεις στο δοχείο διαστολής... ....μάλλον δεν έγινε σωστή μελέτη!
 13. Δεν τσιγκουνευτήκατε την εγκάτασταση ... αλλά τσιγκουνευτήκατε την αμοιβή του μηχανολόγου να σας κάνει μια πλήρη μελέτη θέρμανσης! Όσο για τα ερωτήματα που κάνετε, αν είχατε αναθέσει σε μηχανολόγο τη μελέτη θέρμανσης, θα είχατε γραπτώς όλες τις απαντήσεις!
 14. ...χώρος αποθήκης, αντλιοστάσιο, αποθήκη τροφίμων, χώρος πλυντηρίου, χώρος ακαθάρτων & είδη καθαριότητας ... Didonis πως θα τους χαρακτήριζες ? Εγω τους ονομάζω βοηθητικούς χώρους, που μπορούν ανα πάσα στιγμή για Χ χρονικό διάστημα (λιγότερο απο 2-3 ώρες, αφού ο κτηριοδομικός κανονισμός δίνει τον ορισμό του χώρου κύριας χρήσης για περισσότερες ώρες απο αυτές), να βρίσκονται άτομα μέσα εκεί και να εκτελούν κάποια εργασία. Και το μπάνιο και WC, βοηθητικοί χώροι θεωρούνται, αλλά απαιτούν ελάχιστο φωτισμό και αερισμό (φυσικό ή μηχανικό), για κτήρια μετά το '85 (? δεν θυμάμαι) σύμφωνα με υγειονομικές διατάξεις... αλλά μην το αναλύσουμε γιατί ξεφεύγουμε απο το τίτλο του θέματος!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.