Μετάβαση στο περιεχόμενο

Noam

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Σχετιζόμενα Επαγγέλματα
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλημέρα, Σκέφτομαι να βάλω τζακούζι στο μπαλκόνι και σκέφτομαι το θέμα της στατικής επάρκειας. Αν ένα τζακούζι είναι 2,00 Χ 1,50 μέτρα και 0.90 ύψος. Δηλαδή ας υποθέσουμε 3 τόνους σε 3 τετραγωνικά μέτρα. Μπορώ να βάλω ελεύθερα ή θα πρέπει να γίνει με μηχανικό κάποια μελέτη. Η μονοκατοικία είναι του 2020 και στην ουσία το τζακούζι δε θα βρίσκεται σε πρόβολο αλλά σε βεράντα πάω από το σαλόνι του ισογείου. Στη γωνία που θα τοποθετηθεί υπάρχει κολώνα και δοκάρια. Ελπίζω να μη τα μπέρδεψα πολύ τα πράματα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλησπέρα, Πρώτα από όλα να πω πως δεν είμαι μηχανικός. Ήθελα να κάνω μια εγκυκλοπαιδικής φύσεως ερώτηση για την στατικότητα των λιθοδομών. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως στην Ελλάδα των μεγάλων σεισμών και κυρίως των σεισμών με μεγάλες επιταχύνσεις στέκονται πετρόχτιστα σπίτια του 17 αιώνα ακόμα και προγενέστερα. Πως πέτρινα σπίτια που γίνανε από τον μάστορα του χωριού αντέχουν και σύγχρονες κατασκευές 70-80 ετών από σκυρόδεμα, σίδερα, συνδετήρες κλπ έχουν προβλήματα στατικότητας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.