Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

miltos

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    2.708
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    4

Φήμη στην κοινότητα

279 Πολύ καλή

Σχετικά miltos

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Τρίκαλα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

7.926 profile views
  1. Για την Daikin ειδικά μπορείς να κάνεις δουλειά από το installation manual ή το installer reference guide. Αν θες το λογισμικό τους, πλέον λέγεται VRV Web Xpress. Νομίζω χρειάζεται εγγραφή. γκούγλαρέ το
  2. Καλημέρα. Ο τρόπος διαστασιολόγησης των σωληνώσεων αναγράφεται στο installation manual του κατασκευαστή (για κάποιους κατασκευαστές τουλάχιστον)
  3. Ενδιαφέρον και συγχρόνως παραμελλημένο το ζήτημα στο σύνολό του. Για να πάρεις συγκεκριμένη απάντηση, νομίζω πρέπει να αναφέρεις τη βιβλιογραφία (για να δούμε πως αντιμετωπίζει γενικά το ζήτημα). Τις καλύτερες πληροφορίες τις έχω βρει σε σχετική οδηγία DVGW. Θα απαντούσα πάντως ότι μας αφορά η θερμοκρασία επιστροφής στον θερμαντήρα. Υπάρχουν και θερμοστατικές βαλβίδες που τοποθετούνται στην επιστροφή κάθε κλάδου ανακυκλοφορίας, για τη ρύθμιση της αντίστοιχης θερμοκρασίας.
  4. Οι τεχνικές οδηγίες της ΔΕΗ δεν έχουν εφαρμογή στις εσωτερικές εγκαταστάσεις. Δεν έχω δει διάταξη που να απαγορεύει ρητά τη στήριξη καλωδίων σε δέντρα. Θα μπορούσε όμως να προκύπτει εμμέσως. Δεν το έχω διερευνήσει.
  5. Όχι ακριβώς. Διότι σε αυτή την περίπτωση κατασκευάζεις στην ουσία σύστημα αντικεραυνικής προστασίας (της κατασκευής κάτω από τα πάνελ 🤣) Οπότε θα πρότεινα αντίστοιχο αγωγό (δεν μπορώ να ανακαλέσω αυτή τη στιγμή, νομίζω 25mm2 ή ίσο με τον αγωγό γείωσης των πανελ)
  6. Πολύ σημαντικό. Αλλά γιατί να γειώσεις τα panel κοντά στο πίλαρ, και όχι όσο το δυνατό πιο άμεσα? Αν δεν είναι γείωση αντικεραυνικής προστασίας (που προφανώς δεν είναι αν γειώσεις μακρυά), και η εγκατάσταση οικιακή, αρκεί ένας αγωγός 6mm2 για την ισοδυναμική σύνδεση των δύο γειώσεων.
  7. Καλημέρα. Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο όργανο, αλλά δε χρειάζεται να μετρήσεις τόσο υψίσυχνες αρμονικές για τον σκοπό που το χρειάζεσαι. Ξεκίνα μετρώντας την 3η αρμονική (150hz)
  8. Με μια "μικρή" καθυστέρηση... Ναι, αυτό εννοώ
  9. Κάτι δεν πληρώνεις, αλλά δε θυμάμαι τι, αυτή τη στιγμή.... Πάντως είναι κλάσματα του 0,01€/KWh
  10. Και θα δεις ότι πρέπει να ασφαλίζονται. Το πηνίο του ρελέ ισχύος ανήκει σε κύκλωμα αυτοματισμού. Ένας μικροαυτόματος Β2 είναι αρκετός.
  11. Μην ανοίγουμε τέτοια ζητήματα εδώ παιδιά... Please... Η εμπειρία να τα ζεις απο κοντα, είναι απαραίτητο στοιχείο για όλους όσους θέλουν να λέγονται μηχανικοί, κατά τη γνώμη μου, είτε ΤΕ είτε Πολυτεχνείου. Όποιος την έχει, καταλαβαίνει τη διαφορά...
  12. Χωρίς, να έχω ακριβή εικόνα της κατάστασης του οχήματος, θα έλεγα ότι είναι καλή κίνηση. Αυτό θα έκανα στη θέση σου. Οι εργοστασιακοί δίσκοι είναι πολύ ανώτεροι από αυτούς που δοκίμασες, οι οποίοι είναι απλά φθηνές εναλλακτικές.
  13. Αν κατεβάσεις από εδώ το system manual νομίζω ότι θα σου λυθούν όλες οι απορίες. (θα σου χρειαστεί το 6ED1055-1MA00-0BA2 για το οποίο μπορείς να βρεις πληροφορίες στο manual ή στο παραπάνω link, με αναζήτηση) Για να μην έχουμε την ίδια συζήτηση σε 2 διαφορετικά θέματα, διαγράφω το άλλο post σου και μεταφέρω εδώ την απάντηση του nvel.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.