Jump to content

nikmmech

Core Members
 • Content Count

  1,299
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

nikmmech last won the day on August 3 2013

nikmmech had the most liked content!

Community Reputation

283 Πολύ καλή

2 Followers

About nikmmech

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,132 profile views
 1. Κατ' αρχάς δεν υπάρχει λόγος να έχει αυτή την τιμή η πίεση του δικτύου. 4 bar και πολύ είναι, προκειμένου να επιτευχτεί μια αξιοπρεπής πίεση εκροής. Όσο αυξάνει η πίεση, τόσο καταπονείται το δίκτυο και γηράσκουν τα τμήματά του (σωληνώσεις, στεγανοποιητικά, κρουνοί, κτλ). Επιπλέον, ευαίσθητος εξοπλισμός όπως βαλβίδες ασφαλείας θερμοσιφώνων, θα ενεργοποιούνται πιο εύκολα, καθώς το κατώφλι πίεσης ενεργοποίησής τους πλησιάζει στην τιμή πίεσης του δικτύου. Η ariston για τις επίτοιχες μονάδες φυσικού αερίου, απαιτεί η πίεση δικτύου ύδρευσης να είναι το πολύ 6 bar και εφόσον υπερβαίνει
 2. Προσωπικά έχω ασχοληθεί😀 Μπορεί και να τα καταφέρεις, αλλά αυτό απαιτεί να έχεις τα απαραίτητα εργαλεία και γενικότερη εμπειρία στις υδραυλικές αποσυνδέσεις/επανασυνδέσεις. Επίσης σε αρκετές μονάδες απαιτείται σχεδόν η διάλυσή τους ή και η αφαίρεσή τους από τον τοίχο προκειμένου να καταφέρεις να αφαιρέσεις τον εναλλάκτη, οπότε δεν ξέρω αν είναι εφικτό να τα καταφέρεις μόνος. Μεγάλη προσοχή με το ηλεκτρικό ρεύμα - οπωσδήποτε να έχει αποσυνδεθεί η μονάδα από την ηλεκτρική παροχή και όχι απλά να κλείσεις το διακόπτη της. Ως συμβουλή πάντως, θα πρότεινα να καλέσεις εξουσιοδοτημένο τεχνίτ
 3. Οι επίτοιχες μονάδες Φ.Α. έχουν μια μικρή βάνα για την πλήρωση του συστήματος που ενεργοποιείται χειροκίνητα από τον χρήστη κάθε φορά που διαπιστώνει πτώση της πίεσης νερού στο δίκτο θέρμανσης. Ο χρήστης μάλιστα πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην αυξήσει υπερβολικά την πίεση δικτύου σε κρύα εγκατάσταση. Αυτόματο πλήρωσης τοποθετούν ελάχιστοι εγκαταστάστες σε αυτές τις μονάδες (υποθέτω για να μην αυξήσουν το κόστος της εγκατάστασης). Επί της ουσίας τώρα, συμφωνώ με τον antloukidi για τις αιτίες του προβλήματος που παρατηρείται.
 4. Μετά την επιστροφή της παρακράτησης. Διάβασε προσεχτικά αυτά που γράφω και σε ποια κλάση ασφ. εισφορών αναφέρομαι.
 5. Με 1200 ευρω με μπλοκάκι, μετά την ετήσια εκκαθάριση φόρου, θα έχεις με μηνιαία αναγωγή περίπου 870 ευρώ/μήνα, έχοντας επιλέξει την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία σε ΕΦΚΑ και πρ. ΕΤΕΑΕΠ.
 6. Επίδομα 400 ευρώ σε δικηγόρους και άλλους επιστήμονες- Ποιοι θα το πάρουν και πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα Του Παναγιώτη Στάθη Στις αρχές Ιανουαρίου 2021 αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να λάβουν το επίδομα των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το συνολικό ποσό που θα διατεθεί είναι περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ και θα διανεμηθεί σε περίπου 100.000 από τους συνολικά 125.985 επιστήμονες (δικηγόρους κλπ) ελεύθερους επαγγελματίες. Το ποσό αυτό αφορά τους γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρου
 7. Οι δικηγόροι στρέφονται δικαστικά κατά ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ για τα 116 εκατομμύρια από τις εισφορές τους Δυναμική αντίδραση ετοιμάζουν οι δικηγόροι της Αθήνας για τη διεκδίκηση των 116 εκατομμυρίων ευρώ που – όπως λένε- αγνοούνται και προέρχονται από εισφορές τους. Οι δικηγόροι, εδώ και εννέα χρονιά πληρώνουν 120 ευρώ ο καθένας κάθε χρόνο για το συγκεκριμένο ταμείο, αλλά όπως λένε τα στοιχεία δείχνουν πως πολύ λίγοι ( περίπου 400) είναι αυτοί που έχουν λάβει το σχετικό επίδομα. Η μη καταβολή (σε δικαιούχους) οδηγεί τους δικηγόρους στην διατύπωση της θέσης ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευ
 8. Μηχανοργάνωση ανύπαρκτη..Εμφανίζει μόνο περιόδους μισθωτής εργασίας και για εμάς τους μηχανικούς, δεν περιλαμβάνει τις περιόδους μισθωτής εργασίας προ ΕΦΚΑ (προ 2017 δηλ.) και τις περιόδους υπό καθεστώς ελεύθερου επαγγελματία. Απλά μπάχαλο.
 9. Το μοντέλο που φαίνεται στο βίντεο είναι διαφορετικό από αυτό στο οποίο αναφέρομαι εγώ. Στο δικό μου πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κόλληση. Είτε μεταξύ του σιφωνιού ABS και ΡΡ ή PVC σωλήνα, είτε μεταξύ του σιφωνιού ABS και του εξαρτήματος ABS, ώστε στη συνέχεια να γίνει η σύνδεση με τη μούφα από ΡΡ που αναφέρεις. Miltos, τα γνωρίζω αυτά που αναφέρονται και αυτό είναι που με προβληματίζει για την αντοχή του εγχειρήματος και εμένα..
 10. Miltos, αυτή που αναφέρει ο AMHxaNOS είναι. Η ακριβής περιγραφή της είναι αυτή που αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμα. Από την ποσότητα πάντως, φαίνεται ότι δεν είναι κατάλληλη για όγκο δουλειάς, για παραγωγή δηλ, αλλά κυρίως για επισκευές και γενικότερα μικροδουλειές. Από το Leroy Merlin την αγόρασα, αλλά όπως βλέπω είναι αρκετά διαδεδομένη.
 11. Ελεγχος σε ότι αναφέρει ο alto2 και έλεγχος μήπως η μυρωδιά προέρχεται από το σωλήνα του πλυντηρίου, καθώς το σημείο της σύνδεσής του είναι πριν την καμπύλη σιφωνισμού.
 12. Η ΥΔΕ δεν έχει καμία σχέση. Πολύ ορθώς παρελήφθη και εγκρίθηκε. Μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητό τι αφορά μια ΥΔΕ και η οποία σχετίζεται αποκλειστικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Πουθενά και σε κανένα έγγραφο της ΥΔΕ δεν αποτυπώνεται ή καταγράφεται το εμβαδό του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου. Αν όντως στα είπαν αυτά δικηγόρος και μηχανικός, έχουν άγνοια. Το αν σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται επικαιροποιημένο έγγραφο αναγραφής των τ.μ. από τον Δήμο, είναι αυτό που θα πρέπει να συζητήσεις με το ΔΕΔΔΗΕ.
 13. Σας ευχαριστώ όλους για τις σκέψεις σας. Όπως ήδη ανέφερε ο miltos, είναι δύσκολο στην ελληνική αγορά να βρεθεί τέτοια κόλλα, ενώ πχ στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και των Η.Π.Α. χρησιμοποιείται κατά κόρον. Αποφάσισα να κάνω την κόλληση με την Bison Plastic Adhesive, η οποία υποτίθεται ότι είναι κατάλληλη για ABS. Δεν γνωρίζω πώς θα συμπεριφερθεί σε συνθήκες υγρασίας βέβαια. Ελπίζω να μη με προδώσει..
 14. Καλησπέρα σας, ένα σιφώνι δαπέδου για χρήση σε ντουζιέρα, έχει ένα εξάρτημα προσαρμογής που χρησιμοποιείται για την τελική σύνδεση του σιφωνιού με τον σωλήνα αποχέτευσης. Το εξάρτημα αυτό μπορεί μόνο να κολληθεί στην υποδοχή του σιφωνιού. Τόσο το εξάρτημα, όσο και το σιφώνι είναι κατασκευασμένα από υλικό ABS. Εχει χρησιμοποιήσει κανείς κάποια κατάλληλη κόλλα για χρήση με αυτό το υλικό και για αυτή την εφαρμογή (ντουζιέρα)? ΥΓ το σιφώνι είναι το Easy Drain Aqua Compact 15x15cm,
 15. Αν μπορούσε κάποιος συνάδελφος να μου ξεκαθαρίσει το παρακάτω βασικό ερώτημα, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα: Εφόσον ενταχθεί κάποιος στο παραπάνω καθεστώς, αδυνατεί επί της ουσίας να λειτουργεί ως ελεύθερος επαγγελματίας και να κάνει έστω και μικροδουλειές παράλληλα, εκδίδοντας πάντα παραστικά προς ιδιώτες ή επαγγελματίες? Αν ναι, με ποιον τρόπο γίνεται αυτό? Υπάρχει κάποια συστημική διασύνδεση δηλ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.