Jump to content

nikmmech

Core Members
 • Content Count

  1,294
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

nikmmech last won the day on August 3 2013

nikmmech had the most liked content!

Community Reputation

281 Πολύ καλή

2 Followers

About nikmmech

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Μηχανοργάνωση ανύπαρκτη..Εμφανίζει μόνο περιόδους μισθωτής εργασίας και για εμάς τους μηχανικούς, δεν περιλαμβάνει τις περιόδους μισθωτής εργασίας προ ΕΦΚΑ (προ 2017 δηλ.) και τις περιόδους υπό καθεστώς ελεύθερου επαγγελματία. Απλά μπάχαλο.
 2. Το μοντέλο που φαίνεται στο βίντεο είναι διαφορετικό από αυτό στο οποίο αναφέρομαι εγώ. Στο δικό μου πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κόλληση. Είτε μεταξύ του σιφωνιού ABS και ΡΡ ή PVC σωλήνα, είτε μεταξύ του σιφωνιού ABS και του εξαρτήματος ABS, ώστε στη συνέχεια να γίνει η σύνδεση με τη μούφα από ΡΡ που αναφέρεις. Miltos, τα γνωρίζω αυτά που αναφέρονται και αυτό είναι που με προβληματίζει για την αντοχή του εγχειρήματος και εμένα..
 3. Miltos, αυτή που αναφέρει ο AMHxaNOS είναι. Η ακριβής περιγραφή της είναι αυτή που αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμα. Από την ποσότητα πάντως, φαίνεται ότι δεν είναι κατάλληλη για όγκο δουλειάς, για παραγωγή δηλ, αλλά κυρίως για επισκευές και γενικότερα μικροδουλειές. Από το Leroy Merlin την αγόρασα, αλλά όπως βλέπω είναι αρκετά διαδεδομένη.
 4. Ελεγχος σε ότι αναφέρει ο alto2 και έλεγχος μήπως η μυρωδιά προέρχεται από το σωλήνα του πλυντηρίου, καθώς το σημείο της σύνδεσής του είναι πριν την καμπύλη σιφωνισμού.
 5. Η ΥΔΕ δεν έχει καμία σχέση. Πολύ ορθώς παρελήφθη και εγκρίθηκε. Μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητό τι αφορά μια ΥΔΕ και η οποία σχετίζεται αποκλειστικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Πουθενά και σε κανένα έγγραφο της ΥΔΕ δεν αποτυπώνεται ή καταγράφεται το εμβαδό του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου. Αν όντως στα είπαν αυτά δικηγόρος και μηχανικός, έχουν άγνοια. Το αν σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται επικαιροποιημένο έγγραφο αναγραφής των τ.μ. από τον Δήμο, είναι αυτό που θα πρέπει να συζητήσεις με το ΔΕΔΔΗΕ.
 6. Σας ευχαριστώ όλους για τις σκέψεις σας. Όπως ήδη ανέφερε ο miltos, είναι δύσκολο στην ελληνική αγορά να βρεθεί τέτοια κόλλα, ενώ πχ στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και των Η.Π.Α. χρησιμοποιείται κατά κόρον. Αποφάσισα να κάνω την κόλληση με την Bison Plastic Adhesive, η οποία υποτίθεται ότι είναι κατάλληλη για ABS. Δεν γνωρίζω πώς θα συμπεριφερθεί σε συνθήκες υγρασίας βέβαια. Ελπίζω να μη με προδώσει..
 7. Καλησπέρα σας, ένα σιφώνι δαπέδου για χρήση σε ντουζιέρα, έχει ένα εξάρτημα προσαρμογής που χρησιμοποιείται για την τελική σύνδεση του σιφωνιού με τον σωλήνα αποχέτευσης. Το εξάρτημα αυτό μπορεί μόνο να κολληθεί στην υποδοχή του σιφωνιού. Τόσο το εξάρτημα, όσο και το σιφώνι είναι κατασκευασμένα από υλικό ABS. Εχει χρησιμοποιήσει κανείς κάποια κατάλληλη κόλλα για χρήση με αυτό το υλικό και για αυτή την εφαρμογή (ντουζιέρα)? ΥΓ το σιφώνι είναι το Easy Drain Aqua Compact 15x15cm,
 8. Αν μπορούσε κάποιος συνάδελφος να μου ξεκαθαρίσει το παρακάτω βασικό ερώτημα, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα: Εφόσον ενταχθεί κάποιος στο παραπάνω καθεστώς, αδυνατεί επί της ουσίας να λειτουργεί ως ελεύθερος επαγγελματίας και να κάνει έστω και μικροδουλειές παράλληλα, εκδίδοντας πάντα παραστικά προς ιδιώτες ή επαγγελματίες? Αν ναι, με ποιον τρόπο γίνεται αυτό? Υπάρχει κάποια συστημική διασύνδεση δηλ?
 9. Το αναφέρω γιατί στο Ν.2130/1993, αρθ. 24, παρ. 7, αναφέρεται ότι " Επίσης απαλλάσσονται του ανωτέρω τέλους: Τα κτίσματα οικοδομής που ανεγείρεται, για μια επταετία από τη χορήγηση της οικοδομικής άδειας ή μέχρι να εκμισθωθούν ή κατά οποιονδήποτε τρόπο χρησιμοποιηθούν αυτά πριν από την πάροδο της επταετίας." στην περίτπωση που συζητούμε έχει παρέλθει 7ετία από την έκδοση της οικοδομικής άδειας και συνεπώς θεώρησα αυτονόητο περί οφειλής πλέον του ΤΑΠ.
 10. Σε ευχαριστώ για την αμεσότητα Δημήτρη, και την Καλημέρα μας! Υ.Γ. υποθέτω ότι εννοείς ότι οφείλεται μόνο Τ.Α.Π., σωστά?
 11. Καλημέρα σας, μεταφέρω ερώτημα φίλου: Στην περίπτωση υπό ανέγερση κατοικίας σε περιοχή εκτός σχεδίου, η οποία έχει σταματήσει στο στάδιο ολοκλήρωσης του φέροντος οργανισμού και δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί ούτε καν με εργοταξιακή παροχή ρεύματος, ποιες είναι οι οφειλές προς τον δήμο? Μόνο Τ.Α.Π. ή οφείλονται και δημοτικά τέλη και φόροι? Επίσης, υπάρχει κάποιου είδους υποχρέωσης ενημέρωσης της πλατφόρμας δήλωσης τετραγωνικών προς του δήμους, που λήγει σε λίγες ημέρες? Σας ευχαριστώ
 12. Το τ. ΤΣΜΕΔΕ δεν εξυπηρετεί θέματα ΕΤΕΑΕΠ. Τέλος, το σχόλιο είναι άκρως ουσιαστικό και καθόλου πολιτικό. Προ των αλλαγών του Κατρούγκαλου, μπορούσε κάποιος να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα on-line, από το site του ΤΣΜΕΔΕ και κυρίως να έχει πλήρη και σαφή εικόνα των οφειλών του. Αυτό που συμβαίνει την τελευταία 4ετία με την αβεβαιότητα των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Μας έχουν υποχρεώσει σε κοστοβόρες και ψυχοφθόρες διαδικασίες, λόγω ανικανότητας και πολλών άλλων. Εκ του αποτελέσματος, φάνηκε ότι δεν ήταν έτοιμοι και δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το σύστημα που ήθε
 13. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27 Δεκεμβρίου 2019 Η Διοίκηση του Ταμείου, εν αναμονή της εκκαθάρισης των πληρωμών των εισφορών των μη μισθωτών (από 1/1/2017), με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασφαλισμένους και προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας αυτών, παρατείνει έως 31/03/2020 την ισχύ των ασφαλιστικών ενημεροτήτων των τ. ΕΤΑΑ, ΤΕΑΔ, ΤΑΣ, ΤΠΔΕ, ΤΠΕΔΕ και ΤΕΑΧ, εφόσον η ιδιότητά τους παραμένει σε ισχύ. Τα ανωτέρω ισχύουν και για όσους ασφαλισμένους, δεν είχαν αιτηθεί χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας από το Ταμείο. https://www.eteaep.gov.gr/web/post/2005 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 14. Οχι δεν ηταν εκκαθάριση στην πραγματικότητα. Πχ δεν λάμβανε υποψη οσους ηταν μισθωτοί εκείνη την περίοδο και βεβαιωσε οφειλές και σε αυτούς. Το μόνο που κανανε στην πραγματικότητα ήταν να επιβάλλουν εισφορές σε όλους. Και τώρα το διορθώνουν αυτό. Πέρασαν μόνο 4 (!!) χρόνια από τον ιδρυτικό νόμο του ΕΤΕΑΕΠ..
 15. Μια από τις αναφερόμενες εταιρείες του άρθρου, ήταν μεταξύ των αναδόχων αναβάθμισης των κόμβων της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης. Σχετικά πρόσφατα, παραδόθηκαν μια αερογέφυρα και οι ανισόπεδοι κόμβοι (με υπογειοποιημένα τμήματα της οδού) Ευόσμου, Ηλιούπολης και Ευκαρπίας. Πρόκειται πραγματικά για ένα κατασκευαστικό αίσχος, γεμάτο κακοτεχνίες. Λανθασμένες κλίσεις, επικίνδυνες διαγραμμίσεις, κακή χωροθέτηση πληροφοριακών πινακίδων, λωρίδες επιτάχυνσης και επιβράδυνσης επικίνδυνες (αυτό βέβαια, υποθέτω ότι δεν αφορά τόσο την κατασκευή όσο τις μελέτες), τοιχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.