Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikmmech

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.316
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

4.361 profile views

nikmmech's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

293

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν δεν είσαι σε θέση ευθύνης, να υπολογίζεις 950€ καθαρά περίπου με μεταπτυχιακό, επί 12 μισθούς ανά έτος. Γενικά οι αμοιβές είναι αστείες. Και το πρόβλημα δεν είναι οι εισαγωγικοί μισθοί, αλλά η εξέλιξη, η οποία καθιστά - σε συνάρτηση με τις ευθύνες και την έλλειψη οργάνωσης που τυπικά επικρατεί στο δημόσιο τομέα - μη ελκυστική την προσέλκυση επαγγελματιών με ουσιαστικά προσόντα. Άλλωστε, αυτός είναι ο λόγος που τελικά πολύ μεγάλο ποσοστό τέτοιων υποψηφίων τελικά αρνούνται τις θέσεις στις οποίες επιτυγχάνουν.
  2. Καλησπέρα σε όλους, υπάρχει κάποιος συνάδελφος ο οποίος να έχει ξεκαθαρίσει πώς γίνεται η "καταχώριση" - ο χαρακτηρισμός για την ακρίβεια - των εξόδων που αφορούν κινητή και σταθερή τηλεφωνία, στην πλατφόρμα του MyDATA?
  3. Μόνο στη ΔΕΗ έχει αξία να πας, η οποία έχει και πρόγραμμα με σταθερή χρέωση, χωρίς μηχανισμό αναπροσαρμογής. Οι υπόλοιποι πάροχοι είναι ακριβότεροι, εξαπατούν με αμφίσημες διατυπώσεις, δεν αποδίδουν κρατικές επιδοτήσεις, χρεώνουν εκτός πραγματικότητας έναντι καταναλώσεις (η ΔΕΗ χρεώνει μόνο εκκαθαστικές χρεώσεις στο φυσικό αέριο) και γενικά λειτουργούν παραβιάζοντας συνεχώς το νομικό πλαίσιο.
  4. Θα πρέπει επιπλέον να ληφθεί υπόψη, πώς βάσει των απαιτήσεων του ΚΕΝΑΚ για τις νέες κατασκευές, η εξωτερική πλευρά του εσωτερικού τοίχου, θα πρέπει να θερμομονωθεί. Αυτό οδηγεί κατασκευαστικά, σε μάλλον άκομψες όψεις, εάν βέβαια επιλεγεί η λύση των χωνευτών συρόμενων κουφωμάτων.
  5. Συνάδελφε Αντώνη - χρόνια πολλά με την ευκαιρία - δεν ισχύουν πλέον αυτά που αναφέρεις. Βλέπε την προηγούμενή μου ανάρτηση.
  6. Εχει καταργηθεί το ΤΣΜΕΔΕ ή εν πάσει περιπτώσει αυτός ο τομέας του ΕΦΚΑ που αφορούσε τους μηχανικούς και βρίσκεται υπό διαδικασία ενσωμάτωσης σε νέες διευθύνσεις του ΕΦΚΑ. Πάρε τηλ σε εκείνο το σύντομο τηλεφωνικό αριθμό που υπάρχει, μήπως και καταφέρεις να λύσεις το θέμα σου.
  7. Όσο υπάρχει αυτή η απόκλιση, δεν οριστικοποιείται η υποβολή όμως. Τουλάχιστον εγώ αυτό το μήνυμα λαμβάνω από την πλατφόρμα.
  8. Και μόνο το ότι οι περισσότεροι πληροφορούνται από εδώ μέσα την έκδοση των νέων ειδοποιητηρίων, και όχι τουλάχιστον με ένα e-mail, δείχνει το επίπεδο κατάντιας αυτού του φορέα.. Σημειωτέον, υπάρχει σαφής νομική υποχρέωση της Διοίκησης να ενημερώνει επίσημα τους διοικούμενους όταν τους καταλογίζει οφειλές, κτλ., την οποία απλά αγνοεί συστηματικά όλο αυτό το ασφαλιστικό μόρφωμα. Το Τεχνικό Επιμελητήριο, σκοπεύει να ασχοληθεί ποτέ με αυτό το αίσχος που είμαστε και υποχρεωμένοι να πληρώνουμε χωρίς επιλογή??
  9. Και το ΤΣΜΕΔΕ αλλά και ο ΕΦΚΑ, λειτουργούν στα όρια του απατεώνα, εφόσον δεν παρέχουν καμία ενημέρωση έγγραφη ως οφείλουν, ακόμα και σήμερα. Εκδίδουν εισφορές, καταλογίζουν οφειλές και ένα σωρό αποφάσεις που αφορούν ασφαλισμένους και ΠΟΤΕ δεν τους ενημερώνουν, αλλά οι ασφαλισμένοι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να ελέγχουν τακτικά ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ τους, την πλειάδα συστημάτων και πλατφόρμων για κάθε πιθανή (και απίθανη) νέα έκδοση γραμματίων, αποφάσεων, καταλογιστικών πράξεων, αναδρομικών, κτλ. Αυτό είναι το μόνο ουσιαστικό που μπορεί να βασιστεί ένας δικηγόρος και να κινηθεί κατά των προσαυξήσεων που σου επιβλήθηκαν. Κάτι βέβαια που θα έπρεπε να είχε κάνει ΗΔΗ το ΤΕΕ και οι επιμέρους σύλλογοι, αλλά φυσικά δεν έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον, στην πλειοψηφία τους.
  10. Ως κάτοικος εξωτερικού νοείται ο πολίτης που έχει μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στο εξωτερικό. Έτσι τεκμηριώνεται η διαμονή του εκτός Ελλάδας.
  11. Η πλέον αξιόπιστη πηγή πληροφορίας είναι η EuroStat. Οι τιμές που καταγράφονται εκεί περιλαμβάνουν όλες τις χρεώσεις που αφορούν μεταφορά, διανομή και παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και επιπλέον φόρους με τους οποίους επιβαρύνονται αυτά τα ποσά.
  12. Δεν ξέρω από πού βρήκαν οι δημοσιογράφοι τα στοιχεία που αναφέρουν στο άρθρο, αλλά είναι, τουλάχιστον, παραπλανητικά. Στους παρακάτω συνδέσμους της EuroStat, μπορεί κανείς να δει εύκολα τί ισχύει: Eurostat - Data Explorer (europa.eu) Electricity price statistics - Statistics Explained (europa.eu) Στον πρώτο σύνδεσμο μπορεί μάλιστα να τροποποιήσει διάφορα κριτήρια (όπως εύρος κατανάλωσης σε kwh, περίληψη φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων, κτλ.). Με βάση τα παραπάνω, για το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και για οικιακές καταναλώσεις, η Ελλάδα βρίσκεται στην 18η θέση από 41 χώρες, με κόστος 0,1641€/kwh (περιλαμβάνονται Τουρκία, Ουκρανία, Γεωργία, Κόσοβο και λοιπές χώρες που δεν ανήκουν ακριβώς στον κλασσικό πυρήνα της ΕΕ). Η ακριβότερη χώρα είναι η Γερμανία με κόστος 0,3006 €/kwh. Ο μέσος όρος των 27 χωρών της Ε.Ε. είναι 0,2134€/kwh.
  13. Καλησπέρα σε όλους. Μόλις εντόπισα παραστατικό εξόδου του προηγούμενου τριμήνου, ύψους 56 Ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, το οποίο δεν είχα καταχωρήσει στο βιβλίο εσόδων-εξόδων και συνεπώς δεν έλαβα υπόψη κατά την υποβολή της περιοδικής Α' τριμήνου. Εν όψει ειδικά της ηλεκτρονικής υποβολής τιμολογίων, πιστεύετε ότι είναι σκόπιμο να υποβάλλω τροποποιητική ΦΠΑ, δεδομένου ότι, αν δεν κάνω λάθος, θα πρέπει να καταβάλω πρόστιμο 100 Ευρώ? Αν καταλαβαίνω σωστά, δεν αυτές τις περιπτώσεις δεν καταβάλλεται πρόστιμο μετά την υποβολή της τροποποιητικής?
  14. Η ΥΔΟΜ δεν είναι ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ. Η Υ/Δ πιστοποιεί ότι αντίστοιχα πιστοποιεί η ΥΔΕ για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Εάν δεν την κάνει αποδεκτή από εσένα, να το κάνεις θέμα. Πρώτα ζήτησε έγγραφη απάντηση με γραπτό σου αίτημα και κατόπιν προχώρησέ το μέχρις εσχάτων. Μην επιτρέπετε στην αυθαιρεσία να ριζώνει στη σημερινή εποχή. Διεκδικήστε τα αυτονόητα και τα νόμιμα. Το κύρος και η αξιοπρέπεια κερδίζονται μέσα από συγκρούσεις ενίοτε και σίγουρα όχι μέσα από υποχωρήσεις.
  15. Καλό θα ήταν να μην ταυτίζονται οι ΔΥ μηχανικοί με την κατηγορία των μισθωτών. Η διαφορετική αντιμετώπιση αφορά μισθωτούς και ε.ε. και όχι ΔΥ και ε.ε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.