Jump to content

nikmmech

Core Members
 • Content Count

  1,275
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

nikmmech last won the day on August 3 2013

nikmmech had the most liked content!

Community Reputation

278 Πολύ καλή

5 Followers

About nikmmech

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Όταν διέρχονται γραμμές υψηλής τάσης, στους όρους δόμησης (μέγιστο ύψος), έχει προτεραιότητα ο ΑΔΜΗΕ (πρώην ΔΕΗ) έναντι των όρων δόμησης της περιοχής. Με άλλα λόγια, ο ΑΔΜΗΕ χορηγεί βεβαίωση οποία αναφέρει το μέγιστο ύψος κτιρίου, το οποίο μπορεί να βρίσκεται εντός της περιοχής δουλείας και με βάση αυτή τελικά εκδίδεται η άδεια δόμησης. Βέβαια, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει στο τοπογραφικό να έχει καταγραφεί σωστά η διέλευση των γραμμών μεταφοράς υψηλής τάσης. Κάτι που δεν έγινε όπως φαίνεται..
 2. Με βάση την ισχύουσα αναθεωρημενη ΤΟΤΕΕ, σε περίπτωση μη ύπαρξης κλιματιστικής μονάδας σε κατοικία, τι τιμή για το EER καταχωρούμε στο λογισμικό για τις ανάγκες ΜΕΑ/Επιθεώρησης? Η τιμή για SEER=1,7 που βλέπω στις οδηγίες του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ, είναι αυτή που πρέπει να καταχωρηθεί στο πεδίο EER? Στο παρελθόν, για αντίστοιχες περιπτώσεις, EER=3.0 δεν καταχωρούσαμε?
 3. Έχει διαφορά, το να αποτελεί εσωτερικό κανονισμό μιας υπηρεσίας/δεκο και να είναι σύμφωνο με το γενικότερο δίκαιο που διέπει εμπράγματα δικαιώματα, κτλ.
 4. Με βάση το άρθρο 9 του Ν. 4122/2013, από 1/1/2019, όλα τα νεοανεγειρόμενα κτίρια του δημοσίου τομέα, θα πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις που έχουν τα κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας. Κατ' αρχάς γνωρίζει κάποιος συνάδελφος, εάν αυτή η απαταίτηση όντως θα εφαρμοστεί από 1/1/2019? Εχουν ορισθεί με σαφήνεια οι απαιτήσεις και οι προδιαγραφές που θα πρέπει να πληροί ένα κτίριο, ώστε να καταταγεί σε αυτή την κατηγορία κτιρίων? Θα μπορούσε να με κατευθύνει κάποιος σε σχετικούς νόμους, αποφάσεις, κτλ? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας εύχομαι καλές γιορτές.
 5. Ναι ισχύει ότι αποσυνδέθηκε, αλλά αν θυμάμαι καλά, αυτό ισχύει για ότι αφορά την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΕΦΚΑ αυτοαπασχολούμενων και όχι μισθωτών (edit: σωστά θυμάμαι. π.χ. δες το https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΥΨΨ465ΧΠΙ-Θ2Ω ).Πρόσφατα σε κάποια απόφαση γίνεται σαφής αναφορά, ότι τα μέλη του ΤΕΕ, ως μισθωτοί ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον τομέα του πρ. ΤΣΜΕΔΕ του ΕΦΚΑ. edit: αυτή είναι η σχετική εγκύκλιος http://www.capital.gr/Content/RelatedFiles/be/be73cff6476e422587722ba75ec03a92.pdf
 6. Στο ΤΕΕ να μην είσαι μέλος πρέπει - όχι στο ΤΣΜΕΔΕ.
 7. Κάνε μια επικοινωνία με το ΤΕΕ και θα σε κατευθύνουν.
 8. Καλημέρα, οι απαιτήσεις καταγράφονται στο ΦΕΚ Β 2776/15.10.2012 (Κ.Υ.Α. οικ.41020/819/25.09.2012) «Καθορισμός των τεχνικών προδιαγραφών για τα εσωτερικά δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τροποποίηση του άρθρου 30 (εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις) του Κτιριοδομικού Κανονισμού» Όπως θα δεις επιβάλλονται πλειάδα ελέγχων με διακριβωμένα όργανα και αποτύπωση της as built κατάστασης. Σε σοβαρά έργα (πχ δημόσιου τομέα αλλά και μεγάλα έργα του ιδιωτικού) αυτά οπωσδήποτε ζητούνται. Στα μικρότερα έργα, επειδή εμπλέκονται λίγο έως πολύ άσχετοι, δεν γνωρίζουν καν την απαίτηση ύπαρξής τους. Επίσης, θα πρέπει να εξετάσεις εάν δικαιούσαι (νομοθετικά) να μελετήσεις, να κατασκευάσεις και να επιβλέψεις αυτού του είδους τις εγκαταστάσεις. ΥΓ. Το θέμα δεν ανήκει στον χώρο των ιδιωτών και καλό είναι να μεταφερθεί.
 9. @nelis αναφέρομαι στον πίνακα Δ' και όχι στον Ζ' στον οποίο αναφέρεσαι εσυ.
 10. Στον πίνακα Δ', δαπάνες όπως εισφορές σε ΤΕΕ και συλλόγους καθώς και παράβολα για την έκδοση/ανανέωση αδειών άσκησης επαγγέλματος, σε ποιο πεδίο θα τα καταχωρούσατε? Επίσης δαπάνες κινητής τηλεφωνίας?
 11. Προφανώς τα 3000 MW εγκατεστημένης ισχύος ΥΗΣ της ΔΕΗ (η οποία και δεν αποτελεί μόνο το 3% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος φυσικά), τα θεωρείς ελάχιστη επένδυση τα τελευταία 40 χρόνια.
 12. Μπορείς. Μίλησε με το ΤΕΕ και θα σε καθοδηγήσουν για τη γραφειοκρατική διεκπεραίωση (έντυπα για απαλλαγή από αμοιβές, κτλ).
 13. Με έχει μπερδέψει κάπως ο οδηγός, για την εξής περίπτωση: έχουμε ακίνητο, του οποίου ο ιδιοκτήτης τα τελευταία 4 χρόνια παρουσιάζεται ως φιλοξενούμενος σε σπίτι τρίτου και κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου το σπίτι παρέμεινε κενό. Στο Ε1 ο ιδιοκτήτης παρουσιάζεται επίσης ως φιλοξενούμενος στο σπίτι του τρίτου προσώπου. Πρόσφατα (τρεχων μήνας) το ακίνητο ενοικιάστηκε. Εκτός από την Υ/Δ περί επιδοτήσεων de minimis, τί επιπλέον δικαιολογητικό πρέπει (πχ Υ/Δ) πρέπει να υπάρχει? Ο οδηγός δεν αναφέρει κάτι επιπλέον (αν δεν μου διέφυγε κάτι), αλλά αυτό δε μου φαίνεται λογικό.
 14. Σε ευχαριστώ συνάδελφε. Γνωρίζω τη λειτουργία του (έχω εγκαταστήσει δεκάδες). Το ερώτημα αφορά το γραφειοκρατικό κομμάτι. Μήπως για κάποιο λόγο (διεκπεραίωσης) θεωρείται ότι αυτή η κατηγορία μονάδων περιλαμβάνουν ταμιευτήρα ΖΝΧ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.