Jump to content

nikmmech

Core Members
 • Content Count

  1,277
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

nikmmech last won the day on August 3 2013

nikmmech had the most liked content!

Community Reputation

278 Πολύ καλή

5 Followers

About nikmmech

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Για την πληρότητα του θεμάτος, επισυνάπτω χωρίο της ΤΟΤΕΕ 2 (παρ. 2.1.2.Πλήρως αεριζόμενο διάκενο αέρα) : " Σημειώνεται ακόμη ότι σε περιπτώσεις δικέλυφων τοιχοποιιών με διάκενο μεταξύ αυτών, εντός του οποίου σύρονται τα φύλλα συρόμενου κουφώματος, λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό του συντελεστή θερμοπερατότητας του δομικού στοιχείου U μόνο οι αντιστάσεις των στρώσεων του εσωτερικού κελύφους (δηλαδή οι αντιστάσεις των στρώσεων από τον εσωτερικό χώρο έως το διάκενο). Ως επιφανειακό στρώμα αέρα από την εξωτερική πλευρά θεωρείται τότε αυτό του διακένου (λαμβάνει όμως πάλι –λόγω της θεωρούμενης ήπιας κίνησης του αέρα σ' αυτό–τιμές Riκαι όχι Ra).Για την αποτελεσματική θερμική προστασία του δομικού στοιχείου συνιστάται η θερμομονωτική στρώση να τοποθετηθεί στο εσωτερικό κέλυφος του κτηρίου και όχι στο εξωτερικό "
 2. Ο ΚΕΝΑΚ προβλέπει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να θερμομονωθεί η εξωτερική πλευρά του εσωτερικού τοίχου. Αυτό σχεδόν ποτέ, σε υφιστάμενη κατασκευή, δεν είναι εφικτό
 3. Δύο ώρες μετά το περιστατικό, πήγε φίλος που μόλις είχε κάνει μικροεπέμβαση και εξυπηρετήθηκε από την ίδια υπάλληλο. Ο γιατρός (από κρατικό νοσοκομείο), του είχε χορηγήσει αναρρωτική άδεια 3 ημερών και η διατύπωση στο έντυπο της γνωμάτευσης ήταν "...να παραμείνει κατ' οίκον την ημέρα της επέμβασης και δύο ημέρες μετά από την επέμβαση". Η γνωμάτευση θα έπρεπε να θεωρηθεί από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ, μεταξύ άλλων. Η κυρία αυτή αρνήθηκε να παραλάβει το έγγραφο, επειδή ο γιατρός δεν έγραφε ρητά τις ημερομηνίες της αναρρωτικής άδειας, παρόλο που στο έγγραφο γνωμάτευσης αναφέρονταν η ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε η επέμβαση και απλά λογικά προέκυπτε η περίοδος αναρρωτικής άδειας. Τον υποχρέωσε να επισκεφτεί τον γιατρό, να "διορθώσει με διορθωτικό, με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα και με το ίδιο στυλό και να σφραγίσει την διόρθωση" και να το επιστρέψει στην ίδια. Εάν ένα από τα παραπάνω δεν ίσχυε, δεν θα το παραλάμβανε, όπως του δήλωσε. Ο φίλος εξαντλημένος απλά, δεν έκανε τίποτα.
 4. Για την ακρίβεια, μέχρι πρότινος ίσχυε ότι το ρυμουλκό θα έπρεπε, μέσω επασφάλιστρου, να έχει επιπλέον κάλυψη για την ρυμούλκηση. Αλλά έως σήμερα, δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, εφόσον τα ρυμουλκούμενα δεν ήταν οχήματα με άδεια κυκλοφορίας, ώστε να μπορούν να ασφαλιστούν αυτούσια. Κάτι που λογικά θα ισχύσει πλέον, όπως και λογικά θα απαιτηθεί ο τακτικός έλεγχος από ΚΤΕΟ (είναι γεγονός σε πολλές χώρες της ΕΕ).
 5. Όταν διέρχονται γραμμές υψηλής τάσης, στους όρους δόμησης (μέγιστο ύψος), έχει προτεραιότητα ο ΑΔΜΗΕ (πρώην ΔΕΗ) έναντι των όρων δόμησης της περιοχής. Με άλλα λόγια, ο ΑΔΜΗΕ χορηγεί βεβαίωση οποία αναφέρει το μέγιστο ύψος κτιρίου, το οποίο μπορεί να βρίσκεται εντός της περιοχής δουλείας και με βάση αυτή τελικά εκδίδεται η άδεια δόμησης. Βέβαια, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει στο τοπογραφικό να έχει καταγραφεί σωστά η διέλευση των γραμμών μεταφοράς υψηλής τάσης. Κάτι που δεν έγινε όπως φαίνεται..
 6. Με βάση την ισχύουσα αναθεωρημενη ΤΟΤΕΕ, σε περίπτωση μη ύπαρξης κλιματιστικής μονάδας σε κατοικία, τι τιμή για το EER καταχωρούμε στο λογισμικό για τις ανάγκες ΜΕΑ/Επιθεώρησης? Η τιμή για SEER=1,7 που βλέπω στις οδηγίες του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ, είναι αυτή που πρέπει να καταχωρηθεί στο πεδίο EER? Στο παρελθόν, για αντίστοιχες περιπτώσεις, EER=3.0 δεν καταχωρούσαμε?
 7. Έχει διαφορά, το να αποτελεί εσωτερικό κανονισμό μιας υπηρεσίας/δεκο και να είναι σύμφωνο με το γενικότερο δίκαιο που διέπει εμπράγματα δικαιώματα, κτλ.
 8. Με βάση το άρθρο 9 του Ν. 4122/2013, από 1/1/2019, όλα τα νεοανεγειρόμενα κτίρια του δημοσίου τομέα, θα πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις που έχουν τα κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας. Κατ' αρχάς γνωρίζει κάποιος συνάδελφος, εάν αυτή η απαταίτηση όντως θα εφαρμοστεί από 1/1/2019? Εχουν ορισθεί με σαφήνεια οι απαιτήσεις και οι προδιαγραφές που θα πρέπει να πληροί ένα κτίριο, ώστε να καταταγεί σε αυτή την κατηγορία κτιρίων? Θα μπορούσε να με κατευθύνει κάποιος σε σχετικούς νόμους, αποφάσεις, κτλ? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας εύχομαι καλές γιορτές.
 9. Ναι ισχύει ότι αποσυνδέθηκε, αλλά αν θυμάμαι καλά, αυτό ισχύει για ότι αφορά την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΕΦΚΑ αυτοαπασχολούμενων και όχι μισθωτών (edit: σωστά θυμάμαι. π.χ. δες το https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΥΨΨ465ΧΠΙ-Θ2Ω ).Πρόσφατα σε κάποια απόφαση γίνεται σαφής αναφορά, ότι τα μέλη του ΤΕΕ, ως μισθωτοί ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον τομέα του πρ. ΤΣΜΕΔΕ του ΕΦΚΑ. edit: αυτή είναι η σχετική εγκύκλιος http://www.capital.gr/Content/RelatedFiles/be/be73cff6476e422587722ba75ec03a92.pdf
 10. Στο ΤΕΕ να μην είσαι μέλος πρέπει - όχι στο ΤΣΜΕΔΕ.
 11. Κάνε μια επικοινωνία με το ΤΕΕ και θα σε κατευθύνουν.
 12. Καλημέρα, οι απαιτήσεις καταγράφονται στο ΦΕΚ Β 2776/15.10.2012 (Κ.Υ.Α. οικ.41020/819/25.09.2012) «Καθορισμός των τεχνικών προδιαγραφών για τα εσωτερικά δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τροποποίηση του άρθρου 30 (εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις) του Κτιριοδομικού Κανονισμού» Όπως θα δεις επιβάλλονται πλειάδα ελέγχων με διακριβωμένα όργανα και αποτύπωση της as built κατάστασης. Σε σοβαρά έργα (πχ δημόσιου τομέα αλλά και μεγάλα έργα του ιδιωτικού) αυτά οπωσδήποτε ζητούνται. Στα μικρότερα έργα, επειδή εμπλέκονται λίγο έως πολύ άσχετοι, δεν γνωρίζουν καν την απαίτηση ύπαρξής τους. Επίσης, θα πρέπει να εξετάσεις εάν δικαιούσαι (νομοθετικά) να μελετήσεις, να κατασκευάσεις και να επιβλέψεις αυτού του είδους τις εγκαταστάσεις. ΥΓ. Το θέμα δεν ανήκει στον χώρο των ιδιωτών και καλό είναι να μεταφερθεί.
 13. @nelis αναφέρομαι στον πίνακα Δ' και όχι στον Ζ' στον οποίο αναφέρεσαι εσυ.
 14. Στον πίνακα Δ', δαπάνες όπως εισφορές σε ΤΕΕ και συλλόγους καθώς και παράβολα για την έκδοση/ανανέωση αδειών άσκησης επαγγέλματος, σε ποιο πεδίο θα τα καταχωρούσατε? Επίσης δαπάνες κινητής τηλεφωνίας?
 15. Προφανώς τα 3000 MW εγκατεστημένης ισχύος ΥΗΣ της ΔΕΗ (η οποία και δεν αποτελεί μόνο το 3% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος φυσικά), τα θεωρείς ελάχιστη επένδυση τα τελευταία 40 χρόνια.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.