Jump to content

CHRIS_M

Core Members
 • Content Count

  225
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

4 Followers

About CHRIS_M

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός
 1. Από τις οδηγίες του ΕΤΕΑΕΠ https://www.eteaep.gov.gr/web/post/1645 αντιγράφω: "ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Ταμείου, ως εξής: Όσοι ασφαλισμένοι έχουν παράλληλα και μισθωτή εργασία ή καταβάλουν εισφορές με δελτίο παροχής υπηρεσιών και έχουν μέχρι δύο εργοδότες εξαντλούν την υποχρέωσή τους για καταβολή εισφορών μέσω της ΑΠΔ. Οι ανωτέρω περιπτώσεις ασφαλισμένων, οι οποίοι θα λάβουν ειδοποιητήριο εισφορών, δεν θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης όπου είτε θα εκδοθούν εκ νέου ειδοποιητήρια, εφόσον απαιτούνται, είτε θα δημιουργηθεί πιστωτικό υπόλοιπο." Α) Από ότι καταλαβαίνω αν κάποιος είναι παράλληλα μισθωτός και αυτοαπασχολούμενος , τότε αγνοεί - δεν πληρώνει τις εισφορές που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα. Σωστά?
 2. Δημήτρη σε έχασα λίγο. Αυτό που έγραψες είναι απάντηση στο δικό μου ερώτημα? (#120) Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. (Το μήνυμά σας έχει τροποποιηθεί). Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
 3. Οικόπεδο , το οποίο εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης το 1964 , αρχικού εμβαδού 237τμ , μετά τη ρυμοτομία έχει εμβαδόν Ε=167τμ. και Πρόσωπο Π=10,20μ (προς βορρά σε εγκεκριμένη οδό) Στη συνέχεια το 1965 με προσκύρωση τμήματος καταργηθησας ιδιωτικής οδού (νότια του οικοπέδου) εμβαδού Ε=40τμ αποκτά τελικό εμβαδό Ε=40+167=207τμ. (το πρόσωπο παραμένει όπως πριν την προσκύρωση , δηλ Π=10,20μ) Τα όρια αρτιότητας της περιοχής είναι: Κανόνας Ε=400/ Π=15, Παρέκκλιση (προ ΓΟΚ 73) Ε=300/ Π=13, Παρέκκλιση (προ 1963) Ε=180/ Π=10μ Συνεπώς, το οικόπεδο είναι μη άρτιο, αλλά κατεξαίρεση οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ25 ν.1337/1983. Το ερώτημα μου έχει να κάνει με τη μείωση του σ.δ. Ειδικότερα, ο σ.δ. της περιοχής είναι σ.δ.=1,40 Θεωρείται : (α) ότι το οικόπεδο εμβαδού 207τ.μ. με χρόνο δημιουργίας το 1965 (δηλ. πάει στην παρέκκλιση προ ΓΟΚ 73) υπολείπεται <40% των 300τ.μ. και χάνει 20% από τον σ.δ. δηλ σ.δ.=1,12 ή (β) πάω με το οικόπεδο των 167τ.μ. το οποίο υπολείπεται <20% των 180τ.μ. (δηλ. πάει στην παρέκκλιση προ 1963) και χάνει 10% από τον σ.δ. δηλ σ.δ.=1,26 Θεωρώ ότι είμαι στην (α) περίπτωση, δηλ σδ=1,12 , αλλά θέλω να δω αν υπάρχει κάποια διάταξη - με κάποιον τροπο - να πάω στο σ.δ. =1,26
 4. Καλή σας μέρα Μέχρι τι χρηματικό όριο μπορώ να πληρώσω με μερητά για την αγορά εξοπλισμού μου προκειμένου να μπορέσει αυτό (το τιμολόγιο) να περαστεί κανονικά στα έξοδα μου, προκειμένου να μην έχω πρόβλημα? Παλαιότερα θυμάμαι μεχρι 500ευρώ μπορουσα να πληρώσω με μετρητά και δεν υπήρχε προβλημα. Έχει αλλαξει κάτι?
 5. Το βασικό ερώτημα είναι εαν η συνέλευση της πολυκατοικίας μπορεί ή δεν μπορεί να αποφασίσει σχετικά με το εαν θα λειτουργήσει η θέρμανση καθώς ακόμη και ένας να θελήσει, θα πρέπει να ανάψει ο καυστήρας. Δηλαδή απαιτειται το 50% +1 για να αναψει ο καυστήρας ή αρκεί ένας και μόνον ιδιοκτήτης?
 6. Και δηλαδή αν κάποιος θέλει να ζεσταθεί και δεν συμφωνεί το 50% + 1 της πολυκατοικίας να βαλουν πετρελαιο στην πολυκατοικία , τότε? Δημήτρη, από όσο γνωρίζω η συνέλευση της πολυκατοικίας δεν μπορεί να αποφασίσει το να μην λειτουργήσει η θέρμανση καθώς ακόμη και ένας να θελήσει, θα πρέπει να ανέψει ο καυστήρας. Ισχύει? ή απαιτειται 50% + 1 ψηφοι?
 7. Σε ευχαριστώ Δημήτρη για την άμεση απάντηση. Ερώτημα β: Υπάρχει δυνατότητα ενός μεμονωμένου διαμερίσματος να αποσυνδεθεί μόνιμα από το δίκτυο της κεντρικής θέρμανσης (πετρέλαιο) χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας χωρίς όμως να εγκαταστήσει - δημιουργήσει νέα αυτόνομη - ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση για θέρμανση. Δηλαδή να επιλέξει να ζεσταίνεται με άλλους τρόπους , π.χ. air condition? Εφιστώ την προσοχή στο γεγονός ότι πρόκειται για πολυκατοικία με Οικ. Άδεια του 1977.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.