Jump to content

Ιάμβλιχος

Core Members
 • Content Count

  1,392
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Ιάμβλιχος last won the day on December 27 2010

Ιάμβλιχος had the most liked content!

Community Reputation

90 Καλή

About Ιάμβλιχος

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Βγάλαν μισή ανακοίνωση, να το παιδέψουν ακόμα λίγο. Λίγο απίθανο πάντως, γιατί είναι σαν να σου λένε έχεις περαιώσει, άρα έχεις όλα τα δικαιολογητικά, αλλά κάνεις νάζια και δεν ανέβασες τα δικαιολογητικά πάρε έξι μήνες να το ξανασκεφτείς. Λογικά στο όλο πακέτο πάει η παράταση.
 2. Καλησπέρα συνάδελφοι, συμπεριλαμβάνεται στο: '' παράταση ................. για την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και στοιχείων για την περαίωση της υπαγωγής των αυθαιρέτων του ν.4178/2013 '' και το ''κλικ'' προς οριστική υπαγωγή ή αυτό πρέπει να γίνει μέχρι τις 3/11 ? ? ? Θεωρώ πως και αυτό υπάγεται στην ''ηλεκτρονική υποβολή'', δεν το λέει όμως ξεκάθαρα, θα μπορούσε να λέει ''για την οριστικοποίηση των δηλώσεων και την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών κλπ " (Δελτίο τύπου "Προς διευκόλυνση των επαγγελματικών φορέων του τεχνικού κόσμου, θα δοθεί παράταση κατά έξι μήνες της προθεσμίας, που εκπνέει στις 3 Νοεμβρίου 2018, για την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και στοιχείων για την περαίωση της υπαγωγής των αυθαιρέτων του ν.4178/2013. Η παράταση θα δοθεί με τροπολογία του άρθρου 99 του ν.4495/2017. Μέχρι την ψήφιση της εν λόγω τροπολογίας, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.")
 3. Έχει κάποιος κάποια γνώμη για το παραπάνω ερώτημα? Συμπληρώνετε φύλλα καταγραφής για σταυλικές εγκαταστάσεις εφόσον δεν ζητάει νέα σχέδια, τοπογραφικό κλπ?
 4. Καλησπέρα. Θα μπορούσε να μου απαντήσει κάποιος στο εξής? Σε παλαιές σταυλικές εγκαταστάσεις με οικοδομική άδεια κατασκευάστηκαν τελικά τα κτίρια στις ίδιες διαστάσεις σε άλλη θέση. Ένα εκ των κτιρίων έχει τμήμα του εντός Δ. Το κτίριο προσωρινής διαμονής είναι 30τ.μ.. Εφόσον το παράβολο είναι σε κάθε περίπτωση 300€ και δεν καταβάλλεται επιπλέον πρόστιμο και με την προϋπόθεση ότι δεν ζητούνται κατόψεις των οποιονδήποτε αυθαιρέτων πέραν του στελέχους κλπ της οικοδομικής άδειας, πιστεύετε ότι θα πρέπει να αναγράψουμε στα φύλλα καταγραφής τα τμ της αυθαιρεσίας και την καταπάτησης του Δ και αριθμό λοιπών παραβάσεων? Δεν επαρκή μια περιγραφή των τελικώς κατασκευασθέντων κτιρίων με τις διαστάσεις τους και τα εμβαδά τους, τα υλικά κατασκευής και σημείωση ότι τμήμα τάδε κτιρίου εντός Δ? Έχει γίνει τοπογραφικό, απλά η επιφύλαξή μου αν γραφούν στα φύλλα καταγραφής είναι ότι θα φαίνονται μόνο τα εντός Δ στην πρώτη σελίδα, τα υπόλοιπα αναλυτικά τι υπάρχει στην Τ.Ε. και για την αποφυγή πιθανού μπερδέματος. Επίσης ο συντάξας του τοπογραφικού έχει αποκλίσεις περί 0,20 μ περίπου ως προς τα περιγράμματα. Επίσης μπορούμε να πούμε ότι όλα είναι αυθαίρετα εφόσον δεν τηρήθηκαν οι στάθμες περιβάλλοντος χώρου! Και για να μην μπλέκω με το τι θεωρεί ο νόμος αυθαίρετο και τι όχι και ποια πλευρά τράβηξε ο τοπογράφος στο σχέδιο κατά 0,20μ. περισσότερο, αφού καινούρια σχέδια και τοπογραφικό δεν απαιτούνται ούτε ΔΕΔΟΤΑ κλπ, ούτε πληρώνεται πρόστιμο, μόνο παράβολο, γιατί να μπλέκω? Ευχαριστώ!
 5. Βρίσκω πολύ σωστή τη προσέγγισή σου. Συγχαρητήρια. Θα ενεργήσω τοιουτοτρόπως.
 6. Συγνώμη που επαναλαμβάνομαι, η προθεσμία 5 ετών από την υπαγωγή για την υποβολή της ΜΣΕ και των ΗΜ έχει καταργηθεί?
 7. Καλησπέρα. Διαβάζω ότι η η προθεσμία είναι η 3/11. Μα είναι για όλα τα αρχεία? Η προθεσμία 5 ετών από την υπαγωγή για την υποβολή της ΜΣΕ και των ΗΜ έχει καταργηθεί? Είναι δυνατόν? Τελειώνεις με έναν πελάτη του δίνεις φάκελο, τον ενημέρώνειςγια τα 5 χρόνια για ΜΣΕ και ΗΜ. Από κει και πέρα τι τσιρκολίκι είναι αυτό? Μια 5 μια 1, κάποιος που έχει σταματήσει τα αυθαίρετα γιατί θα πρέπει να διαβάσει ότι βγάζουν τρεις και λίγο? Υσχύει και για ΜΣΕ και για ΗΜ η 3/11? Ευχαριστώ
 8. Καλησπέρα. Ισόγεια αυθαίρετη αποθήκη προ '83, το 2007 αλλάζει χρήση σε κατοικία και επεκτείνεται. Όλο πάει με 2007 χρόνο κατασκευής σωστά? Ή υπάρχει περίπτωση για το προυπάρχον κτίσμα να πάει ως προ 83 και κατηγορία 5? Απ' ότι θυμάμαι μπαίνει η χρονολογία της τελευταίας εγκατεστημένης χρήσης? Ευχαριστώ.
 9. Ε, τότε φαντάζομαι μπορεί να πάει και με τον αναλυτικό αποθήκες με ύψος κάτω των 2,50μ και μικρό εμβαδόν. Ευχαριστώ
 10. Ε, δυο χρήσεις θεωρητικά δε γίνεται, αν το γράψεις αυτό σε κάτοψη, πολύ θεωρητικά δεν είσαι καλυμμένος και από υψηλή θεωρία χορτάσαμε. Αφού έγιναν και τα αυθαίρετα επιστήμη.
 11. Καλησπέρα. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει περίπτωση εξωτερικό Wc με χαμηλό ύψος να δύναται να δηλωθεί με μειωτικό συντελεστή ή με αναλυτικό? (Τι ρωτάω και γω τώρα)
 12. 6 χρόνια έχει ήδη ο 3919, τώρα να ξεκινήσει ο δειγματοληπτικός??? Πού ζούμε? Αυτό έπρεπε να γίνεται από τις πρώτες μέρες και να υπάρχει λογική σε όλα : φορολόγηση, εισφορές κλπ. Δηλαδή αν ελέγξουν εσένα είσαι οκ σε όλα. Από χιλιάρικο και πάνω οι αποδείξεις σου? Κάποιος για μια διαμερισμάτωση πχ παίρνει 500€ και κόβει 100 με 200€ για να βολευτούνε κάπως όλοι. Εσύ δηλαδή λες να τα δηλώσει όλα! Και μετά λέμε ότι έχουμε υψηλή φορολόγηση! Σε τι θα ωφελήσει η δειγματοληψία μετά 6 χρόνια αφού έτσι άφησαν να λειτουργεί και δεδομένης της κατάστασης?
 13. Είναι απλό: το να μην έχει κόψει καμία απόδειξη η τιμολόγιο σημαίνει για την ΑΑΔΕ ότι για καμία του δουλειά δεν έχει κόψει κανένα παραστατικό δηλαδή 100% φοροδιαφυγή για ό,τι έκανε από δουλειά ακόμα και αν δεν έκανε όντως καμία δουλειά λαμβάνεται σαν να έκανε και να μην έκοψε. Αφού έχει ενεργή επιχείρηση, έχει 650€ τέλος επιτηδεύματος + φορολόγηση επί του κατ' ελάχιστον τεκμαρτού 3000€. Πλάκα πλάκα ........... Μήπως αυτός άμα έχει έδρα την κατοικία του θα μπορούσε με μια εικονική απόδειξη για την οποία θα έκανε και σύμβαση την οποία θα δήλωνε και στο taxis, πχ σύμβαση για 20€ πήγε και πήρε του γείτονα τα σχέδια από την πολεοδομία. Επομένως θα είχε 1 εργοδότη και φορολογούνταν ως μισθωτός. Εγώ αυτό έχω καταλάβει. Αυτό είναι μισθωτή εργασία. Ή αν δεν είναι έτσι τότε με ένα συνάδελφο επιτηδευματία μια χαρά ολόκληρος εργοδότης και ως μισθωτός θα πήγαινε. Άρα χαζός ήταν και δεν το' κανε.
 14. Λάθος αρχείο μπορεί να σημαίνει ψευδή στοιχεία, εμ πώς θα σε ενοχοποιήσουν αύριο μεθαύριο, να 'χουν στοιχεία οι άνθρωποι !
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.