Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιάμβλιχος

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.396
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by Ιάμβλιχος

  1. Προκαταβολή και ιδιωτικό συμφωνητικό μόνο και πριν βγει η άδεια. Ναι αντιπαροχή. Αφού βγήκε η άδεια έτυχε να εντοπιστεί ότι το καθαρό εμβαδό διαμερίσματος του συμφωνητικού έχει ελαφρώς επιπλέον εμβαδό σε σχέση με το προκύπτων εμβαδόν από την προσθαφαίρεση με βάση τα εγκεκριμένα σχέδια (στα εγκεκριμένα έχει μόνο στοιχεία δόμησης, όχι εμβ. διαμερ.) που είναι αυτό της συνορεύουσας τοιχοποιΐας του κλιμακοστασίου με ακάλυπτο και όχι με το διαμέρισμα. Και αφού εντοπίστηκε αυτή η διαφορά λέει ο αγοραστής να γίνει σωστά. Η άλλη πλευρά δεν το συζητάει. Δεν έχει όρεξη? Φοβούμενος μήπως ότι θα έχει απαίτηση ο αγοραστής μετά να μειωθεί αντιστοίχως η τιμή? Ο αγοραστής αφού τον πιάσεις στη φάκα τον χειραγωγείς πιο εύκολα μετά. Και για τα έξτρα υλικά και έξοδα πρέπει να μείνει χειραγωγήσιμος για όποια διαφωνία προκύψει. Λέω εγώ τώρα. Άλλωστε δεν βρίσκει κάποιος εύκολα καινούρια σπίτια οπότε άλλος έχει το κόψιμο. Παρ' το και μη ζητάς πολλά,μη κολλάς σε λεπτομέρειες.
  2. Δεν το δικαιολογεί. Είναι αυτό που λέμε όταν δε σε συμφέρει κάτι αποφεύγεις τη συζήτηση. Κατηγορηματικός για τον αντίθετο χωρίς επιχείρημα. Ο αγοραστής ανυσηχεί περισσότερο ότι αν είναι έτσι δύσκαμπτος από την αρχή τι έπεται στη συνέχεια
  3. Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος πώς μπορεί να δικαιολογηθεί η προσμέτρηση της τοιχοποιΐας μεταξύ κλιμακοστασίου και ακαλύπτου στα καθαρά τ.μ. του διαμερίσματος? Αυτό επιφέρει μια αύξηση του κατά τη γνώμη μου καθαρού εμβαδού κατά περίπου 1,6%. Είναι ελάχιστη η διαφορά αλλά πρόκειται για νέο κτίριο και καλό είναι να γίνουν όσο γίνεται πιο σωστά. Ευχαριστώ.
  4. Βγάλαν μισή ανακοίνωση, να το παιδέψουν ακόμα λίγο. Λίγο απίθανο πάντως, γιατί είναι σαν να σου λένε έχεις περαιώσει, άρα έχεις όλα τα δικαιολογητικά, αλλά κάνεις νάζια και δεν ανέβασες τα δικαιολογητικά πάρε έξι μήνες να το ξανασκεφτείς. Λογικά στο όλο πακέτο πάει η παράταση.
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, συμπεριλαμβάνεται στο: '' παράταση ................. για την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και στοιχείων για την περαίωση της υπαγωγής των αυθαιρέτων του ν.4178/2013 '' και το ''κλικ'' προς οριστική υπαγωγή ή αυτό πρέπει να γίνει μέχρι τις 3/11 ? ? ? Θεωρώ πως και αυτό υπάγεται στην ''ηλεκτρονική υποβολή'', δεν το λέει όμως ξεκάθαρα, θα μπορούσε να λέει ''για την οριστικοποίηση των δηλώσεων και την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών κλπ " (Δελτίο τύπου "Προς διευκόλυνση των επαγγελματικών φορέων του τεχνικού κόσμου, θα δοθεί παράταση κατά έξι μήνες της προθεσμίας, που εκπνέει στις 3 Νοεμβρίου 2018, για την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και στοιχείων για την περαίωση της υπαγωγής των αυθαιρέτων του ν.4178/2013. Η παράταση θα δοθεί με τροπολογία του άρθρου 99 του ν.4495/2017. Μέχρι την ψήφιση της εν λόγω τροπολογίας, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.")
  6. Έχει κάποιος κάποια γνώμη για το παραπάνω ερώτημα? Συμπληρώνετε φύλλα καταγραφής για σταυλικές εγκαταστάσεις εφόσον δεν ζητάει νέα σχέδια, τοπογραφικό κλπ?
  7. Καλησπέρα. Θα μπορούσε να μου απαντήσει κάποιος στο εξής? Σε παλαιές σταυλικές εγκαταστάσεις με οικοδομική άδεια κατασκευάστηκαν τελικά τα κτίρια στις ίδιες διαστάσεις σε άλλη θέση. Ένα εκ των κτιρίων έχει τμήμα του εντός Δ. Το κτίριο προσωρινής διαμονής είναι 30τ.μ.. Εφόσον το παράβολο είναι σε κάθε περίπτωση 300€ και δεν καταβάλλεται επιπλέον πρόστιμο και με την προϋπόθεση ότι δεν ζητούνται κατόψεις των οποιονδήποτε αυθαιρέτων πέραν του στελέχους κλπ της οικοδομικής άδειας, πιστεύετε ότι θα πρέπει να αναγράψουμε στα φύλλα καταγραφής τα τμ της αυθαιρεσίας και την καταπάτησης του Δ και αριθμό λοιπών παραβάσεων? Δεν επαρκή μια περιγραφή των τελικώς κατασκευασθέντων κτιρίων με τις διαστάσεις τους και τα εμβαδά τους, τα υλικά κατασκευής και σημείωση ότι τμήμα τάδε κτιρίου εντός Δ? Έχει γίνει τοπογραφικό, απλά η επιφύλαξή μου αν γραφούν στα φύλλα καταγραφής είναι ότι θα φαίνονται μόνο τα εντός Δ στην πρώτη σελίδα, τα υπόλοιπα αναλυτικά τι υπάρχει στην Τ.Ε. και για την αποφυγή πιθανού μπερδέματος. Επίσης ο συντάξας του τοπογραφικού έχει αποκλίσεις περί 0,20 μ περίπου ως προς τα περιγράμματα. Επίσης μπορούμε να πούμε ότι όλα είναι αυθαίρετα εφόσον δεν τηρήθηκαν οι στάθμες περιβάλλοντος χώρου! Και για να μην μπλέκω με το τι θεωρεί ο νόμος αυθαίρετο και τι όχι και ποια πλευρά τράβηξε ο τοπογράφος στο σχέδιο κατά 0,20μ. περισσότερο, αφού καινούρια σχέδια και τοπογραφικό δεν απαιτούνται ούτε ΔΕΔΟΤΑ κλπ, ούτε πληρώνεται πρόστιμο, μόνο παράβολο, γιατί να μπλέκω? Ευχαριστώ!
  8. Συγνώμη που επαναλαμβάνομαι, η προθεσμία 5 ετών από την υπαγωγή για την υποβολή της ΜΣΕ και των ΗΜ έχει καταργηθεί?
  9. Καλησπέρα. Διαβάζω ότι η η προθεσμία είναι η 3/11. Μα είναι για όλα τα αρχεία? Η προθεσμία 5 ετών από την υπαγωγή για την υποβολή της ΜΣΕ και των ΗΜ έχει καταργηθεί? Είναι δυνατόν? Τελειώνεις με έναν πελάτη του δίνεις φάκελο, τον ενημέρώνειςγια τα 5 χρόνια για ΜΣΕ και ΗΜ. Από κει και πέρα τι τσιρκολίκι είναι αυτό? Μια 5 μια 1, κάποιος που έχει σταματήσει τα αυθαίρετα γιατί θα πρέπει να διαβάσει ότι βγάζουν τρεις και λίγο? Υσχύει και για ΜΣΕ και για ΗΜ η 3/11? Ευχαριστώ
  10. Καλησπέρα. Ισόγεια αυθαίρετη αποθήκη προ '83, το 2007 αλλάζει χρήση σε κατοικία και επεκτείνεται. Όλο πάει με 2007 χρόνο κατασκευής σωστά? Ή υπάρχει περίπτωση για το προυπάρχον κτίσμα να πάει ως προ 83 και κατηγορία 5? Απ' ότι θυμάμαι μπαίνει η χρονολογία της τελευταίας εγκατεστημένης χρήσης? Ευχαριστώ.
  11. Ε, τότε φαντάζομαι μπορεί να πάει και με τον αναλυτικό αποθήκες με ύψος κάτω των 2,50μ και μικρό εμβαδόν. Ευχαριστώ
  12. Ε, δυο χρήσεις θεωρητικά δε γίνεται, αν το γράψεις αυτό σε κάτοψη, πολύ θεωρητικά δεν είσαι καλυμμένος και από υψηλή θεωρία χορτάσαμε. Αφού έγιναν και τα αυθαίρετα επιστήμη.
  13. Καλησπέρα. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει περίπτωση εξωτερικό Wc με χαμηλό ύψος να δύναται να δηλωθεί με μειωτικό συντελεστή ή με αναλυτικό? (Τι ρωτάω και γω τώρα)
  14. 6 χρόνια έχει ήδη ο 3919, τώρα να ξεκινήσει ο δειγματοληπτικός??? Πού ζούμε? Αυτό έπρεπε να γίνεται από τις πρώτες μέρες και να υπάρχει λογική σε όλα : φορολόγηση, εισφορές κλπ. Δηλαδή αν ελέγξουν εσένα είσαι οκ σε όλα. Από χιλιάρικο και πάνω οι αποδείξεις σου? Κάποιος για μια διαμερισμάτωση πχ παίρνει 500€ και κόβει 100 με 200€ για να βολευτούνε κάπως όλοι. Εσύ δηλαδή λες να τα δηλώσει όλα! Και μετά λέμε ότι έχουμε υψηλή φορολόγηση! Σε τι θα ωφελήσει η δειγματοληψία μετά 6 χρόνια αφού έτσι άφησαν να λειτουργεί και δεδομένης της κατάστασης?
  15. Είναι απλό: το να μην έχει κόψει καμία απόδειξη η τιμολόγιο σημαίνει για την ΑΑΔΕ ότι για καμία του δουλειά δεν έχει κόψει κανένα παραστατικό δηλαδή 100% φοροδιαφυγή για ό,τι έκανε από δουλειά ακόμα και αν δεν έκανε όντως καμία δουλειά λαμβάνεται σαν να έκανε και να μην έκοψε. Αφού έχει ενεργή επιχείρηση, έχει 650€ τέλος επιτηδεύματος + φορολόγηση επί του κατ' ελάχιστον τεκμαρτού 3000€. Πλάκα πλάκα ........... Μήπως αυτός άμα έχει έδρα την κατοικία του θα μπορούσε με μια εικονική απόδειξη για την οποία θα έκανε και σύμβαση την οποία θα δήλωνε και στο taxis, πχ σύμβαση για 20€ πήγε και πήρε του γείτονα τα σχέδια από την πολεοδομία. Επομένως θα είχε 1 εργοδότη και φορολογούνταν ως μισθωτός. Εγώ αυτό έχω καταλάβει. Αυτό είναι μισθωτή εργασία. Ή αν δεν είναι έτσι τότε με ένα συνάδελφο επιτηδευματία μια χαρά ολόκληρος εργοδότης και ως μισθωτός θα πήγαινε. Άρα χαζός ήταν και δεν το' κανε.
  16. Λάθος αρχείο μπορεί να σημαίνει ψευδή στοιχεία, εμ πώς θα σε ενοχοποιήσουν αύριο μεθαύριο, να 'χουν στοιχεία οι άνθρωποι !
  17. Σε ποιον αναφέρεσαι Ιάσονα στο δικό μου μήνυμα ή στου Allobar? Με βάζεις σε υποψίες . . . μήπως κάποιοι με δήλωση υπαγωγής στο 1ο ή 2ο εξάμηνο που έκαναν τη δεύτερη πληρωμή (εφάπαξ) εκτός προθεσμίας αλλά το σύστημα δεν συμβαδίζει με το νόμο και δίνει την έκπτωση και έστω περαιώθηκε η δήλωση, μπορεί αργότερα να απαιτηθεί και το υπόλοιπο? Αυτό εννοείς με το ''κράτα μικρό καλάθι?
  18. Αν όμως κλειδώσουν το σύστημα δεν θα προλάβει μπορεί να γίνει περαίωση γιατί δεν προλαβαίνει να κάνει τη δεύτερη πληρωμή και ενδεχομένως να υποχρεωθούν αυτές οι να πάνε με τον καινούριο νόμο.
  19. Πώς είναι το ίδιο? Η εφάπαξ είναι εφάπαξ. Έχει έκπτωση 20%. Και εφόσον δεν δώσουν παράταση δεν έχει νόημα να το συζυτάμε. Γιατί αν δε δώσουν, σήμερα είναι η τελευταία μέρα δυνατότητας πληρωμής ώστε να ενημερωθεί αύριο το σύστημα και να κλείσει η δήλωση(είναι έτσι?). Αλλιώς πας στον καινούριο.
  20. Σ' ευχαριστώ, και γω της ίδιας άποψης είμαι,καλύτερα με τμ, ακόμα έχω την υποψία ότι ακόμα και το τροποποιητικό παράρτημα του ΦΕΚ 39/τ.Β'/2014 ίσως υπερισχύει αφού αποθήκες έως 50τμ με μειωτικό και επομένως να ακυρώνεται το ιγ) της κατηγορίας 3. Είναι και πού θα πέσει αύριο μεθαύριο. Απλά πρόκειται περί παράγκας και ως αναλυτικό μειώνεται το συνολικό πρόστιμο κατά τρία κατοστάρικα περίπου.
  21. Καλημέρα. Για τακτοποίηση αυθαίρετης ισόγειας αποθήκης, κατοικίας, στέγαστρα και περίφραξη. Αποθήκη και κατοικία και τα δύο έχουν ύψος 2,20μ ύψος. Την κατοικία αναγκαστικά την πάμε Κ.Χ. χωρίς καμιά μείωση, σωστά? Την αποθήκη μπορώ να την πάω με αναλυτικό με 500€, συνψηφίζοντας την με τις υπόλοιπες λοιπές παραβάσεις συνολικού αναλ. προϋπολογισμού. Άρα, εφόσον Αποθήκη+στέγαστρα+περίφραξη = <15.000€ αναλ. προϋπολογισμού, τότε => συνολ. πρόστιμο Λ.Π.=500€. Δηλαδή συνδυσμό Άρθρο 9, Κατ.3,ιγ) και Εγκ.4, άρ.9α)(σελ.3).Τα λέω καλά? Ή μου ξεφεύγει κάτι? Ευχαριστώ --------------------------------------------------- Εγκ.4 α) Στις περιπτώσεις που συνυπάρχουν αυθαίρετες µικρές παραβάσεις της Κατηγορίας 3 µε παραβάσεις της παρ. 5α του άρθρου 18 του ν. 4178/13 (δηλ. αυτές που δεν εµπίπτουν στις κατηγορίες 1 έως και 12 του πίνακα του Παραρτήµατος Α΄ του παρόντος και δεν αντιστοιχίζονται σε επιφάνεια χώρου, καθώς και εγκαταστάσεις όπως ορίζονται στην παρ. 19 του άρθρου 2 του ν. 4067/2012) είναι δυνατή η σύνταξη αναλυτικού προϋπολογισµού για το σύνολο των αυθαιρεσιών (Κατηγορίας 3 και παρ. 5α του άρθρου 18) προκειµένου να υπολογιστεί το ενιαίο ειδικό πρόστιµο. Στην περίπτωση αυτή δεν επιλέγεται η Κατηγορία 3 στο σχετικό φύλλο καταγραφής, αλλά όποια άλλη κατηγορία εκ των : Κατηγορία 1 προ 1975, Κατηγορία 2 προ 1983, Κατηγορία 4 σε οικόπεδο/γήπεδο µε οικοδοµική άδεια ή Κατηγορία 5 σε οικόπεδο/γήπεδο χωρίς οικοδοµική άδεια.
  22. Πολύ σωστά! Μου διέφυγε, πολύ σημαντικό. Για την ακρίβεια να μην τα υπερβαίνει. Ας είναι και 6.000€ .......... και να συμπληρώσω από Ν.4172/13, άρθρο 11 (ΦΕΚ 167/τ.Α'/23-7-2013) (παρ.2) ................... δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη, εάν το ετήσιο εισόδημά τους υπερβαίνει το ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ. 3. Κατά την εφαρμογή της παραγράφου 2, δεν λαμβάνονται υπόψη οι παρακάτω κατηγορίες εισοδήματος: α) διατροφή που καταβάλλεται στο ανήλικο τέκνο με δικαστική απόφαση ή με συμβολαιογραφική πράξη ή με ιδιωτικό έγγραφο, β) εξωϊδρυματικό επίδομα ή προνοιακά επιδόματα αναπηρίας που χορηγούνται από το κράτος. 4. Το εισόδημα των ανήλικων τέκνων προστίθεται στα εισοδήματα και φορολογείται στο όνομα του γονέα που ασκεί τη γονική μέριμνα και σε κάθε περίπτωση στο όνομα του συζύγου, ο οποίος θεωρείται κατ’ αρχήν υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται για τις ακόλουθες κατηγορίες εισοδημάτων σχετικά με τα οποία το ανήλικο τέκνο υπέχει δική του φορολογική υποχρέωση: α) το εισόδημα που αποκτά το ανήλικο από εργασιακή σχέση, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 12, β) συντάξεις που περιήλθαν στο ανήλικο τέκνο, λόγω θανάτου του πατέρα ή της μητέρας του. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Επομένως τα συμπεράσματα είναι πως θεωρείται κάποιο εξαρτώμενο μέλος εφόσον: έχει >67% σωματικής ή νοητικής αναπηρίας και είναι ΑΓΑΜΟ ή ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟ ή ΣΕ ΧΗΡΕΙΑ ΚΑΙ Α)ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ 6.000€ ή Β) α) εφόσον πρόκειται για ανήλικο τέκνο που το εισόδημά του υπερβαίνει τις 6.000€ ετησίως αρκεί η πηγή''εισοδήματος'' να προέρχεται από: '' διατροφή που καταβάλλεται στο ανήλικο τέκνο με δικαστική απόφαση ή με συμβολαιογραφική πράξη ή με ιδιωτικό έγγραφο '' (για τυχόν εισοδήματα του ανήλικου i)από εργασία ή ii)συντάξεις λόγω θανάτου πατέρα ή μητέρας, ισχύει το max 6.000€) ή Β) β) εφόσον πρόκειται για ενήλικο που το εισόδημά του υπερβαίνει τις 6.000€ ετησίως αρκεί η πηγή ''εισοδήματος'' να προέρχεται από: '' β) εξωϊδρυματικό επίδομα ή προνοιακά επιδόματα αναπηρίας που χορηγούνται από το κράτος. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Εφόσον όμως ο ιδιοκτήτης μας φέρει το Ε1 όπου στον πίνακα 8 δηλώνεται κάποιο μέλος εξαρτώμενο τελείωσε το δεχόμαστε και δεν το ψάχνουμε άλλο. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει ποιος νόμος είναι ούτε τις λεπτομέρειες πρέπει να ξέρουμε. (βέβεια ό,τι ξέρεις καλό είναι) Σημείωση: Στον πίνακα 8 δεν αναφέρονται οι λεπτομέρειες όπως πχ το όριο των 6.000€ (φαντάζομαι για τη δήλωση στο Ε1 ως εξαρτώμενου λαμβάνονται υπόψη και οι λεπτομέρειες) ΠΙΝΑΚΑΣ 8. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ Άγαμα τέκνα που γεννήθηκαν από 1/1/1998 έως 31/12/2016. Άγαμα τέκνα που γεννή- θηκαν από 1/1/1991 και φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαί- δευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εγγεγραμμένα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία. Τέκνα άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.