Jump to content

youla

Members
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Ουδέτερη

About youla

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. (Επείγον, ελπίζω να γνωρίζει κάποιος γιατί έχω πανικοβληθεί...) Καλό μήνα και καλή δύναμη σε όλους, Δουλεύω ως ελ. επαγγελματίας και (επειδή το πτυχίο μου αναγνωρίζεται ως πληροφορικής) εργάζομαι και λίγες ώρες την εβδομάδα σε ιδιωτικό σχολείο ως μισθωτή. Ο μισθός είναι μικρό κομμάτι των συνολικών εσόδων. Φέτος τον Ιανουάριο επέλεξα στον ΕΦΚΑ το κουτάκι ότι έχω και μισθωτη εργασία (δεν έχει βγει ακόμα ποσό). Είπαν στη λογίστρια του σχολείου ότι έπρεπε από 1/1/2017 να έχουμε αλλάξει τα ποσοστά εισφοράς στον ΕΦΚΑ, και για τον εργοδότη και για μένα. Η λογίστρια κατέληξε ότι θα πρέπει να πληρωθούν αναδρομικά αυξημένες εισφορές και από τις δύο πλευρές, θα τις υπολογίσει αλλά θέλει κάποιο χρόνο για κάθε μηνα χωριστά. Έχει συμβεί σε κανέναν; Έχετε κάποια υπόδειξη; Αν πρέπει να πληρωθούν αυξημένες εισφορές, μήπως τουλάχιστον πρόκειται να έχω επιστροφή κάποιου ποσού από ΤΣΜΕΔΕ; Δεν ξέρω από πού πρέπει να ξεκινήσω. Εργατολόγο ή λογιστή (με εξειδίκευση σε θέματα μηχανικών); ΕΦΚΑ; ΤΣΜΕΔΕ; μήπως ΤΕΕ; Βοηθάει σε αυτά; Ειλικρινής απορία. Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων όποιον ξέρει κάτι και μπορεί να με κατευθύνει.
 2. Τα 800+600 τα έχει πάρει φίλος μηχανικός Ελ.Επ. από 30/4. Εκτός αν εννοείς ότι κανείς δεν παίρνει 800+600 αν είναι ΚΑΙ μισθωτός παράλληλα;
 3. Καλό αυτό! Μακάρι να είναι απλώς θέμα καθυστέρησης. Γνωρίζεις πότε έκαναν την αίτησή τους; Εγώ την έκανα εγκαίρως αμέσως μετά το Πάσχα (ήθελα και χρόνο και έψαχνα τα διάφορα κέντρα, τι περισσότερο προσφέρουν κλπ... Τελικά είχα επιλέξει ένα που έδινε δωρεάν επιπλέον σεμινάριο και είχα πάρει τέχνη για την κόρη μου, τρομάρα μου.)
 4. Και εγώ στην ίδια περίπτωση είμαι. Ολιγόωρη μισθωτή εργασία αλλά ο κύριος όγκος των εργασιών και εσόδων μου είναι ως ελ.επ. Περιμένω με ενδιαφέρον και θα συμμετέχω σε οποιαδήποτε κοινή επιστολή ή άλλη ενέργεια... Μακάρι να μη χρειαστεί!
 5. Μα είναι τα default "μνημονιακά" αναδρομικά που μπαίνουν εκ των υστέρων, από το 2011. Τρέχα γύρευε. Λες και έχουμε αναδρομικές παροχές, ας πούμε. Εμένα η καρτέλα του ΕΦΚΑ δείχνει 244 ευρώ αναδρομικα χρωστούμενα, στο ΤΣΜΕΔΕ μου είπαν ότι είναι σύνολο 480 για όλη τη χρονιά. Τα έχω αφήσει και κάθονται... Δεν έχω ασχοληθεί ακομα.
 6. Καλησπέρα @yiota79, τα δικά μου ήταν τα αναδρομικά του ΤΣΜΕΔΕ (που ακόμα χρωστάω)... Δοκίμασε email στις διάφορες διευθύνσεις του ΤΣΜΕΔΕ ή τηλέφωνο σε άλλο τμήμα μήπως το απαντήσουν που έχουν λιγότερη δουλειά (λέμε τώρα...) και καλή δύναμη...
 7. Δεν το είχα ελέγξει, ευχαριστώ. Μπήκα τώρα αλλά και εκεί είμαι ως 31/5. Τα παιδιά δεν εμφανίζονται (μόνο ο δικός μου ΑΜΚΑ δίνει αποτελέσματα). Μου κάνει εντύπωση πάντως γιατί πέρυσι που πάλι εμφανιζόταν ο γιος ανασφάλιστος, είχα πάρει ένα απλό τηλέφωνο στο ΤΣΜΕΔΕ, μου είπαν "είναι γνωστό πρόβλημα με το σύστημα, περιμένετε" και αποκαταστάθηκε η ασφαλιστική ικανότητα του παιδιού κυριολεκτικά την ίδια στιγμή. Φέτος δεν ξέρω τι έχει αλλάξει...
 8. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ (sequel): Λοιπόν, επανέρχομαι (χωρίς να το έχω λύσει πλήρως το θέμα). - Υπενθυμίζω ότι στο σάιτ του ΕΦΚΑ (ΗΔΙΚΑ) έβλεπα εμένα και ανήλικη κόρη ασφαλισμένες έως 31/5/19, γιος φοιτητής ανασφάλιστος. - Πήγαμε ΤΣΜΕΔΕ πριν 3 ημέρες. Ευγενέστατοι οι κύριοι και κυρίες στο ισόγειο (εισφορές) (και με ελάχιστη αναμονή), είδαμε ότι από το 18 χρωστούσα μόνο 33 ευρώ (μια ξεχασμένη εκκαθάριση). Η (νέα) υπάλληλος μου είπε ότι το σύστημα με ασφαλίζει μέχρι 31/5 και θα πρέπει να πληρώσω τα 33€ και να ξαναπάω σε τρεις εργάσιμες (δεν πληρώνονται επί τόπου). - Ευτυχώς ενδιαφέρθηκε ένας άλλος υπάλληλος "το λύσατε το θέμα;" και είπε στην κοπέλα ότι εφόσον καλύπτω τις ελάχιστες προϋποθέσεις για ασφάλιση, μπορεί να με βάλει κανονικά ως τέλος Φεβρουαρίου 2020 ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 31/5/19. Δηλαδή μπορούν να παρακάμψουν το σύστημα και να με ενημερώσουν για ένα χρόνο. Οπότε η κοπέλα μου είπε συγγνώμη γιατί δεν το ήξερε, ξαναμπήκε και με ενημέρωσε (λέει) ως τέλος Φεβρουαρίου 2020. - Πάμε στον 1ο για ασφαλιστική ικανότητα των παιδιών (στο ισόγειο είναι μόνο για τον άμεσα ασφαλισμένο). Εκεί μου λένε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ εφόσον είχε υποβάλει πιστοποιητικό σπουδών πέρυσι και θεωρητικά κρατάει ως τα 24 του. Οπότε ήταν κάποιο λάθος του συστήματος. Μου είπαν ότι το ενημέρωσαν επί τόπου (κάποια στιγμή πεταχτήκαμε και πέντε λεπτά για πρωτόκολλο στον ημιόροφο νομίζω) και μάλιστα βγάλαμε και εγω και τα παιδιά Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης έως Φεβρουάριο 20. - ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: Μετά από τρεις μέρες, το σάιτ του ΕΦΚΑ δεν έχει ακόμα ενημερωθεί. Εγώ και η κόρη είμαστε ακόμα ασφαλισμένες μέχρι τέλος Μαΐου μόνο - ο δε γιος ακόμα ανασφάλιστος... Ενώ στο ΤΣΜΕΔΕ μας είπαν ότι ενημερώθηκε το σύστημα επί τόπου. Αλλά αν πάμε π.χ. στο εξωτερικό έχουμε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης οπότε όλα καλά. What the f*ck, που λέμε και στο χωριό μου. Αυτά...
 9. Και εγώ το ίδιο. Και βλέπω απλώς κάτι προσαυξήσεις τύπου 0,22 ευρώ για καθυστέρηση πληρωμής ΕΦΚΑ. Θα δείξει...
 10. Ακριβώς. Αδιανόητα πράγματα και τελικά σχολούμαστε μόνο με τα διαδικαστικά. Πού θα τα βρούμε τόσα λεφτά; Δεν παλεύεται το πράγμα... Αλλά μην ανησυχούμε, θα αγωνιστεί για λογαριασμό μας το ΤΕΕ... #sarcasm (Συγγνώμη για το εκτός θέματος αλλά κάποια στιγμή θα ήταν καλό να το δούμε και αυτό...)
 11. @georgegaleos (Punk group λέει ε; Όλο και κάτι μαθαίνουμε. Άρα μπορώ να βρίζω ελεύθερα λέγοντας "τίποτε, για ένα συγκρότημα λέω...")
 12. Όμως @georgegaleos άλλο το να ενημερώνεται ανά μήνα και άλλο να ενημερώνεται 13/3 για Μάρτιο και να χάνεις τον μισό μήνα. Θεωρητικά αν κάποιος χρειαστεί οτιδήποτε ιατρικό και δεν μπορεί να το έχει επειδή εμφανίζεται ανασφάλιστος (ενώ έχει πληρώσει), θα ήθελα πολύ να πέσουν μερικές καταγγελίες, μηνύσεις, συλλογικές αγωγές ή οτιδήποτε και να ταρακουνηθεί λίγο το θέμα. (Αυτά βέβαια τα βλέπεις σε ταινίες του χόλιγουντ. Εδώ, χαιρέτα μας τον πλάτανο (να το πω επίσης ευγενικά).
 13. Από την Τρίτη είχα ξεκινήσει ξεκίνησα τα τηλέφωνα προς ΤΣΜΕΔΕ μήπως μου απαντήσουν, όπως είχα δει σε περσινό post εδώ, αλλά δεν... Σήμερα είδα ότι ενημερώθηκε η ασφαλιστική ικανότητα αλλά μόνο μέχρι τέλος Μαΐου. Το ίδιο φαίνεται και την κόρη μου που είναι ανήλικη. Ο γιος που έχει κλείσει τα 18 φαίνεται ανασφάλιστος. Το ίδιο και πέρυσι αλλά με ένα τηλέφωνο μου το είχαν φτιάξει με την πρώτη όταν ενημέρωσα ότι είναι φοιτητής (δεν θυμάμαι αν είχα κάνει κάτι παραπάνω). Εντωμεταξύ στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (ΗΔΙΚΑ) φαίνονται οι πληρωμές μου που έγιναν μέσα φεβρουαρίου αλλά ακόμα δεν έχουν περαστεί στην εξόφληση. Quel bordel (να το πω κομψά).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.