Jump to content

qwert

Core Members
 • Content Count

  805
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

qwert last won the day on October 8 2017

qwert had the most liked content!

Community Reputation

161 Καλή

6 Followers

About qwert

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ζητά σε όλες τις περιπτώσεις νέων συνδέσεων υφιστάμενων κτιρίων δήλωση ενεργειακού επιθεωρητή. Προφανώς κακώς, αλλά δεν είναι και το μόνο περίεργο της εν λόγω εταιρείας...
 2. Καλησπέρα. Επαναφέρω το θέμα έχοντας την εξής απορία. Αν θες να προβλέψεις σκωτία στην ένωση ταβανιού με τοίχου η σκοτία που τοποθετείται (ταβάνι ή τοίχο); Το έχει κάνει κάποιος να ανεβάσει μια φωτογραφία να δώ το τελικό αποτέλεσμα;
 3. Το παλαιο ΤΣΜΕΔΕ ενημερωνόταν από το ΤΕΕ για την εναρξη άσκηση του επαγγέλματος και όχι από την εφορία. Ασε που υπάρχει και η νομοθεσία περί μην διπλής ασφάλισης. Ρώτα και την λογιστρια που έκανε την πατατιά!
 4. Στην ουσία πρέπει να στήσεις έτσι το υδραυλικό δίκτυο ώστε να μην έχεις επιστροφή νερού στην αντλία θερμότητας όταν δουλεύει ο λέβητας. Αυτό επιτυγχάνεται με δίοδες ή τρίοδες βάνες.
 5. Αν googlαρεις όργανο για ΥΔΕ θα σου βγάλει την σχετική συσκευή. Εκτός των σχετικών μετρήσεων που είναι απαραίτητες και θα τις βρεις στην σχετική νομοθεσία (χρόνος πτώσης ρελέ, αντίσταση γείωσης κλπ) πρέπει να ανοίξεις και πίνακα και να κάνεις οπτικό έλεγχο. Θα σε συμβούλευα να ξεκινήσεις με την βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου και στην συνέχεια να κάνεις μόνη σου.
 6. Νομίζω δεν επιτρέπεται. Επικοινώνησε με ΕΔΑ. Βλεπε επίσης σχετική νομοθεσία: ΦΕΚ Β.976.2012
 7. Καλησπέρα! Επιλέξιμος προυπολογισμός κουφωμάτων 5.000 για αλουμίνιο. Τελικά μπήκαν πλαστικά με κόστος 3.500. Επιλέξιμος προυπολογισμός μόνωσης κατ. Ι 3.500. Μπορώ να αναβαθμιστώ σε κατ. ΙΙ και να τιμολογήσω 4.250 για να καλύψω και την χασούρα; Ολα αυτά σύμφωνα με την παρ. 7.5.1 τροποποίηση φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του οδηγού;
 8. Κάθε λύση έχει θετικά και αρνητικά. Γιαυτό άλλωστε υπάρχουν και τόσες πολλές. Επι του θέματος, το σύστημα ψ/θ είναι οκ. Για τα ΖΝΧ θα επέλεγα το β με δευτερεύουσα πηγή τις αντλίες και όχι ηλεκτρικό λέβητα ή αντίσταση.
 9. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα αυτό που περιγράφεις. Η ηλιακή υποβοήθηση θέρμανσης είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο αλλά δεν γίνεται με τέτοιους "μπακαλίστικους" τρόπους. Υπάρχουν συγκεκριμένες μεθοδολογίες υπολογισμού, εντελώς διαφορετική διάταξη και το βασικότερο, σαφώς πολύ μεγαλύτερη συλλεκτική επιφάνεια από ότι διαθέτει ένας απλός ηλιακός θερμοσίφωνας.
 10. Επειδή κάποιοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων είναι ζώα και δεν έχουν καταλάβει ότι ζουν σε κοινόβιο δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε/κατασκευάζουμε τις πολυκατοικίες. Και φυσικά όχι δεν απαγορεύεται από κανέναν κανονισμό οι σωληνώσεις να διέρχονται εντός ιδιοκτησιών.
 11. Μπορείς όλες οσες αναφέρεις. Απλά υπάρχουν κάποια όρια στην υπογραφή σου τα οποία πρέπει να ψάξεις. π.χ ηλεκτρολογικά νομίζω ως 150kw.
 12. Καλησπέρα! Γνωρίζει κάποιος αν επιτρέπεται ο ηλιακός στην Σαντορίνη και αν ναι με τι όρους (π.χ. θερμοσιφωνικός, βεβιασμένης, στον περιβάλλοντα κλπ); Επίσης το ίδιο για μονάδες split. Τέλος υπάρχει κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας με πολεοδομία που να απαντούν;
 13. Εγώ βάζω την πρώτη σελίδα του συμβολαίου ή έναν λογαριασμό.
 14. Καποιο πρόβλημα φαινεται να έχει η τρίοδη ή κάποιο αισθητήριο θερμοτητα. Είχες κάποιο νεώτερο από τον τεχνικο;
 15. Ναι. Μπορεί να γίνει αποκοπή και με split units, αρκεί με ΤΕ μηχανικού να αποδεικνύεται οτι στο σύνολο των θερμικών ζωνών της ιδιοκτησίας, η θέρμανση με αυτά είναι αποδοτικότερη (κατά ΚΕνΆΚ - ΤΟΤΕΕ 20701-1) από αυτή με το υφιστάμενο κοινόχρηστο σύστημα.

  Άλλωστε γι αυτόν ακριβώς το λόγο μπήκε στο νόμο ο όρος "αυτόνομο σύστημα θέρμανσης" και όχι "αυτόνομο σύστημα κεντρικής θέρμανσης" (ειχε κάνει σχετικό ερώτημα η ΔΑΟΚΑ στις αρμόδιες για τη σύνταξη των συγκεκριμένων αρθρων συμβούλους του τεως Υπουργού ΠΕΝ για το θέμα και εχω μιλήσει κι εγώ και με τις 2, λαμβάνοντας αυτήν ακριβώς την απάντηση).

   

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.