Jump to content

qwert

Core Members
 • Content Count

  769
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

qwert last won the day on October 8 2017

qwert had the most liked content!

Community Reputation

154 Καλή

5 Followers

About qwert

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Πολλοί το είδα λίγοι το καταλαβαν. Ναι το δοχείο πρέπει να πατάει στο δώμα και απο πάνω του να βρίσκεται ο συλλέκτης. Υπάρχουν κάποιες εταιρείες που βγάλουν τέτοιους ηλιακούς αλλά οχι όλες. Το ιδιο συμβαίνει και στις πολεοδομίες. Κάποιοι το ζητάν έτσι ακριβώς κάποιοι δεν το έχουν πιάσει ακόμα. Πλέον όμως είναι στην δική μας ευθύνη τι θα δείχνουμε στις μελετες. Οπότε, ο καθείς ας πράξει τα δέοντα.
 2. Προσοχή: Τα ενοικιαζόμενα διαμερισματα πρέπει να είναι κύριες κατοικίες των ενοικιαστών για να επιδοτηθούν από το πρόγραμμα.
 3. Κατα αρχάς πάρε μια παράταση. Κατα δευτερον νομίζω οτι δεν μπορείς να κάνεις κάτι εφόσον έχεις αποστείλει αίτημα για κατάθεση προκαταβολών. Μόνο επκοινωνία με το ΕΤΕΑΝ.
 4. Επειδή το σκέφτηκα-έψαξα λίγο να η σειρά: Εντάσεις κάποιον στο εξοικονομώ. Κάποια εργασία απαιτεί ΕΕΜΚ. Τον στέλνεις σε ΠΜ ή ΑΜ και του ανακαλύπτουν κάποιο αυθαίρετο. Αν πας σε νομιμοποίηση φαίνεται κάπου; Ναι. Φαίνεται στην άδεια μικρής κλίμακας ως πράξη χωρίς όμως ημερομηνία. Κάλο αυτό μήπως την γλίτωσα; Δεν είμαι σίγουρος, διότι στον οδηγό και στις οδηγίες πληρότητας αιτήσεως αναφέρει ότι πρέπει να ανεβούν οι άδεις και κάθε τυχόν νομιμοποιήσεις. Λύσεις: 1)Νομιμοποίηση και ο θεός βοηθός. 2) Αφαιρείς εργασίες που απαιτούν ΕΕΜΚ και πραγματοποιείς τις υπόλοιπες.
 5. Το πρόβλημα δημιουργείται λόγω του προγράμματος και συγκεκριμένα της απαίτησης για έκδοση ΕΕΜΚ. Εμείς σαν ΗΜ δεν πολυ-ελέγχουμε αυθαιρεσίες. Οταν όμως στείλεις το πελάτη να βγάλει ΕΕΜΚ ο ΠΜ ή ο αρχιτέκτων θα του βγάλει ολο και κάποιο αυθαίρετο.
 6. Κάποιος με παρόμοια περίπτωση. Συνάδελφε έχεις ολοκληρώσει μήπως αυτήν την περίπτωση?
 7. @πιπίτσα πιστεύω οτι πρέπει να πάς σε κατηγορία 3Δ. IV. Ερώτηση: Σε εγκεκριμένο πρόγραμμα με αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης αντί για λέβητα φυσικού αερίου (παρέμβαση 3Β Ι-ΙΙΙ) πέρασα στο Π.σύστημα κατά λάθος λέβητα πετρελαίου (παρέμβαση 3Α Ι-ΙΙΙ ). Να αγχωθώ ή επειδή αφορά ίδια παρέμβαση (αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης) θα περάσει από τον έλεγχο;
 8. Προσοχή! Η εγκατάσταση δεξαμενης υγραερίου απαιτεί άδεια δόμησης. ουτε κάν ΕΕΜΚ.
 9. @MAKAP Αιτιολογία την ίδια με lamgar. Ζήτησα την μέγιστη παράταση και μου την δώσαν. Απλά κάναν 2 βδομάδες να την εγκρίνουν. Η κανονική προθεσμία έληγε σε 1,5 μήνα. @funkyphreak2 δεν είναι απαραίτητο.
 10. Τελικά μου το ενέκριναν, αλλά άργησαν. Είχα κάνει αίτηση 1/3/2019.
 11. Εχω υποβάλει αίτημα παρατασης αλλά καμία αντίδραση από το ΠΣ. Καμιά ιδέα?
 12. Ωφελούμενος θέλει να τροποποιήσει κάποια ανοίγματα. Θα βγει ΕΕΜΚ γιατί θα γίνουν κάποιες εργασίες που το απαιτούν (π.χ. εξ. μόνωση). Αν την συμπεριλάβουμε στην ΕΕΜΚ και την τροποποίηση των ανοιγμάτων είμαστε καλυμμένοι; Προφανώς θα τροποποιηθεί αντίστοιχα και το εγκεκριμένο ποσό για την αντικατάσταση των κουφωμάτων χωρίς την δυνατότητα να αυξηθεί όπως αναφέρει ο οδηγός. Υπάρχει κάπου αλλού θέμα? Μου διαφεύγει κάτι;
 13. Πρέπει να τον αντικαταστήσεις στο ΠΣ και να σου επιστρέψει την προκαταβολή. Το πρόβλημα είναι το 2ο αφού είναι άφαντος!
 14. Σε πρόγραμμα με συνολική πρόταση μεγαλύτερη του μέγιστου συνολικού προϋπολογισμού (25.000€) η απόφαση υπαγωγής έχει κουτσουρέψει τα μέγιστα ποσά της κάθε παρέμβασης ώστε να φτάσει στα όρια του μέγιστου συνολικού. π.χ. τον ηλιακό από 1100 των πήγε 1050. και τα κουφώματα από 5.000 τα έκανε 4.800. Σύνολο δηλαδή αυτών των δυο 5850. Αν τιμολογήσω τελικά τα κουφώματα 4750 και τον ηλιακό 1100 (σύνολο 5850 πάλι) θα μου το περάσουν χωρίς ίδια κεφάλαια?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.