Μετάβαση στο περιεχόμενο

katrmp

Core Members
 • Περιεχόμενα

  3.255
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  6

Φήμη στην κοινότητα

322 Εξαιρετική

6 Ακόλουθοι

Σχετικά katrmp

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΑΤΤΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Επειδή έχω πολλά χρονια να ασχοληθώ, παλιά μία οικοδομική επιχείρηση που έκανε ένα ιδιωτικό έργο, δούλευαν οι εργάτες (πλακάδες, μπογιαντζηδες, σοβαντζήδες κλπ), και στο τελος του μήνα κόλλαγες το ΙΚΑ τους. Τα στεγασμένα επαγγέλματα (ηλεκτρολόγοι , υδραυλικού, μαραγκοί κλπ) δουλευαν κανονικά και στο τέλος εκοβαν Τιμολόγια Παροχής Υπηρεσιων. Τωρα αν πέρναγε επιθεώρηση για όσους δούλευαν στα μη στεγασμένα έπρεπε να είχαν τα χαρτιά τους και ΑΜΕ. ΄1. Σημερα γινεται το ίδιο ή πρέπει η εταιρεία να δηλώσει ποιός δουλεύει στην οικοδομή πρίν δουλέψει? Και που να το δηλώσει? Κατι τετοιο είχα διαβάσει για την Εργανη αλλά ουτε έβγαλα άκρη , ούτε καταλαβαίνω πώς είναι εφικτό, αφού κάθε μέρα σκάνε μύτη αλλοι χτίστες, άλλοι σοβαντζήδες κλπ. Οι οποίοι μπορεί να δουλέψουν ακόμα και μόνο μία μέρα. Δεν επαρκεί πιά να τούς κολλάς το ένσημο στο τέλος του μήνα? 2. Τι γίνεται με αυτούς που δουλεύουν και ανηκουν στα στεγασμένα? π.χ έρχεται ο υδραυλικός με 2 παιδιά και δουλευει 3 ωρες και φευγει?
 2. ξέρει κανείς τι τιμές π;αίζουν πιά? με υλικά ή χωρίς? για καινούργια μονοκατοικία- μεζονέτα με ρωτά φίλος.
 3. την ποιότητα κατασκευής την εγγυάται ο προμηθευτήγς- εγκαταστάτης μέσω των πιστοποιητικών που σύμφωνα με τήν ευρωπ[αικη νομοθεσία πρέπει να φέρει, Πρεπει ο αλουμινάς να έχει CE.
 4. Οχι βέβαια! Με τίποτα δεν ισχύει αυτο.Αν ήταν έτσι θα πιστοποιούσαν οι μηχανικοί κ'αθε κατασκευή.
 5. όλο το μεγαλύτερο είναι εντός οικισμού.
 6. είναι εντός οικισμού. Δηλαδη πώς θα τα δηλώσω? Σε Δ1 καθε ιδιοκτησια με τα χιλιοστά της στα 1000τ.μ , και στίς παρατηρησεις να γράψω για το ποσοστό στην κάθετη? Ή Δ2? και στην ηλεκτρονικη εφαρμογη έχει τρείς επιλογές. Οριζόντια, καθετη, και οριζόντια επι καθέτου. Αυτο που περιγράφω νομίζω ότι φέρει πιό κοντά σε αυτο, Αν ήθελες αυτο που το ηλεκτρονικό συστημα το έχει επιλογή <<οριζόντια επι καθέτου.>> να το δηλώσεις στο απλό εντυπο χειρόγραφα πώς θα το δηλωνες?
 7. Σωστα τα λές. Εντος οικισμου μπήκε αργοτερα απο την αγορα και την πρωτη αδεια που εγινε ο σκελετος. ενα μικρο κομματι εκτασης που εχει και το 4αρι μέσα νομίζω ολο. Η δευτερη αδεια αλλαγης χρησης σε κατοικιες και αποπερατωση βγηκε για 1000τ.μ αρτιο και οικοδομησιμο εντος οικισμου.
 8. ειχα ρωτησει και παλιότερα Αν είναι κάθετη ένα στρέμμα (1000τ.μ) από συνολικό αγροτεμάχιο 4στρεμμάτων παίρνοντας ποσοστό συγκιριότητας στο όλο π.χ 30% παλιά εκτός σχεδίου (1985), αγοράστηγκε αυτο το 1 στρέμμα, και βγήκε άδεια ώς εκτός σχεδίου παίρνοντας όλο τον σ.δ αυτο το 1 στρέμμα. Φτιάχτηκε σκελετός κτιρίου διώροφου και με σύσταση ο.ι που αφορούσε αυτο το κτίριο και μόνο έγινε γονικη παροχη και διαμοιράστηκε στα τέκνα. Αρα τα τέκνα απο όλες τίς ο.ι μαζευουν 1000/1000 στο 1 στρέμμα και 30% στο όλο. Στην συνέχεια μπήκε σε οικισμό και τα τέκνα μετα απο 10 χρόνια έβγαλαν άδεια αλλαγης χρήσης για να συνεχίσουν τις εργασίες στο γιαπί, μόνο για αυτο το ένα στρέμμα (μόνο αυτο είναι στο τοπογραφικό της αδειας) ώς εντος οικισμού, αρτιο και οικοδομήσιμο, το έκαναν κατοικίες και διόρθωσαν και την σύσταση κάνοντας μεταξυ τους διαφορετική κατανομή, κατανέμοντας όπως ήθελαν τα 1000/1000 του κτιρίου ένω παρέμεινε το ποσοστό συγκιριότητας επι του όλου (στο υπόλοιπο ο άλλος κύριος έχει κτίσει πολλά χρόνια διάφορες ιδιοκτησίες). Πώς δηλώνεται? 1Ενα- ενα ακίνητο απο τον καθένα με το ποσοστο του στο 1 στρέμμα? 2 ή ποσοστό επι όλου του οικοπέδου πλέον? 3. Ουσιαστικά είναι οριζόντια ιδιοκτησια? Πρεπει στίς παρατηρήσεις να γράψεις και για την κάθετο στο Δ1 ? 4. Πρεπει υποχρεωτικα να κάνεις Δ2 ? 5. Ειδα στην ηλεκτρονικη εφαρμογη έχει τρείς επιλογές. Οριζόντια, καθετη, και οριζόντια επι καθέτου. Το τρίτο τι σημαίνει? Αυτο που περιγράφω νομίζω ότι φέρει πιό κοντά σε αυτό, όμως τα συμβολαια δεν γράφουν ακριβώς την λέξη <<οριζόντια επι καθέτου.>>. Αν ήθελες αυτο που το ηλεκτρονικό συστημα το έχει επιλογή <<οριζόντια επι καθέτου.>> να το δηλώσεις στο απλό εντυπο πώς θα το δηλωνες?
 9. Οχι παιδιά, αν έχουν τα κουφωματα CE και οχι ο αλουμινάς, τότε ποιός πιστοποιεί ότι η εφαρμογή τζαμιού στο πλαίσιο και η τοποθέτηση έγιναν σύμφωνα με τίς προδιαγραφές ώστε να ισχύουν τα Uw που σας δίνουν?
 10. αν είχες ενα κουφωμα αντικατάσταση 1Χ2,20 τότε ζητησες επιδοτηση για α) 2,20τ.μ κουφωμα και 2) 2,20τ.μ εξωτερικά σκίαστρα γιατι έτσι έπρεπε. Τωρα αν μπηκε με παντζουρι ολα οκ. Αν μπηκε ρολο επικαθημενο στο τελικο εντυπο παρεμβάσεων θα βάλεις 2τ.μ κουφωμα και 2,20τ.μ ρολο και άρα θα μειωθει ο προυπολογισμος στο κουφωμα λίγο (αυτο όμως είναι και καλύτερα για τον πελάτη, για τον αλουμινά δεν είναι). Αν μπηκε εξωτερικο ρολο, τότε θα βάλεις 2,20 τ.μ κουφωμα, και θα κόψεις παραστατικο και για 2,20τ.μ ρολό. Αν τώρα κόψει για 2.40τ.μ ρολό θα πρέπει τα παραπάνω τ.μ ακόμα και αν είναι μέσα στον προυπολογισμό να πληρωθουν με ιδια κεφάλαια. Εγω αυτο το εξηγούσα απο την αρχη στους πελάτες ότι α) δεν μπορούμε να ζητήσουμε παραπάνω τ.μ ρολο απο ότι το κουφωμα διότι αυτο θα ήταν κανονικα μη αποδεκτό, και β) ότι αν διαλέξουν ρολλά θα πρέπει να βάλουν απο την τσέπη τους το επιπλέον ρολο αν το κάνουν εξωτερικό ή αν το κάνουν επικαθήμενο θα πρέπει να μειωθει ο προυπολογισμός (που δεν πειράζει)
 11. Οταν πάς ο ιδιος στο κτηματολ. γραφειο να κάνεις δηλωση, πρέπει συμβολαιο και τοπογραφικο να τα έχεις μαζί σου ή μπορείς να τα έχεις σε pdf και να τα περάσει εκεινη την ώρα ο υπάλληλος απευθειας?
 12. τα εντος οικισμού όμως νομίζω τα έχουν και αυτα με 2?
 13. 1. τα θές ένα -ενα ώστε τα πιστοποιητικά CE να μπορούν να ταυτίζονται σε ποιό αναφέρονται, αλλά και όλα μαζί να κοπουν το πολύ- πολύ να χρειασθει υ.δηλωση που θα τα αναλύει 2. ναι απλή αναφορά είναι αρκετή, δεν χρειάζεται να τιμολογηθει ξεχωριστα η τοποθέτηση. Ετσι θα περαστουν ώς ενιαια τιμη μόνο στα υλικά. Αν όμως εχει κοστολογηθει ξεχωρα η τοποθέτηση θα περαστει μόνη της. 3. Συνολιά ανα κατηγορία, όπως έκανες και στο 1ο εντυπο προτασης παρεμβάσεων. Ακριβώς το ίδιο 4. κανονικά θα υπολογισθει, αφου το πεα καταγραφεις ότι βλέπεις. Θεωρώ όμοια επειδη έχει περάσει πάνω απο ενας χρονος απο το 1ο ΠΕΑ, πιθανόν να υπάρχει νεο φύλλο συντηρησης λέβητα. Και αυτο αλλάζει τα ενεργειακα χαρακτηριστικά, αλλά ΔΕΝ μπορείς να το αγνοησεις αν υπάρχει.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.