Jump to content

katrmp

Core Members
 • Posts

  4,344
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by katrmp

 1. " Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός πυροπροστασίας περί ακινήτων πλησίον δασικών κλπ εκτάσεων στις "καλλιεργούμενες εκτάσεις, " Αυτη η εξαίρεση τι εννοει? Αν ειναι Α.Α η γη που ειναι το ακινητο (με σπίτι μέσα ) εξαιρείται?
 2. " Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός πυροπροστασίας περί ακινήτων πλησίον δασικών κλπ εκτάσεων στις "καλλιεργούμενες εκτάσεις, " Αυτη η εξαίρεση τι εννοει? Αν ειναι Α.Α η γη που ειναι το ακινητο εξαιρείται?
 3. Η αλλη διαταξη ειναι αυτοκτονικη. Εχω σπίτι στο χωριό και είναι στα 300μ. Μεσα στα κατσάβραχα. Δεν υπάρχει περίπτωση εκει να προλάβω να κάνω κατι. Ασε που θελει και τακτοποίηση το μετα ΄55. Δεν προλαβαινω να κάνω κατι μεχρι 21/6 Εκει αν κάνω μόνο δηλωση στα "ακαθαριστα" μεγαλύτερο πρόβλημα πιθανον θα δημιουργησω ?
 4. "εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι φυτεμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων, πολυκατοικιών, κ.α". Αυτο ποιος το κρίνει? Αν εχω μια πολυκατοικια με φυτεμενα καλλωπιστικα φυτα. Εχει 3, 4 κηπους. Ο ενας δεν εχει φυτεμενο τιποτα. Τα χορτα κομμενα παντου. Αυτη εχει υποχρεωση δηλωσης? Απο οποινδηποτε ιδιοκτητη?
 5. Δεν εχω καταλάβει. Δοθηκε παράταση 30 /6 αλλα συνεχιζει να εχει ημερομηνία λήξης 31/5 αλλη υποχρεωση και πάλι του ιδιοκτητη εφοσον και αν το ακινητό του? Εκεινη δεν την παρατείνουν?
 6. αυτου που λεει αν ειναι κτίρια με κηπους διαμορφωμενους δεν χρειάζεται, πώς κρίνεται αν χρειάζεται ή οχι?
 7. "Ο κανονισμός αφορά τα ακίνητα που έχουν κτίσμα και βρίσκονται εντός δασών, δασικών οικοσυστημάτων, δασικών εκτάσεων, σε χορτολιβαδικές εκτάσεις που βρίσκονται επί ηµιορεινών, ορεινών και ανώµαλων εδαφών, είτε είναι δηµόσιες, είτε αναγνωρισµένες ως ιδιωτικές. Αφορά επίσης τα ακίνητα με κτίρια σε πεδινές χορτολιβαδικές εκτάσεις (µη ορεινές ή ηµιορεινές και µη κείµενες επί ανώµαλων εδαφών), τα οποία βρίσκονται εν όλω ή εν µέρει εντός ακτίνας 300 µέτρων από τα όρια δασικών εκτάσεων." https://www.protothema.gr/greece/article/1502044/neos-kanonismos-puroprostasias-poia-metra-purasfaleias-prepei-na-paroun-1-ekat-idioktites/ Εδω όπως το γραφει ειναι σαν να εννοει, ακίνητα με κτίσμα , ναι μεν εντος 300μ απο δασος αλλα οχι σε "πεδινές χορτολιβαδικές εκτάσεις (µη ορεινές ή ηµιορεινές και µη κείµενες επί ανώµαλων εδαφών)" δεν χρειάζεται. Ισχυει? Δηλαδη σαν να λεει 300μ , αλλα ορεινή ή ημιορεινή ανώμαλη δεν απαιτειται
 8. Αυτό το ΣΤΕ μακάρι να μην υπήρχε. Χωρίς καμία λογική βγάζει αποφάσεις και αυτό δημιουργεί αδικίες και πολίτες δύο ταχυτήτων και όχι ο νόμος όπως εφαρμόζεται
 9. "2) Τι ισχύει για τα αυθαίρετα Κατηγορίας 5 που είναι ήδη σε κατάσταση υπαγωγής στο σύστημα του 4495/2017; Μπορούν να πάνε κανονικά σε οριστική υπαγωγή και περαίωση; Μπορούν να πάρουν ΗΤΚ; ". Προκύπτει κάπου οτι δεν μπορούν ? Ακομα και για αυτα που ειχαν πληρωσει παραβολο και ηταν αρχική υποβολή
 10. Ειδα εδώ απο τυχη https://www.civiltech.gr/Products/Building/BuildingFireW Για τα υφιστάμενα κτίρια, το Έντυπο Αξιολόγησης της Επικινδυνότητας και η Τεχνική Έκθεση Μηχανικού, υποβάλλονται από τον εξουσιοδοτημένο διαχειριστή στον οικείο Δήμο έως την 31η Μαΐου 2024. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου υποβάλλει τη Δήλωση Εφαρμογής των Μέτρων Πυρασφάλειας μέχρι την 10η Ιουνίου 2024. Εξουσιοδοτημενος διαχειριστης ποιος ειναι? Αρα το σπίτι μου στο χωριό που σιγουρα υπάρχει Δ.Δ στο δασικό χαρτη σε μικρότερη απόσταση απο 300μ, πρεπει να κάνω αυτο που λέει? την τρέλα μου , εχω να πάω 4 χρόνια!!
 11. τεχνικη εκθεση πότε υποχρεούται να κάνει κάποιος? Εχω χασει το μπούσουλα Την πρώτη χρονιά εφαρμογής δεν θα ήταν πιό ελαστικά?
 12. καλημέρα. Λες λεβητοστασιο ΜΘΧ. Τότε τον μελετας αν ειναι ετσι ως ΜΘΧ. Αφου μιλάς για σοφίτα , αρα χώρο κατοικήσιμο, μετράει στα τμ της ωφέλιμης επιφανειας, μπαίνει στην ζώνη , και εννοείται και στον θερμαινόμενο ογκο.
 13. Τελικά ποια είναι η ημερομηνία που πρέπει κάποιος να κάνει για το οικόπεδο του την υπεύθυνη δήλωση σε πλατφόρμα? Ότι το καθάρισε? Πρέπει πέρα από αυτό να ενημερώσει και τον δήμο,?
 14. Θα ελεγα το 99.9%. Δεν υπάρχει οτι αν καλύπτεται το 50% του χώρου στην κατοικια είμαστε κατηγορία π.χ Β αν εχουμε inverter
 15. Αρα 99,9% σε κατοικίες τα split- units ειναι Δ
 16. παντως λυπαμαι που τα τελευταια χρόνια δεν ειναι ο georgegaleos παρόν. Θα μας τα εξηγουσε όλα και απόλυτα σωστά. Καποιοι τον στεναχώρησαν τότε για το ύφος του και το χιουμορ του και χασαμε όλοι
 17. παιδια υπαρχει χρονοδιαγραμμα. Μονο προς το δημοσιο καταργηθηκαν και αυτά οχι ακομα προς όλες τις υπηρεσίες
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.