Μετάβαση στο περιεχόμενο

kotor9

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    200
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

3 Ουδέτερη

Contact Methods

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.742 profile views
  1. Όχι δεν έχω φάει από την πίτα. Οπω θα είδες , αν ειδες, σου είπα ότι ο ενφια είναι ενοίκιο στο σπίτι μας. Δεν σου κάνω ολόκληρη ανάλυση το κατάλαβες και συ τώρα που είναι να πληρώσεις και μάλιστα για ερείπια . Το ίδιο ισχύει και τις ρυθμίσεις που αφορούν την δόμηση εκτός σχεδίου αλλά και τόσα άλλα. Το νομοθετικό έργο ασκείται με συγκεκριμένο τρόπο και σε μια άδικη κοινωνία ναι νομοθετούν υπέρ ημών και φυσικών αυτών που κατέχουν την οικονομική δύναμη. Εσύ με το ερείπιο και γω με το σπίτι που ζω με την οικογένειά μου (χτίστηκε το 1961) μολύνουμε το περιβάλλον... Καλύτερα να ρωτήσεις πιο συγκεκριμένα έναν μηχανικό τι σε συμφέρει να κάνεις με αυτο το κτίσμα . Καλημέρα και υπομονή.
  2. Αυτό ακριβώς του είπα αλλά με λιγότερα λόγια αλλά μου απάντησε άστο φίλε. Λοιπόν δεν γίνεται και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτατος. Προφανώς για να δηλωθούν στο περιουσιολογιο αυτά τα ερείπια είχαν κάποιο σκοπό. Άπαξ και δηλώθηκαν οφείλουν ενφια (δυστυχώς πληρώνουμε ενοίκιο στο σπίτι μας). Γκρεμίζεις και ησυχάζεις ή πληρώνεις και αφήνεις κάποια πολεοδομικά παράθυρα ανοιχτά αν έχω καταλάβει σωστά .
  3. Ε τότε αποφασίζεις τι σε συμφέρει .
  4. Επειδή στο πατρικό μου στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου έχω του κόσμου την ανερχόμενη υγρασία μπορώ να βάλω εξωτερική θερμομόνωση χωρίς να έχω αντιμετωπίσει πρώτα την αιτία της υγρασίας . Το ρωτώ διότι όταν είχα πάρει τη γνώμη μηχανικού , μου είχε πει πρώτα να λύσω το πρόβλημα και μετά να εφαρμόσω εξωτερική θερμομόνωση. Ότι η μόνωση από μόνη της δεν εξαλείφει την ανιούσα υγρασία .
  5. Τι έχω καταλάβει εγώ από το δικό μου . Δεν έχω νυχτερινό οπότε τι υπολογίζω. 1.8.0 ρεύμα (μετρητής δεδδηε) που τραβάω από το δίκτυο πχ 10000 νομίζω γι αυτές πληρώνουμε ρυθμιζόμενες χρεώσεις εκτός ΥΚΩ. 2.8.0 ρεύμα (μετρητής δεδδηε) που εκχεεται στο δίκτυο πχ 12000 2.8.0 ενέργεια που έχει παράγει συνολικά το φβ (μετρητής φβ) πχ 16500 Νομίζω αυτά μετράνε και φτάνουν για να υπολογιστούν όλα. 16500-12000+10000= 14500 η συνολικά καταναλισκομενη ενέργεια είτε από δίκτυο είτε απευθείας από το φβ. Νομιζω βάσει αυτού πληρώνουμε ΥΚΩ. 16500-12000= 4500 (ο ταυτοχρονισμος δηλ πόση ενέργεια παράχθηκε και καταναλώθηκε απευθείας χωρίς για διαχυθεί στο δίκτυο). 4500/14500=0,31 δηλ 31% ταυτοχρονισμος. Όσο μεγαλύτερο ταυτοχρονισμο πιάνουμε τόσο μειώνονται οι ρυθμιζόμενες σε χρεωσεις πλην ΥΚΩ. Αν έχεις και νυχτερινό το προσαρμόζεις σε ότι αφορά τις ρυθμιζόμενες. Εγώ αυτά έχω καταλάβει. Σκέψου ότι 8 μήνες επαιρνε το συνεργείο του δεδδηε λάθος μετρήσεις και εγώ τους είπα ότι μάλλον έτσι είναι και το διόρθωσαν . Έκανα και αίτηση ανακατανομής. Ότι να ναι.
  6. 2.8.0 συνολικά παραγόμενη από το ρολόι του φβ. Τα άλλα δηλ ημερήσια νυχτερινό και εκχεομενη από ρολόι δεδδηε
  7. Καλημέρα Συμφωνώ αλλά μιλάμε ότι υπάρχει ήδη ηλιακός - ηλιακοί και μπήκε ένας καινούργιος που κρύβει τον ήλιο στον άλλο. Προφανώς για να κάνει εξώδικα ο ένας ηλιακός στον άλλο λογικά και δεν είναι σε περιοχή σαν τη Σαντορίνη . Με αυτό το σκεπτικό το έγραψα
  8. Εδώ μιλάμε για ηλιακό . Από πού κι ως που να απαγορεύει η νομοθεσία την εγκατάσταση ηλιακού στην ταράτσα; Δηλ που να μπει στο υπόγειο;
  9. Αν υπάρχει κανονισμός και το λέει άρα υπάρχει και συναίνεση (ο κανονισμός είναι "αποτέλεσμα" συναίνεσης). Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ότι έρχεται ο κανονισμός σε σύγκρουση με τη νομοθεσία; "Ο Κανονισμός Πολυκατοικίας συντάσσεται από συμβολαιογράφο και ρυθμίζει τις σχέσεις των συνιδιοκτητών των οριζοντίων ιδιοκτησιών της. Είναι μια συλλογική σύμβαση η οποία αποκτά εμπράγματη ισχύ από την μεταγραφή της στο οικείο Υποθηκοφυλακείο ή την καταχώριση στα κτηματολογικά φύλλα του αρμόδιου Κτηματολογικού Γραφείου, ενώ πριν από τη μεταγραφή της απλώς δεσμεύει ενοχικά τους συμβληθέντες συνιδιοκτήτες. Οι περιορισμοί που τίθενται με τον Κανονισμό της Πολυκατοικίας δεσμεύουν τόσο τους αρχικούς ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, όσο και τους μετέπειτα αγοραστές ή κληρονόμους τους" πηγή www.nomikosodigos.info
  10. Ο δικός της ηλιακός όμως είναι με συναίνεση; Μήπως πηγαίνοντας για καταγγελίες βρεθεί και η ίδια στην ίδια θέση;
  11. Ο σύμβουλος έργου πρέπει να ταυτίζεται με τον μηχανικό που εκδίδει άδειες εγκρίσεις μελέτες, α πεα; Δεν νομίζω Η κοινή πρακτική βέβαια είναι να είναι ο ίδιος αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει σώνει και καλά να ταυτίζονται
  12. Δώμα είναι συνώνυμο της ταράτσας . Δώμα δεν είναι δωμάτιο ή κάποια κατασκευή πχ σπιτάκι στην ταράτσα.
  13. Προφανώς πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η προστασία σου αλλά και της υπόλοιπης κοινωνίας (ημών των υπολοίπων) από έναν ένστολο που βρίζει και χτυπάει (όπως αναφέρεις - καταγγέλλεις) . Τα χιλιοστά τα βλέπεις μετά με ηρεμία .
  14. Πάντως πέρα από τη λύση για την οποία ρωτάς που προφανώς είναι αντικείμενο μηχανικών, μην υποτιμάς ούτε και να φοβάσαι τον κλασικό αερισμό του χώρου. Δεν θα κρυώσει το σπίτι επειδή θα αεριστει 10 λεπτά ανα 6 ώρες.
  15. Εγώ για εργασίες του εξοικονόμω που δεν ήθελαν άδεια μικρής κλίμακας έβγαλα μια άλλη βεβαίωση (δηλ όχι εγώ ο μηχανικό την έβγαλε ) . Άρθρου 30 κάπως έτσι τη λένε . Θα σας πουν οι μηχανικοί. Νομίζω έχει και σχετικό λήμμα στο παρόν forum.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.