Μετάβαση στο περιεχόμενο

dim.s

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Είναι ανοιχτή η συζήτηση πιστεύω καθώς δεν έχω καταλάβει ακριβώς με το Ε9 τι παίζει και πως είναι καλύτερο να δηλώσω το ακίνητο. Αν χαρακτηρίσω το κτήριο στο Ε9 ως ασκεπες, αυτό θα έχει κάποια επίπτωση μετά αν ζητήσω να βγάλω κάποια άδεια ανακαίνισης? Νομίζω αυτό ανέφερε προηγουμένως ένας συνάδελφος αλλά δεν το κατάλαβα καλά. Νομίζω εξήγησα αρκετές φορές τον λόγο της δημοσίευσης αλλά ο καθένας ποσταρει το μακρύ του και το κοντό του όπως βλέπεις και σε κρίνει γιατί κλαίγεσαι για τον ενφια και δεν τον πληρώνεις τρώγοντας το αμασιτο, γιατί δεν πληρώνεις λογιστή για το Ε9 ενώ το χω κάνει ήδη, χρησιμοποιεί συνέχεια την λέξη "Επενδυτής" εσκεμμένα για να σε πικαρει. Δεν είναι και το πιο σεμνό πράγμα αυτό. Θέλει ο καθένας να βγάλει από μέσα του τα δικά του και δεν μπορώ να το ελέγξω αυτό. Ειλικρινά δεν έχω καμία όρεξη να απαντάω σε ολα αυτά και να μπω σε αντιπαράθεση απλώς σου γυρνάνε το μυαλό καμιά φορά. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. Ευχαριστώ και συγγνώμη αν δεν σεβάστηκα τους κανόνες μερικές φορές.
  2. Φίλε είσαι σε παράκρουση.. Με όλο το σεβασμό. Κατ'αρχήν, ποιος σου είπε εσένα οτι δεν υπάρχουν όλα τα στοιχεία σχετικά με το οικόπεδο στο συμβόλαιο και το τοπογραφικό? Το τοπογραφικό περιέχει αναλυτικά τα πάντα σχετικά με το τι μπορούσες να χτίσεις τη δεδομένη στιγμή της πώλησης του οικοπέδου. Δεν είναι πρόβλημα των μηχανικών εδώ. Όλα ηταν μια χαρά, και το συμβόλαιο καταλαβαίνω απόλυτα τι λέει, και το λαμόγιο ο συμβολαιογράφος (που τα πήρε ολα μαυρα μαζί και η δικηγόρος) τι είπε. Όλα καλά όλα ωραία μέχρι να έρθει το ΣτΕ και να μπλοκάρει την έκδοση αδειών για τα εκτός σχεδίου. Φυσικά και θα τα βάλω με το κράτος που μου έβαλε εμπόδια να χτίσω, με το έτσι θέλω. Απο που κι ως που σου απαγορεύουν να χτίσεις ενώ μέχρι χθες μπορούσες? Και είμαστε τωρα στη φάση που ολόκληρη η χώρα περιμένει τον Κούλη και την παρέα του να κάνουν τις μικροπολιτικές τους σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα πάντα στην πλάτη των υπολοίπων, να βγάλει απόφαση για εμάς τους επενδυτές που έχουμε καλή διάθεση μόνο (και όχι τα κονέ ) για να χτίσουμε. Φυσικά και βγαίνουν άδειες για φίλους, κολλητούς, κουμπάρους κλπ. αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Θες να συεβαστούμε την απόφαση του κράτους και να απαγορευτεί η εκτός σχεδίου δόμηση, να την σεβαστούμε. Αλλά να έχει αναδρομική ισχύ η απόφαση αν θες να λέγεσαι κράτος δικαίου. Να μην βγούν νέες άδειες αλλά και όσα σπίτια/ξενοδοχεία χτίστηκαν να κυρηχθούν παράνομα και να ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΟΥΝ. Αυτό λέγεται δίκαιο. Αλλά προφανώς, είσαι και συ ένας ακόμα της λογικής, όσοι χτίσαμε χτίσαμε, για τους υπόλοιπους δεν μου καίγεται καρφί. Όσο για το Ε9, θα μπορούσα άνετα να την κάνω την δήλωση μόνος μου, και μη σου πω πιο σωστά. Αλλά επειδή δεν τσιγκουνεύομαι το 20αρικο οπως λές και ήθελα πρωτίστως να διασφαλίσω μην γίνει κάποιο λάθος, το έδωσα στην λογίστρια μου να το κάνει έχοντας το συμβόλαιο αγοραπωλησίας μπροστά της και οτιδήποτε έγγραφο μου ζήτησε. Αν είναι να αρχίσουμε να κάνουμε και την δουλειά των λογιστών γιατί βαριέστε να κάνετε σωστά τη δουλειά σας ή δεν ξέρετε ή δεν ξέρω και γω τι, καλύτερα σπίτια σας μιας και εισαι και λογιστής. Αλλά αργά η γρήγορα θα γίνει και αυτό απ'όσο διάβασα. Σας ετοιμάζει δωράκι και σας το δίκαιο κράτο αυτό. Θα ξεχάσεις και το 20αρικο και το 50αρικο πλέον το οποίο εσυ νομίζεις οτι ειναι στραγάλια, για την συμπλήρωση των δηλώσεων. Υπομονή, έρχεται και σε σας το λουκούμι. Ξεκαθάρισε μας όμως τι επενδυτή θέλεις εσυ ακριβώς. Φαντάζομαι θα προτιμάς ξένους επενδυτές εσύ που θα σκορπάει το χρήμα απο δω κι απο κει, θα πληρώσει 5-10 μηχανικούς πριν βρει τον κατάλληλο, θα πληρώσει 5-10 λογιστές πριν βρεί τον κατάλληλο. Που δεν θα θέλει να ξέρει γιατί πρέπει να πληρώνει για ένα χρέπι που δεν κατοικείται. Τέτοιους επενδυτές θες εσυ λογικά. Να σου χουν τυφλή εμπιστοσύνη. Εμ αυτοί δεν λέγονται επενδυτές φίλε μου. Μα...ς λέγονται. Την καλημέρα μου.
  3. Ναι φίλε μου. Δυστυχώς, όπως το λες. Καλο κουράγιο σε όλους μας.
  4. Δυστυχώς φίλε μου, έτσι είναι. Έκανα την πρώτη επένδυση και πριν καλά καλά χαρώ την αγορά, σκάει η απόφαση 2 μήνες μετά την αγορά του οικοπέδου. Και θα πρέπει να πληρώσεις τώρα για κάτι που είναι άχρηστο γιατί το κράτος το αχρήστευσε, και σε τρελαίνει ακόμα πιο πολύ η κατάσταση αυτή. Ο κάθε βουλευτής, υπουργός, δικαστικός (και τα λαμόγια γύρω τους) έχουν χτίσει τις βιλάρες τους, τα εξοχικά τους, τα ξενοδοχεία τους, και οι υπόλοιποι τώρα να πάμε να μπιπ.. Έχουν και 5-10 ΜΚΟ που ζητάνε να απαγορευτεί η δόμηση στα εκτός σχεδίου για να ζήσουμε που? Στα τσιμέντα της πόλης. Κάτι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να κάνετε και σεις οι μηχανικοί, να ξεσηκωθείτε γιατί αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό. Με το κτηματολόγιο πλέον να λειτουργεί ως ρουφιάνος, πιστεύω θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο να χτίσεις στο μέλλον ακόμα και παράνομα.
  5. Φίλε μου σου απάντησα οτι η ερώτηση έχει να κάνει σχετικά την δήλωση του Ε9 και το ΕΝΦΙΑ πιο πολύ. Καθώς δεν έχω άλλο ακίνητο στο ονομά μου και ο ΕΝΦΙΑ ηταν άγνωστος για μένα μέχρι φέτος, η απορία μου ειναι πως ένα χρέπι έχει ΕΝΦΙΑ. Αυτό θέλει γκρέμισμα όπως βλέπεις και αυτό θα κάνω αλλά όχι χωρίς να μπορώ να χτίσω κάτι άλλο. Προς το παρόν, δεν μπορώ να χτίσω. Όσο για την πίτα που λες, η πίτα ήταν μια χαρά μέχρι πέρυσι, έχουν φάει απο αυτή πολλοί (και συ παίζει). Ο καιμένος ο σκύλος εδώ πήγε να φάει ένα κομματάκι απο την πίτα αυτή, μέχρι το σημείο που ήρθε ο ......[διαγραφη] Κούλης και τα...... [διαγραφη] του ΣτΕ να πάρουν όλη την πίτα για πάρτη τους. Και εμείς που επενδύσαμε σε οικόπεδο για να χτίσουμε, να έχουμε μείνει με την όρεξη τώρα... να προσεχετε τί γραφετε....Η ελληνικη γλωσσα ειναι πολυ πλουσια και μπορεις να πεις αυτα που θελεις χωρις υβρεις.
  6. Ναι, λίγο απ'ολα ειναι το ερώτημα μου βασικά σε όσα αναφέρεις. Κατ αρχήν η δήλωση για το Ε9 δεν είναι σωστή απ'οσο βλέπω τώρα. - Η κατηγορία Ειδικών Συνθηκών ειναι κενή ενώ θα πρέπει να είχε μπει ο κωδικός 99 περί μη ύπαρξης στέγης άρα είναι μη λειτουργικό. - Πρόσοψη έχω γύρω στα 70m σε αγροτική οδό και δεν αναφέρεται - Κοντινότερη απόσταση απο θάλασσα ειναι 1712m Θέλω να κτίσω βασικά στο οικόπεδο αλλά με την απόφαση του ΣτΕ έχουν μπλοκάρει τα πάντα. Αναγκαστικά θα τα κρατήσω τα κτίσματα μέχρι να βγεί απόφαση για τα εκτός σχεδίου.
  7. Έτσι ακριβώς έγινε. Έκανα την αγορά πέρυσι και μου είπαν να κάνω δηλωση για το Ε9 επίσης. Για το ΤΑΠ δεν γνωρίζω. Νομίζω ξεχρεώθηκε απο τον πωλητή πριν την αγοραπωλησία. Πρέπει να τσεκαριστεί και αυτό.
  8. Σε ευχαριστω για την απάντηση. Εδώ ειναι όσα στοιχεία έχουν καταχωρηθεί στο Ε9 περυσι. Τα κτίσματα λογίζονται σαν 2 διαφορετικά στο συμβόλαιο. Το 1 ειναι 35 τμ και το άλλο 16. Στην δήλωση έχουν περαστεί σαν ένα. Έχει καποια διαφορά αυτό? Βοηθητικοί ΄χώροι δεν αναφέρονταν πουθενά στο συμβόλαιο.
  9. Αυτό άστο φίλε μου. Το ερώτημα μου είναι άλλο. Είναι δυνατόν να έχει ενφια ενα χρεπι? Μήπως κάτι έχει γίνει λάθος στη δήλωση του Ε9? Αυτό ρωτάω
  10. Φίλε είναι σε οικόπεδο εκτός σχεδίου και αν γκρεμισω και αυτά με την τωρινή κατάσταση θα πάει χαμένο το οικόπεδο.
  11. Καλησπέρα στη ομάδα, Αγορά αρχές του 2023 ενα οικόπεδο το οποίο έχει 2 παλιά κτίσματα μέσα, 50τμ συνολικά και τα δύο αλλά είναι χρεπια. Μπορείτε να δείτε και τις φώτο. Είδα φέτος μου ήρθε να πληρώσω ΕΝΦΙΑ 142 ευρώ. Είναι δυνατόν? Ούτε ρεύμα υοαεχει, ούτε τπτ. Είναι γιαπιά κανονικά.
  12. Η αγορά έγινε το Γενάρη φίλε... Δεν υπάρχει κάποια απόφαση να πάρω πλέον πέραν της έκδοσης αδείας και ανοικοδόμησης.. Αν βγει η άδεια φυσικά με τα ισχύοντα.. Θέλει ψάξιμο όπως και να χει
  13. Το θέμα αυτό που προέκυψε με την απόφαση αυτή το έχω υπόψιν και ήταν μέσα στο μυαλό μου.. Αλλά αμα ισχύσει αυτή, σχεδόν η μισή Ελλάδα θα βγει παράνομη όχι μόνο το δικό μου.. Θα γίνει μπάχαλο όλη η χώρα γτ εγώ απέκτησα το οικόπεδο με δικαίωμα δόμησης βάση νόμων που ίσχυαν και ισχύουν βάση μελέτης μηχανικών, δικηγόρων κλπ.. Αν βγει άκυρη η άδεια, βγαίνει άκυρο και το τοπογραφικό? Ποιος παίρνει την ευθύνη? Είναι μεγάλη η κουβέντα και δεν είμαι ο μόνος φαντάζομαι που θα χει θέμα. Όπως προανέφερα και στο αρχικό ποστ μου, ξέρω ότι χρειάζομαι μηχανικό. Επειδή είμαι σε διαδικασία εύρεσης όμως θα ήθελα να ήξερα μια εκτίμηση.. Δεν ζητάω κάτι παράλογο. Είναι παιχνιδάκι για ενα μηχανικό ένας πρόχειρος υπολογισμός για τα βασικά. Παρ όλα αυτά σε ευχαριστώ.
  14. Καλησπέρα σε όλους, Ήρθε πρόσφατα στη κατοχή μου ενα οικόπεδο 9 στρέμματα περίπου, σε νησί, εκτός οικισμού, εντός NATURA 2000 και με φάτσα σε αγροτικό δρόμο. Βάση του τελευταίου τοπογραφικου διαγράμματος, τα συνολικά τετραγωνικά που μπορώ να κτήσω ειναι κοντά στα 270 m2. Το οικπόπεδο έχει 2 παλαιά κτίσματα μέσα εφαπτόμενα (νομιμοποιημένα) συνολικού εμβαδού 52 m2 (κάλυψη 33 m2). Τα κτίσματα είναι σχεδόν ερήπεια και δεν ξέρω αν αξίζει να επενδύσω χρήματα ώστε να τα φτιάξω. Δεν θέω κι ολας καθώτι η κάλυψη ειναι μικρή. Σκέφτομαι να εκδώσω νέα οικοδομική άδεια με σκοπό την δημιουργία 3 μικρών κλίνων προς ενοικίαση των 50-60 m2 και μια κύριας κατοικίας 90-100 m2. Μπορεί να κάνει κάποιος μια εκτίμηση (στο περίπου) σχετικά με το πόσο μπορεί να στηχίσει η έκδοση της οικοδομικής άδειας για τα παραπάνω τετραγωνικά? με νοιάζει μόνο η κατασκευή οχι η διαμόρφωση των περιβάλλοντων χώρων. Ξέρω οτι είναι στο πολύ γενικό όλο αυτό και οτι θα πρέπει να απευθυνθώ σε μηχανικό αλλά τουλάχιστον να έχω μια ιδέα. Ευχαριστώ.
  15. Ελα ρε φίλε, μπραβο. 21 κοντεινερ? τι κοστος περιπου βγηκε για την καθε μεζονέτα και πόσο έχει ενα κοντεινερ? Πρέπει να ριξες χρημα αρκετό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.