Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ.

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

254 profile views

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα! Χωρίς ούτε αναθεώρηση της υπάρχουσας άδειας για την αποπεράτωση των εργασιών των αυθαίρετων τμημάτων? Με ποια έγκριση - άδεια αποπερατωνονται τα αυθαίρετα τμήματα, εφόσον δεν καλύπτονται από την αρχική άδεια.
  2. Καλησπέρα, Μήπως είχες κάποια νεότερη εξέλιξη επί του θέματος? Και ποια είναι η ορθή αντιμετώπιση τελικά? Διότι έχω αντίστοιχη υπόθεση. Ευχαριστώ!
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα! Έχω το εξής θέμα σχετικά με τη σύνταξη μίας ταυτότητας για οριζόντια ιδιοκτησία. Σε διώροφη οικοδομή υπάρχουν 7 οριζόντιες ιδιοκτησίες (4 καταστήματα και 1 αποθήκη στο ισόγειο και 2 διαμερίσματα στον Α όροφο). Εγώ καλούμαι να εκδώσω ταυτότητα για το ένα διαμέρισμα του Α ορόφου. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν κοινόχρηστα στην οικοδομή και η είσοδος στα διαμερίσματα του Α ορόφου γίνεται με εξωτερικές ανεξάρτητες σκάλες από την πίσω όψη (σε σχέση με την πρόσοψη των καταστημάτων) της οικοδομής. Στην είσοδο λοιπόν των διαμερισμάτων υπάρχει η.χ. εκ κατασκευής της οικοδομής και κάτω από αυτόν μια αποθήκη (διαφορετική από αυτήν που είναι ο.ι.). Ο η.χ. και η αποθήκη κάτω από αυτόν δεν φαίνονται στα σχέδια της σύστασης ούτε περιλαμβάνονται σε αυτή (σαν να μην υπήρχαν) και φυσικά είναι αυθαίρετα. Η αποθήκη χρησιμοποιείται "ως παρακολούθημα" από το διαμέρισμα που με αφορά. Στην τακτοποίηση που έκανα για το διαμέρισμα συμπεριέλαβα και την αποθήκη κάνοντας χρήση της παρ. 9 του αρθ. 98 έχοντας εξασφαλίσει συναίνεση άνω του 50% των συνιδιοκτητών της οικοδομής, προκειμένου μελλοντικά να γίνει και η αντίστοιχη μονομερής τροποποίηση της σύστασης και να προσαρτηθεί η αποθήκη ως παρακολούθημα στο διαμέρισμα. Το ερώτημα λοιπόν είναι και θα ήθελα τη γνώμη σας: Θα κάνω μία ταυτότητα και θα συμπεριλάβω και την αποθήκη ή θα πρέπει να συντάξω δύο ταυτότητες, μια για την ο.ι. του διαμερίσματος και μία για την αποθήκη (στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει τίτλος όμως) και μετά την τροποποίηση της σύστασης να εκδώσω νέα ταυτότητα που θα περιλαμβάνει διαμέρισμα+αποθήκη ως παρακολούθημα και τυπικά πλέον. Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.