Jump to content

liumier

Members
 • Posts

  135
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

liumier last won the day on November 15 2020

liumier had the most liked content!

1 Follower

Contact Methods

 • Website
  www.mystridis.gr

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,453 profile views

liumier's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

47

Reputation

 1. Δεν πάει με δικαστική απόφαση χρησικτησίας. Η συμβολαιογράφος θα το αναφέρει στο συμβόλαιο της.
 2. Το άρθρο προσθέτει απλά και αυτές τις περιπτώσεις σε όλες τις προηγούμενες που έχουν ισχύ. Η χρησικτησία θα γίνει από την συμβολαιογράφο. Που σημαίνει ότι σαν δικαιολογητικό ιδιοκτησίας εγώ θα βάλω το Ε9 του ιδιοκτήτη και την υπεύθυνη δήλωση του ? Με προβληματίζει αν μπορώ να κάνω δήλωση με τον τρόπο αυτόν. Επίσης πως θα βγει η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου ? Χωρίς συμβόλαιο ?
 3. Καλημέρα σας, Μου έτυχε περίπτωση η οποία με έχει προβληματίσει και χρειάζομαι τις σκέψεις σας. Ιδιοκτήτης με ποσοστό 50% εξ' αδιαιρέτου από οικόπεδο (2000 τ.μ.) θέλει να μεταβιβάσει τμήμα αυτού. Το τμήμα αυτό (1000 τ.μ.) το έχει περιφραγμένο από το 1970. Έχει συμβουλευτεί δικηγόρο και συμβολαιογράφο (έχω μιλήσει κι εγώ μαζί τους) ότι μπορεί να προχωρήσει σε συμβολαιογραφική πράξη (με χρησικτησία) στο 100% του τμήματος. Εντός του τμήματος (1000,00 τ.μ.) υφίστανται αυθαίρετες κατασκευές. Αν κάνει χρησικτησία με δικαστική απόφαση ή απευθείας η συμβολαιογράφος είναι το ίδιο ώστε να μπορούν να υπαχθούν στον Ν.4495/2017 οι αυθαιρεσίες του τμήματος αυτού (1000,00 τ.μ.) ως νομέας και κάτοχος ?
 4. Βάσει της εγκυκλίου, προφανώς δεν χρειάζομαι. Σας ευχαριστώ πολύ!
 5. όχι ακόμα Pavlos33 😅 Υπάρχει κτηνοτροφική μονάδα με έγκριση. Μια προσθήκη τέτοιου μεγέθους (160 τ.μ.) θέλει να κάνει.. ένα αλυσοπρίονο χρειάζεται κανείς.. 😇 Πιθανολογώ ότι θα προμηθευτεί από το εργοστάσιο (το ένα από τα τρία που έχουμε στην Ελλάδα) παραγωγής της Δράμας. Η ερώτηση μου αφορά αυτήν την παράγραφο του συγκεκριμένου νόμου "2. Πρόχειρα καταλύματα ζώων είναι οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις οι οποίες αποτελούνται από υλικά όπως πέτρες ή τσιμεντόλιθους ή ξύλα ή κλαδιά ή λαμαρίνες ή συνδυασμό αυτών και εξυπηρετούν εκτατικής μορφής κτηνοτροφία ή μετακινούμενους κτηνοτρόφους. " Στα υλικά έχουμε ταύτιση, το μέγεθος δεν ξέρω.. Αναφέρομαι ειδικότερα στο αν χρειάζεται οικοδομική άδεια ή όχι!
 6. Καλημέρα σας, Θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς στέγαστρο, κατασκευασμένο από κολώνες της "ΔΕΗ" (ξύλινοι στύλοι που χρησιμοποιεί ο ΑΔΜΗΕ για το δίκτυο μέσης τάσης), επικάλυψη με λαμαρίνα (τραπεζοειδής), ύψους περίπου 4 μέτρων και επιφάνειας περίπου 160 τ.μ. ως πρόχειρη κατασκευή ? Στα υλικά είμαστε εντός πλαισίου, το μέγεθος με προβληματίζει...
 7. Όχι δεν έχει κωδικό. Έλεγξε σε παρακαλώ αν έχεις ενεργοποιήσει την επεξεργασία. Κάποια κελιά είναι κλειδωμένα και κάποια όχι.
 8. κατηγορία 2 για κατασκευές προ του 1983 και εντός προκηπίου ? Και στην περίπτωση που κατασκευάστηκε μετά την έγκριση της ρυμοτομίας (ρυμοτομία προ του αυθαιρέτου)?
 9. Κύριοι ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Έχω συγκεντρώσει τις πληροφορίες σας. Θα επανέλθω εκ νέου αφού διαβάσω για την υπόθεση.
 10. Drawing1-Model.pdf Επισυνάπτω το παρόν σκαρίφημα για να υπάρχει "εικόνα"
 11. Όχι Νάση, μόνο ο δρόμος που ενώνει την επέκταση με το αρχικό τμήμα.
 12. Καλημέρα σας! α. Έχω περίπτωση γηπέδου το οποίο βρίσκεται εντός ζώνης 500,00 μ. από το όριο οικισμού (προϋφιστάμενου του 1923). β. Επί του οικισμού έχει γίνει επέκταση (συμπληρωματική διανομή) το 1977. Διερωτώμαι αν από τους δρόμους της επεκτάσεως ισχύει η ιδεατή επέκταση εγκεκριμένου δρόμου προς τα εντός ζώνης των 500 μ. (που έχουν προκύψει από την περίπτωση α).
 13. καλημέρα σας, Περίπτωση ΠΕΑ συνενωμένου χώρου 6 καταστημάτων. Πρόκειται να γίνει ΠΕΑ για ενοικιαστήριο του ενός καταστήματος (από τα 6). Το ΠΕΑ θα βγεί για όλο τον ωφελούμενο χώρο. Πως θα ξέρω εγώ αν κάποιος από τους υπολοίπους ιδιοκτήτες δεν έχει κάνει κάποιο άλλο ΠΕΑ. Μιλώντας με τον ενοικιαστή κατά την αυτοψία, μου είπε ότι πρώτη φορά ενημερώνεται για την διαδικασία αυτή οπότε θεωρώ ότι τουλάχιστον από αυτήν την εκδοχή δεν έχει κάνει κάποιος άλλος. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που έχει κάποιος άλλος ιδιοκτήτης με ΠΕΑ "από απόσταση" ? Εκτός κι αν δεν παίζει ρόλο!
 14. Καλησπέρα σας, Υπάρχει αυθαίρετο κτίσμα (παρεκκλήσι) το οποίο είναι κατασκευασμένο εντός ρέματος διανομής 1930. Βέβαια το ρέμα έχει μεταβληθεί και δεν έχει σήμερα το εύρος που είχε το 1930 (χωρίς αυτό να λέει κάτι καθώς θα μπορεί ανα πάσα στιγμή να επανέλθει). Το κτηματολόγιο που ολοκληρώθηκε εμφανίζει την επιφάνεια ως γήπεδο εξαφανίζοντας το ρέμα της διανομής. Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή? Πριν και μετά το ΚΑΕΚ, υπάρχουν όμορα ΚΑΕΚ χαρακτηρισμένα ρέματα... τοπογραφικό διάγραμμα-Model.pdf τοπογραφικό διάγραμμα-ΚΑΕΚ.pdf
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.