Μετάβαση στο περιεχόμενο

HORiON

Members
  • Περιεχόμενα

    63
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

HORiON's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Το ερώτημα είναι ποιό το νόημα της εξάμηνης διάρκειας ισχύος των πρωτοκόλλων έκδοσης αδειών.
  2. Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω για ποιό λόγο ένας φάκελος που έχει πρωτοκολληθεί με τις προγενέστερες διατάξεις να πρέπει να αδειοδοτηθεί με το πέρας του εξαμήνου. Η ανασταλτική έννοια της εγκυκλίου πιστεύω πως αντιθέτως μας επαναφέρει στο προηγούμενο ευμενέστερο καθεστώς από άποψης ΗΧ και ύψους υπογείων. Ωστόσο δεν ξέρω εαν έχει εφαρμογή μόνο για τις παραγράφους των "τακτοποιήσεων" ή και για το σύνολο του ΦΕΚ.
  3. Φροντίζουν να έχουμε μεγαλύτερα βάθη εκσκαφών ρε παιδιά... Αφού το ΦΕΚ θα τα προβλέπει όλα...τα χάλια μας τα μαύρα.
  4. Πιστεύω πως δεν υπάρχει λογισμικό στην ελληνική αγορά που να εξάγει "καθαρά" σχέδια. Ο όγκος της πληροφορίας επί του ξυλοτύπου άλλωστε είναι τόσος που δεν το επιτρέπει. Ωστόσο, κάθε συνάδελφος που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να παρουσιάσει κάτι ιδιαιτερο και με προσωπικό χαρακτήρα θεωρώ ότι πρέπει να ξοδεψει κάποιες ώρες για να το πετύχει...
  5. Καλημέρα σε ολους. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτές οι άδειες πάνε με το νέο καθεστώς όπως λες συνάδελφε. Με το νέο καθεστώς πιστεύω θα πάει ότι πρωτοκολλείται μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ και όχι την ημερομηνία υποβολής της τροπολογίας.
  6. Όταν λέμε ανοικτές άδειες εννοούμε τις υπό εξέλιξη μέλέτες που τρέχουν στο εκάστοτε μελετητικό γραφείο και δεν έχουν πρωτοκολληθεί.
  7. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες από όλους θα έλεγα. Ωστόσο μήπως τιθεται ζήτημα υψηλής υδατοπερατότητας ( και γενικότερα εισροής χημικών.. λόγω αυξημένου πορώδους...)στο perlobeton?
  8. Υφιστάμενος άρτιος και οικοδομήσιμος οικότοπος εντός σχεδίου πόλης αποτελείται από τρεις κάθετες συνιδιοκτησίες. Έχει εκδοθεί άδεια οικοδομης σε μία από αυτές το έτος 2007. Προφανώς ο συνάδελφος που εξέδωσε εκείνη την άδεια πλήρωσε (ή έπρεπε να πληρώσει) αμοιβές επί του συνόλου του οικοπέδου. Αυτό θα ελεγχθεί στο φάκελο της αδείας. Πιστεύω ότι εαν έχει γίνει έτσι, δεν έχω εγώ υποχρέωση να πληρώσω πάλι αμοιβές τοπογραφικού. Όσον αφορά αμοιβές διαμόρφωσης ακαλύπτου? Απαλλάσομαι της υποχρέωσης ή όχι? Ευχαριστώ.
  9. Δηλαδή παίζουν με τις λέξεις μήπως και μαζέψουν κανά φράγκο... Ουσία μηδέν. Ααααχ πολλά κόκκαλα θα αρχίζουν να τρίζουν πάλι....ούτε αυτά δε σέβονται οι δυστυχισμένοι απατεώνες.
  10. Καλημερα. Το λογικό θα ήταν το επιπλέον να προσμετρά στο ΣΔ. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να πουν τελευταία στιγμή. Όλα τα σενάρια είναι πιθανά...Υπομονή!
  11. Συνάδελφε όπως προαναφέρθηκε εκτιμάται πως δε θα ισχύει για ήδη πρωτοκολλημένους φακέλους. Ωστόσο οι μελέτες που ήδη είναι σε εξέλιξη ποιός ξέρει τι θα απογίνουν. Με πρωτόκολλα σε δασαρχεία και αρχαιολογίες ποιός ξέρει τι θα γίνει. Πολλά ερωτηματικά έτσι απλά από ένα νόμοθετικό πλαίσιο που έγινε σε δυο-τρία ραντεβού σε καμιά ψαροταβέρνα. Δε νομίζω να τους ενδιαφέρει ο κόπος μας, τα ξενύχτια διαβάσματος και οι καθημερινές γκρίνιες. Το να μας "ξεβρακώνουν" επειδή τα πολεοδομικά γραφεία είναι ανίκανα να ελέγχουν το θεωρώ απλά απαράδεκτο. Μας θέλουν μπακάληδες και αυτοί με τη μηδενική ανοχή στη διαφθορά και οι συντεχνίτες τους. Είναι να τα μαζεύουμε σιγά σιγά μάλλον ... Είναι πράγματι στιγμές που αυτή η κατάσταση σε φέρνει σε δύσκολη θέση. Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας κάθε μέρα και τελικά επιβεβαιώνουν τους παράνομους. Μέχρι και από πελάτη που δεν του επέτρεψα να υπερυψώσει υπόγειο τα άκουσα...και τελικά έχει δίκιο ρε παιδιά. Με ένα τριχιλιαράκι έκανε ένα όροφο ακόμη ο άνθρωπος. Τώρα τι ΓΟΚ και συντελεστές δόμησης και υψόμετρα....ψιλά γράμματα είναι...Το να βγάζει ο μπακάλης δίπλα μου άδειες σε δέκα μέρες και εγώ να παλεύω μήνες είναι άδικο και με προσβάλλει...Αυτοί επιβεβαιώνονται όμως πάλι...
  12. Βλέπω να μας τρέχουν τελευταία στιγμή να παίρνουμε πρωτόκολλα...αντε να αλλάξεις όλες τις μελέτες τώρα επειδή ξαφνικά ο Σουφλιάς και η παρέα του αποφάσισαν να κάνουν κανιβαλισμούς...εεε είναι αυτά που έλεγε ο κολλητός του περί νομιμότητας και ηθικής. Νόμιμο φυσικά δεν είναι. Είναι όμως πολύ ηθικό μέτρο γιατι τάσσεται στο πλευρό του παράνομου πολίτη, του παράνομου κατασκευαστή, του παράνομου μηχανικού και πάει λέγοντας. Όλοι οι άλλοι δεν λαμβάνονται υπόψη. Να δω τώρα το ΣτΕ τι θέση θα πάρει...
  13. Μήπως υπάρχει καμία εκτίμηση περί ημερομήνία ισχύος ?
  14. Η παρούσα συζήτηση αποτελούσε τμήμα άλλου θέματος. Λόγω της εξέλιξης όμως μεταφέρεται στην ''Κουβέντα''. ss_sk Να ο σωστός τρόπος να τραφεί η παρανομία σε αυτή τη χώρα. Δεν ξέρω πραγματικά αυτό το χάλι εαν υπάρχει αλλού στον κόσμο. Δάσκαλε Σουφλιά που δίδασκες...Σε λίγο καιρό και οι παράνομες επάυλεις στα δάση θα νομιμοποιηθούν. Το ίδιο και οι χείριστες παρεκλίσεις περιβαλλοντικών όρων, το ίδιο και τα μπαζωμένα ρέματα, το ίδιο και οι μίζες στις πολεοδομίες. Γιατί να πηγαίνουμε μόνο προς τα πίσω σε αυτή τη χώρα??? Και το καλύτερο του κειμένου...{{{{Δεδομένου ότι ο αριθμός των χώρων αυτών που άλλαξαν χρήση υπερβαίνει το 1,5 εκατομμύριο, υπολογίζεται ότι θα συγκεντρωθεί ένα πολύ σημαντικό ποσόν που θα εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον με την ενίσχυση των οικονομικών του κράτους και μάλιστα σε εποχή που, ως γνωστόν, υπάρχει πρόβλημα με το δημοσιονομικό έλλειμμα}}}} Δεν υπήρχε πρόβλημα κύριοι, εσείς που ορθολογικά νομοθητείτε.... ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.