Jump to content

maximos75

Core Members
 • Content Count

  754
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Ουδέτερη

4 Followers

About maximos75

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Aνεξάρτητα αν το εμβαδόν που δηλωνόταν ήταν σωστό όταν λειτουργούσε το ρολόι ?
 2. Όχι δεν έχει περάσει κτηματολόγιο ακόμα. Είναι από τις περιοχές του νομού Ηρακλείου που είναι σε αναμονή σε σχέση με άλλες που πέρασαν πρόσφατα.
 3. ΤΑΠ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑ ΕΚΤΑΣΗ Χέρσα πλέον έκταση περί τα 8 στρέμματα που δηλώνεται ως αγροτεμάχιο (συγκεκριμένα ως γήπεδο πολυετούς καλλιέργειας) κανονικά στο Ε9 πλησίον οικισμού στο νομό Ηρακλείου, για την οποία όμως δεν υπάρχει σχετικό τοπογραφικό ώστε να γνωρίζουμε αν τμήμα της είναι εντός κτλ, παρά μόνον παλιό συμβόλαιο κτήσης, όπου περιγράφονται τα όρια, οφείλει θεωρητικά ΤΑΠ (τυπικά τα αγροτεμάχια εξαιρούνται) βάσει του σχετικού νόμου (1993) και τέλος θα ήταν προς το συμφέρον του ιδιοκτήτη να δηλωθεί στην εφαρμογή διόρθωσης των τετραγωνικών προς ενημέρωση του οικείου δήμου ? ΥΓ Επιπλέον
 4. Μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο κατόπιν αίτησης του ιδιοκτήτη προ 5ετιας, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με τα τετραγωνικά, πρέπει να δηλωθεί πάλι ώστε θεωρητικά να υπολογιστεί αναδρομικά το ΤΑΠ για όσο καιρό είχε διακόψει τη παροχή ?
 5. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους, Χριστός Ανέστη. Δε ξέρω αν έχετε λογιστικά αντιμετωπίσει το ακόλουθο : Έγινε αγορά προϊόντος για τον υπολογιστή του γραφείου το Φεβρουάριο και κόπηκε τιμολόγιο. Παρόλα αυτά το προϊόν επεστράφη και επειδή δεν είχα σκοπό να πάρω κάτι άμεσα μου κατέθεσαν το ποσό του τιμολογίου στη τράπεζα, χωρίς άλλο παραστατικό. Το λογιστήριο τους μου είπε ότι δε κόβεται πιστωτικό τιμολόγιο σε αυτές τις περιπτώσεις. Τους εξηγώ όμως ότι όταν θα κάνω τη περιοδική ΦΠΑ θα έχω στη διάθεσή μου ένα ενεργό τιμολόγιο που κόψατε για προϊόν που δεν έχω πλέον στη διάθεση μου άρα δεν είνα
 6. Και μένα συνάδελφε μου έχουν γεννηθεί ανάλογες απορίες σε αποτυπώσεις. Όπως πχ στην ίδια άδεια που αναφέρομαι, δηλώνει μια μονόπλευρη αρχιτεκτονική προεξοχή 40cm, στο ΔΚ ως ΕΡΚΕΡ ενώ δεν είναι...κ.α. Λογικά όπως το βλέπω, στην εμβαδομέτρηση του δ/τος υπολογίζει και όλους τους στεγασμένους εξώστες. Εκτός αν ισχύει αυτό που λέει ο άλλος συνάδελφος, ότι προσμετρούσαν και κοινόχρηστα μέρη, το οποίο δε στέκει. Στο παλιότερο ορισμό του Η/Χ , δλδ ΓΟΚ 85, έλεγε κατ'έλαχιστον μια πλευρά ανοικτή σε κοινόχρηστο χώρο. Συνεπώς ο στεγασμένος εξώστης είναι πρακτικά μια άλλη ονομασία του Η/Χ.
 7. Με συγχωρείτε αγαπητοί συνάδελφοι, από κεκτημένη ταχύτητα ήθελα να γράψω στεγασμένος εξώστης (ή Η/Χ αν προτιμάτε) και όχι κλειστός δλδ. ερκέρ όπως ορθά ανέφερε ο killertomato.
 8. Σε εμδαδομέτρηση- αποτύπωση διαμερίσματος του 1979, υπολογίζετε και το εμβαδόν κλειστού εξώστη (ή Η/Χ αν προτιμάτε) ?. Στο συμβόλαιο αναφέρεται 105τμ . Εγώ το μετράω 101τμ χωρίς τον Η/Χ. Ευχαριστώ.
 9. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σκέφτομαι μετά και τις εξελίξεις από φέτος για τον υπολογισμό των εισφορών του ΕΦΚΑ να διακόψω τη σχέση μου με την εταιρεία που συνεργάζομαι ως μισθωτού με μπλοκάκι και να συζητήσουμε για πρόσληψη, μάλλον από 1/4. Αν υποτεθεί ότι έκτοτε η χρήση με το μπλοκάκι είναι ελάχιστη έως μηδαμινή, αξίζει να πάω στην εφορία για να κλείσω τα βιβλία και να ενημερώσω εν συνεχεία το ΤΣΜΕΔΕ ? ή αν τα διατηρήσω θα συνεχίσουν να μου στέλνουν εισφορές βάσει των ειδοδημάτων του 17 τις οποίες προφανώς δε προτίθεμαι να πληρώσω και να περιμένω να γίνει εκκαθάριση εντός του 2019. Βέβ
 10. Το τοπογραφικό στους ΟΔ έχει ΣΔ 1.4, καθώς και το ότι το οικόπεδο είναι υφιστάμενο προ της 9/6/73, τυπωμένα επίσημα. Φαίνεται ότι έχει σβηστεί η χρονολογία του οικοπέδου και στη θέση της έχει μπει άλλη που προσπαθώ να καταλάβω αν είναι προ 14-7-74 (ιδιόχειρα) και κάτω ακριβώς από τον ΣΔ αναγράφει τα εξής : Μετά από 1/8/78 ΣΔ(1.2) και υπογραφή με όνομα που αν και πολύ αχνό, δεν είναι του μηχανικού της άδειας. Το κτίριο είναι 5όροφη πολυκατοικία. Όλα αυτά σε αντίγραφο θεωρημένο από τη πολεοδομία...
 11. Σε τοπογραφικό αδείας που έχει εκδοθεί το 1979 (Η αίτηση έγινε το 11/78) ο ΣΔ είναι 1,4 με βάση τον οποίον κατασκευάστηκε η οικοδομή. Πάνω στο τοπογραφικό υπάρχει επίσης ιδιόχειρη σημείωση ότι από 1/8/78 ο ΣΔ είναι 1,2. Υπάρχει λογική εξήγηση σε αυτό ?
 12. Στη πολυκατοικία δεν υπάρχει πρόβλημα, ούτε έχω κληθεί να τακτοποιήσω κάτι. Απλά έχει κοινή είσοδο με το ισόγειο λιθόκτιστο κτίσμα που πρέπει να αποτυπώσω. Άνωθεν αυτού υπάρχει ακόμα ένα διαμέρισμα με ανεξάρτητη όμως είσοδο από το κάθετο δρόμο. Παραθέτω συνοπτικά τα όποια στοιχεία έχω συγκεντρώσει και ενδεχομένως να βοηθήσουν στην μέτρηση των δομικών στοιχείων και στο που υπάρχει άδεια και που όχι. Δε χρειάζεται βεβαίωση περί μη αυθαιρεσιών (ούτε μου ζητήθηκε).
 13. Η συμβολαιογράφος απλά ζήτησε εξακρίβωση επιφάνειας (δε γνωρίζω ποιος την είχε μετρήσει αρχικά), χαρακτηρισμό ορόφου (υπάρχει και υπερκείμενη κατοικία με ξεχωριστή είσοδο από τον άλλο δρόμο καθώς είναι γωνιακό) και αποτύπωση. Επίσης αν είναι δυνατόν να περιγραφεί το οικόπεδο ως προς το αν υπάρχει ΥΔ κτλ. ΥΓ . Το διαμέρισμα που έχω κληθεί να αποτυπώσω έχει κοινόχρηστη κεντρική είσοδο με πολυκατοικία που έχει κτιστεί δίπλα, από συνένωση υποθέτω των οικοπέδων,στην οποία κτίστηκαν τελικά 4 όροφοι ( Αρχική άδεια του 54 και προσθήκη των τελευταίων 2 ορόφων το 1960).
 14. Πατάρια, εξώστες αποτελούν στοιχείο του ΓΟΚ απλά υπολογίζονται πολεοδομικά υπό προϋποθέσεις. Η αποτύπωση που πρόκειται να κάνω αφορά ακίνητο εκ περιμετρικής λιθοδομής, αρχικά ενιαίος χώρος (χρησιμοποιήθηκε και ως καταφύγιο στο πόλεμο του 40) και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε σύνταξη συμβολαίου αποδοχής κληρονομιάς. Δεν υπάρχουν σχέδια κτλ. παρά μόνο ένα προικοσύμφωνο μεταβίβασης στην εκλιπούσα (το 1955) που περιγράφει απλά το οικοπέδο και το "δωμάτιο" που κτίστηκε. Εν συνεχεία "φαίνεται" από την αποτύπωση ότι προστέθηκε κατ'επέκταση, δωμάτιο κουζίνας και WC.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.