Μετάβαση στο περιεχόμενο

Directionless

Core Members
 • Περιεχόμενα

  1.479
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  2

Directionless last won the day on Απρίλιος 29 2018

Directionless had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

104 Καλή

Σχετικά Directionless

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Athens Calling
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.659 profile views
 1. Για να είμαστε απολύτως ακριβείς, ο Ιάσονας το είπε, εγώ το θεώρησα προφανές. Οι ιδιώτες μπερδεύονται συχνά πυκνά με τον ρόλο της Πολεοδομίας, ο οποίος περιορίζεται μέχρι την νομιμότητα ή μη, κατασκευων (αναφέρομαι στη θεματολογία που συζητάμε εδώ). Το αν ο άλλος κρατάει ένα διαμέρισμα σε βρωμερή και τρισάθλια κατάσταση και βούλωσαν τα λούκια/σιφώνια/υδρορρόες, αν ο μάστορας έκανε κακοτεχνίες εν γνώση ή αγνοία του και εισέρχονται νερά στην υποκείμενη ιδιοκτησία κ.λπ., αρμόδια είναι τα δικαστήρια.
 2. Αυτό ακριβώς. Επειδή ήταν επαγγελματική η στέγη (κατάστημα), συνετίστηκαν και προχώρησαν άμεσα σε επισκευές.
 3. Δεν μπήκα στη διαδικασία να πάρω γνωμάτευση πολεοδομίας. Κινηθήκαμε απευθείας με αγωγή (μετά από εύλογο χρονικό διάστημα από την κοινοποίηση της εξώδικου διαμαρτυρίας, για την οποία δεν λάβαμε ποτέ απάντηση).
 4. Αγωγή και δικαστήριο. Λογικά θα σας το έχει πει και η δικηγόρος σας. Από τα λεγόμενα σας, συμπεραίνω ότι έχει σταλεί μόνο εξώδικος διαμαρτυρία, σωστά; Σε προσωπική μου υπόθεση (ιδιόκτητο κατάστημα), μόνο έτσι συνετίστηκε ο ιδιοκτήτης του επάνω ακινήτου. Για την ιστορία, ίδια περίπτωση : κακή εφαρμογή μαρμαροστρωσης, λάθος κλίσεις κλπ σε ανοιχτό (μη στεγασμένο) χώρο, με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να περνούν από την πλάκα, στην οροφή του καταστήματος.
 5. Μα δεν έγραψα κάτι διαφορετικό @georgegaleos, το μεταγενέστερο χρονικό σημείο επισήμανα.
 6. Για τα αναδρομικά, εφόσον πρόκειται να μπουν υποχρεωτικά στη ρύθμιση των 36 δόσεων, είπαν ότι θα αναρτηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.
 7. Με μπέρδεψες τρίφυλλε. Στην περίπτωσή μου, που είχα κλειστά τα βιβλία για ένα διάστημα μέσα στο 2017 (χωρίς κάποια μισθωτη εργασία), το σύστημα φαίνεται να το έχει λάβει υπόψη του. Βέβαια, για να συμβεί αυτό, είχα πάει αρχές του 2019 στο ΤΜΕΔΕ για ενημέρωση της καρτέλας μου (μαζί με όλα τα δικαιολογητικά). (Γερά σήμερα, νίκη και διαφορά)
 8. Έστειλα email μόλις τώρα στο ΕΤΕΑΕΠ, ΑΝ μου απαντήσουν, θα ενημερώσω συνάδελφοι. Πρόσεξέ το @venezia, μην πάει πουθενά αλλού και μετά ψάχνεις πώς θα κάνεις ανάκληση εντολής.
 9. Και όλο αυτό το νταπαντούπα, στράφι δηλαδή ; Ευχαριστώ για την ενημέρωση, αν έχεις και καμιά παραπομπή θα βοηθούσε ιδιαίτερα (όχι πως σε αμφισβητώ, αλλά για τον φόβο των Ιουδαίων).
 10. Μήπως κάποιος συνάδελφος γνωρίζει πώς πληρώνεται εν τέλει η οφειλή 1ου και 2ου 2019 μέσω Web Banking ; η ΕΤΕ έχει δύο επιλογές :
 11. @georgegaleos Γιώργο να σε ρωτήσω κάτι, να δώσεις μια εκτίμηση : έστω ότι πάει κάποιος στο ΤΜΕΔΕ για να ενημερώσει την ατομική καρτέλα του ΕΦΚΑ, για ιδιότητα, διακοπή επιτηδεύματος κ.λπ. (αφού οι αιτήσεις έχουν χρόνο αναμονής και επεξεργασίας 2+ χρόνια). Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά, δεν θα έπρεπε λογικά να τους τα εμφανίσει το σύστημα και να ενημερώσουν και για την εκκρεμότητα αυτών;
 12. Σε σχέση με το πρώτο ερώτημα σου, από τον Μάρτιο και μετά θα έχεις χονδρικά (και λέω χονδρικά γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσό οφειλής Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2019) τα δύο εικοσάρια συν την τρέχουσα μηνός 2019, δηλαδή 110€ επιπλέον του ΕΦΚΑ. Αυτά για τα επόμενα 3 χρόνια (καλά να είμαστε).
 13. Autocad. Εκτός και αν είσαι πολύ προχώ, έχεις κανένα ipad και apple pencil, οπότε εκεί τα πράγματα απλοποιούνται κατά πολύ.
 14. @antloukidis Πραγματικά σε καταλαβαίνω. Τα ίδια πέρασε και ο πατέρας μου (μηχανικός επίσης) όταν έκανε αίτηση για σύνταξη το 2010 και έκανε ενάμιση χρόνο για την προσωρινή. Μέχρι τότε, αναγκάστηκε και πήρε δάνειο.
 15. @Anton_civengΣωστά όλα αυτά, εφόσον βρεις τον φάκελο στην πολεοδομία (δεν έχει χαθεί /εξαφανιστεί / καταστραφεί) και εφόσον περιλαμβάνεται εντός αυτού το τεύχος στατικής μελέτης (δεν το έχει πάρει κάποιος / δεν έχει καταστραφεί / δεν έχει εξαφανιστεί) και εφόσον οι υπολογισμοί είναι ξακάθαροι (δεν έχει παραδώσει εφημερίδες / δεν λείπουν σελίδες κ.λπ.), ναι θα είναι πέντε πράξεις. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θεωρώ ότι είναι πέντε πράξεις,ούτε πέντε τα λεπτά της ώρας...
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.