Jump to content

Directionless

Core Members
 • Content Count

  1,576
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Directionless last won the day on July 7

Directionless had the most liked content!

Community Reputation

133 Καλή

About Directionless

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Athens Calling
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,938 profile views
 1. Μπορεί να μην έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό ή μπορεί να θεώρησε αρχικά, ότι με αυτά τα λεφτά θα συνεργαζόταν με κάποιον συνάδελφο τοπογράφο για τη σύνταξη (αλλά να μην του βγήκαν τα κουκιά) και πολλά άλλα ή και γιατί. Παίζει πραγματικά, τόσο μεγάλο ρόλο να μάθετε γιατί αρνείται, εφόσον όπως μας λέτε "δεν είναι θέμα χρημάτων";
 2. Αν δεν κάνω λάθος, και εδώ το ίδιο συνέβη (μάλλον στο σχέδιο 2),καθώς κάποια κεφάλαια είχαν διαρρεύσει με σημειώσεις εταιριών εμπορικού λογισμικού. Όπως και να έχει, σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.
 3. Amen. Σε ευχαριστώ @kan62 ! Μήπως κατά τύχη γνωρίζεις αν θα ανέβει και opengov; Λογικά υφίσταται τέτοια υποχρέωση, σωστά;
 4. Ένα ενδιαφέρον άρθρο, σχετικά με την πρόσφατη καταστροφή στη Χαλκιδική [πηγή : michanikos-online.gr] : Τα δολοφονικά μερεμέτια 12-07-2019 - Πηγή: protagon.gr 0 Στις φωτογραφίες από τις καταστροφές στη Χαλκιδική, βλέπουμε, μεταξύ άλλων, μία στέγη που φέρει πάνελ φωτοβολταϊκών. Δεν την βλέπουμε στην επιφάνεια του κτιρίου, αλλά επάνω σε ένα αυτοκίνητο. «Ποιος άραγε μελέτησε αυτή τη στέγη;» αναρωτιέται η κυρία Φυλλίτσα Καραντώνη επίκουρος καθηγήτρια στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Και όπως επισημαίνει η ίδια, αυτά συμβαίνουν όταν οι μάστορες αντικαθιστούν τους μελετητές. Και το πάει ακόμα πιο πέρα, στην εκπαίδευση των πολιτικών μηχανικών: «Λίγοι επιλέγουν το Μάθημα των Ξύλινων Κατασκευών γιατί έχει εργασία που ξεκινάει από τον προσδιορισμό φορτίων ανέμου και τελειώνει με υπολογισμό των συνδέσεων των μελών. Κοινώς απαιτεί πλήρη μελέτη και αρκετή δουλειά». Όποιος έχει γνώση και εικόνα της περιοχής που επλήγη, μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα τις επισημάνεις που κάνει η καθηγήτρια αν και στην πραγματικότητα αφορούν το σύνολο της χώρας, ειδικά την περιφέρεια, όπου ο τοπικός μάστορας αντικαθιστά τον μηχανικό και το μερεμέτι την ολοκληρωμένη μελέτη. Δεν τιμωρείται κανείς. Πώς να τιμωρήσεις μία ολόκληρη χώρα; Μην πάτε μακριά, βγείτε λίγο έξω από μία ελληνική πόλη, ειδικά σε καμιά παραλία με ταβέρνες ή σε μεγάλους οικισμούς αυθαιρέτων, όπως η Νέα Καλλικράτεια στη Χαλκιδική που βρίσκεται και πολύ κοντά στο σημείο μηδέν της καταστροφής. Καταστήματα εστίασης, σπίτια, κοτέτσια, αποθηκευτικοί χώροι και στάνες έχουν προεκτάσεις που έγιναν με δουλειές του ποδαριού και λαμαρίνες της συμφοράς. Στήθηκαν σε μία άλλη εποχή, όταν ακόμα ένα απλό μπουρίνι εθεωρείτο ακραίο μετεωρολογικό φαινόμενο. Και στήθηκαν με την προχειρότητα που επέβαλε αφενός η έλλειψη οικονομιών πόρων και αφετέρου η απουσία ελέγχων. Οι νόμιμες και καλά μελετημένες κατασκευές δεν υπέστησαν, ούτε προκάλεσαν περιφερειακές ζημιές. Τα μερεμέτια απεδείχθησαν δολοφονικά. Τι μπορεί να γίνει; Όχι και πολλά στη χώρα όπου τα πάντα νομιμοποιούνται αν υπάρχει πολιτική βούληση. Είναι άλλωστε ανέφικτος ο έλεγχος και η παρέμβαση από την πλευρά της Πολιτείας. Εδώ ανέχονται τα τέρατα μπροστά στα μάτια τους, θα ασχοληθούν με φωτοβολταϊκά στη στέγη; Ενδεχομένως να είχαν γλιτώσει κάποιες ζωές αν λειτουργούσε το σύστημα προειδοποίησης δια του 112, με το οποίο όλα τα κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν σε συγκεκριμένη περιοχή, λαμβάνουν σχετικό μήνυμα. Την Παρασκευή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα επιβλέψει τη δοκιμή του συστήματος. Αν το είχε ετοιμάσει ο Νίκος Παππάς, καλό είναι να βγει να μας το πει, να του αποδώσουμε τα εύσημα. Αλλιώς θα πρέπει να τον ρωτήσουμε γιατί επί ένα χρόνο δεν λειτούργησε κάτι που λειτούργησε σε μία μέρα.
 5. Για αυτό ακριβώς σε ρώτησα. Τσέκαρε στα αποτελέσματα αν σου δίνει τις τιμές για την καμπύλη. Αν ναι, τότε σε ένα πρόγραμμα τύπου Excel μπορείς να απεικονίσεις την καμπύλη.
 6. Παίρνεις αποτελέσματα δηλαδή (V-d) και δεν σου απεικονίζει την καμπύλη;
 7. Σωπα βρε, σιγά. Δίκιο έχεις. Και γω με μια πρώτη ανάγνωση, δεν το πήρα είδηση. Μετά τις εντόπισα.
 8. Βρε @georgegaleos απάντησαν δύο συνάδελφοι! Ο ένας τον 8ο και ο άλλος 31.12.2018 αν θυμάμαι καλά! Γράφω στο πόδι, αλλιώς θα έκανα και τις δύο παραθέσεις!
 9. Ναι ρε φίλε, επιτέλους. Θα δούμε άσπρη μέρα.
 10. Αμήν. Πήραμε πίσω χρήμα.
 11. Γιώργο, θέλω να πιστεύω ότι είναι πιστωτικό. Πλήρωσα με νύχια και με δόντια μηνιαίες εισφορές για το 2018, που στο σύνολό τους άγγιξαν το πενταψήφιο (μόνο και μόνο για να μην χάσω τη ασφαλιστική ικανότητά μου). Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, ξυπνάω και κοιμάμαι με το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης !
 12. Εμένα ποσό εκκαθάρισης στο ζερό μέχρι στιγμής. Σε ο,τι αφορά την εκκαθάριση είναι σταθερά σε εξέλιξη, εδώ και περίπου είκοσι μέρες.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.