Jump to content

Directionless

Core Members
 • Content Count

  1,596
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Directionless last won the day on July 7

Directionless had the most liked content!

Community Reputation

134 Καλή

About Directionless

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Athens Calling
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,033 profile views
 1. Καμπύλη απόληξη του στηθαιου στη στάθμη στεψης αυτού;
 2. Ένα καλτ σκηνικό που μου συνέβη ήταν κατά τη διάρκεια της προανάρτησης του Δήμου Αθηναίων, τον Ιούνιο. Μπαίνει λοιπόν, μες τον χαμό μια κυρία και εμφανίζοντας την υπηρεσιακή της ταυτότητα (δικηγόρος), σχεδόν απαίτησε να παρακάμψει την ουρά (αναμονή περίπου 2 ώρες), προκειμένου να εξυπηρετηθεί άμεσα, καθώς όπως έλεγε, έχει και άλλες δουλειές (κάτι για δικαστήρια ανέφερε, ήμουν και σε απόσταση και δεν άκουγα ακριβώς τον διάλογο). Προς τιμήν τους οι υπάλληλοι της είπαν ότι δεν υπάρχει κάποια τέτοια ενημέρωση και αν θέλει, μπορεί να πάρει χαρτάκι προτεραιότητας και να εξυπηρετηθεί όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος, όταν έρθει η σειρά της.
 3. Εφόσον κυκλοφορούν σταυροί 1mm στην αγορά, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο λόγο που να μην μπορείς να τα τοποθετήσεις με πάχος 1mm (δεν μου έχει τύχει ωστόσο).
 4. Ναι ναι, τα γνωρίζω αυτά. Τα είχες αναλύσει άλλωστε εκτενώς και σε παλιότερες σου δημοσιεύσεις.
 5. Αυτό ακριβώς. Δεν υπάρχει (μόνο την πρώτη επιλογή βλέπω) και όπως σωστά είπες, υποψιάζομαι ότι δεν μου δίνει τη δυνατότητα λόγω ληξιπροθεσμων οφειλών του 2019 (εν αναμονή της επιστροφής που συζητούσαμε τις προάλλες και που περιμένω).
 6. @georgegaleos Γιώργο, μήπως δοκίμασες να προχωρήσεις τη διαδικασία; Έχει αποτέλεσμα ή είναι προς ενεργοποίηση;
 7. @tetris Ο καθένας από εμάς, νομίζω έχει το επίπεδο και ανεπτυγμένο το προσωπικό του κριτήριο, προκειμένου να αξιολογήσει αν το άρθρο μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω ή όχι. Εκτός και αν διαφωνείς σε αυτό. Τώρα, τις προσωπικές αιχμές που αφήνεις, θα τις αφήσω ασχολίαστες.
 8. Τώρα θυμήθηκα (με επιφύλαξη) : νομίζω ότι μόνο η pro υποστήριζε εισαγωγή dxf και dwg, κάτι γινόταν με την απλή έκδοση όταν το είχαμε ψάξει, οπότε ίσως τελικά να είναι αυτό το πρόβλημα. Γνώμη μου είναι να κάνεις εξαγωγή της κάτοψης σε jpg πχ και να δουλέψεις επ' αυτής, κατ' αντιστοιχία του raster image που κάνουμε και στο autocad, ως κροκί (υπόβαθρο). Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά δεν χάνεις τίποτα να δεις πώς θα πάει.
 9. Όσες φορές το έχω κάνει (παλιότερα, σε έκδοση pro) είχα προχωρήσει με εισαγωγή dxf και όχι dwg. Δες λίγο αν τουλάχιστον αυτή τη μορφή, την "βλέπει" κανονικά.
 10. Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση που είχα και επικοινώνησα μαζί τους, μου είπαν να μην πληρώσω τίποτα έως ότου γίνει εκκαθάριση (ευτυχώς η επικοινωνία έγινε μέσω email).
 11. Επαγγελματικά δεν έχεις κανένα θέμα και πρόβλημα. Το μόνο κριτήριο είναι η κλίση σου προς συγκεκριμένο αντικείμενο και βέβαια η διάθεση να διδαχτείς πιο εξειδικευμένα μαθήματα. Μια εξαίρεση θα μπορούσε να αποτελεί η ζήτηση πολ. μηχ. από κάποια εταιρία (συμβαίνει αρκετά συχνά, αλλά όχι πάντα) συγκεκριμένης κατεύθυνσης και παρόλο που μπορεί να έχει λάβει γενικές γνώσεις του ζητούμενου αντικειμένου, έστω και από τα 3 πρώτα έτη. Φαντάσου όμως, ότι καλά καλά ούτε στο πτυχίο σου (πάπυρος) δεν αναγράφεται η κατεύθυνση. Είναι κάτι που μπορεί να προκύψει μόνο μέσω της αναλυτικής βαθμολογίας. Εγώ προσωπικά, κατεύθυνση δομοστατικού είχα επιλέξει, όμως έβλεπα ότι κάποιοι άλλοι τομείς (τύπου γεωτεχνικής) είχαν πέρα από τα εξειδικευμένα της κατεύθυνσής τους και κάποια άλλα δομοστατικών (επιλογής βεβαίως). Άρα, αν λόγου χάρη σε ενδιαφέρει (αλλά όχι ξεκάθαρα) κάποιος τομέας, αλλά έχεις ενδοιασμούς σχετικά με την επιλογή του, καλό θα ήταν να συγκρίνεις μαθήματα 7ου-9ου (τουλάχιστον σε ο, τι αφορά την Αθήνα, που έχω προσωπική εμπειρία) των κατευθύνσεων που σε απασχολούν και να δεις ποιά θα μπορούσε να είναι η χρυσή τομή (γνώμη μου). Edit : Ενώ μου το εμφάνισε στα αδιάβαστα, βλέπω ότι έχει μια ημερομηνία δημοσίευσης 2014 (!!). Αν ισχύει αυτό, ζητώ συγγνώμη, δεν το πρόσεξα καν.
 12. Δεν κάνεις λάθος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα λάβεις απαραίτητα και γνώμες και συμβουλές από συναδέλφους. Μεταξύ ιδιωτών είναι άλλο καπέλο.
 13. Αν και έχω τελειώσει Αθήνα, οι απόψεις και οι γνώμες που έχω ακούσει για τη συγκεκριμένη σχολή στην Πάτρα, είναι πάρα πολύ καλές. Δύσκολη βέβαια (όπως όλες οι αντίστοιχες των Μ. Μ. λογικά), αλλά με πολύ θετικά σχόλια.
 14. Σωστά τα λες. Με τη μόνη διαφορά ότι ανταλλάσσονται γνώμες μεταξύ επαγγελματιών (συναδέλφων).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.