Jump to content
Ρύθμιση εγγραφής στο newsletter του Michanikos.gr ×

JohnnyHoliday

Core Members
 • Posts

  339
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

JohnnyHoliday last won the day on February 27

JohnnyHoliday had the most liked content!

About JohnnyHoliday

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,463 profile views

JohnnyHoliday's Achievements

Community Member

Community Member (4/15)

 • Helpful Rare
 • One Year In
 • Conversation Starter Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare

Recent Badges

89

Reputation

 1. Εγώ δεν κατάλαβα πώς σε ένα στέγαστρο - περγκολα - ή πείτε όπως θέλετε - 7x12m χοντρικά (ήτοι 84m2), έχετε βγάλει βάρος 40kg/m2 και από την άλλη αναφέρετε "3,50-4,0 tn"..
 2. Ευχαριστώ για την απάντηση, αν και αυτό που αναφέρετε, φρόντισα να το επισημάνω εξαρχής (προς οικονομία της συζήτησης). Η περίπτωση αφορά σε απαίτηση από πλευράς Αναθέτουσας Αρχής, Β' τάξης πτυχίου (το αναφέρει ξεκάθαρα στο άρθρο 22 - βάσει προτύπου), ενώ παράλληλα κάπου αλλού αναφέρει ότι απαιτείται δυναμικό 2 μονάδων, ήτοι οκταετούς εμπειρίας. Συνεπώς, θα έπρεπε να λέει ξεκάθαρα "ή Β' τάξης πτυχίο ή στελέχωση του δυναμικού με 2 μονάδες" (μονάδες : όπως αυτές εννοούνται στο άρθρο 39 του 3316/05, που είναι ακόμα σε ισχύ μέσω του άρθρου 377 του 4412/16 και σύμφωνα το οποίο ένα πτυχίο τάξης Α' λαμβάνει 1 μονάδα). Σε σχέση με την τελευταία σας ανάρτηση, αυτό προκύπτει από τις προεκτιμώμενες αμοιβές της προκηρυσσόμενης μελέτης (αν αυτό εννοούσατε). Τέλος, υπενθυμίζω και το άρθρο 59 του Ν.4278/14, περί "Άρσης περιορισμών συμμετοχής εργοληπτικών επιχειρήσεων σε δημόσια έργα".
 3. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν η Αναθέτουσα Αρχή μπορεί να ζητήσει σε Διαγωνισμό εκπόνησης μελέτης, συγκεκριμένη τάξη πτυχίου; Σύμφωνα με το άρθρο 77, παράγραφο 4 του 4412, καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να το πράξει. Αναφέρομαι φυσικά, σε απαίτηση από πλευράς της, κατ' άμεσο τρόπο ("απαιτούνται πτυχία Χ τάξης και άνω") και όχι σε έμμεσο - πλάγιο (π.χ. "απαιτούνται Υ μονάδες στελέχωσης"). Ευχαριστώ.
 4. Γιατί μέσω του πρωτοβάθμιου κατατάσσονται σε σειρά προτεραιότητας ελέγχου. Πρωτοβάθμιος δεν σημαίνει και (πιθανή) απαλλαγή από περαιτέρω έλεγχο. Διαβάστε και τη διαδικασία αξιολόγησης του πρωτοβάθμιου προσεισμικού, για περισσότερες λεπτομέρειες.
 5. Δεν παίζει και πολύ ρόλο. Για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε το 2008-2009 και δόθηκε εν τέλει, σε ισχύ το 2023 (15 δηλαδή, χρόνια μετά) και το οποίο θα μπει σε δεύτερη μοίρα, μόλις βγει και το αναθεωρημένο κείμενο του 8 μέρος 3, λίγο ενδιαφέρει.
 6. Για όποιον την αναζητήσει μελλοντικά, βρίσκεται αναρτημένη (ως τελικό σχέδιο, 9ος 2022) στην κεντρική σελίδα του ΟΑΣΠ.
 7. Ευτυχώς που θα ισχύει παράλληλα (και πώς αλλιώς άλλωστε;) και ο ΕΚ8-3 (παρόλο που η τρέχουσα έκδοση δεν καλύπτει λιθοδομές). Μόλις βγει η νέα έκδοση του ΕΚ8-3, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την διαφορετική προσέγγιση στην εκτός επιπέδου.
 8. Σωστοτατη η τοποθέτηση του @tetris, μιας και ήταν ο μόνος που έλαβε υπόψη το έτος κατασκευής, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες απόψεις.
 9. "Κρύβω έξοδα" και "(εκδίδω) ΑΠΥ για το πόσον που εισέπραξα" είναι δύο πράγματα ασύμβατα μεταξύ τους.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.