Jump to content

Apollon

Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Apollon's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

4

Reputation

 1. Πως να μην έχει αλλάξει. Γύρω γύρω χωράφια με αμπέλια και τσουπ κάτι τεράστια golf course, και γκαζόν λες και είσαι Αγγλία. Αλλά, όταν έχεις ακόμα και πρωθυπουργό που λέει οτι αφού τα δέντρα θα καούν μια μέρα ας κάνουμε ξενοδοχεία τι να πεις.
 2. Δηλαδή, όλα καλα, αφορά μόνο Golden Boys αλλά έχει αυθαίρετα που δεν μπορούν να νομιμοποιηθουν; Οπότε ας κάνουμε ένα άρθρο για να πιεσουμε και να τους ξελασπωσουμε τους καημένους. Είναι βιοκλιματικο απαραμηλης ομορφιάς με ιδιωτική παραλια κτλ κτλ. Δεν μπορούν να το πωλήσουν οι άνθρωποι! Μα το ΤΕΕ και η Μητσοτάκης Α. Ε. τι κάνουν; >:)
 3. Αντί να δώσουν παράταση στον αδικαιολογητο νόμο, σκέφτηκαν μια βλακεια με την αίτηση για όρους δομησης που στο τέλος ούτε πάλι θα τους βγει και θα αναγκαστούν να δώσουν παράταση σε αυτό. Αφού η ιστορία και οι πιθανότητες λένε ότι θα πέσει ή θα είναι αργό έως θανατου το σύστημα.
 4. Άθλιο και τραγικό σύστημα. Τρίβουν τα χέρια τους τα φροντιστήρια και οι τύποι με τα κονε. Η ύλη είναι για να γελάει κάνεις. Για τις εξετασεις "εργασιακές δεξιότητες" ούτε λόγος. Μας λένε δηλαδή ότι το πρόβλημα με τον ΑΣΕΠ ήταν οι γνώσεις δημοσίου δικαίου και διοίκησης; Όταν οι θέσεις είναι με το σταγονόμετρο χρειάζεσαι PhD και μεταπτυχιακά για να πετύχεις... αλλά δεν κάνεις γιατί δεν ξέρεις δίκαιο. Ο Τοπογράφος υπογράφει στατικά, ο πολιτικός τα πάντα όλα, ο αρχιτέκτωνας στατικά, ο μηχ. Περιβάλλοντος μηχανολογικά, αλλά δημόσια διοίκηση και δικαιο θέλεις εξετασεις. Απαράδεκτο πως το ΤΕΕ το δέχετε αυτό. Αλλά έχουμε συνηθίσει κατι τέτοια από το ΤΕΕ. Φυσικα τέτοια διαδικασία πριν τις εκλογές μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν αυτοί που θα την επιλεξουν. Τώρα φαίνεται ως μια διαδικασία που δεν θέλει να συμμετάσχει κάποιος. Μετά, ακόμα και μετά από 5χρονια, θα τους εγγυηθουν την εισαγωγή τους πάνω από άτομα με περισσότερα τυπικά προσόντα. Κανονικα πρέπει να απέχουμε, αλλά ψαξτο το αυγό και κουρεφτο. Με τις εξετάσεις ενεργειακών επιθεωρητών κάτι καταφέραμε πάντως.
 5. Τοποθετημένη πινέζα https://maps.app.goo.gl/1ykxwG9s5faaaLbj8 Δεν μπορείς να πεις τίποτα, γεγονός είναι ότι θα φτιάχνανε ότι θέλανε εκεί. Έχουν πάει σε μια γωνιά της Ελλάδος και κάνουν ότι θέλουνε. ΒΈχουμε λίγο χώμα από πάνω, και όλα καλά, χτίζεις το διπλάσιο. Απορώ πως βαφτίζουν όλα αυτά τα τουριστικά και τα ξενοδοχεία Grande ως ανάπτυξη. Υπάρχει κάποιο όφελος της κοινωνίας από τύπους που πάνε all inclusive, να πληρώσουν 500€ το δωματιο να ρίξουν ένα golf πριν πάρουν το yacht της επιστροφής; Τελος πάντων αυτά τα άρθρα διαφήμιση ξενοδοχειων αρχίζουν να καταντουν καπως. Κάνεις δεν αναγνωρίζει αρχιτεκτονικο ενδιαφερον. Με κάνει να νιώθω ο περίεργος όταν βλέπω όλα αυτά και απλά με πιάνει μια απέχθεια. Δεν μπορούν να είναι όλα τα πράγματα πιο μικρά, πιιο χαμηλα, πιο λυτά. Σε βιβλία αρχιτεκτονικής δεν βλέπεις τέτοια πράγματα. Ίσως είμαι ο περίεργος που δεν μπορώ να διανοηθώ αυτή την ανάπτυξη Ελλάδα 2.0....
 6. Το screenshot δεν ξέρω εάν είναι για την Βαρκελώνη..., αλλά αυτό το βάψιμο της ασφάλτου, παγκάκια και γλάστρες στον δρόμο.... κάτι μου θυμίζει αυτή η επιτυχία....
 7. Η λογική είναι το κράτος είναι οι πολίτες, ή τέλος πάντων αντιπροσωπεύει του πολίτες. Κερδίζει το κράτος, κερδίζουν οι πολίτες. Εδώ έχουμε το κράτος απέναντι. Το κράτος ως μια μεγάλη Α.Ε. η οποία συμπεριφέρεται στους πολίτες σαν low budget υπαλλήλους. Μας μαλώνουν δηλαδή, και, παρουσιάζονται ότι μας κάνουν και χάρη με ψευτοεπιδοματα.
 8. Ε σιγά τον άθλο. Πήραν και τις αποζημιώσεις τους από την "πανδημία", όλα μια χαρά. Οι Τούρκοι δεν ξέρω που κολλάνε. Μάγκες θα ήταν αν δεν είχαν υποχωρήσει σχετικά με την δημιουργία 4ου σταθμού (Ευαγγελίστριας) απέναντι στην Εκκλησία που είχε σκεπτικό ότι θα αναστατώσει το γηροκομείο (...?).
 9. αν μπεις στο site https://www.heliarch.gr/event/5677 θα δεις υπάρχουν συνημμένα τα "πρακτικά" και η σκέψη βράβευσης (τα α, β).
 10. Νομικά ίσως η διανομή. Πρακτικά, μία λύση που δεν θα έχει κανείς πρόβλημα από τους ιδιοκτήτες, όμορους, κτηματολόγιο (απόκλιση εμβαδού και θέσης). Για τι διανομές μιλάμε? Υπουργείου Γεωργίας ή ότι να'ναι? Δηλαδή αν το πας στο πρακτικό κομμάτι, τότε θεωρητικά εάν όλοι (και οι όμοροι) έχουν δεχθεί τα του κτηματολογίου γιατί να "ταρακουνήσεις" τα νερά. Επιπλέον εάν ο τίτλος του ιδιοκτήτη το λέει Α, γιατί εσύ να πεις Β, επειδή ξέθαψες μία διανομή. Δηλαδή ο τίτλος κάτι θα λέει πως από Β έγινε Α (θεωρητικά). Εάν υπάρχουν ξεκάθαρα όρια τότε τι παίζει? Δες και καμία ιστορική αεροφωτογραφία (από google earth ή παλιότερη εάν βρεις). Αυτά τα λέω γιατί είναι εύκολα να πεις "ότι λέει η διανομή, τέλος" και εσύ να προσπαθήσεις να εφαρμόσεις την διανομή και να μην κάθεται τίποτα. Εν γένει το να εφαρμόσεις σωστά μια διανομή που είναι παλιά και έχει προβλήματα, έχει τα θέματα της, ακόμα και σε επίπεδο cad. Από παραμορφώσεις χαρτιού, διαφορά στα προβολικά συστήματα (άλλο 10στρ σε hatt άλλο σε ΕΓΣΑ), σημαντικές διαφορές στην εφαρμογή της στο έδαφος (όχι μόνο στο δικό σου γήπεδο άλλα και σε άλλα). Όποτε πρέπει να το σκεφτείς, if you go down this road. Θεωρητικά ο μηχανικός στο κτηματολόγιο που την εφάρμοσε μπορεί να είχε το ίδιο πρόβλημα και έβγαλε μια μέση λύση (έχει και το 7% απόκλιση εμβαδού). Στο τέλος ότι λύση δώσεις, θα πρέπει είτε να έχει και ένα "νομικό έρεισμα". Π.χ. τα έκανα αυτά γιατί α) Το λέει ο Τίτλος, β) το λέει η διανομή, γ)εφάρμοσα την τωρινή κατάσταση που είναι σχετικά οριοθετημένη (π.χ. δρόμος) και ίδια εδώ και 50χρόνια κτλ κτλ. Εξαρτάται από την περίπτωση ποια από τα προηγούμενα είναι και πιο ισχυρά. Καλό θα ήταν να μην τα μπλέξεις μεταξύ τους. Δηλαδή 50% διανομή, 50% τωρινή κατάσταση. Δεν θα βγάζει καλό νόημα (πιστεύω). Κοινός αφού είναι και νομικό θέμα, ρώτα και τον συμβολαιογράφο την άποψη του, γιατί σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν ερωτήσεις εάν το Α γίνει Β και το αντίστροφο. Δηλαδή, το θέμα είναι και να μην μπλέξεις α) με το κτηματολόγιο και σου πουν τώρα γιατί το δείχνεις έτσι, β) με τον αγοραστή που θα πει ότι εγώ Α ήθελα γιατί παίρνω Β, ή πάει να κτίσει (εάν κτίζεται) και μπλέξει με τον όμορο που του πει όχι εκεί το όριο. Ειδικά το τελευταίο μόλις φτάσεις στο τέλος θα το ξέρεις, και αν του πει του γείτονα "μα έτσι λέει και το κτηματολόγιο και δεν έκανες αντίρρηση οπότε τι θες τώρα", ψάξτο αυγό και κούρεφτο.
 11. Βραβείο, απλά γιατί είναι λιτό χωρίς lux εσωτερικό, αντίθετα με άλλες συμμετοχές. Αλλά... Χωρίς εσωτερικη τουαλέτα. Έξω όπως το 1950 μάλλον >:). Μια βλακεια θέρμαστρα στη μέση. Και καλά και για μαγείρεμα και θέρμανση; Ενας πάγκος χτιστός που δεν φτάνεις στην μέση, κρεβάτι χωρίς ιδιοτικοτητα και τώρα που το βλέπω χωρίς σκάλα; Πηδας δηλαδή για να ανέβεις; Μιλάμε τώρα πήραν μια αποθήκη του 1950 και που καποτε είχαν τα ζώα και το κάναν σπίτι. Βάζεις μια πέτρα και παίρνεις βραβείο δηλαδή; >:); Δυστυχώς βραβεία για να υπάρχει ένα star system δεν βοηθάνε. Αν θέλανε ας λέγαν από την αρχή ότι θέλουν να περάσουν ένα μήνυμα, ότι θέλουμε εξοχικές κατοικίες αλλά με λιτό και όχι lux εσωτερικό.
 12. "Με τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων " Απορώ ποια είναι αυτή η διασύνδεση. Το μόνο κοινό στις δύο πλατφόρμες άντε να είναι ο δήμος και η περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο (άντε και κανένα δρόμο που εάν υπάρχουν οριζόντιες άντε γεια. Τίποτα άλλο. Δεν συνδέεται ο ΚΑΕΚ με τον ΑΤΑΚ ούτε ποτέ. Η μόνη ελπίδα είναι η εύρεση μέσω εμβαδού και ίσως κάποιας απόκλισης....? Δύσκολο ειδικά εάν υπάρχουν οριζόντιες κ.α.. Η πιθανότητα (ειδικά στα εκτός σχεδίου) να έχουν συμπληρωθεί το ίδιο νούμερο και στις δύο αιτήσεις (Εφορία / Κτηματολόγιο) είναι είτε άνευ σημασίας ενώ η πιθανότητα να έχουν διαφορετικό νούμερο, σχετικά μεγάλη. Εάν τρέξουν τέτοιον έλεγχο οι "ελεγκτές" θα βρουν 10^9 εγγραφές με προβληματικά στοιχεία. Η μόνη σκέψη μου είναι να κάνουν έλεγχο στις βάσεις για εγγραφές για εγγραφές όπου στην μία βάση υπάρχει κάτι και στην άλλη τίποτα (Φυσικά ποιος δεν δηλώνει στην εφορία για να μην το δηλώσει στο κτηματολόγιο.... ενώ το ανάποδο είναι και αυτό κουλό), ή το ποιο πιθανό (εάν μπορέσουν να διασταυρώσουν στοιχεία), να δουν εάν έχει δηλωθεί στην εφορία μικρότερο εμβαδόν από ότι στο κτηματολόγιο και άρα εκεί να στείλουν ραβασάκι. Για το ανάποδο ούτε λόγος φυσικά (που να ξέρουν ποιο είναι το σωστό!). Τέλος πάντων, προβληματικό. Έπρεπε στην δήλωση του κτηματολογίου να συμπληρώνετε και ο ΑΤΑΚ κατά την άποψη μου.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.