Μετάβαση στο περιεχόμενο

adkonst

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

adkonst's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Από την Τετάρτη, 26.1.2022, ώρα 13:15, που αποκαταστάθηκε η λειτουργία των εφαρμογών που φιλοξενούνται στην υπολογιστική υποδομή του Κέντρου, και μέχρι σήμερα, Δευτέρα, 31.1.2022, ώρα 14.00, έχουν εκδοθεί από το buildingcert.gr συνολικά 6267 Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης. Ωστόσο, η υπερφόρτωση του συστήματος δεν επιτρέπει ακόμη την πλήρη ανταπόκρισή του. Ζητούμε την κατανόησή σας και εργαζόμαστε για τη βελτίωση της λειτουργίας του. Ακόμα και εχθές στις 2:00 to δεν λειτουργούσε σωστά .. πια υπερφόρτωση ..Μας κοροϊδεύουν..
  2. Έχει καταντήσει αηδία επιτέλους με το buildingcert. Η απόλυτη ξεφτίλα . Ακόμα χάλια...
  3. Τα ίδια και σε μένα ... Αφού κατάφερα να εκδώσω ένα μετά από πολλές προσπάθειες αργά το βράδυ .Αυτή η φοβερή γραμματοσειρά είναι σε όλα τα ΠΕΑ.. ΑΚΟΜΑ και στα ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ . ΤΕΛΕΙΑ....
  4. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33) Καλημέρα συνάδελφοι. Έπειτα από ρύθμιση αυθαίρετων κατασκευών σε κτίριο προ του 55 το σύστημα ζητάει "τοπογραφικό διάγραμμα οικοδομικής άδειας" καθώς και οικοδομική άδεια γιατί, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΤΕΕ, στην αντίστοιχη επιλογή "Οικοδομική Άδεια" έβαλα "ΝΑΙ", καθώς το "ΟΧΙ" αναφέρεται στην περίπτωση μη ύπαρξης οικοδομικής άδειας για κτίσματα μετά το 1955. Τι θα πρέπει να επισυναφθεί εκεί καθώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει οικοδομική άδεια και συνεπώς και τοπογραφικό αδείας.
  5. Συνάδελφοι καλημέρα. Σε μια δήλωση του 4495 έχω κάνει αίτηση για μεταφορά της δήλωσης σε υπαγωγή (ενώ ήταν σε οριστική υπαγωγή) και πράγματι έπειτα από την πληρωμή των 10 ευρό όντως συνέβει. Τροποποιήθηκαν μερικά στοιχεία και το πρόστιμο είχε μεταβολή > 20% οπότε χρειάζεται να επισυναφθεί στα αρχεία και Έγκριση από αρμόδια επιτροπή για μεταβολή >20%. Σύμφωνα με το αρθ. 2, παρ2 α,β της ΚΥΑ 27454/2631 την έγκριση την δίνει το αρμόδιο ΣΥΠΟΘΑ. Παρόλα αυτά όμως στην φόρμα που υποβάλουμε τα επισυναπτόμενα αρχεία δεν έχει καν τσεκαρισμένο το κουτάκι της έγκρισης (Δηλαδή δεν απαιτείται με λίγα λόγια για την πληρότητα). Έχει συμβεί σε κάποιον συνάδελφο αυτό. Και αν ναι: με ποιο τρόπο το αντιμετώπισε. Τι ενέργειες πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να πάρουμε την Έγκριση από το ΣΥΠΟΘΑ και να την υποβάλουμε στο σύστημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
  6. Μάλλον έκαναν αυτό που είπαν οι συνάδελφοι didonis - danaikaterina - dimitris GM Υποθέτω ότι στην τελευταία άδεια δεν έδειξαν ένα κτίριο για να μπορέσουν να χτίσουν το νέο γιατί δεν είχαν υπολειπόμενη δόμηση. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αφήνω το θέμα ανοιχτό για συζήτηση μήπως και άλλοι συνάδελφοι μπορούν να βοηθήσουν.
  7. ΝΑιι σε καθε αδεια εδειχναν ολο το γηπεδο. Δεν εχει γινει συσταση καθετης..
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι Σε ένα μεγάλο γήπεδο έχουν εκδοθεί 7 οικοδομικές άδειες και έχουν και έχουν χτιστεί όλα τα κτίρια. Ταυτόχρονα υπάρχουν όμως και πολλές αυθαιρεσίες δηλαδή κτίρια που έχουν γίνει εξ' ολοκλήρου αυθαίρετα , και ο ιδιοκτήτης θέλει να τα τακτοποιήσει. Σε μια από αυτές τις οικ. άδειες φαίνεται και ένα αδειοδοτημένο κτίριο γραφείων (το οποίο είναι κτισμένο) . Ο ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποιήσει τα αυθαίρετα κτίσματα (τα οποία παρεπιπτοντως είναι πολλά).. Η ερώτηση και η απορία μου είναι η εξής: Στην τελευταία οικ. άδεια (ΤΗΝ 7η) το κτίριο των γραφείων δεν φαίνεται πουθενά .Ούτε σαν αποτυπωμένο στο τοπογραφικό ούτε στην κάλυψη ούτε πουθενά (ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ). Αυτό λοιπόν το κτίριο θεωρείται πλέων παράνομο η όχι? Δηλαδή ισχύει μόνο η τελευταία οικοδομική άδεια για να κρίνω ποια είναι τα παράνομα και ποια όχι?
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι.. Έχω την εξής απορία: Έχω εκδώσει μια οικοδομική άδεια το 2010 και είναι πληρωμένες μόνο οι μελέτες και τα φορολογικά των μελετών.. Τώρα ο πελάτης θέλει να πάρει οριστικό ρεύμα οπότε πρέπει να πληρωθούν και οι επιβλέψεις και να κατατεθούν και τα φορολογικά τους στην πολεοδομία για να πάρει θεώρηση της αδείας. Το ερώτημα μου είναι το καθεστώς που θα πληρωθούν οι επιβλέψεις. Θα είναι αυτό ισχύει σήμερα (δηλαδή ότι συμφωνήσουμε) ή αυτό που έγραφαν οι τότε εντολές πληρωμής που εκδόθηκαν και περιείχαν ναι μεν το ποσό της μελέτης αλλά και το ποσό της επίβλεψης? Γίνεται να κάνω καινούριο έργο στο σύστημα αμοιβών και να βάλω στις εργασίες μόνο επίβλεψη , (και την συμφωνηθείσα πλέον αμοιβή ), γιατί στο παλιό έργο έχει γίνει τελική υποβολή και δεν μπορεί να τροποποιηθεί και οι εισφορές που θα πληρώσω τώρα εγώ ( φεμ, τσμεδε) να είναι με το νέο καθεστώς? Το ρωτάω αυτό γιατί τα χρήματα της επίβλεψης είναι αρκετά και πλέον δεν μπορεί να μου τα δώσει και υπάρχει η δυνατότητα να συμφωνήσουμε με λιγότερα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.