Jump to content

adkonst

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About adkonst

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33) Καλημέρα συνάδελφοι. Έπειτα από ρύθμιση αυθαίρετων κατασκευών σε κτίριο προ του 55 το σύστημα ζητάει "τοπογραφικό διάγραμμα οικοδομικής άδειας" καθώς και οικοδομική άδεια γιατί, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΤΕΕ, στην αντίστοιχη επιλογή "Οικοδομική Άδεια" έβαλα "ΝΑΙ", καθώς το "ΟΧΙ" αναφέρεται στην περίπτωση μη ύπαρξης οικοδομικής άδειας για κτίσματα μετά το 1955. Τι θα πρέπει να επισυναφθεί εκεί καθώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει οικοδομική άδεια και συνεπώς και τοπογραφικό αδείας.
 2. Συνάδελφοι καλημέρα. Σε μια δήλωση του 4495 έχω κάνει αίτηση για μεταφορά της δήλωσης σε υπαγωγή (ενώ ήταν σε οριστική υπαγωγή) και πράγματι έπειτα από την πληρωμή των 10 ευρό όντως συνέβει. Τροποποιήθηκαν μερικά στοιχεία και το πρόστιμο είχε μεταβολή > 20% οπότε χρειάζεται να επισυναφθεί στα αρχεία και Έγκριση από αρμόδια επιτροπή για μεταβολή >20%. Σύμφωνα με το αρθ. 2, παρ2 α,β της ΚΥΑ 27454/2631 την έγκριση την δίνει το αρμόδιο ΣΥΠΟΘΑ. Παρόλα αυτά όμως στην φόρμα που υποβάλουμε τα επισυναπτόμενα αρχεία δεν έχει καν τσεκαρισμένο το κουτάκι της έγκρισης (Δηλαδή δεν απαιτείται με λίγα λόγια για την πληρότητα). Έχει συμβεί σε κάποιον συνάδελφο αυτό. Και αν ναι: με ποιο τρόπο το αντιμετώπισε. Τι ενέργειες πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να πάρουμε την Έγκριση από το ΣΥΠΟΘΑ και να την υποβάλουμε στο σύστημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
 3. Μάλλον έκαναν αυτό που είπαν οι συνάδελφοι didonis - danaikaterina - dimitris GM Υποθέτω ότι στην τελευταία άδεια δεν έδειξαν ένα κτίριο για να μπορέσουν να χτίσουν το νέο γιατί δεν είχαν υπολειπόμενη δόμηση. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αφήνω το θέμα ανοιχτό για συζήτηση μήπως και άλλοι συνάδελφοι μπορούν να βοηθήσουν.
 4. ΝΑιι σε καθε αδεια εδειχναν ολο το γηπεδο. Δεν εχει γινει συσταση καθετης..
 5. Καλησπέρα συνάδελφοι Σε ένα μεγάλο γήπεδο έχουν εκδοθεί 7 οικοδομικές άδειες και έχουν και έχουν χτιστεί όλα τα κτίρια. Ταυτόχρονα υπάρχουν όμως και πολλές αυθαιρεσίες δηλαδή κτίρια που έχουν γίνει εξ' ολοκλήρου αυθαίρετα , και ο ιδιοκτήτης θέλει να τα τακτοποιήσει. Σε μια από αυτές τις οικ. άδειες φαίνεται και ένα αδειοδοτημένο κτίριο γραφείων (το οποίο είναι κτισμένο) . Ο ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποιήσει τα αυθαίρετα κτίσματα (τα οποία παρεπιπτοντως είναι πολλά).. Η ερώτηση και η απορία μου είναι η εξής: Στην τελευταία οικ. άδεια (ΤΗΝ 7η) το κτίριο των γραφείων δεν φαίνεται πουθενά .Ούτε σαν αποτυπωμένο στο τοπογραφικό ούτε στην κάλυψη ούτε πουθενά (ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ). Αυτό λοιπόν το κτίριο θεωρείται πλέων παράνομο η όχι? Δηλαδή ισχύει μόνο η τελευταία οικοδομική άδεια για να κρίνω ποια είναι τα παράνομα και ποια όχι?
 6. Καλησπέρα συνάδελφοι.. Έχω την εξής απορία: Έχω εκδώσει μια οικοδομική άδεια το 2010 και είναι πληρωμένες μόνο οι μελέτες και τα φορολογικά των μελετών.. Τώρα ο πελάτης θέλει να πάρει οριστικό ρεύμα οπότε πρέπει να πληρωθούν και οι επιβλέψεις και να κατατεθούν και τα φορολογικά τους στην πολεοδομία για να πάρει θεώρηση της αδείας. Το ερώτημα μου είναι το καθεστώς που θα πληρωθούν οι επιβλέψεις. Θα είναι αυτό ισχύει σήμερα (δηλαδή ότι συμφωνήσουμε) ή αυτό που έγραφαν οι τότε εντολές πληρωμής που εκδόθηκαν και περιείχαν ναι μεν το ποσό της μελέτης αλλά και το ποσό της επίβλεψης? Γίνεται να κάνω καινούριο έργο στο σύστημα αμοιβών και να βάλω στις εργασίες μόνο επίβλεψη , (και την συμφωνηθείσα πλέον αμοιβή ), γιατί στο παλιό έργο έχει γίνει τελική υποβολή και δεν μπορεί να τροποποιηθεί και οι εισφορές που θα πληρώσω τώρα εγώ ( φεμ, τσμεδε) να είναι με το νέο καθεστώς? Το ρωτάω αυτό γιατί τα χρήματα της επίβλεψης είναι αρκετά και πλέον δεν μπορεί να μου τα δώσει και υπάρχει η δυνατότητα να συμφωνήσουμε με λιγότερα.
 7. Καλησπέρα και πάλι ... Πρόκειται για ένα μονοκόμματο αγροτεμάχιο.. Το κτίριο των γραφείων βρίσκεται στη σωστή θέση με βάση την δική του ΟΑ .Δεν ενοχλούσε πουθενά . Πιστεύω όμως ότι δεν εξαφανίστηκε αθώα... Η εξαφάνιση οφείλεται στο γεγονός ότι το σύνολο της κάλυψης που προέκυπτε με την ΟΑ 2005 , ήταν μεγαλύτερο από την επιτρεπόμενη κάλυψη , με αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί το κτίριο των γραφείων έτσι ώστε η συνολική κάλυψη να είναι όσο και η επιτρεπόμενη..
 8. Συνάδελφοι Καλημέρα.. Θα ήθελα τα φώτα σας.. Έχω να κάνω ρύθμιση με τον 4178 σε ένα βιομηχανικό κτίριο με πολλές αυθαιρεσίες.. Κάποιες από αυτές θα ρυθμιστούν και κάποιες θα πάνε προς έκδοση άδειας νομιμοποίησης. Η βιομηχανία έχει εκδώσει κατά καιρούς οικοδομικές άδειες για τα κτίρια της.. Στην τελευταία όμως οικοδομική άδεια (2005) δεν φαίνεται καθόλου το κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της , ενώ για αυτό έχει εκδοθεί άδεια όπως προκύπτει από τις προηγούμενες οικ. άδειες. Τι κάνω ? Λαμβάνω υπόψιν μου μόνο την τελευταία και το θεωρώ αυθαίρετο ή το θεωρώ κανονικά νόμιμο και προχωράω κανονικά με τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες? Ευχαριστώ...
 9. Φανταζομαι οτι ειναι πολυ καλο και χρησιμο ... αλλα δεν ανοιγει κανενα - το εχω δοκιμασει πολλες φορες.
 10. Στην περίπτωση που σε ένα αγροτεμάχιο υπάρχουν πολλές αυθαίρετες κατασκευές , υπάρχει η δυνατότητα να ταχτοποιηθούν μόνον κάποιες από αυτές ενώ στο τοπογραφικό αναγκαστικά και συμφώνα με την αποτύπωση θα φαίνονται όλες; Αν ναι αυτό είναι ευθύνη του μηχανικού η του ιδιοκτήτη; Σε αυτή την περίπτωση μπορεί ο μηχανικός να δώσει βεβαίωση ότι έχουν ταχτοποιηθεί κάποιες από αυτές και όχι όλες.
 11. Καλησπερα... Ηθελα να μαθω σε περιπτωση προσθηκης οροφου σε υφισταμενο ισογειο , μπορω να αφαιρεσω ενσημα απο τον πινακα 1 , και αν ναι ποσα και απο ποιες εργασιες? εκσκαφες θα εχω πολυ λιγες, ισα ισα για την θεμελιωση της εξωτερικης σκαλας που θα οδηγει στον οροφο(προσθηκη).. τι κτιριο βεβαια εφαπτετε στη μια του πλευρα με ενα αλλο , οποτε λογικα θα μπορω να αφαιρεσω ενσημα απο χρωματισμους και επιχρισματα...(με την βοηθεια το πινακα 3)..απο αλλου μπορω να τα μειωσω? ευχαριστω .. πολυ ...
 12. προκειται για την σκαλα που οδηγει στον νεο οροφο (στην προσθηκη δηλαδη )και εξυπηρετει ουσιαστικα μονο την προσθηκη .... η οποια ειναι ξεχωριστη κατοικια απο το ισογειο...
 13. ειναι απολυτα βεβαιο αυτο? οι ανοιχτες μπαινουν στους κοινοχρηστους.. οι κλειστες ομως.. μηπως δεν μπαινουν πουθενα... δεν μπορω να βρω κατι σχετικο στη νομοθεσια.. δεν νομιζω παντως να μπαινουν στην κατηγορια "κατοκιες"..θα ειναι παραλογο..
 14. καλησπερα χρονια πολλα και καλη χρονια.. η ερωτηση μου ειναι απλη ..και αφορα την εξωτερικη σκαλα σε περιπτωση προσθηκης οροφου σε υφισταμενη ισογεια κατοικια.. τα τετραγωνικα μετρα μιας εξωτερικης κλειστης σκαλας που οδηγει στον οροφο μπαινουν στον συμβατικο προυπολογισμο και αν ναι που..? Η σκαλα δεν ειναι "κατοικια" υπαρχει περιπτωση να μπαινουν στους κοινοχρ. χωρους? Σημειωνω οτι προκειται για σκαλα που ειναι στεγασμενη και κλειστη περιμετρικα και οδηγει στον οροφο .. Ευχαριστω.. ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.