Jump to content

yannisk72

Core Members
 • Posts

  642
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

yannisk72 last won the day on December 5 2012

yannisk72 had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  ΣΥΜΗ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

yannisk72's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

112

Reputation

 1. Συνάδελφοι, θεωρώ ότι, αν η αυθαιρεσία (αλλαγή χρήσης υπογείου, υπέρβαση σκαριφήματος, παραβίαση πλάγιων αποστάσεων) έχουν εκτελεστεί πριν την έναρξη ισχύος του ΒΔ του 55, δεν χρειάζεται υπαγωγή. Είναι νομίμως υφιστάμενο. Δεν θα είναι δύσκολο να βρεθεί αεροφωτογραφία του 55 που να δείχνει τον Φ.Ο. ολοκληρωμένο. Βγαίνει η βεβαίωση του προ του 1955 από την ΥΔΟΜ και τέλος. Pavlos33, δεν βλέπω τον λόγο να πληρώσει 500Ε πρόστιμο.
 2. Τι εννοείς με το "προφανώς αυθαίρετο"? Έχει γίνει, για παράδειγμα, αλλαγή χρήσης της στέρνας σε δωμάτιο? Έχει γίνει προ του 55 η αλλαγή χρήσης? Αν ναι, δεν χρειάζεται να το δηλώσεις.
 3. Θεωρώ πως η προσκόμιση της ασφαλιστικής ενημερότητας, για την έκδοση Ο.Α. είτε με την παλαιά διαδικασία είτε με την νέα διαδικασία, προκύπτει και από τον Ν. 3518/2006 (ΦΕΚ 272 Α) όπου λέει: 6. Δεν επιτρέπεται στις υπηρεσίες του Δημοσίου, των δήμων και κοινοτήτων, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, που προβλέπονται από το άρθρο 12 του π.δ.178/2000 (ΦΕΚ 165 Α΄), η θεώρηση ή έγκριση μελετών, προϋπολογισμών, εκθέσεων, γνωματεύσεων, που εκδίδονται από μετόχους του Ταμείου, αν δεν προσαχθεί η κατά την παράγραφο 5 βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας.» Σύμφωνα με τον 4030/2011 Άρθρο 5 Έλεγχος δικαιολογητικών στοιχείων 1. α. Η έγκριση δόμησης χορηγείται μέσα σε πέντε ημέρες, από την υποβολή των απαιτούμενων μελετών και δικαιολογητικών ύστερα από έλεγχο: αα) του τίτλου ιδιοκτησίας για τη διαπίστωση του χρόνου κατάτμησης σε κατά παρέκκλιση άρτια οικόπεδα και των αποδεικτικών στοιχείων νομιμότητας τυχών υφιστάμενων κτισμάτων στο ακίνητο, ββ) του τοπογραφικού διαγράμματος και του διαγράμματος δόμησης σε ότι αφορά την τήρηση των γενικών και ειδικών πολεοδομικών διατάξεων και προδιαγραφών και των στοιχείων και των υπολογισμών που αναγράφονται σε αυτά. Οπότε απαιτείται να προσκομιστεί ενημερότητα για τους μηχανικούς που υπογράφουν το Τοπογραφικό Διάγραμμα και το Διάγραμμα Δόμησης. Δεδομένου ότι, οι υπόλοιπες μελέτες (στατικά, ΗΜ ) δεν ελέγχονται αλλά παραλαμβάνονται, δεν απαιτείται η ασφαλιστική ενημερότητα για τους μηχανικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων. Αν ο Ν. 3518/2006 έχει τροποποιηθεί ή καταργηθεί, δεν ξέρω. Περιμένω την άποψή σας.
 4. http://www.michanikos.gr/topic/138-%CE%9B%CE%B9%CE%B8%CF%8C%CF%87%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BB%CE%B9%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CF%8E%CE%BD/page-6
 5. Ο μηχανικός καλά κάνει και θεωρεί πως πρέπει να καλέσει Ελεγκτή Δόμησης. Οι εργασίες που αφορούν στην 2η οικοδομή ξεκινάνε τώρα άρα .....μετά την 01/03/2012.
 6. Πήγε ΣΥΠΟΘΑ για μείωση προστίμου αλλά .... την πάτησε. Το θέμα είναι πως είναι δυνατόν να κάνεις παράνομη υπαγωγή και να μην έχεις κυρώσεις........
 7. Ερώτηση κρίσεως: Υπαγωγή στον 4014, με εξοφλημένο το ειδικό πρόστιμο, κρίθηκε παράνομη (ήταν στις εξαιρέσεις του Νόμου κι η ΥΔΟΜ το ¨τσίμπησε¨). Τώρα, το ίδιο ακίνητο έχει δυνατότητα να υπαχθεί στον 4178. Το ειδικό πρόστιμο που πληρώθηκε με τον 4014 συμψηφίζεται με το ειδικό πρόστιμο του 4178? Παίζει ρόλο ότι, η υπαγωγή στον 4014 ήταν παράνομη?
 8. Πώς να ηρεμήσετε έναν άντρα Μια γυναίκα πηγαίνει στο γιατρό, ανησυχώντας για την ψυχραιμία του συζύγου της. Ο γιατρός ρωτά: «Ποιο είναι το πρόβλημα;» Η γυναίκα λέει: «Γιατρέ, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Κάθε μέρα ο σύζυγός μου φαίνεται να χάνει την ψυχραιμία του χωρίς λόγο και με φοβίζει». Ο γιατρός λέει: «Έχω μια θεραπεία γι’ αυτό. Όταν φαίνεται ότι ο σύζυγός σας θα θυμώσει, απλά να πάρετε ένα ποτήρι νερό και να αρχίσετε να το κάνετε μπουκώματα στο στόμα σας. Απλά να το στριφογυρίζετε, αλλά μην το καταπιείτε, μέχρι ή την αποχώρησή του από το δωμάτιο ή να πάει στο κρεβάτι να κοιμηθεί». Δύο εβδομάδες αργότερα η γυναίκα επιστρέφει στο γιατρό, φρέσκια και ξαναγεννημένη. Η γυναίκα λέει: «Γιατρέ ήταν λαμπρή ιδέα. Κάθε φορά που ο σύζυγός μου άρχιζε να χάνει την ψυχραιμία του, εγώ μπούκωνα το νερό και ηρεμούσε αμέσως. Πώς ένα ποτήρι νερό το κάνει αυτό;;;" Ο γιατρός λέει: «Το ίδιο το νερό δεν κάνει τίποτα. Το κόλπο είναι ότι έτσι κρατούσατε το στόμα σας κλειστό».
 9. Μόνο στην ελληνική γλώσσα υπάρχει μεταφορική αντιστοιχία του γυναικείου σώματος και των μερών ενός αυτοκινήτου.........
 10. stvsri, δεν καταλαβαίνω γιατί έκανες παραπομπή στο παραπάνω θέμα. Μα δεν υπάρχει λόγος να πληρωθεί νέο παράβολο.......
 11. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι στην έγκριση δόμησης. Ενδεχομένως, αυτό θα προκύψει μετά από συνεννόηση με την ΥΔΟΜ, να γίνει αναφορά στον τίτλο της άδειας δόμησης. Δεν πιστεύω πως είναι ουσιαστικό πρόβλημα.
 12. Anton64, Για ρίξε μια καλύτερη ματιά στον ΝΟΚ. Πλέον, οι Ε.Ε.Μ.Κ. εκδίδονται μόνο για τα κτίρια που υφίστανται νόμιμα άρα οι υπάλληλοι της ΥΔΟΜ έχουν υποχρέωση να ελέγξουν την νομιμότητα του κτιρίου......
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.