Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

MarkG

Members
  • Περιεχόμενα

    124
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Χανια
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

MarkG's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σας! Σε εντός οικισμού<2000 κάτοικων έχω νομίμως υφιστάμενο κτήριο ως προ του 1955 στο οποίο βγήκε ΟΑ το 1979 για μικρή προσθήκη, κατεδάφιση ορόφου και υποστύλωση ισογείου (κατάστημα) ο ιδιοκτήτης το 1988 έκανε αυθαίρετη προσθήκη ορόφου (στο ίδιο περίγραμμα του ισογείου) Το θέμα μας είναι ότι έχουμε πρόσωπο σε Πρωτεύων επαρχιακή άρα απόσταση απο τον αξονα 10 μ. το νομίμως υφιστάμενο ισόγειο εφάπτεται της επαρχιακής (είναι στην πλατεία του χωρίου) Η Ερώτηση μου είναι η εξής: Υπάρχει κάποια παρεκκλιση με την οποία θα ισχυριστώ οτι η προσθήκη είναι εντός νομίμου περιγράμματος και άρα εξαιρείτε της απαγόρευσης υπαγωγής στον 4495 άρθρο 89 παρ δ) περί ασφάλειας υπεραστικής συγκοινωνίας? Γιατί η λογική λέει οτι και να κατεδαφιστεί ο αυθαίρετος όροφος Λόγω ασφάλειας υπεραστικής, πάλι το νομίμως υφιστάμενο ισόγειο θα 'εμποδίζει' την ασφάλεια! Ευχαριστώ πολύ!
  2. Μαλλον παρελειψα να αναφερω οτι προκειται για 2οροφη οικοδομη με υπογειο η οποια ανηκει 100% στον πελατη καθως και οικοπεδο 340 τ.μ (συταση καθετης του ολου 700 τ.μ με τον αδερφο του) αρα νομιζω δεν εχω θεμα σωστα?
  3. Οχι το Ισογειο ειναι 120 τ.μ με ΟΑ Οποτε στην αδεια πηραν μονο 41 υπογειο αλλα στην κατασκευη ο ιδιοκτητης 'εκλεισε' τα 71. οι 2 πλευρες του υπογειου ειναι σε επαφη με το εδαφος στις αλλες 2 υπαρχει ξεμπαζομα το οποιο θα δηλωσω με αναλυτικο σωστα? Που αναφερει ο νομος οτι μπορω να δηλωσω και τα 71 με μειωτικο συντελεστη αφου τα 30 ειναι καθ'υπερβαση του νομιμου περιγραμματος του υπογειου και χωρις αναφορα στην ΟΑ? Ευχαριστω για τον χρονο σου.
  4. Καλημερα Συναδελφοι! Εχω υπογειο 41τ.μ βοηθ. χωρος στην ΟΑ του 1990 Στην πραγματικοτητα ο ιδιοκτητης κατασκευασε διαμερισμα 71 τ. μ. Μπορω να βαλω τα 41 τ.μ Υ.Δ Βοηθ χωρ.0,5 (αλλαγη απο βοηθ. σε κυριο) και τα υπολοιπα 30 τ.μ ΥΔ κυριων χωρων? Ευχαριστω πολυ! Δεν αναρτούμε το ίδιο ερώτημα σε παραπάνω από ένα θέμα καθώς δημιουργούμε σύγχυση στους συμμετέχοντες και διαμοιρασμό των απαντήσεών τους. Τυχόν όμοια μυνύματα θα διαγραφούν. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  5. Και στα 2 πρεπει να υπαρχει συναινεση και απο τους 2 σωστα? Πρεπει πριν τους μιλησουμε να ξερουμε πιθανες λυσεις!
  6. Το τοπογραφικο της ΟΑ με τον τιτλο κτησης ταυτιζονται αφου εγιναν την ιδια περιοδο απο τον ιδιο μηχανικο. κτηματολογιο δεν υπαρχει στην περιοχη. Η αποκληση που εχω ειναι οριακα πανω απο το 10% ομως τα ορια ειναι ξεκαθαρα στους ιδιοκτητες εδω και 10 χρονια που εχουν στην ιδιοκτησια τους τα ακινητα. Προφανως η κατασκευαστικη εχει κανει τα δικα της ομως ποια ειναι η λυση που ολοι θα ειναι οκ. Δεν μπορουμε να αποδειξουμε εαν το τοπογραφικο της ΟΑ ειναι λαθος ή το τοπογραφικο ειναι σωστο αλλα η χαραξη των οριων μετα εγινε λαθος.
  7. Καλημερα σας Ερώτηση σε εκτός σχεδίου εντός περιμετρικης εχουμε Ο.Α του 2007 με 2060 τ.μ και πραγματική κατάσταση (υλοποιημένα τοιχια περιφραξης κτλ) 2310 τ.μ η ερώτηση μου έχει να κάνει με την τακτοποιηση στον 4178 και το νεο τοπογραφικο. Τα τ.μ μαλλον ΄λειπουν' ή καλυτερα τα δανειστηκε απο εμας (για να παρει αρτιοτητα ισως.) για την εκδοση ΟΑ το αλλο οικοπεδο 2 στρ που ειναι ακριβως πισω και εχει κατασκευασει η ιδια εταιρεια! Η αποτυπωση του τοπογραφικου εγινε με βασει τα σημερινα ορια και καθ'υποδειξη των ιδιοκτητων με δικια τους ευθυνη. Η ερωτηση μου ειναι εαν το πισω οικοπεδο ειναι λιγοτερο απο 2 στρ και χανει την αρτιοτητα ποια η ποιο συμφαιρουσα λυση γιατι εχουν γινει συμβολαια στο μπροστα με βαση την υπαρχουσα κατασταση και δεν νομιζω να μπορεις ευκολα να πεις στους ιδιοκτητες οτι ενα κομματι απο τον κηπο σας ανηκει στους γειτωνες σας! Περιεργη υποθεση! Θα ηθελα μια εμπειρη γνωμη!
  8. Καλημερα επειδη εχω ακριβως την ιδια περιπτωση μπορεις να μου πεις αν κατεληξες τελικα τι χρειαζεται? Ευχαριστω πολυ!
  9. Μπορουμε να την δουμε καπου? Τι αλλο ειπαν? Για την καταληκτικη ημερομηνια υποβολης των σχεδιων ειπαν κατι?
  10. Συναδελφος μου ειπε σημερα οτι α;νακοινωθηκε οτι θα ισχυσει κανονικα η προθεσμια για τα δικαιολογητικα του 4178 δλδ 8-10-18 αλλα δεν μπορω να το βρω καπου.. ξερει κανεις λεπτομερειες?
  11. Αυτη την απορια εχουμε ολοι μας πιστευω οτι η λογικη λεει οτι θα αφησουν μια προθεσμια για να κλεισουμε ολες τις δηλωσεις του 4178 (δεν νομιζω να ειναι η 8-10-18 που ισχυει σημερα) γιατι διαφορετικα ξανα απο την αρχη...
  12. Καλημερα σας Ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την καταληκτικη ημερομηνια υποβολης των σχεδιων ειναι ο Φλεβαρης του 17 η μηπως πηρε καποια παραταση κ αυτο μαζι με τον νομο? Επισης ακουγεται οτι οταν θα ενεργοποιηθει η ταυτοτητα κτιριου θα ενοποιηθουν με τον 4178 και θα ειναι αλλες οι απαιτησεις σχεδιων. Γνωριζει καποιος κατι νεοτερο? Ευχαριστω πολυ!
  13. Σε αναλογη περιπτωση τι θα εκανες στη θεση μου? Το ξερω και γιαυτο εχω ενδιασμους ομως 5 χρονια τωρα περιμενουμε των χαρτη απο 28-07-2011 που στο τελος δεν θα ερθει ποτε!
  14. Ναι στο Google street δεν φαινεται κάτι γιατι δεν ειναι πάνω στον δρόμο οι παρανομίες για να εχω εικόνα.. Θα μπορούσαν φυσικά να ειναι πριν τον Ιούλιο του 11 αλλα θα μπορούσαν και να μην ειναι! Θέλω να πω πως το αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα και γενικά τι θα κάνατε στην θέση μου.. Γιατι αν εγω πω εντάξει μπορώ να το δεχτώ και καποιος συνάδελφος πει οχι τότε υπάρχει κακή εντύπωση για τον κλάδο μας γενικότερα.. (Ο καθένας κανει οτι θελει χωρίς μια κοινή γραμμή) Αφού το υπουργείο μας εκθέτει έτσι θα πρεπει να υπάρχει τουλάχιστον κοινή γραμμή μεταξύ συναδέλφων για να μην εκθέτουμε ο ένας τον άλλο.. Καταλαβαίνεις τι εννοώ!
  15. Γεια σας συναδελφοι διαβαζω προσεκτικα τις αποψεις σας σχετικα με την παλαιοτητα και παραμενω αρκετα μπερδεμενος! Μου ΄εκατσε' και περιεργη δουλεια και τωρα προσπαθω να αποφασησω πως θα προχωρησω! Κατοικια με Ο.Α το 2006 η οποια εχει κλεισει Η.Χ ισογειου και βεραντα Α οροφου με κεραμιδι στην αδεια φαίνονται αυτα τα τ.μ οπως προ ειπα σαν Η.Χ και βεραντα και εχουν μετρησει στην καλυψη του οικοπεδου. Απο το Google earth προσπαθωντας να σιγουρευτω βλεπω οτι στις 5 Μαιου του 2010 που υπαρχει φωτο δεν υπηρχε κεραμυδι στη βεραντα στις 1 οκτωμβριου του 2012 υπαρχει κανονικα. το ιδιο ισχυει και για μια περγκολα στη αυλη. Ο ιδιοκτητης λεει οτι κατασκευαστηκε πριν τις 28-07-11 και υπογραφει γιαυτο Μιλαμε για Χανια και δυστυχως δεν υπαρχουν διαθεσημες Α/Φ Ποια η θεση μου? Πως μπορω να ειμαι σιγουρος και τι θα κανατε στην θεση μου? Ευχαριστω πολυ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.