Jump to content

Aenor

Members
 • Content Count

  191
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Aenor last won the day on February 16 2016

Aenor had the most liked content!

Community Reputation

33 Καλή

About Aenor

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα. Έχω περίπτωση που το υπόγειο έχει κατασκευαστεί με μεγαλύτερο ύψος εσωτερικά με αποτέλεσμα να είναι μεν σωστή η στάθμη θεμελίωσης αλλά να μην πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο ΓΟΚ για το 1,50μ.. Θεωρώ ότι πάω με αναλυτικό για υπέρβαση ύψους και δικαιούμαι μειωτικό, σωστά?
 2. Καλησπέρα, Σε αλλαγή χρήσης υπογείου από Β.Χ. σε Κ.Χ. πως αντιμετωπίζει ο 4495 το εμβαδό της περιμετρικής τοιχοποιίας? Προσανατολίζομαι στο να τους προσμετρήσω αλλα δεν βρίσκω αν αναφέρεται κάτι σχετικό στο Νόμο με τις όποιες προσθήκες (εγκύκλιος 2 κλπ).
 3. Σχετικά με το bold κομμάτι η Εγκ.2 σε συνέχεια αναφέρει: Αυθαίρετα ισόγεια κτίρια με χρήση επαγγελματική, βιομηχανική, γεωργική αποθήκη κ.λ.π., που προσμετρώνται σε κάθε περίπτωση στον σ.δ. του οικοπέδου/γηπέδου, δεν συμπεριλαμβάνονται στην έννοια των «βοηθητικών χώρων» και για τον λόγο αυτό δεν έχει εφαρμογή ο μειωτικός συντελεστής. Αυτο τι σημαίνει ότι για να πάρει μειωτικό συντελεστή ένας ισόγειος ΒΧ θα πρέπει βάσει ΝΟΚ να μην μετράει στο σ.δ.? Συγκεκριμένα ισόγειο λεβητοστάσιο που αποτελεί ανεξάρτητο αυθαίρετο ισόγειο κτήριο δικαιούται μειωτικό ή όχι? (με τη λογική οτι θα μέτραγε στο Σ.Δ. στην περίπτωση έκδοσης αδείας)
 4. Γιατί έχω τα σχέδια της ιδιοκτησίας (κατόψεις/τομές) επομένως βλέπω τι παραβάσεις υπάρχουν. (Αν μπορεί κάποιος Mod να σβήσει το προηγούμενο σχόλιο, ευχαριστώ)
 5. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα, σε ακίνητο εντός σχεδίου με ΟΑ του 1958, βρίσκω στη Συγγρού σε μικροφίλμ όλα τα σχέδια εκτός από Τοπογραφικό και Διάγραμμα Κάλυψης. Έχω παραβάσεις κατηγορίας 4. Τι καταθέτω για Τοπογραφικό & Διάγραμμα Φακέλου αν δεν βρούμε τίποτα από συνιδιοκτήτες κλπ? Πάμε για "μερική" ανασύσταση? Ευχαριστώ!
 6. Απαντώ στον εαυτό μου για οσους πιθανά έχουν την ίδια απορία, μετά απο επικοινωνία με το ΤΕΕ, μου ειπανε οτι στην περίπτωση Ο.Ι. στην καρτέλα αυτή συμπληρώνουμε εμβαδό οικοπέδου συνολικά και από τον πίνακα μόνο Δόμηση/Κάλυψη που βάζουμε αυτά της Ο.Ι.. Τα υπόλοιπα του πίνακα τα αφήνουμε κενά.
 7. Καλησπέρα, σε περίπτωση έκδοσης ΕΕΔΜΚ για οριζόντια ιδιοκτησία, στην καρτέλα "Δόμηση/Χρήσεις/Θέσεις Στάθμευσης" συμπληρώνετε τα στοιχεία του κτηρίου στο σύνολο από την Ο.Α. ή τα στοιχεία της Ο.Ι. (όσα υπάρχουν)? ΥΓ. Τη δήλωση για την ΕΕΔΜΚ μπορεί να κάνει και ο επικαρπωτής ή υποχρωετικά ο ψιλός κύριος?
 8. Καλησπέρα συνάδελφοι, σε διώροφη πολυκατοικία εντός οικισμού, έχω ισόγεια Ο.Ι. η οποία: 1. έχει επεκτείνει το περίγραμμα της εκ κατασκευής σε Κ.Χ., το ίδιο έχει γίνει και στον πρώτο όροφο 2. έχει επεκτείνει το περίγραμμά της εκ κατασκευής σε Κ.Χ. με αποκλειστική χρήση, το ίδιο έχει γίνει και στον Α όροφο. Μέχρι εδώ καλά, τακτοποιώ, αιτιολογώ και μπορεί να κάνει και μονομερή τροποποίηση βάσει του άρ.98. Ωστόσο υπάρχει αποθηκάκι/λεβητοστάσιο 2τ.μ. εκτός περιγράμματος μόνο στο ισόγειο το οποίο δεν μπορώ να αποδείξω οτι υπάρχει και εκ κατασκευής (ανεξάρτητη κατασκευή στατικά, λόγω μεγέθους δεν το βρίσκω σε ορθοφωτοχάρτες κλπ). Χρειάζομαι συναίνεση 51% για τακτοποίηση και δεν μπορεί να μεταβιβάσει αν δεν αλλάξει η σύσταση σωστά? (ΥΓ. Η κάτοψη της σύστασης δείχνει το ακίνητο με λάθος διαστάσεις (ίδιες με της Ο.Α.) και χωρίς την επέκταση που είχε γίνει αυθαίρετα (κλείσιμο Η/Χ και βεράντας από κατασκευής. Μου δημιουργεί θέμα αυτό πολεοδομικά?) Ευχαριστώ!
 9. Σε ευχαριστώ desptsouk για την απάντηση! Δεν έχω αλλαγές στις διαστάσεις κτηρίου/οικοπέδου κλπ. Η περίφραξη έχει φανεί στο οικόπεδο του γείτονα ενώ είναι στο δικό μου. Δεν τροποποιώ τίποτα άλλο. Το ερώτημα 4 ήταν καθαρά φιλοσοφικού περιεχομένου γιατί σκεφτόμουν οτι αυτές οι όποιες αποκλίσεις του 2% που περιγράφει η νομοθεσία, όταν υπάρχουν, τροποποιούν το Δ.Δ. και επομένως αποκλείουν την ενημέρωση φακέλου.
 10. Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω περίπτωση ακινήτου προ 55 (1938) στο οποίο ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει προσθήκη ορόφου. Στην κατοχή του έχει μόνο τα συμβόλαια τα οποία είναι πράγματι από το 1940 και κανένα άλλο στοιχείο (Ο.Α./Σχέδια ακινήτου κλπ.) Θα κάνω χετική αναζήτηση στην Πολεοδομία. Αν δεν βρω κάτι θα πρέπει πριν οποιαδήποτε πράξη άδειας δόμησης να κάνω αποτύπωση και ανασύσταση φακέλου και να πάρω βεβαίωση από κάποια υπηρεσία οτι είναι προ 55? Ποια υπηρεσία χορηγεί πλέον αυτές τις βεβαιώσεις? Ευχαριστώ!
 11. Καλησπέρα, έχω περίπτωση ενημέρωσης φακέλου για διόρθωση θέσης μιας περίφραξης στο Τοπογραφικό. Έχω τις εξής ερωτήσεις: 1. Στο ηλεκτρονικό σύστημα, επιλέγω νέα οικοδομική άδεια κατηγορίας x σε συνέχεια προγενέστερης και τη συνδέω με την κυρίως οικοδομική άδεια ή με τον έλεγχο των φορολογικών που ήταν και η τελευταία πράξη ως Α/Α? 2. Έστω οτι προχωράω και ενημερώνω με το νέο Τοπογραφικό και τη σωστή απεικόνιση με τη σύμφωνη προφορική γνώμη της Πολεοδομίας, τις εργασίες τις συνεχίζω κανονικά με τον περιορισμό της ολοκλήρωσης της ενημέρωσης μέσα στον 1 μήνα από την ημερομηνία ελέγχου ή πρέπει να ολοκληρώσω την ενημέρωση πρώτα και μετά να συνεχίσω? 3. Θα πρέπει να ξαναέρθει Ε.Δ.? 4. (ερώτηση φιλοσοφική, άσχετη με τα παραπάνω) Η νομοθεσία αναφέρει οτι αν έχω τροποποίηση του Δ.Δ. πρέπει να προβώ σε αναθεώρηση. Αναφέρει επίσης ότι για αποκλίσεις εως 2% και 10εκ στο κτήριο μπορώ να κάνω ενημέρωση. Έστω οτι έχω διαφορά 5εκ<10εκ στο κτήριο λόγω κατασκευαστικών αποκλίσεων και μέσα στο πλαίσιο του 2%. Πως θα κάνω ενημέρωση αφού αυτά τα 5εκ τροποποιούν όλα τα διαγράμματα υπολογισμού Σ.Δ./Κ/Σ.Ο. κλπ? Μήπως διορθώνω απλά κατόψεις και αφήνω το Δ.Δ. ίδιο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 12. Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος ποια Πολεοδομία έχει τη χωρική αρμοδιότητα του Θεολόγου Μαλεσίνας? Ευχαριστώ!
 13. Εγώ τον συνέταξα μέσω προγράμματος της αγοράς. Τα τετραγωνικά είναι 100,00μ2 κατοικία, 20,00μ2 ΗΧ, 100,00μ2 υπόγειο ΒΧ και 55μ2 αποθήκες/σοφίτα κλπ. Με ανεβάζει πολύ το υπόγειο, για αυτό μου φάνηκαν πολλά σε σχέση με παλιότερα και νόμιζα έχω κάνει κάποιο λάθος. Σας ευχαριστώ,
 14. Καλημέρα ppanag, τα ημερομίσθια συνολικά είναι 325, μου φάνηκαν πολλά για αυτό ρώτησα. Ευχαριστώ,
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.