Jump to content

Aenor

Members
 • Content Count

  168
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Aenor last won the day on February 16 2016

Aenor had the most liked content!

Community Reputation

31 Καλή

About Aenor

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα, σε αυθαίρετη κατασκευη στην οποια τμημα ειναι σε συννομη θεση και δυναται να νομιμοποιηθει (υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή) και αλλο τμήμα ειναι σε μη σύννομη θέση με στατική εξάρτηση και τακτοποιείται, μπορώ να κάνω νομιμοποίηση στο πρώτο τμήμα με έκδοση αδείας μέσα από το Ν4495 ακόμη και αν αυτό είναι μετά το 2011 ?
 2. Καλησπέρα, έχω μια περίπτωση που σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος θέλει ο ενοικιαστής να σερβίρει κρύα κουζίνα και να έχει και τη δυνατότητα να ψήσει μπιφτέκι, λουκάνικο κλπ χωρίς ωστόσο αυτό να είναι η κύρια δραστηριότητα. Τι κατάστημα θα είναι ο συγκεκριμένος χώρος? Σε ποιό ΦΕΚ περιγράφονται τα είδη των ΚΥΕ με ακρίβεια σχετικά με τα προιόντα? Επίσης ποια είναι τα διακιολογητικά που πρέπει να έχει ο φάκελος που θα υπάρχει στο κατάστημα πέρα από τα νομιμοποιητικά έγγραφα? Ευχαριστώ!
 3. Καλησπέρα, έχω μια νέα άδεια σε οικόπεδο με υποχρεωτική στέγη. - Αρχικά σε περίπτωση υποχρεωτικής στέγης πρέπει όλες οι τελικές επιφάνειες να έχουν στέγη η μπορώ σε κάποιο τμήμα να έχω στέγη και σε άλλο να έχω δώμα? Επίσης το κτίσμα είναι ισόγειο και βγαίνει στέγη με σοφίτα εσωτερικά. - Μπορώ στην ίδια στάθμη με τη σοφίτα σε συνέχεια αυτής να έχω εσωτερικό πατάρι? - Μπορώ να έχω εξώστη σε συνέχεια της σοφίτας ή του εσωτερικού εξώστη? - Αν θέλω να βγάλω wc σε αυτή τη στάθμη το κάνω και μετράει στη δόμηση ή μπορεί να αποτελεί τμήμα της σοφίτας? και τέλος η σοφίτα έχει μονόριχτη στέγη. Στις πλαινές όψεις μπορώ να έχω κατακόρυφα ανοίγματα η επιτρέπεται να υπάρχουν μόνο στην επιφάνεια της επικλινούς στέγης? Ευχαριστώ!
 4. Η ανασύσταση δυστυχώς δεν είναι επιλογή λόγω χρόνου και κόστους. Συμφωνείς επομένως οτι χρειάζεται τακτοποίηση και δεν μπορει να αρκετσεί σε βεβαίωση πολεοδομίας και κάτοψη σύστασης σωστά?
 5. Καλησπέρα, έχω υπόψη το παραπάνω άρθρο, δεν μου είναι ξεκάθαρο από τη διατύπωση ωστόσο της δεύτερης παραγράφου, αν - πρέπει να γίνει τακτοποίηση και απλά αντί να γίνει σχεδιασμός της κάτοψης εκ νέου χρησιμοποιείται η κάτοψη της σύστασης ή - δεν χρειάζεται να γίνει τακτοποίηση και προχωράμε με την κάτοψη της σύστασης υποθέτοντας (?) ότι η τότε κάτοψη της οα ταυτίζεταιμε την κάτοψη της σύστασης
 6. Καλησπέρα, σε ακίνητο του 70, έχουν χαθεί τα σχέδια της άδειας υπάρχει όμως το φύλλο. Παίρνω βεβαίωση από την Πολεοδομία περι απώλειας φακέλου, σχεδίων κλπ. Η κάτοψη της σύστασης συμφωνεί με την υφιστάμενη κατάσταση. Για μεταβίβαση ακινήτου απαιτείται τακτοποίηση ως εντελώς αυθαίρετο ή με καλύπτει το άρθρο 83, παρ. 8 και μπορεί ο συμβολαιογράφος να συνεχίσει με αυτή την κάτοψη? Θεωρώ πως χρειάζεται τακτοποίηση, αλλά ο μηχανικός του πωλητή λέει άλλα. Τα φώτα σας, ευχαριστώ!
 7. Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά & Καλή Χρονιά! Θα ήθελα να ρωτήσω για τοποθέτηση ηλιακού σε δώμα απαιτείται ΕΕΜΚ? Διάβασα οτι απαιτείται για παθητικά ηλιακά συστήματα στις όψεις, υποθέτω επομένως χρειάζεται σωστά? Επίσης σε έργο στο οποίο έχω εκδώσει το πρώτο ΠΕΑ και είμαι και σύμβουλος έργου, μπορώ να εκδώσω εγώ την ΕΕΜΚ και το Β ΠΕΑ? Ευχαριστώ!
 8. Καλησπέρα, στο πεδίο των προμηθευτών που καταχωρούμε τα IBAN θα πρέπει να καταχωρήσουμε και το δικό μας αν έχουμε κάνει ενεργειακή επιθεώρηση και είμαστε σύμβουλοι έργου?
 9. Για την ιστορία επικοινώνησα με την αρχαιολογία στη Συγγρού και πράγματι δίνουν μια βεβαίωση για την Πολεοδομία. Τα δικαιολογητικά είναι: - Αίτηση - 3 Τοπογραφικά - Κατόψεις ή Δ.Δ. - Νομιμοποιητικά στοιχεία - Υ.Δ. Μηχανικού οτι δεν γίνονται εργασίες.
 10. Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν θα κάνω καμία εργασία, ωστόσο στην ΥΔΟΜ επιμένουν σχετικά με την έγκριση. Θέλω να επικοινωνήσω για να πάρω κάποιο έγγραφο απαλλαγής. Ευχαριστώ και πάλι!
 11. Καλησπέρα σε όλους, εχω περίπτωση νομιμοποίησης κατοικίας στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη. Η ΥΔΟΜ μου ζήτησε έγκριση αρχαιολογίας. Γνωρίζει κάποιος που θα απευθυνθώ και τι δικαιολογητικά χρειάζονται? Ευχαριστώ!
 12. Αυτή ειναι η τομή της άδειας. Η διακεκομμένη είναι το διαμορφωμένο έδαφος το οποίο πράγματι διαμορφώθηκε έτσι. Η χρήση πλέον είναι κατοικία. Δικαιούται μειωτικό ως υπόγειο or not?
 13. Ναι επιτράπηκε διαμόρφωση πάνω από 1,50μ. μετά από έγκριση ΕΠΑΕ. Η ένστασή μου στο να δώσω τον μειωτικό συντελεστή αφορά στο οτι ο χώρος ο οποίος αναφέρεται στην άδεια ως υπόγειο Α και υπόγειο Β, στην πραγματικότητα αλλά και στην άδεια δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές υπογείου. (ύψος στις όψεις σε ορισμένα σημεία μεταξύ διαμορφωμένου εδάφους και πλάκας οροφής υπογείου μεγαλύτερο του 1,50μ. που ίσχυε βάσει ΓΟΚ).
 14. Καλησπέρα, σε ακίνητο με Ο.Α. του 1997 σε επικλινές οικόπεδο έχουν κτιστεί 2 όροφοι με Κ.Χ και 2 υπόγεια με Β.Χ. (υπόγειο γκαράζ, αποθήκες κλπ). Τα υπόγεια δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές περι υπογείων σε όλη την έκτασή τους (ύψος μεγαλύτερο από 2,00μ. στις όψεις σε ορισμένα σημεία μεταξύ διαμορφωμένου εδάφους και πλάκας οροφής υπογείου) παρόλα αυτά έτσι φαίνονται στις κατόψεις, τις τομές κλπ της Ο.Α. και μάλιστα υπάρχει και έγκριση ΕΠΑΕ για μπάζωμα άνω του επιτρεπτού. Τμήματα των χώρων αυτών έγιναν κύριοι χώροι (κατοικία) Βάζω μειωτικό συντελεστή ή όχι και αν οχι μπορώ να βάλω ένα τμήμα με μειωτικό και ένα άλλο όχι, χωρίς να υπάρχει σαφής διαχωρισμός? Το ακίνητο είναι μεγάλο και η διαφορά είναι κάποιες δεκάδες χιλιάδες στο πρόστιμο. Θεωρώ οτι δεν δικαιούται μειωτικό συντελεστή, με προβληματίζει όμως το οτι έχουν χαρακτηριστεί έτσι οι χώροι στην Ο.Α.
 15. Καλημέρα & καλό μήνα, στην υπεύθυνη δήλωση μηχανικού στο Ν4495 στα σχέδια γράφουμε οτι: α) έχω στη διάθεσή μου όλα τα δικαιολογητικά και θα τα υποβάλλω κλπ κλπ εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας β) το παρόν σχέδιο είναι ταυτόσημο με αυτό που έχει υποβληθεί στο σύστημα (όταν πρόκειται για συμβόλαια λέμε έχει υποβληθεί, διαφορετικά θα υποβληθεί). Συμφωνείτε? Έχω κάνει περαίωση σε δήλωση, έχω γράψει έχει υποβληθεί, έχω στείλει όλα τα δικαιολογητικά και η συμβολαιογράφος επιμένει οτι: 1. πρέπει να γράψω οτι έχω ήδη υποβάλλει τα διακιολογητικά 2. στην περιγραφή της ιδιοκτησίας να γράψω οτι δεν απαιτείται ΜΣΕ ενώ το γράφω στην τεχνική έκθεση και στην Τ.Ε. στατικού ελέγχου 3. στην περιγραφή της ιδιοκτησίας να γράψω τα εμβαδά των αυθαιρεσιών αναλυτικά κλπ κλπ. Προκύπτουν αυτά από κάπου? Επίσης μπορεί να γίνει μεταβίβαση πλέον αν δεν έχουν ανέβει στο σύστημα όλα τα δικαιολογητικά?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.