Jump to content

aquar

Members
 • Content Count

  192
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-5 Κακή

1 Follower

About aquar

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
 • Ειδικότητα
  Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

1,307 profile views
 1. Ναι απ'εξω έχει είσοδο! Για τα κτίρια, στον πίνακα, λέω για την μεζονέτα, να τα γράψω αναλυτικά τα στοιχεία της, ανα όροφο και από δίπλα να φτιάξω μια νεα στήλη με τα συνολικά τμ της. Άμα τα γράψω μόνο αναλυτικά ανά όροφο, η συμβολαιογράφος θα μπερδευτεί και θα μου πει "αφού είναι μεζονετα τι μου τα έγραψες ανα όροφο;" Άμα τα γράψω ολικά θα μου πει "και πως θα ξέρω πόσα τμ και όγκο έχει κάθε όροφος;" Όπότε θα τα γράψω όλα, για να της λυθούν όλες οι απορίες.
 2. Ναι το είχα δει και αυτό με την αντικειμενική αξία, αλλά τα χιλιοστά, αντιστοιχούν και σε επιφάνεια επί του εδάφους. Αν θελήσουν να έχουν από 50% του οικοπέδου, μπορώ να τα τροποποιήσω και τα χιλιοστά όπως επιθυμούν;
 3. Α, είναι ένα αντρόγυνο που θέλει να χωρίσει την περιουσία του. Το οικόπεδο 130τμ και η οικοδομή (2όροφο με υπόγειο 60μ² ανά όροφο) ανήκουν στον σύζυγο. Η σύζυγος θέλει να πάρει το υπόγειο και την υπόλοιπη οικοδομή ο σύζυγος.Ο ακάλυπτος κοινοχρηστος. Το υπόγειο είχε χρήση αποθήκης, και έγινε κατοικία η οποία πάει προς τακτοποίηση. Δεν έχει υπολειπόμενο σ.δ. . Διάβασα εδώ στο φόρουμ σε ένα θέμα προ του 2011 ότι δεν γράφουμε τις αυθαιρεσίες στη σύσταση, παρά μόνο ότι λέει η άδεια. Πριν κλείσει το συμβολαιογραφείο, πήγα στη συμβολαιογράφο να τη ρωτήσω τι θέλει να γράψω στον πίνακα,ότι λέει η άδεια ή ότι μέτρησα; Και μου απαντάει, ότι υφίσταται επί της παρούσης. "Σίγουρα;" "Σίγουρα". Τώρα που πήγα να πιάσω να κάνω τον πίνακα, μου δημιουργήθηκε το ερώτημα, το πως θα χαρακτηρίσω τη μονοκατοικία, αφού δεν το πάω ανά όροφο τον διαχωρισμό. Και φτάσαμε εδώ στο ερώτημά μου.
 4. Γεια σας. Είναι ένα οίκημα, διώροφο (εσωτερική σκάλα) με υπόγειο(κατοικία, αυτοτελή) . Πρέπει να γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Το υπόγειο ο ένας ιδιοκτήτης το διώροφο ο άλλος. Το διώροφο θα το πάω σαν μεζονέτα; Είναι κλειστό το συμβολαιογραφείο και δεν θέλω να κάνω τον πίνακα λάθος. Θα γράψω δύο ορόφους; Υπόγειο και πρώτος; Όπου στον πρώτο θα αθροίσω όλα τα τετραγωνικά και τον όγκο του διώροφου; Γι'αυτό ρωτάω, μου φαίνεται λίγο περίεργο που θα λείπει από τον πίνακα το ισόγειο. Ή να τα κάνω αναλυτικά ανά όροφο και να φτιάξω έναν πίνακα άθροισης για το διώροφο;
 5. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 2000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 40% ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΟΡΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ. Γεια σας. Μια δεύτερη γνώμη θα ήθελα παρακαλω. Στο άρθρο 116 παρ5 αναφέρει Είναι ένα κτίριο με οικοδομική άδεια. Στον συντελεστή δόμησης, 120τμ επιτρέπονται και είναι δομημένα τα 119τμ βάση άδειας. Πάω, μετράω και βγάζω συνολική δόμηση 190τμ, +60% παραπάνω του επιτρεπτού. Αλλά τα 119τμ είναι ήδη με άδεια, οπότε δεν έχω εξολοκλήρου αυθαίρετη κατασκευή, αρά μπορώ να συνεχίσω τη διαδικασία, σωστά;
 6. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ 15τμ Καλησπέρα σας. Πήγα και μέτρησα ένα ελαιόκτημα 850τμ πάνω σε επαρχιακή οδό. Το κτήμα προϋφίσταται του 1962 βάση τίτλου. Με ρωτάει ο ιδιοκτήτης, εάν μπορεί να χτίσει μια αποθήκη. Σκέφτηκα την παρέκκλιση και του είπα πως γίνεται, και μάλιστα η αποθήκη 15τμ βγαίνει σχετικά πιο εύκολα. Τώρα που το ξαναβλέπω, η αποθήκη 15τμ θέλει τουλάχιστον 1000τμ. Αλλά το κτήμα έχει την παρέκκλιση του άρτιου και οικοδομήσιμου έτσι και αλλιώς. Δηλαδή αν κάνω αίτηση στη ΔΑΟΚ θα την απορρίψουν γιατί το κτήμα είναι κάτω από 1στρ. αλλά αν προχωρήσω σε κανονική άδεια δόμησης, θα είναι εντάξει; Εν'τω μεταξύ ψάχνω να βρω τον νόμο που έχει γίνει η αλλαγή από τα 2 στρέματα στο 1 για τις μικρές αγροτικές αποθήκες και δεν τον βρίσκω πουθενά.
 7. Ξαναδιάβασα αυτό που έγραψα, οργάνωσα τη σκέψη μου και με συνδυασμό τις εργατοώρες μου στο supermario και στο dark souls, επέμεινα και τα κατάφερα! Αρχικά, το DXF που κατέβασα, δεν το είχα προσέξει, έχει ένα layer PST μόνο με τα πολύγωνα και ένα layer PST_KAEK μόνο με τα ονόματα. Μόλις το πήρα χαμπάρι ότι το ίδιο το σύστημα με δουλεύει, μετέφερα το PST στο PST_KAEK* και το πρόβλημα λύθηκε. Σε ευχαριστώ που τέτοια ώρα ασχολήθηκες με την ερώτησή μου. * μόνο τα πολύγωνα που αλλάζουν κατά τη διόρθωση, τα άλλα τα έσβησα.
 8. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα σας. Έχω ανεβάσει το ψηφιακό αρχείο πάνω από 10 φορές και δεν μπορώ να εντοπίσω το σφάλμα. Αρχικά να αναφέρω ότι προσπαθώ να ανεβάσω ένα τοπογραφικό διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών, βάση των νέων προδιαγραφών για δικόγραφα. Πάντα το πρόβλημα στον έλεγχο είναι ότι Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως έχω ένα κειμενάκι στο PST_KAEK που δεν αντοιστιχεί σε πολύγωνο.Λοιπόν, το μόνο που αναφέρει η οδηγία είναι οτι "σε περίπτωση που ζητείται η αλλαγή θέσης ενός γεωτεμάχιου ή η δημιουργία νέου γεωτεμαχίου το PST_KAEK θα περιλαμβάνει μόνο τα όρια των γεωτεμαχίων από τα οποία θα δημιουργηθεί το τελικό επίπεδο." Είχα φορτώσει αρχικά το dxf που κατέβασα από τον κωδικό του κτηματογραφικού διαγράμματος. Η υπόθεση που ανέλαβα συμπεριλαμβάνει και μεταβολή πολυγώνου δημοτικής οδού που είναι τεράστιο. Μέσα σε αυτό το πολύγωνο κατέβηκαν εντός του dxf και άλλα γεωτεμάχια για τα οποία δεν έχω PST_KAEK γιατί παράγγειλα μόνο τα όμορα του γεωτεμαχίου που θα υποστεί τη μεταβολή. Δεν προσέχω την οδηγία, τα φορτώνω όλα μου βγάζει το παραπάνω σφάλμα. Σβήνω όλα τα πολύγωνα που είναι μέσα στο πολύγωνο του δρόμου και δεν έχουν ΚΑΕΚ, ξανά σφάλμα. Σβήνω τα γειτονικά πολύγωνα που δεν μεταβάλλονται. Ξανά σφάλμα. Συμπληρώνω Α1,Α2,Δ1,Δ2, στα layer AREA_A και AREA_D,ξανά το ίδιο σφάλμα. Σβήνω το Α1,Α2, τα γράφω ΝΕΟ, ξανάκάνω τις διαδικασίες,ξανά το ίδιο σφάλμα. Δεν ξέρω τι άλλο να αλλάξω.Έσβησα όλα τα PST (τελευταία σκέψη) για να μείνει το PST_KAEK μόνο πάνω στα νέα πολύγωνα, πάλι το ίδιο σφάλμα. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;
 9. Έκανα μια ρυθμιση σταυλικής εγκατάστασης (...) Σε διάλογο με υπάλληλο του Κ.Ε.Α. (κέντρο εξυπηρέτησης αγροτών) μου είπε πως εάν δεν χωράνε τα οικόσιτα ζώα μέσα στην νομιμοποιημένη σταυλική εγκατάσταση, μπορούν να πάρουν έγκριση για πρόχειρο κατάλυμα (Α' κατ) από τη ΔΑΟΚ.
 10. Μακάρι. Πάντως σε αυτήν την περιοχή πολλοί επιλέγουν αυτή την οδό για να προχωρήσουν σε αγοροπωλησίες και γενικά σε μεταβιβάσεις.
 11. Είναι περιοχή ελαιοκτημάτων χωρίς διανομή ή κάτι παρόμοιο. Υπάρχει μετατόπιση ολόκληρης περιοχής. Σαν σχήματα τα γεωτεμάχια είναι πάνω κάτω σωστά, είναι οφθαλμοφανές οτι εαν πάρεις το σχεδιασμένο από το κτηματολόγιο πολύγωνο και το πας λιγα μέτρα πιο πέρα, "κάθεται" καλά στο υπόβαθρο και φυσικά το κομμάτι που "δεν θέλει" ο πελάτης μου, ανήκει στον γείτονα, του οποίου τα ίχνη έχω αφήσει να βρει ο δικηγόρος. Τώρα εάν βρεθεί και θέλει να συμμετέχει και αυτός σε διόρθωση, νομίζω κατατίθεται κοινή αίτηση διόρθωσης; Αλλά θα πρέπει και ο γείτονας να διορθώσει και αυτός με τη σειρά του όλες τις πλευρές του δικού του γεωτεμαχίου. Ναι τα τ.μ. είναι αρκετά, περίπου 850τμ, από μια πλευρά, 220τμ από μια αλλη.
 12. Καλησπέρα. Πρόκειται για μια διόρθωση γεωτεμαχίου που θα πάει με δικαστική αγωγή και πρέπει να γίνει ένα διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών το οποίο θα φορτωθεί και ηλεκτρονικά στο e-ktimatologio. Ένα τμήμα του γεωτεμαχίου που είναι σχεδιασμένο στο κτηματογραφικό διάγραμμα, δεν ανήκει στον πελάτη μου. Γνωρίζετε εάν στην ηλεκτρονική υποβολή, που ζητάει επίπεδο για τελική διαμόρφωση του κτηματογραφικού διαγράμματος, το τμήμα αυτό, δεν θα το δώσω στο ΚΑΕΚ του γείτονα,μιας που θεωρητικά δεν ξέρω σε ποιον ανήκει, αλλά να το αφήσω αγνώστου ιδιοκτήτη;
 13. surveyor7 τα τριγωνομετρικά της ΓΥΣ χρειάζονται πάστρεμα και ενημέρωση για το εάν είναι κατεστραμμένα. Κάποιος πρέπει να πάμε να κάνουμε τη δουλειά.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.