Jump to content

Dudu1993

Members
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Ουδέτερη

About Dudu1993

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

206 profile views
 1. Σε ιδιοκτησίες , σε πολλές περιπτώσεις τα όρια δεν είναι ξεκάθαρα και πας με αποτύπωση. Το οικόπεδο σου είναι διανομής ; Εν πάση περιπτώσει όπως ανέφερε πιο πάνω ο Δημήτρης το θέμα είναι νομικό , να γίνει έλεγχος συμβολαίων.
 2. Δεν μου έχει τύχει, να μην δέχεται το dxf λόγω πολλών κορυφών.
 3. Την αρτιότητα δεν τη χάνει. Αν είναι όντως έτσι όπως τα λες, τότε βρίσκεται μέρος της οικοδομής μέσα στο οικόπεδο το δικό σου δεν αλλάζουν τα όρια και το εμβαδόν του οικοπέδου σου και εννοείται δεν χάνεται η αρτιότητα σου. Η σύνταξη του τοπογραφικού θα γίνει με βάση τα όρια και το εμβαδόν που δόθηκε (εκτός αν μιλάμε για ιδιοκτησία) και θα γίνει αποτύπωση του κτίσματος το οποίο θα φαίνεται ότι πατάει μέσα στο οικόπεδο.
 4. Πρόβλημα στο σύστημα συνάδελφε και εμένα τώρα αυτό μου βγάζει. Ας ελπίσουμε να διορθωθεί σύντομα
 5. Καλησπέρα Σε διαμέρισμα το οποίο ανήκει 50 % στον ένα γονέα και 50 % στον άλλον έχει γίνει δωρεάν παραχώρηση στην κόρη . Η αίτηση από ποιόν γίνεται ; Με βάση ποιανού εισοδηματικά κριτήρια θα βγει η επιδότηση ; Σας ευχαριστώ πολύ
 6. Τώρα που δεν υφίστανται οι πράξεις χαρακτηρισμού, πως γίνεται να χαρακτηριστεί δημόσια δασική έκταση ? Σε περιπτώσεις ΑΔ γνωρίζω ότι οι συμβολαιογράφοι κάνουνε συμβόλαια . Η εν λόγω ιδιοκτησία είναι ΑΔ . Ο Ν.998/79 λέει ότι : 6. Δεν υπάγονται οπωσδήποτε στις διατάξεις του παρόντος νόμου: α) Οι ανέκαθεν γεωργικώς καλλιεργούμενες εκτάσεις. β) Οι εκτάσεις που έχουν τη μορφή της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 5 του παρόντος, που στη λήψη Α/Φ έτους 1945 ή, εφόσον αυτές δεν είναι ευκρινείς, του 1960, εμφάνιζαν αγροτική μορφή. και σε Α/Φ του 1960 εμφανίζει αγροτική μορφή
 7. Από ότι ξέρω ο δικηγόρος θα στραφεί κατά του δημοσίου. Η προϊστάμενος της τοπικής ΥΔΟΜ μου είπε πάντως ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο αφού πληρεί τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις.
 8. Εφόσον ολοκληρώσεις την αίτηση θα σε βγάλει να πληρώσεις ένα παράβολο το οποίο δεν γνωρίζω ακριβώς πόσο είναι.
 9. Καλημέρα Δημήτρη Όχι δεν είμαι μέσα σε αυτά τα 20 πιστεύω. Δεν υπάρχει καμιά εγκεκριμένη διοικητική πράξη. Είναι και εντός Natura 2000 και δεν υπάρχει περίπτωση αποχαρακτηρισμού πιστεύω διότι βρίσκεται σε βουνό μέσα. Το θέμα μου εμένα είναι ότι ο πελάτης δε θέλει να το αποχαρακτηρίσει, θέλει απλώς να αποκτήσει τίτλο. Η ιστορία έχει ως εξής. Σε παραδοσιακό οικισμό προ του 23 και στο εν λόγω αγρόκτημα του δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν τίτλοι. Οι κάτοικοι το 75 άφησαν όλες τις ιδιοκτησίες τους και κατέβηκαν από το βουνό και τώρα θέλουν να βγάλουν τίτλους. Για το λόγο αυτό γίνεται και η σύνταξη του τοπογραφικού. Δεν θα γίνει καμιά μεταβίβαση.
 10. Αίτηση για όρους δόμησης μπορείς να υποβάλλεις στην αντίστοιχη ΥΔΟΜ που βρίσκεται το εν λόγω αγροτεμάχιο μέσα από το e-adeies του ΤΕΕ.
 11. Παύλε καλημέρα Συγνώμη αν διατύπωσα λάθος το ερώτημα μου . Μιλάω για αγροτεμάχιο (ιδιοκτησία) για το οποίο δεν υπάρχουν τίτλοι και η σύνταξη τοπογραφικού γίνεται για την απόκτηση τίτλου. Πρόκειται για ιδιοκτησία η οποίο προέκυψε δασική από ανάρτηση δασικού χάρτη.
 12. Καλημέρα στην ομάδα Σε γήπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις το οποίο υφίσταται προ του 23 είναι όλο δασικό. Στη δήλωση 651/77 λαμβάνω υπόψιν μόνο τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις ή το θεωρώ άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο λόγω δασικού χαρακτηρισμού ;
 13. Θα το εξέταζα φυσικά στη σύστημα της μελέτης που έγινε ο οικισμός και το όμορο γήπεδο θα το εξέταζα πάλι στο σύστημα της μελέτης του οικισμού αποτυπώνοντας το μετά από υπόδειξη των ορίων από τον ιδιοκτήτη . Αλλά τώρα με δεσμεύει η μελέτη του αγροκτήματος .
 14. Καλημέρα @nbr. Το αγρόκτημα μετρήθηκε σε HATT (ΓΥΣ) χρησιμοποιώντας τριγωνομετρικά με τιμές της ΓΥΣ . Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι δεν πειράζουμε μελέτες. Βρίσκομαι σε μια δυσμενή θέση γιατί έχω να συντάξω τοπογραφικό για οικόπεδο που βρίσκεται στα όρια και Αγροτεμάχιο που βρίσκεται επίσης στα όρια και είναι όμορο του οικοπέδου. Το πιο τραγικό είναι ότι το Κτηματολόγιο για τη συγκεκριμένη περιοχή χρησιμοποιήσε τις μελέτες ( αγρόκτημα , οικισμού ) για την απόδοση της συγκεκριμένης περιοχής και τα δείχνει όμορα ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία των 2 μελετών έχουν απόκλιση. Τα μόνα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα για τη περιοχή είναι αυτές οι 2 μελέτες. Μέχρι τώρα τη κάθε μελέτη τη έλυνα στο δικό της σύστημα τοπικά χωρίς να μπλέκω άλλες μελέτες . Σε αυτήν την περίπτωση όμως που σε ένα τοπογραφικό διάγραμμα εμπλέκονται 2 μελέτες δεν πρέπει κάπως να τις συνδέσω ; Σημείωση : Η μελέτη του αγροκτήματος έχει αρκετά λάθη . Συντεταγμένες αγροτεμαχίων που δίνονται στους πίνακες , με τα εμβαδά που δίνει δεν ταιριάζουν
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.