Jump to content

akis73

Συντονιστής
 • Posts

  7,830
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  334

akis73 last won the day on November 19

akis73 had the most liked content!

Reputation

4,860 Υπεράριστη

About akis73

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

14,277 profile views
 1. Καλησπέρα Δημήτρη και σε ευχαριστώ για την βοήθεια...έτσι θα το κάνω, μου φαίνεται και μένα λογικό.
 2. Καλησπέρα, μία ερώτηση περί καταχώρισης ΚΚΜ σε φροντιστήριο. Ο χώρος είναι περίπου 70 τμ εκ των οποίων τα 30 τμ ειναι οι αίθουσες και τα άλλα τμ είναι γραφεία, αποθήκη και wc. Για απαιτήσεις νωπού θα πολ/σω τα 30 τμ με τα 12,10 m3/h/m2 από την ΤΟΤΕΕ και αρκεί αυτό η θα πρέπει την υπόλοιπη επιφάνεια να την πολ/σω με πχ. 3 m3/h/m2 που είναι για γραφεία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 3. Γειά σου και σένα, ναι μπορείς αλλά θα πρέπει να κάνεις αυτοκαταγγελία για το κτίσμα στο τμήμα αυθαιρέτων της Υδομ. Για τον ΕΔ ρώτα καλύτερα στην Υδομ πάλι, αν τους αρκεί η πράξη ή θέλουν και το πόρισμα του ΕΔ.
 4. Τώρα που το ξανασκέφτομαι κανονικά δεν πρέπει να υπάρχουν 2 δηλώσεις για το ίδιο ακίνητο, αλλά η πρώτη δήλωση δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει αν δεν γίνει κάποια ενέργεια και από τον ιδιοκτήτη εκτός από τον συνάδελφο που χάθηκε. Καλύτερα ρωτήστε στο ΤΕΕ σε πρώτη φάση.
 5. Γειά σου, η ΕΕΔΜΚ έχει ισχύ 1 χρόνο και εφόσον δεν αναθεωρήθηκε εντός του χρόνου ισχύος της, τότε μετά το πέρας 2,5 ετών δεν ισχύει. Θα πρέπει να εκδώσεις νέα, θεωρητικά υπάρχει κάποιο με ΕΦΚΑ γιατί η παλιά ίσως προωθήθηκε και θα πρέπει να ενημερώσεις ότι ποτέ δεν εκτελέστηκε όταν θα πας για τα διαδικαστικά της νέας που θα εκδοθεί τώρα.
 6. Καλησπέρα, θεωρητικά μπορείτε να αγνοήσετε την παλαιά δήλωση, αφού είναι σε υπαγωγή. Το μόνο θέμα είναι ότι αν π.χ. η εν λόγω δήλωση είναι κατηγορία 5, δεν μπορείτε να κάνετε νέα τώρα αφού απαγορεύεται. Κάντε ερώτημα και προς το ΤΕΕ μήπως έχουν να προτείνουν κάτι άλλο.
 7. Μάλιστα..θα θέλει πτυχίο στα Μαθηματικά για να βρίσκεις κάθε μήνα τι θα πληρώνεις από ότι βλέπω.
 8. Όταν λες σκαρίφημα τι ακριβώς εννοείς; Ξαναψάξε στο φάκελο αν είναι μήπως υπάρχει τοπογραφικό ή έστω διάγραμμα κάλυψης της τότε εποχής. Αν η αποθήκη είναι στο όριο του οικοπέδου, τότε προφανώς υπάρχει παραβίαση Δ >20% σε ένα τμήμα τουλάχιστον ή και σε όλο το κτίσμα. Τα παράθυρα μπορείς να τα υπάγεις σε ρύθμιση, αλλά αν ο όμορος εγείρει θέμα με μορφή καταγγελίας θα πρέπει να τα κλείσεις (πχ. με υαλότουβλα).
 9. ΟΚ τότε αν είναι έτσι, η επικρατούσα χρήση είναι κατοικία και στέκει η κατ.1 ως επιλογή. Και ναι θα πρέπει να χρειώσεςι και ΥΚ μαζί με την ΥΔ και να κάνεις έλεγχο και για παραβ. Δ.
 10. Έλεγα μήπως η άδεια είναι τελικά για αγρ/κή αποθήκη και δεν η επκρατούσα χρήση στο ακίνητο δεν είναι κατοικία. Όπως το περιγράφεις όμως δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο, η κατοικία όμως τι επιφάνεια έχει; Προσωπικά δεν βρίσκω λάθος να βάλεις όλην την απ/ξη ως ΥΔ 62 τμ θα περιγράφεις όμως στην τ.ε. ότι η χρήση είναι βοηθητική.
 11. Γειά σου, αν είναι να τα βάλεις κατ.1 όλα δεν έχει και τόσο σημασία το πως θα καταχωρίσεις την απ/κη. Θα μπορούσες μέχρι τα 50 τμ να την βάλεις με μειωτικό και τα επόμενα 12 τμ σε άλλο φ.κ. χωρίς μειωτικό. Ο λόγος που γράφω όμως είναι άλλος...πρόσεξε μήπως η προέχουσα χρήση στο ακίνητο ειναι αγροτική και δεν μπορείς τελικά να κάνεις χρήσης της κατ.2.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.