Jump to content

avgoust

Συντονιστής
 • Posts

  3,322
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Everything posted by avgoust

 1. @Manolis gon αυτό με την υπεύθυνη δήλωση απαιτείται από διάταξη ή το κάνουμε εμείς για εξασφάλιση μας ?
 2. Πάντως συνάδελφοι ο ΝΟΚ λέει για υποχρεωτική απόσταση μεταξύ κτιρίων και όχι από "όρια" καθέτων. Αρα και το δ/2 που λέμε από το όριο της κάθετης δεν προκύπτει από κάπου. Και με δ/2 μπορεί ο δίπλα να μη γουστάρει , και να προτιμούσε μεσοτοιχία για περισσότερο κήπο στο πλάι , ή πιο φαρδύ κτίριο.
 3. Ηλία , στην σύσταση μήπως υπάρχουν ειδικοί όροι για τη θέση των κτισμάτων και την αδειοδότηση ? Εγω κάποτε είχα δει μια σύσταση που υποχρέωνε όποιον ήθελε να οικοδομήσει σε μια κάθετη να κοινοποιήσει με εξώδικο ( !! ) στους υπόλοιπους την μελέτη πριν την έκδοση άδειας οικοδομής.
 4. Ακίνητο στο οποίο α. Το ιδιοκτησιακό δεν εχει ξεκαθαρίσει γιατί είναι στα Δικαστήρια ιδιώτες και εκκλησία. β. Στο τίτλο ιδιοκτησίας του ιδιώτη είναι ενιαίο αλλά στο υπόβαθρο φαίνεται ότι εκτείνεται σε 2 ΚΑΕΚ γ . Τα ΚΑΕΚ αναφερουν ως ιδιοκτητη την εκκλησια Ο ιδιώτης πρέπει να υποβάλλει αντίρρηση στους δασικοςυ χαρτες. Θα υποβληθεί μια αντίρρησή ή δυο ?
 5. Οπως μου είχαν πει παλαιότερα από ΥΔΟΜ , αδόμητο σημαίνει χώμα και ουρανός. Για τα υπολείμματα ερειπίων , συνήθως αυτά είναι πολύ παλιά , πριν το 1955. Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση που είχα ( ακριβώς προ ΗΤΚ ) έδειξα στο τόπο το περίγραμμα του ερειπίου , και έγραψα ότι προϋφίσταται του 1955. Στο κείμενο του 5σελιδου περιέγραψα τα παραπάνω και η βεβαίωση που έδωσα ήταν αυτή των εξαιρέσεων. Σε άλλη περίπτωση που τα ερείπια ήταν νεώτερα τα είχα δηλώσει με λοιπή παράβαση. Όμως τώρα πια και το να βάλουμε 1ΛΠ δεν είναι πάντα εύκολο. Με την μισή Ελλάδα να είναι αρχαιολογικός χώρος και την ψυχανώμαλη διαδικασία του Αρθρου 116 καταλαβαίνετε τι μπλέξιμο γίνεται. Για αυτό και μόνο το λόγο προσανατολίζομαι στη λύση γκρέμισε το νύχτα.
 6. Προς ενημέρωση συναδέλφων. ΚΕΣΑ : -Από την εμπειρία σας πόσο είναι περίπου το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να εγκρίνετε ένα αυθαίρετο λόγω άρθρου 116.9 ? - Δεν μπορώ να σας πω για αυτή την κατηγορία εγκρίσεων, γιατί είναι πάρα πολλές οι υποθέσεις που έρχονται. -Δηλαδή μιλάμε για μήνες ? - Ε .... ναι ..
 7. Εγω την θεωρώ εδώ και αρκετό καιρό σχεδόν σίγουρη. Έρχονται και εκλογές μην το ξεχνάμε !
 8. Η αλλαγή διαρρύθμισης τελικά θέλει μικρής κλίμακας ή ενημέρωση φακέλου ? Ο Ν.4495 στο αρθρο 29 λέει μικρής κλίμακας , στα 42 και 100 λέει ενημέρωση φακέλου.. Άρθρο 29 Ν. 4495 Στις εγκρίσεις μικρής κλίμακας αναφέρει : "ιζ) εσωτερικές διαρρυθμίσεις, καθώς και εργασίες αλλαγής χρήσης για τις οποίες σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν.4067/2012, όπως ισχύει, δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής αδείας, με την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου και δεν μεταβάλλονται προς το δυσμενέστερο τα φορτία και η κατηγορία σεισμικής σπουδαιότητας σύμφωνα με τον ΕΑΚ." Αρθρο 42 Ν. 4495 "10. Ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας, ανεξάρτητα από τον χρόνο ισχύος της οικοδομικής άδειας, πραγματοποιείται στις εξής περιπτώσεις : β) τροποποιήσεις των μελετών, εφόσον δεν μεταβάλλονται τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης, δόμησης, όγκου, ύψους, οι πλάγιες και οπίσθιες αποστάσεις και ο υπολογισμός των αναγκών σε χώρους στάθμευσης (άρθρο 39 παρ.3β του ν.4495/2017) του διαγράμματος κάλυψη". Αρθρο 100 Ν.4495 "14. Σε περίπτωση διαφορετικής διαρρύθμισης διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, υφίσταται απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου και ενιαίου ειδικού προστίμου, αλλά ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να ενημερώσει το σχετικό φακέλου της άδειας για τη συντελεσθείσα αλλαγή διαρρύθμισης κατά τη σύνταξη της ταυτότητας κτιρίου."
 9. Έχω κάνει υπαγωγή για αυθαίρετο σε ελεγχόμενη από την αρχαιολογία περιοχή και είχα επιλέξει "ΜΕ διαδικασία επιτροπής". Τελικά την έγκριση την έδωσε απευθείας η Αρχαιολογία χωρίς να περάσει από τοπικό. Εχω κάνει λάθος στην επιλογή ?
 10. Έχοντας ρυθμίσει και τον adobe με βάση τις νέες οδηγίες , τα pdf υπογράφονται κανονικά. Όμως όταν ανοίγω το ψηφιακά υπογεγραμμένο Pdf , αφού κάνει validation της υπογραφής, πετάει μια ειδοποίηση " at least one signature has problems ". Αυτό είναι νορμάλ ? (Το pdf πάντως ανοίγει μια χαρά )
 11. Στην παλιά ψηφιακή υπογραφή , εξάγαμε από το token 2 αρχεία πιστοποιητικού για να τα ανεβάσουμε στο ΤΕΕ. Τώρα στο καινούριο τοκεν βλέπω μόνο ένα αρχείο πιστοποιητικού. Είναι έτσι η έχω κάνει κάποιο λάθος στην εγκατάσταση ?
 12. Εγκατάσταση σε win 7 64x. Εχει κανείς ιδέα πως διορθώνεται το "error 1920 Server SACsrv failed to start . Verify that you have sufficient privileges to start system services"
 13. Για το θέμα της κατά παρέκκλιση αρτιότητας που λήγει , η δήλωση του Ν651 θα μπορούσε να λέει " ... και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο έως την 31-12-2022 με βάση τις μέχρι σήμερα ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις."
 14. Συμβολαιογράφος μου ζητάει σε τοπογραφικό εκτός σχεδίου να συμπληρώσω : "αν υπάρχουν ή όχι στο αγροτεμάχιο οπωροφόρα δένδρα και αν υπάρχουν πόσα και τι είδους; Η συγκεκριμένη πληροφορία που θα πρέπει να συμπεριλάβετε είναι φορολογικού ενδιαφέροντος και ζητείται από την εφορία. 2αν υπάρχει ή όχι ενεργό ή ανενεργό σημείο υδροληψίας, αν υπάρχει θα αναφέρετε και τον κωδικό ΕΜΣΥ" 1. Από που προκύπτει ότι υποχρεούμαι να γράψω εγώ ο μηχανικός αριθμό και είδος οπωροφόρων ? 2. Αφού ΔΕΝ δείχνω σημείο υδροληψίας ( γιατί δεν υπάρχει ) είμαι υποχρεωμένος να κάνω ΚΑΙ δήλωση ότι δεν υπάρχει ?
 15. Εν τω μεταξύ έχει προκύψει και κάποιο πρόβλημα με το δικαίωμα υπογραφής ( ως κρατικοί υπάλληλοι ) των ιδιωτών μηχανικών που προσλήφθηκαν με συμβάσεις για να στελεχώσουν τις νέες ΥΔΟΜ.
 16. Μήπως γνωρίζετε που μπορεί να απευθυνθεί κάποιος για εκμάθηση Rhino στους τομείς μηχανολογίας - βιομηχανικού σχεδιασμού ?
 17. Εγώ πχ πήγα στο ΚΕΠ της διπλανής ΔΚ του Δήμου μου , 8km απόσταση. Aπό αυτά που μου είπαν , το πρόβλημα έγκειται στο ότι πρέπει το ΚΕΠ που σε ταυτοποιεί να έχει το ίδιο ψηφιακή υπογραφή , την οποία όμως δεν την έχουν όλα ! ( Καλό έεε ? ) Οπότε προς αποφυγή ταλαιπωρίας πρώτα τηλεφωνούμε στο ΚΕΠ για να μάθουμε αν κάνουν την διαδικασία.
 18. Oταν λεμε "προγραμμα διαχειρισης του token" εννοούμε αυτό που κατεβαζουμε απο την ΑΠΕΔ ή κάτι άλλο ?
 19. Ε9 και EΦΟΡΙΑ... Οι άνθρωποι είναι ψυχάκηδες. Έχουμε το ΦΕΚ 2146 Β / 24-5-2021 περί τροποποίησης και βελτίωσης διατάξεων που αφορούν φορολογητέα αξία μεταβιβαζομένων από οποιαδήποτε αιτία ακινήτων. Και λέει , πολύ ωραία, ότι για τα αυθαίρετα υπολογίζουμε με βάση την παλαιότητα που γράφουν τα φύλλα καταγραφής κλπ στο τέλος γράφει και αυτό : “Σε περίπτωση επέκτασης υπάρχοντος κτίσματος, η παλαιότητα υπολογίζεται χωριστά για κάθε τμήμα, ανάλογα με τον χρόνο κατασκευής του, που αποδεικνύεται κατά τα ανωτέρω” Τώρα ..κρατηθείτε. Σύμφωνα με την εφορία (σημερινή απάντηση) τα ανωτέρω ισχύον ΜΟΝΟ στις μεταβιβάσεις και ΔΕΝ έχουν εφαρμογή στο Ε9 όπου ως έτος κατασκευής μπαίνει αυτό της τελευταίας προσθήκης !!! Αν έχουμε λοιπόν ένα σπίτι πχ 100 τετραγωνικών του 1970 και μία προσθήκη αυθαίρετη 10 τετραγωνικών του 2010 , στο Ε9 δηλώνεται οοολο το 2010. Αν όμως πάω να το πουλήσω ΤΟΤΕ θα εφαρμοστεί το παραπάνω και θα υπολογιστεί ξεχωριστή αξία για τα διαφορετικής χρονικής κατασκευής τμήματα. Οι άνθρωποι είναι ……… ( δικό σας ) !!! ΥΓ. Και ο λογιστής και εγώ τους αγνοήσαμε.
 20. @dimitris GM Το κτηματολόγιο έχει την σωστή κατάσταση βάσει της πράξης εφαρμογής. Το συμβόλαιο της σύστασης έχει το λάθος. Τι πρόδηλο να κάνω ?
 21. Οι διαστάσεις δεν αλλάζουν . Ομως , τμήμα ενός ορίου ενώ συνορεύει με οδό , στην περιγραφή, λόγω λάθους του συμ/φου συνορεύει με ιδιοκτησία. Στην περιοχή λειτουργεί κτηματολόγιο και έχουμε πρόβλημα.
 22. Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε οικόπεδο με πράξη εφαρμογής με σύσταση 4 κάθετων ιδιοκτησιών , έχουν γίνει στις τρεις από αυτές ισάριθμες ρυθμίσεις 4178, 4495 από διαφορετικό συνάδελφους. Σύνολο 3 εμπλεκόμενοι μηχανικοί. Η σύσταση προϋπήρχε των ρυθμίσεων. Πρέπει δυστυχώς να γίνει τροποποίηση της αρχικής σύστασης για διόρθωση σφάλματος στην περιγραφή των συνόρων . Υπάρχει δυνατότητα να εκδοθεί ξεχωριστή βεβαίωση για το κάθε τμήμα από τον κάθε συνάδελφο που ρύθμισε ή πρέπει να εκδοθεί μία για όλο το οικόπεδο ? Γιατί καταλαβαίνετε ότι δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να ελέγξω τις ρυθμίσεις των άλλων.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.