Jump to content

karanus

Core Members
 • Posts

  1,392
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

karanus last won the day on November 17 2018

karanus had the most liked content!

5 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Μαθηματικά-Επιβίωση.
 • Τοποθεσία
  Βέροια
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,371 profile views

karanus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

396

Reputation

 1. Νομίζω ότι για την αλλαγή χρήσης ενημέρωση γίνεται μόνο όταν η άδεια είναι σε ισχύ. (με δεδομένο ότι δεν αλλάζει στατική σπουδαιότητα, θέσεις στάθμευσης , κ.λ.π.) ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/43266/1174 – 13.5.2020 άρθρο5, παρ.5 . Αλλιώς πρέπει με άδεια μικρής κλίμακας , ή και κανονική άδεια. Όπως και να έχει το άρθρο της συναδέρφου είναι πολύ χρήσιμο!!
 2. Θωρώντας ότι στον αυθαιρετονόμο συγκρίνουμε πάντα με τα δεδομένα της οα , τότε το α) και για τις δύο περιπτώσεις.
 3. Είναι από τις πιο επιβαρυμένες περιπτώσεις. Έτσι όπως το γράφεις. Οτιδήποτε άλλο (επειδή έχουν ακουστεί και άλλες απόψεις για την συγκεκριμένη περίπτωση), κατά την γνώμη μου θα είναι ακροβασία.
 4. Ακριβώς έτσι προέκυψε αυτός ο περιβόητος ορισμός της "διαμερισμάτωσης", που σαν λέξη δεν υπάρχει ούτε καν στο Ελληνικό λεξιλόγιο. Πέρα απο αυτό όμως θεωρώ ότι σωστά συμπεριέλαβε ο νομοθέτης αυτήν την περίπτωση, που πολύ ωραία περιέγραψε ο @dimitris GM , κατά την οποία μοίραζαν δύο γειτονικά διαμερίσματα κατά την επιθυμία των πελατών παραμελώντας , όπως είχαν υποχρέωση, να ενημερώσουν τον φάκελο της οα. Τελειώναν την δουλειά στον συμβολαιογραφείο , χωρίς να ενημερώσουν ως όφειλαν , τον φάκελο της οα. Ήρθε λοιπόν η ώρα να , με το αζημίωτο βέβαια, να διορθωθεί αυτή η παρατυπία...
 5. Εδώ θα βρεις την απάντηση σ΄αυτό που ρωτάς: Α.Π.: οικ. ΥΠΕΝ/∆ΑΟΚΑ/72311/2992 – 28.07.2021 Αντιγράφω από την απόφαση: .......Επισημαίνεται ότι πέραν των προαναφερομένων δικαιολογητικών, δεν απαιτείται κατά το στάδιο της προέγκρισης η υποβολή καμίας έγκρισης φορέα, υπηρεσίας ή συλλογικού οργάνου, λόγω της θέσης του έργου, της φύσης του, της χρήσης του ή των τυχόν ειδικών χαρακτηριστικών του....... Πέρα από αυτό σε δικιά μου περίπτωση οικοδομικής άδειας κατηγ.1 , το 2019 όμως (πριν την συγκεκριμένη απόφαση), η ΥΔΟΜ μου ζήτησε στο στάδιο της προέγκρισης την έγκριση για την άδεια εκσκαφής.
 6. Από εγκύκλιο 2 όσον αφορά την κατηγορία 3 και συγκεκριμένα το ιειε): ιειε) Στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου συμπεριλαμβάνεται και η διάσταση του ύψους. Στην έννοια των υπερβάσεων των εξωτερικών διαστάσεων του κτιρίου συμπεριλαμβάνονται και τυχόν εξοχές για τη διαμόρφωση της όψης του κτιρίου (π.χ έρκερ). Ο έλεγχος της υπέρβασης έως 5 % γίνεται συγκρίνοντας το μήκος της εξοχής προς τηδιάσταση του βάθους του κτιρίου στο συγκεκριμένο σημείο.
 7. Το θέμα σου νομίζω δεν είναι η ΤΕ ,αλλά η συναίνεση που θα χρειαστείς , διότι η πυλωτή αποτελεί κοινόχρηστο χώρο. Νομίζω είσαι στην περίπτωση της παρ.9 του άρθρου 98 και όχι της παρ.6 του ιδίου άρθρου.
 8. Αν δεν υπάρχει ειδική διάταξη , ή εάν αυτή που υπάρχει αναφέρεται μόνο σε ορόφους, τότε με τον ΝΟΚ.
 9. Τώρα βάζεις στο ερώτημα και τακτοποίηση με Κ5;; Η αρχική ερώτηση σου ήταν τι κατηγορία άδειας θα επέλεγες για την αποθήκη των 11,00τμ. Έτσι δεν είναι; Καλό θα ήταν να θέσεις ξανά το ερώτημα σου με όλα τα δεδομένα.
 10. Γιατί εμπλέκεις την τακτοποίηση με την έκδοση οικοδομικής άδειας; Αν καταλαβαίνω καλά θέλεις να βγάλεις άδεια για αποθήκη 11,00τμ στον ακάλυπτο οικοπέδου στο οποίο υπάρχει ήδη ο.α. Άρα μιλάμε και για εντός σχεδίου. Είσαι σίγουρα σε κάποιες από τις περιπτώσεις της κατηγορίας 3 ( το πιθανότερο στην α). Η νομιμοποίηση είναι κατηγορία 2.
 11. Έχει συζητηθεί και άλλες φορές σαν θέμα και άκρη δεν βγήκε... Αν έχεις λοιπές παραβάσεις βάλτο σε αυτές και μην σκας... Δια της ατόπου απαγωγής και εγώ ένα πατάρι που είχα με καθαρό ύψος 1,20μ , έτσι το έβαλα και κατόπιν ενημέρωσα και την κάτοψη στον φάκελο της ο.α. Ήταν περίπτωση πριν το e adeies. Ας έρθει ο έλεγκτής όταν και εάν , να μας πει αυτός που έπρεπε να το βάλουμε και ευχαρίστως να το διορθώσουμε..
 12. Σωστό αυτό που γράφεις @Faethon11 και επίσης δεν είναι καθόλου σίγουρο εάν στην αναθεώρηση θα έχει περιθώριο για να συμπεριλάβει την επιπλέον δόμηση που έχει δημιουργηθεί λόγω της αυθαιρεσίας. Βέβαια και σε αυτό που προτείνεις πιό επάνω για σαφή αναφορά, με Α/Α δήλωσης ν4178 κλπ , έχω την απορία τι θα γράψει στο κείμενο της ΥΔ. Διότι στην συγκεκριμένη ΥΔ πρέπει να δηλώσουμε ότι η οικοδομή έγινε με βάση την εγκεκριμένη άδεια. Κάτι που στην περίπτωσή μας δεν ισχύει, αφου υπάρχει αυθαιρεσία. @Roy_Hobbs Βλέπω τελικά σαν πιο πιθανή περίπτωση να γίνει παραλαβή όχι με ΥΔ , αλλά με κανονική παραλαβή απο την ΥΔΟΜ. (Τι θυμήθηκα....😄) Γιατί με τον τρόπο αυτό ξεπερνιέται η δυσκολία του λεκτικού της ΥΔ για την παραλαβή.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.