Μετάβαση στο περιεχόμενο

karanus

Core Members
 • Περιεχόμενα

  1.052
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  5

karanus last won the day on Νοέμβριος 17

karanus had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

242 Εξαιρετική

3 Ακόλουθοι

Σχετικά karanus

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Μαθηματικά-Επιβίωση.
 • Τοποθεσία
  Βέροια
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.312 profile views
 1. Αν μιλάμε για >25,00τμ κάτοψη τότε θα χρειαστείς ΜΣΕ. Βέβαια η ύπαρξη πρόβλεψης και η εφαρμογή της ΟΑ θα βοηθήσουν πάρα πολύ στην ΜΣΕ.
 2. Αν το κατάλαβα καλά δεν θα χρειαστεί. θα στηριζόμουνα σε αυτό που έγραψα και 4-5 posts πιο επάνω: θ) για αυθαίρετη προσθήκη στέγης με μεταλλικά ή ξύλινα ζευκτά ο έλεγχος περιορίζεται στον έλεγχο των δομικών στοιχείων της στέγης καθώς και στις συνδέσεις με το φέροντα οργανισμό του υφιστάμενου φορέα, και σίγουρα δεν νομίζω ότι η στήριξη της κεραμοσκεπής με το πριν του 82 δημιουργεί συνθήκες κόμβου , ώστε να πρέπει να εξεταστεί στατικά όλο μαζί. Τώρα αν μας ανέβαζες και ένα σκαρίφημα σίγουρα θα είχαμε και καλύτερη άποψη.
 3. Συμφωνώ και μάλιστα από ότι θυμάμαι το Δ δεν θα χρειαστεί , αφού πάει χωρίς ΟΑ.
 4. Να πω αυτό μόνο: Αν μία ΟΑ παραληφθεί τότε λέγαμε (έτσι θυμάμαι , ότι είναι άκυρη πλέον η ΟΑ) . Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα υλοποιηθέντα βάσει της συγκεκριμένης ΟΑ δεν ισχύουν ,η ότι είναι αυθαίρετα. Αν όμως λήξει σαν ΟΑ χωρίς να έχει υλοποιηθεί κάτι απο την συγκεκριμένη ΟΑ , τότε φαντάζομαι ότι απλά είναι ένα άχρηστο χαρτί. Άρα κατα την γνώμη μου καθοριστικός παράγοντας είναι ο χρόνος ισχύος της τελευταίας ΟΑ.
 5. Για το ανεξάρτητο κτήριο νομίζω συμφωνούμε 24,79<25,00 ----> απαλλαγή. Αν μπορούσες τα υπόστεγα να τα βάλεις Κ3 τότε αυτομάτως απαλάσσονται σαν Κ3. Αλλά δεν ξέρω πως μπορείς να βάλεις ανοικτό υπόστεγο σαν Κ3 , όπως γράφεις. Πάντως γι' αυτό το πράγμα που βλεπω τώρα στην φώτο να κάνουμε στατική επάρκεια το βλέπω στα όρια του παραλόγου. Το θέμα είναι ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το απαλλάξουμε. Και μάλιστα με φορτία του υποστέγου επι του εδάφους!!
 6. Το παράδειγμα που ανέφερα δεν εμπίπτει στην παρ. 5 γιατί αφορά βιομηχνικό κτήριο. Θεωρώ ότι η παράγραφος 10 όσον αφορά την κάλυψη αναφέρεται μόνο σε ..... βιομηχανικών, βιοτεχνικών κτιρίων, αποθηκευτικών και επαγγελματικών χώρων ή τμημάτων τους. Και για το σκέλος του ύψους η παρ10 αφορά σε όλα τα κτήρια. υ.γ. Διόρθωσα και το παράδειγμα σε πιό πραγματικά νούμερα.
 7. Και εγώ πιστεύω ότι μπορείς. Για τα 24,79τμ. ι) το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών ανά διηρημένη ιδιοκτησία ή ανεξάρτητο κτίριο είναι μικρότερο σε επιφάνεια από 25 τ.μ., Νομίζω ξεκάθαρα μιλάει για ανεξάρτητο κτήριο. Και για τίς ξύλινες στέγες περιμετρικά η σε κάποιες πλευρές του κτηρίου. (αν κατάλαβα καλά) θ) για αυθαίρετη προσθήκη στέγης με μεταλλικά ή ξύλινα ζευκτά ο έλεγχος περιορίζεται στον έλεγχο των δομικών στοιχείων της στέγης καθώς και στις συνδέσεις με το φέροντα οργανισμό του υφιστάμενου φορέα,
 8. Νομίζω γι ' αυτόν ακριβώς τον λόγο μπήκε αυτή η διάταξη στον ν4495. Επειδή γινόταν κατάχρηση του η/χ στα βιομηχανικά κτήρια ,π.χ. ανοικτό βιομηχανικό υπόστεγο και χρέωναν μόνο μία παράβαση αναλυτικού. Π.χ. για 500,00τμ 100,00τμ ανοικτό βιομηχανικό υπόστεγο, έβαζαν 1ΛΠ. Ενώ τώρα θα πας με 0,2 η 0,4 βάζοντας τα 500,00 100,00τμ. Και μιλάμε πάντα μόνο για βιομηχανικά κτήρια.
 9. Αν κατάλαβα καλά από τα γραφόμενά σου. Πιστεύεις ότι τα τμ που αντιστοιχούν στην νόμιμη απόληξη δεν θα πρέπει να "τιμωρηθούν" από την στιγμή που άλλαξαν χρήση; Γιατί θεωρώ, ότι δεν δόθηκαν τα τμ της απόληξης σαν "δώρο" από τον νομοθέτη ,για τα κάνει κάποιος "διαμερισματάκι". EDIT: Anton_civeng Συμφωνώ δεν το είχα προσέξει καλά στα γραφόμενά σου.
 10. theofani Ούτως η άλλως ο δικός σου χώρος είναι αυτοτελής , άρα θα υπολογιστεί. υ.γ.1 Όπως απάντησε και ο Pavlos33 υ.γ. 2 Πάντως η ερώτηση θα είχε ενδιαφέρον αν ο χώρος δεν ήταν αυτοτελής. Υπό την έννοια, εάν σε αυτή ν την περίπτωση υπολογιζόντουσαν τα εκτός νομίμου περιγράμματος τμ στην εύρεσση κατηγορίας.
 11. Νομίζω υπάρχει ΥΥ και θα υπολογισθεί με αναλυτικό. (αν η παράβαση σου αφορά μόνο στο ύψος) Α100 παρ.10 .........Στην περίπτωση υπέρβασης ύψους οικοδομικής άδειας χωρίς την υπέρβαση του ύψους της περιοχής, το ειδικό πρόστιμο για την υπέρβαση ύψους υπολογίζεται σύμφωνα με την παράγραφο 5.
 12. Σωστά. Έτσι η απάντηση πιάνει όλες τις περιπτώσεις. +1 Αυτό πάντως με την παρ1 του Α98 θα λύσει πολλά θέματα στα εκτός σχεδίου και ειδικά στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν καλές σχέσεις στους εξ 'αδιαιρέτου ιδιοκτήτες. Στην ουσία εισήγαγε με νόμιμο τρόπο την κάθετη στα εκτός σχεδίου.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.