Jump to content

Pavlos33

Συντονιστής
 • Posts

  17,314
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  349

Pavlos33 last won the day on March 31

Pavlos33 had the most liked content!

Reputation

7,658 Υπεράριστη

About Pavlos33

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

128,412 profile views
 1. @mikelalala Eπιπροσθέτως στις σωστές επισημάνσεις του συναδέλφου να σου επιστήσω την προσοχή στον έλεγχο οικοδομησιμότητας του οικοπέδου. Με τις παλαιότερες διατάξεις οι οποίες καταργήθηκαν μέσω απόφασης του ΣτΕ το 2008, τα "τυφλά" οικόπεδα εντός οριοθετημένου οικισμού μπορούσαν να οικοδομηθούν, εφόσον παραχωρούσαν σε κοινή χρήση τετράμετρη λωρίδα η οποία συνδέεονταν με υφιστάμενο δίκτυο του οικισμού. Έλεγξε πέρα από την ορθότητα των layers για έκδοση ΚΗΔ το αν το οικόπεδο είναι οικοδομήσιμο με τις ισχύουσες διατάξεις.
 2. Προς άρση των αμφιβολιών σου, αρκεί να σκεφτείς την εγκατάσταση (δηλαδή τον μηχανολογικό εξοπλισμό) χωρίς το μικρό οικίσκο. Δεν θα υπήρχε θέμα αποστάσεων στην περίπτωση αυτή. Αυτό ακριβώς έκαναν. Σκέφτηκαν (και ορθώς) ότι ο οικίσκος αποτελεί σύνοδη κατασκευή για να στεγάσει τον εξοπλισμό. Γι αυτό και αναφέρεται ότι δεν έχει εφαρμογή καμία διάταξη της ανωτέρω παραγράφου που να αφορά αποστάσεις (ακόμη και τα 10 μ από τα δασικά βγαίνουν εκτός για το αντλητικό). Καλή συνέχεια.
 3. Καλημέρα. Συμπληρωματικά και για λόγους πληρότητας παραθέτω και την εγκύκλιο Εγκ-146116/86 Κτίσματα στέγασης αντλητικών συγκροτημάτων Παίρνοντας αφορμή από ερωτήματα περιφερειακών Υπηρεσιών, σχετικά με την εφαρμογή του Αρθ-3 του ΠΔ/24-5-85 (ΦΕΚ-270/Δ/31-5-85) που αναφέρεται στους περιορισμούς δόμησης κτισμάτων στέγασης αντλητικών συγκροτημάτων κλπ, σας γνωρίζουμε τα εξής: 1. Σύμφωνα με το παραπάνω προεδρικό διάταγμα, πρέπει να δίνετε βεβαιώσεις στα αρμόδια πολεοδομικά γραφεία, εφόσον αυτά σας τις ζητούν, σχετικά με την αναγκαιότητα κατασκευής κτισμάτων στέγασης αντλητικών συγκροτημάτων, καθώς και για τις απαραίτητες διαστάσεις τους. 2. Τα κτίρια που προορίζονται να στεγάσουν τα αντλητικά συγκροτήματα παραγωγών, πρέπει να είναι μικρών διαστάσεων και όχι μεγαλύτερης επιφάνειας (δαπέδου) των 9 μ2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΕΓΕΜΕ ΤΜΗΜΑ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Ταχ. Δ/νση: Χαλκοκονδύλη 46, Αθήνα Είναι λογικό να μην εντάσσεται στην παρ. 5 του άρθρου 1 διότι ο νομοθέτης δεν το θεωρεί κτίριο αλλά εγκατάσταση με το απολύτως απαραίτητο κτίσμα για την προστασία της. Οπότε η δική μου γνώμη είναι ότι από τη στιγμή που έλαβες την έγκριση, το αντλητικό τοποθετείται ελεύθερα στο εν λόγω γήπεδο.
 4. @χαιδω Όπως ήδη διάβασες στην συζήτηση που είχαμε, η δική μου πρόταση είναι να συνεννοηθείς πρώτα με την συμβολαιογράφο για το αν δέχεται να συντάξεις μόνο μια ΗΤΚ που θα αφορά μόνο το υφιστάμενο διαμέρισμα, αυτό δηλαδή που δημιουργήθηκε από την συνένωση των τεσσάρων αποθηκών και εξαιτίας της όποιας άλλης επέκτασης. Αν δεν γίνεται αποδεκτό τότε θα εφαρμόσεις την γνωστή (περιττή κατά την τεχνική μας γνώμη) κάνοντας 4 ΗΤΚ για τις θεωρητικές οριζόντιες που πλέον δεν υφίστανται και στη συνέχεια θα κάνεις και μια για την συνενωμένη υφιστάμενη κατοικία και όταν το συμβόλαιο μεταγραφεί θα πας και θα αιτηθείς αρχειοθέτηση των τεσσάρων ητκ και θα προβείς σε τροποποίηση της ΗΤΚ για το υφιστάμενο διαμέρισμα προκειμένου να συμπληρώσεις τα νέα στοιχεία της τροποποίησης σύστασης. Μίλησε πρώτα με συμβολαιογράφο.
 5. Προσωπικά θα μου επιτρέψεις να διαφοροποιήσω τη θέση μου υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα γίνει δεκτό και από την συμβολαιογράφο της υπόθεσης. Τονίζω το παραπάνω ότι ακόμη και να κάνει κανείς τις 4 "άχρηστες" ΗΤΚ ούτε αυτές είναι σωστές καθώς οι αρχικές Ο.Ι έχουν συνενωθεί και η χρήση άλλαξε σε κατοικία. Επομένως, εκτιμώ ότι οι συμβολαιογράφοι είναι αυτοί που για δικό τους συμφέρον φυσικά, έχουν "πετάξει" τις περιττές ΗΤΚ. Αυτά από μένα. Σ
 6. Μήπως θα μπορούσε να εφαρμόσει η σύνταξη μόνο μιας ΗΤΚ για το υφιστάμενο διαμέρισμα (αναφέρομαι στην ερώτηση της Χάιδως) και να γραφτεί στα σχόλια ότι η ΗΤΚ ισχύει υπό την προϋπόθεση της μεταγραφής τροποποίησης της ΠΣΟΙ ώστε να μην μπλέχουμε με περιττές ΗΤΚ σε ιδιοκτησίες που έπαυσαν να ισχύουν και αυτές ισχύουν μόνο θεωρητικά στα συμβόλαια; Αν δεν κάνω λάθος οι συμβολαιογράφοι εδώ και καιρό αυτή την μέθοδο προκρίνουν και για μένα μοιάζει σαν μια κάποια λύση, καθώς ακόμη και να κάνει κανείς 4 ΗΤΚ (για τις άλλοτε 4 αποθήκες Ο.Ι) και πάλι σωστές δεν είναι αφού αυτές οι αποθήκες, τοις πράγμασιν δεν υφίστανται πλέον. Προτείνω στη συναδέλφισσα @χαιδω να συζητήσει το θέμα με την συμβολαιογράφο πριν την τελική της απόφαση.
 7. Καλημέρα. Κατά τη γνώμη μου το πιο απλό και σαφές θα ήταν να καταχωρήσεις κανονικά την επιφάνεια του υπογείου έστω 100 τμ και στα σχόλια να αναφέρεις ότι τμήμα της ελεύθερης επιφάνειάς του έχει δεσμευτεί συμβολαιογραφικά (αναφέρεις το συμβόλαιο) για χρήση θέσης στάθμευσης.
 8. Συμφωνώ. Όπως είναι ως σήμερα το κριτήριο ελέγχου δεν γίνεται τίποτα. Θα πρέπει σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση να "αποφασίσουν" για τις κλειστές θέσεις στάθμευσης και αποθήκες που είναι οριζόντιες ιδιοκτησίες και να τις διασυνδέσουν στον αλγόριθμο με τις βοηθητικές χρήσεις ώστε να προκύπτει αριθμητική ταύτιση μεταξύ πίνακα πράξεων και χρήσεων.
 9. Χάιδω αφού είχες 4 οριζόντιες-αποθήκες και συνενώθηκαν με αλλαγή χρήσης σε κατοικία, θα πρέπει να γίνει τροποποίηση της Π.Σ.Ο.Ι.
 10. Θα βάλεις την επιφάνεια συνδεδεμένη με την Ο.Α καθώς αυτή δεν έχει αλλάξει. Αν την βάλεις στην τακτοποίηση, θα πρέπει να θέσεις αρνητική επιφάνεια, κάτι που δεν είναι σωστό αφού δεν τακτοποιήθηκε αυθαίρετη επιφάνεια. Στα σχόλια μπορείς να αναφέρεις ότι με την τάδε δήλωση ρυθμίστηκε, Υ.Υ στην επιφάνεια αυτή.
 11. @christoforos7 Δες μερικά ποστ πιο πριν. Συζητείται παρόμοιο θέμα.
 12. Χθες, έπειτα από αρκετά refresh στη σελίδα και αρκετή υπομονή δούλεψαν (με ρυθμό χελώνας) τα παλιά. Το νέο περιβάλλον του χάρτη, προσωπικά το βρήκα πολύ δύσχρηστο και απελπιστικά αργό. Ένα άλλο που ίσως ακόμη δεν έχω εντοπίσει είναι η θέση του κουμπιού για να ανεβάσεις dxf όπως είχε το παλιό περιβάλλον. Αναζητήσεις με ΚΑΕΚ στο νέο περιβάλλον βγάζουν κάτι περίεργα τα οποία μπερδεύουν παρά εξυπηρετούν. Η ιστορία μου θυμίζει την αναμόρφωση που έγινε κάποια στιγμή στο site του εθνικού τυπογραφείου και όλοι δυσκολευόμασταν.
 13. H υπαγωγή δεν σχετίζεται με το ύψος που απαιτείται για την τρέχουσα χρήση. Μπορείς να το ρυθμίσεις ασχέτως αν το ύψος είναι μικρότερο από αυτό χώρου κύριας χρήσης σύμφωνα με τον ΓΟΚ 85/00.
 14. Συμφωνώ με την άποψη της ΥΔΟΜ. Έχει συζητηθεί το θέμα πολλά χρόνια πριν. Έχεις ακίνητο με δυο διαφορετικούς τομείς πολεοδομικού καθεστώτος. Το εντός οικισμού τμήμα (μη οικοδομήσιμο λόγω έλλειψης προσώπου σε δρόμο) και το εκτός οικισμού (μη άρτιο/μη οικοδομήσιμο καθώς δεν διαθέτει το εμβαδόν αρτιότητας και στερείται προσώπου σε κοινόχρηστο χώρο). Για το εντός οικισμού τμήμα η ισχύουσα νομοθεσία σου λέει για κύρωση κοινοχρήστων χώρων .
 15. @the_topo Δεν υπάρχει εγκεκριμένο σχέδιο κάτοψης και Δ. Κάλυψης. Άρα, δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση για να εντοπίσεις αυθαιρεσίες. Απώλεια φακέλου από την Υπηρεσία ή δεν έχουν ψάξει όσο θα έπρεπε. Ο συνιδιοκτήτης σε ακίνητα εντός σχεδίου μπορεί να υποβάλει δήλωση υπαγωγής χωρίς την συναίνεση του άλλου συνιδιοκτήτη. Το πνέυμα των αυθαιρετονόμων είναι όταν αναφέρουν "εντός σχεδίου" να εννοούν και "εντός οικισμού" (πχ δες παράρτημα Α για το τι θεωρούν ακίνητο εντός σχεδίου για υπολογισμό συντ/των προστίμου). Κατά τη γνώμη μου μπορεί να υποβληθεί δήλωση. Προφανώς. το υπόγειο θα λάβει μηδέν χιλιοστά καθώς δεν υπάρχει στη σύσταση ως ιδιοκτησιακό δικαίωμα κάποιου. Η τροποποίηση της ΠΣΟΙ είναι εκ των ων ουκ άνευ και θα πραγματοποιηθεί με βάση τα δικά σου σχέδια, πίνακα ποσοστών και ΗΤΚ (υπό την αίρεση μεταγραφής της νέας ΠΣΟΙ). Στο οικονομικό σκέλος τώρα. Αν ο άλλος συνιδιοκτήτης δεν συμμετάσχει, δυστυχώς ο δικός σου θα πληρώσει. Όμως, αν το θέμα του δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά αντιδρά γενικώς, τότε η τροποποίηση της ΠΣΟΙ δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει καθώς απαιτείται υπογραφή και από τον άλλο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.