Μετάβαση στο περιεχόμενο

giwrgos192

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

199 profile views

giwrgos192's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα. Συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση. Δεν υπάρχει απαλλοτρίωση...
  2. Καλησπέρα, Σε γήπεδο σημερινού εμβαδού 1500 τ.μ., επί επαρχιακής οδού, για το οποίο είχε κατατεθεί εμπρόθεσμα αίτηση για βεβαίωση όρων δόμησης, αυτό πρέπει να προϋφίσταται της 12/09/1964 για να είναι οικοδομήσιμο. Στο παλαιότερο συμβόλαιο του 1966 (το οποίο μεταγράφηκε το 1968) και άρα παίρνουμε αυτό ως παλαιότητα, αναφέρεται ότι το οικόπεδο παλιότερα ήταν περίπου 3 στρέμματα και το χώρισε ο δρόμος σε δύο κομμάτια. Ο δρόμος κηρύχτηκε επαρχιακός με βασιλικό διάταγμα του 1956 και προϋφίσταται του 1956. Η ερώτηση είναι αν μπορώ να στηριχτώ μόνο σε αυτό το δεδομένο και να πω ότι το γήπεδο προϋφίσταται του έτους 1964 αφού ο δρόμος το χώρισε σε δύο τμήματα το 1956 ή αναγκαστικά πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία της συμβιβαστικής επίλυσης διαφορών; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση. Το είχα και παλιότερα το άρθρο 64 του Ν.3982/11 όμως διαβάζοντας τον νόμο στο kodiko.gr (όπου πληρώνω και συνδρομή...) βλέπω πως είτε δεν είναι ενημερωμένος ο νόμος είτε το συγκεκριμένο άρθρο με τα πλάγια όρια άλλαξε ξανά μετά το 2011.
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα, Εχω παρόμοιο ερώτημα με το παραπάνω. Σε ακίνητο εντός ζώνης, οικοδομήσιμο ως προϋφιστάμενο της 24/4/1977, αφού είχε κατατεθεί έγκαιρα βεβαίωση όρων δόμησης, πρόκειται να ανεγερθεί βιομηχανικό κτήριο. Οσον αφορά τις πλάγιες αποστάσεις σε βιομηχανικά, το ΦΕΚ 270/Δ/1985 (Π.Δ. 31/5/1985) αναφέρει στο άρθρο 4 παρ. 5 ότι: "Ελάχιστες αποστάσεις των κτιρίων ή εγκαταστάσεων από τα όρια του γηπέδου 10 μέτρα. αα) Κατά παρέκκλιση της παραπάνω διατάξεως, εάν μετά την τήρηση της αποστάσεως των 10,0 μ. δεν είναι δυνατή η οικοδόμηση, οι αποστάσεις των κτιρίων από τα όρια του γηπέδου ορίζονται ως κατωτέρω: -Για γήπεδα που βρίσκονται εντός της ζώνης των πόλεων ή οικισμών, τα οποία είχαν μέχρι 27.4.1977 ελάχιστο εμβαδόν 2.000 τ.μ. η απόσταση του κτιρίου από τα όρια του γηπέδου ορίζεται σε 5.0 μ. ". Τι σημαίνει όμως ακριβώς "δεν είναι δυνατή η οικοδόμηση"; Τηρώντας τα 10 μέτρα, έχω πρόσωπο μόλις 6 μέτρα. Θα μπορούσα να πάω στα 5 μέτρα; Επισυνάπτω σχετικό σκαρίφημα. Ευχαριστώ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ_ΠΛΑΓΙΑ ΟΡΙΑ.pdf
  5. Καλησπέρα και καλή χρονιά. Σε ακίνητο εκτός σχεδίου, εκτός οικισμού εκτός Γ.Π.Σ., (δηλαδή σε ακίνητο της παρ. 1 του άρθρου 32 του Ν.4759/2020), που έχει κατατεθεί βεβαίωση όρων δόμησης πριν τις 9/12/2022, για βιομηχανικό κτήριο ισχύει το 0,6 ή το 0,9; Ακόμη, εντός Γ.Π.Σ., ποιος από τους δύο συντελεστές ισχύει σήμερα;
  6. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Συμφωνώ απόλυτα στη ρύθμιση και μετά στην έκδοση ΗΤΚ είτε στη χείριστη περίπτωση έκδοση βεβαίωσης με εξαιρέσεις και μετά το συμβόλαιο τακτοποίηση. Ο συμβολαιογράφος όμως δεν δέχεται καμία από τις δύο περιπτώσεις. Μάλλον οδεύουμε σε αλλαγή συμβολαιογράφου. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δοθεί βεβαίωση νομίμου.
  7. Συμφωνώ μαζί σου και ευχαριστώ για τη βοήθεια αλλά: ο συμβολαιογράφος δεν το δέχεται με τη λογική ότι δόθηκε τότε η βεβαίωση. Προτείνει είτε να δοθεί βεβαίωση νομίμου (δεν παίρνει εξάλλου αυτός την ευθύνη...) είτε να γίνει διόρθωση συμβολαίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
  8. Μπορεί να γίνει ρύθμιση μετά από τη βεβαίωση του συναδέλφου το 2015 ότι όλα είναι νόμιμα;
  9. Καλησπέρα σας και καλή χρονιά, Σε οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα σε πολυκατοικία), το 2016 έγινε συμβόλαιο (δωρεά εν ζωή) και συνάδελφος έδωσε βεβαίωση ότι το ακίνητο είναι νόμιμο. Σε πρόσφατη αυτοψία με σκοπό την σύνταξη ΗΤΚ για πώληση του ακινήτου παρατηρείται ότι ένα άνοιγμα έχει μετακινηθεί (εκ κατασκευής και σε όλους τους ορόφους) σε διαφορετική θέση, συνεπώς θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί βεβαίωση με εξαιρέσεις. Ο συμβολαιογράφος διαφωνεί ότι θα υπάρξει πρόβλημα κατά τη καταχώρηση του συμβολαίου στο Κτηματολόγιο καθώς το 2016 δόθηκε βεβαίωση νομίμου ενώ το 2024 θα δοθεί με εξαιρέσεις. Μάλιστα συστήνει να δοθεί βεβαίωση νομίμου και σήμερα... Πώς θα το αντιμετωπίζατε; Σας ευχαριστώ.
  10. Καλή χρονιά. Ευχαριστώ για την απάντηση. Όχι, δεν υπάρχει καμία σφραγίδα αυτοψίας. Μάλιστα το φύλλο αδείας είναι μόνο δύο σελίδες.
  11. Καλησπέρα, Σε ακίνητο με οικοδομική άδεια του 1974 και τακτοποίηση του Ν.4495/17, δεν υπάρχει θεώρηση για τα δίκτυα. Σε επικοινωνία με την Υ.ΔΟΜ., μου είπε ότι δεν μπορεί να θεωρήσει τόσο παλιά άδεια. Τι βάζουμε σε αυτή τη περίπτωση στο πεδίο 1β, "Θεώρηση οικοδομικής άδειας/άδειας δόμησης";
  12. Καλησπέρα, Μήπως λύσατε το πρόγραμμα με τη ξερολιθιά στo ProgeCAD; Με ενδιαφέρει και εμένα καθώς δεν βρίσκω λύση ούτε έχω άλλα linetypes. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.