Μετάβαση στο περιεχόμενο

Architect90

Members
 • Περιεχόμενα

  78
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

1 Ακόλουθος

Σχετικά Architect90

 • Κατάταξη:
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.031 profile views
 1. Καλησπέρα. Ρίξιμο εσωτερικων τοίχων γυψοσανιδας και δημιουργία νεας διαρρύθμισης απο γυψοσανιδα απαιτεί αδεια μικρης κλιμακας ετσι και νεα μελετη πυροπροστασίας για μικρου μεγέθους κέντρο παροχής υπηρεσιών;
 2. Διερωτώμαι κ εγω... αν όντως δεν ισχύουν ειδικοί όροι στης περιοχή, και αν παραμένει το μεγάλο άρτιο και οικοδομήσιμο και κατατμηθεί σε 2, το ένα μικρό, το οποίο αγοραστεί από τον ιδιοκτήτη του κατά παρέκκλιση δεν μπορεί να βγει κοινή άδεια στο παρέκκλιση και στο μη άρτιο διατηρώντας την προύπαρξη;
 3. Διαβάζοντας το νήμα ήθελα να ρωτήσω/προσθέσω ότι αναφέρει το ΠΔ/78 "Κατά παρέκκλισιν από του προηγουμένου εδαφ.(α) θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα οικόπεδα με τας διαστάσεις και το εμβαδόν τα οποία είχαν κατά την 2-7-68 ημέραν δημοσιεύσεως του από ΒΔ/15-6-68 "περί καθορισμού των όρων και περιορισμών δομήσεως των οικοπέδων,..." Σε ειδικές διατάξεις σε οικισμούς που μπορούν να οικοδομηθούν και τα τυφλά αναφέρει μόνο εμβαδόν άρα ήθελε πρόσωπο απλά δεν μας ενδιέφερε το μήκος του... Με το ΠΔ του 85/89 καταλήγουμε ότι το πλάτος δεν μας ενδιαφέρει στα εντός συνεκτικού αλλά στα εκτός μας ενδιαφέρει;
 4. Απόψη μου αφού είχε 50% και πήρε 12,5% πλήρης ακόμα.. 62.5% 1 δικαίωμα και θα πάει και τα 2 συμβόλαια.
 5. Απάντηση από γραφείο κτηματογράφησης ότι καλό θα ήταν να υπάρχει πλήρη εικόνα της ιδιοκτησίας...
 6. Για τα κτίσματα έχει δοθεί οδηγία ότι μπορούν να δηλώνονται και τα αυθαίρετα και ότι το κτηματολόγιο δεν κανει έλεγχο νομιμότητας.. απλά στην δήλωση αναγράφονται τα τμ... Τώρα αν θα δηλωθούν σωστά είναι άλλο θέμα..
 7. Σε παρόμοια ερώτηση στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής μου θέλουν το εμβαδόν του τίτλου στην πρώτη σελίδα και στην τελευταία στον εντοπισμό του ακινήτου, στην επιλογή ναι τοπογραφικό διάγραμμα που δεν συνοδεύει το συμβόλαιο, έτος σύνταξης και τα τμ της νέας μέτρησης..
 8. Καλησπέρα! Σε οικόπεδο σε παραδοσιακό οικισμό (ΦΕΚ 594Δ) και οριοθετημενο ΦΕΚ (181Δ/85) οικοπεδο οσο κ το κτισμα 40τμ με πρόσωπο σε δημοτικο πεζοδρομο για την αρτιοτητα και οικοδομησιμοτητα πρεπει να προυπάρχει του 68 ετσι; Στο 181 αναφέρει και αρτιότητα προ του 85 με όποιο εμβαδόν είχαν τότε.
 9. Σε τίτλο κτίσης χωρίς τοπογραφικό διάγραμμα και απλά αναγράφεται περίπου τόσο με απόκλιση μεγαλύτερη απαιτείται διόρθωση τίτλων; β) Απόκλιση επί του εμβαδού οικοπέδου ή γηπέδου από το αναγραφόμενο στο τοπογραφικό διάγραμμα που έχει συνταχθεί μέχρι τις 8.8.2013, και σύμφωνα με τον οποίο εκδόθηκε άδεια οικοδομής ή καταρτίστηκε συμβολαιογραφική πράξη, σε σχέση με τη νέα καταμέτρηση στο τοπογραφικό διάγραμμα που συνοδεύει τη βεβαίωση του άρθρου 83, είναι ανεκτή υπό τις εξής προϋποθέσεις : αα) για οικόπεδα ή γήπεδα εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου ή εντός ορίων οικισμού το ποσοστό της απόκλισης ορίζεται σε ±5%, ββ) για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα ή γήπεδα το ποσοστό της απόκλισης ορίζεται σε ±10%.
 10. Καλησπέρα. Είχα μια απορία...Εντός ορίων οικισμού οριοθετημένου, ο πολεδομικός όρος, χωματόδρομου που δεν υφίσταται προ του 85, πως είναι; Δημοτική οδός; (δεν ρωτάω για κοινοχρησια, καθαρά για ονομασία)
 11. Καλησπέρα.. σε συνέχεια των προηγουμενων ηθελα να ρωτήσω για 2 μη αρτια προ 2003 (σε καποια συμβολαιογραφική πράξη αναφέρονται) που πανε σημερα στον ιδιο ιδιοκτήτη με αθροισμα πανω απο 4000 θελουν προσωπο;
 12. Καλησπέρα. Σε ειδικό διάταγμα χαρακτηρισμού οικισμού μέχρι 2000 κατοίκους ως παραδοσιακό μετά το 85.. οριοθετημένος με το 85.. αναφέρει ακριβώς: oι όροι δόμησης ορίζονται ως κατά παρέκκλιση θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα οικόπεδα που είχαν εμβαδόν τόσο κατά την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος.. Ήθελα να ρωτήσω με την απαίτηση του προσώπου σε κοινόχρηστο τι συμβαίνει.. μιας και υπάρχει απο το πδ του 85.
 13. Ευχαριστώ Δημήτρη.. Μόνο τα γήπεδα που έχουν πρόσωπο στους παραπάνω δρόμους αλλά έχουν δημιουργηθεί στο διάστημα από 17-10-1978 μέχρι τις 31-05-1985 δεν χρειάζεται να έχουν πρόσωπο και βάθος και αρκεί να έχουν εμβαδό 4.000τ.μ. αυτη η προταση ειναι σε ισχυ και αν ναι που αναφερεται γιατι δεν το βρισκω..
 14. Kαλησπέρα! Είιμαι καινούρια και θα ήθελα αν γίνεται να με διαφωτίσετε περί απαλλοτριώσεων γηπέδου από οδό, να τα ξεμπερδέψω λιγο. Όσον αφορά περί χρόνου απαλλοτρίωσης. Έστω ότι έγινε πριν το 2003 ,ένα γήπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο προ 2003, που πχ το 2002 απαλλοτριώθηκε και ανοίχτηκε επαρχιακή όδο έχει απαίτηση σε πρόσωπο κτλ; Υπάρχουν απαλλοτριώσεις από κοινοτικούς ή αγροτικούς δρόμους;
 15. Καλήμερα. Σε οριοθετήσεις οικισμών αναφέρεται ο όρος περιβάλλουσα συνεκτικού τμήματος και σε άλλα συνεκτικό. Ποια είναι η ακριβής διαφορά των δύο; Από ότι έχω καταλάβει δεν υπάρχει οριοθετημένο συνεκτικό τμήμα όταν αναφέρεται μόνο η περιβάλλουσα. Σωστα; Ευχαριστώ.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.