Jump to content

Didonis

Συντονιστής
 • Content Count

  5,153
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  55

Everything posted by Didonis

 1. αν δεν είναι ΑΝΩ των 60 λεπτών δεν υπογράφεις
 2. 1- ναι, εκτός κι αν υπάχουν ειδικοί περιορισμοί χρήσης γης (ως εντός σχεδίου πιά απίθανο να μη επιτρέπει οικία) 2- Αδεια αλλαγή χρήσης. θα έχεις απαλλαγή στατικών αφού δεν αλλάζουν τα φορτία και φυσικά αφου δεν έχεις υπολοιπο ΣΔ και ΣΚ δεν πειράζεις ούτε εκατοστό το νόμιμο πολεοδομικά υφιστάμενο περίγραμμα. Ελέγχεις όμως και καταγράφεις όλο το υφιστάμενο κτήριο και αν υπάρχουν υπερβάσεις τις δείχνεις κανονικά κλπ κλπ
 3. Να μιλήσουν πρώτα απ όλα με τον λογιστή τους αν πρέπει οι δύο διαφορετικές λειτουργίες να έχουν και πλήρη δομικό διαχωρισμό μεταξύ τους. και φυσικά εκεί που θα λάβουν το οκ για το φαρμακείο αν πρέπει να είναι ανεξάρτητο με ανεξάρτητη είσοδο έξοδο. Για τα τα φαρμακεία έχουν υπάρξει μεγάλα ζητήματα ειδικά όταν ήθελαν τα σουπερμαρκετ να πουλάνε και φαρμακευτικά προϊόντα.... Δεν αφορά εσένα ως Μηχανικό αυτό..... πρέπει να σου δώσουν σαφέστατες απαντήσεις και με βάση αυτά κάνεις τα υπόλοιπα. ναι ελευθερη διάταξη τα ράφια κλπ... όμως έχει κάποιες επιφάνειες ελαχιστα απαιτητές για την χρήση και για την άδεια λειτουργίας. Δες τα με προσοχή.
 4. οπότε πας πλαν Β ..... ------ Τουλάχιστον ας έγραφες περίπου του πότε είναι το κτήριο .... για μια ελάχιστη πρώτη καλημέρα Γενικά με το δεν έχει πρόβλεψη και εξωτερικές κολόνες κλπ κλπ που λες.... αν ισχύει ξέχνα τα όλα. Είναι 99.9% απίθανο να τον πουλήσεις ως αέρα με δυνατότητα δόμησης. Για άπλωμα ρούχων, και να κάνουν ρουφ γκάρτεν με πάρτι στην ταράτσα μόνο αν το πάρει κάποιος απο την πολ/κία .... (και φύσικά όλα αυτά με την επιφύλαξη της φαντασίας διότι τα δεδομένα που δίνεις είναι απο ελάχιστα έως μηδενικά. Υ.Γ. τώρα πρόσεξα και το θέμα της Pilotis. Οι πιθανότητες να μπορεί να κτίσει (με υπολοιπο συντελεστή δόμησης) πέφτουν κάτω απο το 0.01% ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα είναι ως πρέπει και υπεροχα.
 5. Πριν το ιδιοκτησιακό το «θέλω» σου και τα συν ιδιοκτησιακά δικαιώματα των υπολοίπων πρέπει να τσεκάρεις αν ο «αέρας» έχει εφικτή δυνατότητα δόμησης ή είναι πια μόνο αέρας κοπανιστός και δεν μπορεί να χτίσει τίποτα. Οπότε βασικές ερωτήσεις είναι 1. Ημερομηνία υφιστάμενης οικοδομικής άδειας. 2. Έχει ή δεν έχει εξαντληθεί ο Συντελεστής Δόμησης - Όγκου και το μέγιστο ύψος της Οικοδομής με βάση τις σημερινές πολεοδομικές διατάξεις για το Οικοδομικό Τετράγωνο που βρίσκεται το ακίνητο σου. Όπως και πρόβλεψη στην υφιστάμενη Άδεια για εξάντληση ύψους για τον υπολογισμό της ελαχιστης πλαϊνής απόστασης Δ αν είναι άδεια μετά το 1985 περίπου. 3. Έχει στατική πρόβλεψη ορόφου η Στατική μελέτη της Οικοδομικής Άδειας? Αυτά για καλημέρα και είμαι σίγουρος ότι πρέπει να το αναθέσεις σε τεχνικό γραφείου της εμπιστοσύνης σου, να τους προσκομίσεις τα ανωτέρω και ότι άλλο προκύψει με βάση αυτά … και μετά το θέλω σου θα μπορεί να γίνει πράξη ώστε να δεις και το δικά σου ερωτήματα τα οποία χωρίς να λυθούν ότι σου έγραψα είναι άνευ λόγου. Υ.Γ. τα βασικά 1.2.3 που σου έγραψα είναι μόνο το Α .....
 6. Μπα ανάποδα είναι… Οι πελάτες μου κατά κανόνα γλυτώνουν τους καβγάδες…. Υπάρχουν όμως και υποψήφιοι με δικόγραφα στο χέρι και με μηνύσεις ο ένας στον αλλον που τρέχουν εκ των υστέρων να βρουν λύσεις και αναζητούν τεχνικές εκθέσεις παραστάσεις σε δικαστήρια κλπ. κλπ. Δεν στο συνιστώ ως εμπειρία για εσένα.
 7. καλά κάνει και για καλό σου είναι... οπότε πάτα το κουμπί ....
 8. μακάρι φίλε και στο εύχομαι.... απλά έτσι που το έγραψες κατάλαβα ότι ακόμα έχεις μηδέν προετοιμασία (πχ. Οικοδομική Αδεια, Νομιμοποίηση ότι αυθαιρεσίες είχες, ενεργειακό πιστοποιητικό και αναγκαία ενεργειακή αναβάθμιση μελέτη έτοιμη κλπ κλπ... ) Για αυτό σου είπα παίξε τζόκερ.... (και βάζε τόνους στο κείμενο σου μη φας ποινή)
 9. Αφού είσαι ακόμα σ αυτό το στάδιο των σκέψεων και απλα είχες επικοινωνία γενικα με Μηχανικό, δεν προλαβαίνεις πια να κάνεις την αίτηση την Δευτέρα με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας. Αν προλάβεις και μόνο να μπει η Αίτηση σου μη σε απασχολεί το Εξοικονομώ…. Παίξε Τζόκερ και θα κερδίσεις με την τύχη που εχεις.
 10. Ότι συμφωνηθεί μεταξύ σας. Δεν είναι έργο Μηχανικού να σας βρει λύση σε μεταξύ σας σχέσεις Δεν υπάρχουν σύνηθες λύσεις σε ότι αφορά συνιδιοκτησίες με εξαίρεση ότι πιο συχνό σύνηθες φαινόμενο τον καβγά… Να τα βρείτε. Πως? Όπως θέλετε …. Αν όχι τότε μηχανικοί δικηγόροι ψυχολόγοι κλπ.… (έξοδα) Το ίντερνετ δεν είναι δια πάσαν νόσον ….
 11. Απάντηση. Βρίσκεις Μηχανικό της εμπιστοσύνης σου στην περιοχή σας. Του αναθέτεις τον έλεγχο. Του δίνεις τα σχέδια που έχετε ή ότι αλλο σας ζητηθεί Κάνει αυτοψία στο ακίνητο Πληρώνεις την αμοιβή της υπηρεσίας του Σας δίνει τις δέουσες λύσεις. Χωρίς όλα τα δεδομένα και χωρίς αυτοψία για έλεγχο της υφιστάμενης κατάστασης του ακινήτου δεν μπορεί να δωθεί αλλη βοήθεια απο εδώ.
 12. νομίζω και εγώ ότι το θέμα έχει εξαντληθεί απο εξ αποστάσεως συμβουλευτική...... ο δικηγόρος και ο μηχανικός που πρέπει να αναθέσει ο Giorgos Giatrakis έχουν τον λόγο να τον κατευθύνουν τι να κάνει και τι να μη κάνει. Σίγουρα πάντα μα πάντα η πιο καλή λύση είναι να τα βρουν με τον γείτονα. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα έχει σημαντικά κοστολόγια σε Τεχνικό Νομική υποστήριξη και διαδικασίες. Αν δεν υπάρχει κάποιο νεότερο παρα μόνο επίκληση βρέστε μου νομους και άρθρα κλπ, το θέμα θα θεωρηθεί ολοκληρωμένο και θα κλειδώσει.
 13. Δεν κάνεις τίποτα…. Απλά ο δικηγόρος σου (ειδικά αν είναι έμπειρος) δεν θα το διατυμπανίζει σε δικαστήρια αλλά θα αφήσει την άλλη πλευρά να το κάνει αυτό. Άκουσε με προσοχή την συμβουλή που σου έγραψε ο συνάδερφος yian… Μη ξεχνάς ότι η δικαιοσύνη συχνά πυκνά δεν είναι μόνο τυφλή αλλά και κουφή ….
 14. 1.-Είναι ενότητα για τους ιδιώτες οπότε πιο καλά το θέτεις στις σχετικές ενότητες για Τοπογραφικά. 2. Συνεργάσου με συνάδερφο Τοπογράφο για να μη έχεις πατάτες. (άποψη μου απλά)
 15. Α. αν είναι σε κτίριο με διηρημένη ιδιοκτησία και εμπλέκονται και κοινόχρηστοι χώροι κλπ. σίγουρα ναι. Αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση κάνεις τροποποίηση της κάτοψης οπότε πάλι ναι και ενδεχόμενα να προκύψει λοιπή παράβαση με αναλυτικό Β. Αφού είναι πέραν του νόμιμα υφισταμένου πολεοδομικά περίγραμμα τος σίγουρα υπέρβαση δόμησης + κάλυψης + ενδεχόμενα παραβίαση πλαγίων αποστάσεων κλπ.
 16. Ναι υπάρχει ένα πρόβλημα σχετικά με αυτό. Ναι δεν θα χρειαστείς να περιμένεις αλλα 30-50 μέχρι να ξαναβγεί νέος νομος με ευεργετικές διατάξεις για αυθαιρεσίες (κι αν θα βγει τότε). Ο Μηχανικός σου που έχει όλα τα σχέδια στην διάθεση του και την υφιστάμενη κατάσταση του ακινήτου είναι ο μόνος και μοναδικός που θα αποφασίσει τι διαδικασία θα πρέπει να κάνεις για να είσαι σε όλα νομότυπη. Ο ίδιος θα ελέγξει και θα δει τι δείχνουν τα σχέδια στην όποια νομιμοποίηση έγινε πριν 2 χρόνια που το αγόρασες Οπότε με αυτά ως μπούσουλα και τα οποία είναι καταγεγραμμένα και δεν μπορείς να τα αρνηθείς θα βγουν οι ανάλογες άδειες. Ακόμα και αυθαιρεσία (που η δική σου είναι μικρή) που την φροντίσεις πριν σε πιάσουν, υπάρχουν μείωση ποσού αυθαιρέτου (αν θυμάμαι καλά τώρα) στο -80%. Αρα θα έχεις το κόστος της άδειας που θα χρειαστεί και θα σου πει συν κάποιο μικρά σχετικά ποσό. Μίλα μαζί του και λύση υπάρχει και δεν θα είναι απαγορευτική με βάση όσα έγραψες και κατάλαβα.
 17. Και συνοπτικά με τα σωστά που σου λέει ο Παύλος φρόντισε και για δικό σου καλό αλλα και για να μη σας σταματούν το έργο οι όμοροι διότι και έργα σε δικιά τους ιδιοκτησία θα είσαστε και θα λερώσουν και θα περνούν να πάρετε το οκ από αυτούς αν όχι οι πιθανότητες να έχετε τρεχάματα μετά είναι >80% αστυνομιες δικαστήρια υδομ και φωνές με καβγάδες όλοι μαζί
 18. Η αποκλειστική χρήση χώρων ή επιφανειών σε ιδιοκτησίες δεν είναι πολεοδομικός κανόνας αλλά ιδιοκτησιακος. (και φυσικά δεν είναι κανόνας αλλά νόμος και όχι μόνο στην Ελλάδα) Αρα δικαστήρια κλπ κλπ… Δίνει το δικαίωμα σε όποιον έχει ανάλογο τμήμα ακόμα κι αν είναι προσβάσιμο από τρίτους να έχει την αποκλειστική χρήση. Έχει όμως και την υποχρέωση για αποκλειστικά δικά του έξοδα αν υπάρξουν ζητήματα αποκατάστασης υγρασίας από κάτω πχ. Η αποκλειστική χρήση είναι σαν να είχες εσύ κάποια βεράντα στο διαμέρισμα σου (πχ) κι να θέλει κάποιος τρίτος να τοποθετήσει εκεί έναν ρημάδι ηλιακό (πάλι πχ) για λόγους ας πούμε ότι δεν έχει άλλη ταράτσα το κτίριο και είναι όλο με στέγη…. Οπότε ο χρυσός κανόνας είναι να τα βρείτε μεταξύ σας και ο ενας να βοηθά τον αλλον…. Αν δεν τα βρείτε θα τρέχετε σε δικηγόρους, μηχανικούς και γκρίνιες και έξοδα και φωνές για υποκριτικούς νόμους …. (που ενίοτε υπάρχουν και αυτοί φυσικά)
 19. πριν πάμε στα μπορεί διευκρίνησε με προσοχή αν οι Οικοδομικές Άδειες (προσοχή Αδειες Πολεοδομίας και όχι άδειες λειτουργίας ΕΟΤ) έχουν την χρήση του ακινήτου Οικία ή ως Τουριστικά κτίριο (οποιουδήποτε τύπου) Αν ναι Τουριστικά κτίρια στην Οικοδομική Άδεια διευκρίνησε αν είχε λάβει Ειδικούς όρους Δόμησης για την χρήση του. Αν δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για αυτά πρώτο βήμα για οτιδήποτε θα είναι να δει τα σχέδια των Οικοδομικών Αδειών και ειδικά την τελευταία η οποία πρέπει να περιλαμβάνει όλα Μηχανικός της εμπιστοσύνης σου και να του αναθέσεις να το τσεκάρει. Το θέμα σας θα μεταφερθεί στην ενότητα για ιδιώτες.
 20. πουλάει ή ενοικιάζει το σπίτι στον Δήμαρχο και πάει αλλού ..... Επικουρικά αν έχει ένα καλό ποσό στην άκρη πάει σε Μηχανικούς Δικηγόρους και αναθέτει να του βρούν λύση. Αν είσαι Μηχανικός βάλε την ειδικότητα σου στο προφίλ σου.
 21. Για Ελλάδα Π.Μ. .... τα υπογράφει όλα και συμφέρει....
 22. Παρατήρηση: Από τους Κανόνες Συμμετοχής: Η αναζήτηση αμοιβών μηχανικών, τεχνικών γραφείων ή εταιρειών παροχής υπηρεσιών, κατασκευαστικών προσφορών, σύνταξης μελετών, παροχής συμβουλών κ.λπ. απαγορεύεται." Στον βαθμό που δεν υπάρχει άλλο ερώτημα το θέμα κλειδώνει. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Didonis.
 23. Υπάρχει παράθυρο και μάλιστα μεγάλο…. Να ανοίξετε εσείς και οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες το παράθυρο επικοινωνίας μεταξύ σας και όλα μπορούν να γίνουν. Χωρίς αυτό θα τρέχετε όλοι. Εσύ σήμερα που επισπεύδεις πώληση εσύ, όι άλλοι αύριο που θα έχουν ανάλογο ζήτημα ή θα έχουν την υποχρεωτική ηλεκτρονική ταυτότητα. Οπότε μετέφερε όλα τα σωστά που σου είπαν οι συνάδερφοι και σε συνεργασία με τον μηχανικό της εμπιστοσύνης σου θα βρεθούν όλες οι λύσεις. Επικουρικά…. Οι μόνες πιθανότητες να μη χρειαστεί σε πρώτο επίπεδο η εμπλοκή των υπολοίπων όταν υπάρχουν παραβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους αν αυτό υπάρχει εκ κατασκευής και σε όλους…. Αλλά στο λέω με πολύ απλοποιημένο και δεν είναι έτσι απλο και μονοσήμαντο… και θα θέλει λεπτότητα αναζήτησης των διατάξεων και ερμηνειών που δεν μπορεί να υπάρξει με τις δικές σου περιγραφές σε καμία περίπτωση. Οπότε και σε αυτό στον μηχανικό σου που του αναθέτεις να κάνει πλήρη αυτοψία και πλήρη έλεγχο όλων των σχεδίων της άδειας και των τίτλων. Και άλλο να μιλάς (γενικά) με Μηχανικούς όπως γράφεις, κι άλλο να αναθέτεις.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.