Jump to content

Didonis

Συντονιστής
 • Content Count

  5,061
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  54

Everything posted by Didonis

 1. δεν θα σου το συνιστούσα να το κάνεις..... η αποτύπωση ή είναι αποτύπωση ή είναι μπρίκια..... Στο δια ταύτα την εφαρμογούλα GGRES87 την έχω κι εγώ στο κινητό μου... φυσικά για απλό εντοπισμό. Μερικές φορές που είχα όρεξη για τεστ το άφησα στο μπαλκόνι του σπιτιού περισσότερο απο μία ώρα για να δω πόσο ακρίβεια θα βγάλει.... Στην πιο καλή περίπτωση ήταν στα 3 μέτρα και μερικές εκατοντάδες επιλύσεις που έγραφε ότι είχε κάνει. Δεν το έχω δοκιμάσει με το διπλόσυχνο που να αναγράφεις ... Οταν οι έμπειροι Τοπογράφοι Μηχανικοί αρχίσουν να μας λένε ότι διπλοσυχνα κλπ σε κινητά αρχίζουν να έχουν κάποια ορθότητα ουσιαστική θα το δώ. Μέχρι τότε παιχνιδάκι και μαξ εντοπισμός.
 2. να υποθέσω ότι το θές για εντοπισμό ή θες κάτι περισσότερο? (κι αν ναι τι?)
 3. Δεν έγινε κατανοητό το πρόβλημα Διευκρίνισε Το κτίριο έγινε με άδεια οικοδομής Το μπαλκόνι κατασκευάστηκε σύμφωνα με την μελέτη της οικοδομικής άδειας Έχει παρουσιάσει κάποια εμφανή βλάβη το μπαλκόνι. Τι είναι και πιο καλά ανέβασε φωτο Γενική παρατήρησή. Εχε κατά νου ότι δύσκολα θα λυθεί ένα κατασκευαστικό σου πρόβλημα διαδικτυακά αν δεν μπορείς να το λύσεις με μηχανικό που κάλεσες να το δει. 2η παρατήρηση. Το ΤΕΕ για να σου ορίσει πραγματογνώμονα πρέπει να υπάρχουν ειδικές συνθήκες και σίγουρα δεν είναι δωρεάν αλλα θα χρεώσει ο πραγματογνώμονας σύμφωνα με τον κώδικα αμοιβών του ΤΕΕ. Το θέμα σου μεταφέρθηκε στην ενότητα για ιδιώτες.
 4. Οκ. Μένουμε σ αυτό και συμφωνούμε ότι δεν χρειάζεται να δώσουμε βήμα διαλόγου αιτιολογίας ή εξωραϊσμού τερατωδιών.
 5. το δικό σου πόδι που είναι κρητικό .....
 6. tetrιs,,,, κάπου κοντινές ήταν οι σκέψεις μας..... αλλά αντί να κλειδώνουμε πολλά θέματα για φασίζουσες σκέψεις και λογικές .... απλά θα πέσει και σουτάκι.... ας κρύβονται όπως κρύβονται και άλλοι στην τελική (και φυσικά αν δεχτούμε επίθεση θα υπάρξουν και ποινές) ....
 7. Μόνο οσοι συμβαδίζουν ή τους αρέσει ο Φασισμός χρειάζονται τέτοιου είδους επεξηγήσεις. Συνήθως οι υποστηρικτές φασιστικών κομμάτων που και τα ίδια συχνά πυκνά κρύβουν την ιδεολογία τους (πχ Χ.Α.) ή και ένα ποσοστό (15-20%) υποστηρικτών δεξιών κομμάτων. Δηλαδή περίπου ένα 10 άντε Μαξ 20% … Το υπόλοιπο 80% δεν χρειάζονται καμία επεξήγηση γιατί είναι κάτι το μιαρό τουλάχιστον. Σε μισό λεπτό έχουν στο μυαλό τους, τα εκατομμύρια νεκρών στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, τους Φούρνους και χιλιάδες άλλες καταστάσεις. Οπότε δεν υπάρχει τίποτα να συγκριθεί και δεν θα δοθεί κανένα βήμα και καλά σεμνής κουβεντούλας στο απέξω απέξω να εξωραϊστεί είτε ο Φασισμός είτε ο Ρατσισμός κλπ. κλπ… Και με κάθε σεβασμό λοιπόν στον κάθε συνάδερφο Μηχανικό ενημερώνω ότι δεν θα υπάρξει από τον συντονισμό κανένας μα κανένας σεβασμός σε κουβέντες ή κουβεντούλες ή εξυπνάδες υπέρ ή εξωραϊσμού του φασισμού ρατσισμού κλπ. κλπ. που προβλέπουν και οι κανόνες αυτού του φόρουμ πέραν το Ποινικό δίκαιο της χώρας μας. Οπότε δημοκρατικά δημοκρατικά όλα αλλά απόψεις ή θέσεις αυτού του είδους συνοπτικά θα τρώνε σουτ χωρίς άλλη επεξήγηση και όποιου του αρέσει φυσικά. Αν θέλει να ξεσπάσει με τους αγκυλωτούς σταυρούς έχει φόρουμ ανάλογα. Όχι εδώ.
 8. το θέμα έχει ολοκληρωθεί και υπάρχουν αρκετά με ίδιο αντικείμενο οπότε κλειδώνει.
 9. συμφωνώ μαζί σου συνάδερφε.... και ναι το βάζεις στην σωστή του βάση και όχι σαν αλαλαγμούς σε πανηγύρια ή σε τηλεοπτικά παράθυρα εκπροσώπων κομμάτων
 10. μαζι γράφαμε το δικό σου και το εδιτ μου.... φυσικά ατό δεν αλλάζει ότι είμαστε απο αλλο πλανήτη και γαλαξια ..... φιλικά... να αναζητάς να διαβάσεις ποιος θα εισπράξει την αμοιβή. ΤΕΕ ή ο Στασινός στην τσέπη του και επίσημα. Εκτός κι είναι υπηρεσία άνευ αμοιβής που θα είναι αλλου πάτερ ευαγγέλιο ζήτημα. Ακου που σου λεω..... Είναι παλιά κόλπα αυτά.... μα παλιά παλιά .... δοκιμασμένη μέθοδος Εσυ να αναζητάς το χρήμα. Υπάρχει? ναι.... Που πάει.... ΑΥΤΟ είναι η απάντηση όλα τα άλλα είναι τούφες
 11. αφου δεν έχεις πρόβλημα.... ολα οκεικ για εσένα.... για β.... τι σχέση έχουν τα φύκια με τα μπρίκια? Υ.Γ. είμαστε απο άλλο πλανήτη. Τέλος.... edit Υ.Γ. και ποιος σου είπε οτι εγώ δεν είχα πρόβλημα με λογικές Καρανίκα λογικές Ξάδερφου τσίπρα κάπου σε κάποια θέση, λογικές Σταθάκη ειδικές διατάξεις για να πουλήσουν πρόγραμματα εταιρείες για στατικές επάρκειες και δεκάδες αλλα?
 12. τι λειτουργία κάνει δεν μας είπες
 13. Και συμβολικά σε συνδυασμό με προτάσεις δουλειάς σε φίλο μηχανικό άνεργο….. κάτι άκουσα ότι ο Άδωνης ορίζει τον Στασινό (Πολ. Μηχ) (συνδικαλιστικό στέλεχος της Ν.Δ.) ως Τεχνικό Σύμβουλο του έργου στο Ελληνικό. Κι αν ορίζει το ΤΕΕ ως τεχνικό σύμβουλο και φυσικά είναι ορθό να εκπροσωπεί το ΤΕΕ ο πρόεδρος του και όποια αμοιβή προκύπτει εκ της νομοθεσίας να πάει στο ΤΕΕ. Αν όμως ορίζει προσωπικά το άτομο (στέλεχος και συνδ. εκπρ. της ΝΔ) τότε αλλάζει η όλη σούπα και πάμε αιώνες πίσω πάλι που ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν. Και στο δια ταύτα αμοιβή Τεχνικού Συμβούλου για το μέγεθος του έργου είναι μερικά εκατομμυριάκια…. και το πιο σημαντικό απ όλα. Ποιός θα εισπράξει την Αμοιβή? ο σύμβουλος ή το Τ.Ε.Ε. πολλά τα λεφτά με μεγάλα περιθώρια επιστροφής τμήμα χάρης.
 14. στό μόνο που θα είσαι οκ είναι στο πρώτο δικαστήριο που θα γίνει αν προκύψουν προβλήματα ή αντιδικίες πληρώνεις εσύ την νύφη και τα έξοδα. 1ον μη το κάνεις και μη λειτουργείς έτσι (μπακάλικα) 2ον ειδικά εσύ με ειδικότητα Τοπογράφου που έχεις, μη ευτελίζεις την ειδικότητα σου.
 15. αυτό θέλει άδεια όταν το τοποθετήσεις. Τέλος Αν επιμένεις αγόρασε το, βάλε το στο γηπεδο σου και όταν το επόμενο διάστημα (δεν θα περάσουν αιώνες να είσαι σίγουρος) το χαρτί απο ΥΔΟΜ έχε έτοιμα μερικά χιλιάρικα πρόστιμο ή πες τους το διαφήμιζε ο Παπαδάκης στον Αντένα.
 16. εχμ .... με τις ριπές του ανέμου που θα υπήρχαν μερικά πάνω κάτω να είχε.... όσο φιλότιμο και να είχε στο τέλος έπεσε.... φυσικά 99,9% θα είναι και αυθαίρετο.... αρά σιγά μη έχει γίνει μελέτη επάρκειας και 90% είναι σε δημόσιο χώρο πέραν της πρασιάς οπότε ούτε κάν "τακτοποίηση" δεν θα είχε... Και οκ τώρα.... κακό το κράτος κακός ο κρατικός μηχανισμός κακός ο σύριζα κακή και η νουδου... και να απαιτηθούν και βοήθεια για την θεομηνία κλπ κλπ... ο ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΧΟΣ..... έστω λίγο κακός ή έστω κάποια ευθύνη την έχει? Ειδικά αν υπήρξαν και βλάβες σε ανθρώπους πέραν των υλικών ζημιών....
 17. καλά κουράγια και βοήθα όσο μπορείς.... Όμως όσο κακιά και να είναι η φύση.... που ναι μπορεί να γίνει κακιά..... Δεν φταίει μόνο η φύση όταν έχουμε καταστροφές ειδικά όταν βλέπουμε κατασκευές σας αυτές....
 18. Στις Ιταλικές τηλεοράσεις όποτε έδειχνε ορκωμοσίες από Ελλάδα ακόμα και μέσα στην βουλή με όλους τους παπάδες με τα μαύρα και τα χρυσαφικά κεντήματα και τα μούσια το έβλεπαν σαν κατι το τρελο και συχνά πυκνά τους θύμιζε μουλάδες από το Ιράν. Νομίζω αν δεν κάνω λάθος ότι με εξαίρεση στέψη βασιλικών οικογενειών (Αγγλία, Ισπανία κλπ.) πουθενά αλλου (με εξαίρεση πάλι τους μουλάδες) δεν υπάρχει παπάδες να έχουν παρουσία σε ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων. Αυτό με την Β Κορέα ίσως στο χρονολογικό να εχουμε εμείς το παγκόσμιο ρεκόρ. Μη ξεχνάς ο γέρος Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός σχεδόν μετά τον πόλεμο (αν δεν κάνω λάθος) ενώ οι Β. Κορεάτες είχαν ακόμα τον πόλεμο μεταξύ τους που είχαμε στείλει κι εμείς στρατό να τους διδάξει Δημοκρατία. Αυτοί όμως μας ρίχνουν στην ποσότητα… μια οικογένεια, εμείς λιγότερο νεποτισμό αφού το μοιράζουμε σε 3 Οικογένειες. Το ότι όμως όλο αυτό πολλοί στην Ελλάδα το θεωρούν φυσιολογικό είναι κι αυτό άλλο ένα ρεκόρ….
 19. Επιθυμείς να πείσω εσένα συνάδερφε ή τον ιδιώτη ιδιοκτήτη που δεν γνωρίζει τα δεδομένα όπως είναι και όπως έρχονται?
 20. Βλακείες σου έλεγε φυσικά. Διότι σε 6 – 9 χρόνια μαξ εκτιμώ ότι οσοι δεν μπήκαν στους νόμους τακτοποίησης θα πληρώσουν θέλουν δεν θέλουν, μεταβιβάσουν δεν μεταβιβάσουν ακριβά την επιλογή τους. Πέραν αυτού. Υπάρχει έτοιμη η πλατφόρμα για τις διαδικασίες εντοπισμού κλπ. των αυθαιρέτων και τον ορισμό των ελεγκτών ή όχι ακόμα?
 21. γιατί να μη πάει βρε Σταύρο ? (τι σχέση έχουν τα μπρίκια με τα φύκια)
 22. Αν έχεις τους βαθμούς εγώ θα σου συνιστούσα αυτή την σειρά επιλογής με βάση εύρος δικαιωμάτων. 1. Πολιτικός Μηχανικός 2. Τοπογράφος Μηχανικός 3. Παραγωγής και Διοίκησης Μηχανικός. Μίλησε όμως και με τους γονείς σου.
 23. Να μη γράφεις με κεφαλαία. Είναι σαν να φωνάζεις. Παρακαλώ με edit κάνε διόρθωση το κείμενο σου για να μη κλειδώσει. Το θέμα θα μεταφερθεί στην ενότητα για ιδιώτες.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.