Jump to content

Didonis

Συντονιστής
 • Posts

  8,346
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  72

Everything posted by Didonis

 1. για τα πάντα υπάρχει περίπτωση στην τελική. Το τσέκ όλα κλειστά και το ρολόι να μη γυρίζει το έκανες. Δεν έκανες όμως τσέκ αν το ρολόι έχει χαλάσει και μετράει λάθος. Χωρίς να είμαι σίγουρος για διαδικασίες και κόστος ενδεχόμενα μπορείς να το ζητήσεις να γίνει μέτρηση στο ρολόι σου από την ΕΥΔΑΠ. Αν είσαι πολύ μερακλής και μπορείς να βρεις τρόπο μπορείς και συ να κάνεις μέτρηση. Χρειάζεσαι κάπου να έχεις μετρήσιμο όγκο νερού, να σημειώσεις θέση μέτρησης ρολόι και μετά μερικά κυβικά μετρημένα να δεις τι έγραψε το ρολόι. Αν διαρροή δεν έχεις άν το ρολόι μετράει σωστά τότε κάποιος στην οικογένεια μπορεί να είναι υπνοβάτης και ξυπνάει τα βράδια και ανοίγει τους κρούνους ή κάποιος σου κλέβει νερό
 2. αυτό ας πούμε έχουμε επίσημους χάρτες και μπορούμε να βρούμε τα όρια των δασικών εκτάσεων.... Χάρτες με πυροσβεστικούς κρουνούς έχουμε??
 3. αυτό ας το αποφασίσει ο συμβολαιογράφος... Εσύ όμως ως Μηχανικός οφείλεις να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη ότι πολεοδομικά οφείλει να προβεί σε τακτοποίηση.
 4. σου συνιστώ πρώτα να λύσεις τα θέματα υγρασίας και μετά να προχωρήσεις σε θερμομόνωση ..... Με την περιγραφή που κάνεις φυσικά δεν μπορεί να βγει καλή διάγνωση των αιτιών που αφορά τα θέματα υγρασίας σου.
 5. Γενικά ότι γίνει με συμβολαιογραφική πράξη είναι πιο ισχυρό Αλλά αν έχεις σωστό και καλό κείμενο για συμφωνητικό με γνήσιο υπογραφής από το gov καλά είναι.... Ζητήματα όμως σας αυτά οι δικηγόροι είναι πιο αρμόδιοι να σου πουν.
 6. οπότε αφορά την παθητική του κτιρίου ..... που είναι άλλου πάτερ ευαγγέλιο
 7. 1ον... σου γράφω σαφέστατα το στέγασμα ελαφρύ κινούμενο κλπ..... όχι οι κολόνες .... τις οποίες στην τελική μπορεί να είναι και από οπλισμένο σκυρόδεμα ... 2ον για να μη παίζουμε με τις λέξεις... ας πούμε με βίδες να θεωρηθεί κινούμενο μία ολόκληρη κατασκευή.... Δηλαδή ορκίζεσαι ότι καθημερινές πχ θα το ξεβιδώνεις και θα το βάζεις σε αποθήκη και γιορτές που θες να ψήσεις θα το ξαναβιδώνεις ?? Μη τρελαθούμε Αν πράγματι θες κινούμενο σύστημα πουλάνε και ειδικές ομπρέλες που τις μετακινείς όποτε θες και είναι και αρκετά μεγάλες να καλύψουν τον χώρο κι ακόμα περισσότερο Αλλά και πέργολες με κινητά στοιχεία στο στέγασμα υπάρχουν .....
 8. τα παραθυράκια μπάζουν...... ανέβασε το ιδεατό στερεό για το Οικόπεδο σου διότι το ότι "άλλες νέες οικοδομές 3 ορόφους" γενικά και αόριστα δεν βοηθούν να καταλάβουμε
 9. υπάρχει στο νήμα απάντηση ....
 10. πχ τεντόπανα, καλαμωτές κλπ.... και αν είναι κινητά στοιχεία έχει και άλλες επιλογές ....
 11. με μία πρόχειρη ματιά δεν μπορεί να θεωρηθεί πέργολα. Έχει συμπαγές στέγασμα. Για να θεωρηθεί πέργολα το στέγασμα πρέπει να είναι από ελαφρύ ή κινούμενο υλικό . Για στέγαστρο πάει αυτό και έχει άλλες διαδικασίες
 12. εγώ έχασα την σύζυγο πριν 2 χρόνια.... αλλά έχω παιδιά ..... οπότε βουρ..........
 13. εδώ ...... και συνιστώ να βλέπετε τα download ..... υπάρχουν πολλά ειδικά τα βασικά της Πολεοδομικής Νομοθεσίας που μας αφορά....
 14. εγώ θα έλεγα ότι το 1 και πιο σημαντικό ερώτημα θα πρέπει να είναι να μη γκρεμίσεις τοίχους φέροντες (90%) σε κτίριο 100 ετών. 2ο .... αφού είναι 100 ετών είσαστε σίγουροι ότι δεν θα χαρακτηριστεί ως διατηρητέο ?? για το 2 σου, αν κάνεις τακτοποίηση να αποκτήσει επίσημα σχέδια το κτήριο σίγουρα θα μπορείς να κάνεις εργασίες για την υγιεινή και την ασφάλεια του, και δεν μπορεί να βγεί μερική άδεια για πχ δυο δωμάτια και τα άλλα δύο είναι του δρόμου για το 3. Δεν δίνουμε συμβουλές ούτε είναι καν επιτρεπτό για πράξεις παρανομίας. Φυσικά είναι αυτονόητο σε όλους τους Μηχανικούς, ότι ούτε ΗΤΚ θα μπορεί να αποκτήσει ούτε μεταβιβάσεις και φυσικά σημαντικά πρόστιμα. Βάζεις όμως ένα ΤΕΛΟΣ σ αυτό ως ερώτημα στο Δημόσιο Φόρουμ.
 15. Άδεια του 89 πήγε με ΓΟΚ 85.... έχει υποχρεωτικά Διάγραμμα Κάλυψης. Τσεκάρεις λοιπόν αν στο Διάγραμμα Κάλυψης μέτρησε σε ΣΔ και σε ΣΚ.... αν δεν μέτρησε και τώρα είναι κλειστό έχεις υπέρβαση Δόμησης και Κάλυψης.... Δεν αφορά εσένα αν η άδεια έχει ή όχι σφάλματα (εκτός από καραμπινάτες περιπτώσεις) .... βασικά πας και ελέγχεις ότι είναι καθ υπέρβαση της Άδειας Υ.Γ. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο στο ΔΚ να δεις υπολογισμό επιφανειών για το κλιμακοστάσιο αλλά να αναγράφει ότι αφορά ο υπολογισμός αυτός τον έλεγχο των Φορολογικών με τις αμοιβές κλπ.
 16. αν δεν υπάρχουν ειδικά ζητήματα (αρχαιολογία, ρυμοτομίες κλπ) κατά κανόνα ότι έχει κατασκευαστεί προ 2011 και δεν ξεπερνά ποσοστό τακτοποιημένου με νόμιμα υφιστάμενο ώστε να θεωρηθεί κατηγορία 5, ναι μπορείς. αυτά θα μπορείς να τα ξέρεις με βεβαιότητα όταν θα έχεις πλήρη αποτύπωση και έλεγχο των δεδομένων σου
 17. Δεν δίνουμε συμβουλές για παράνομες πράξεις. Και ενημερωτικά σε δημόσιους χώρους η αναγραφή παρανομίας μπορεί πανεύκολα από τις αρμόδιες αρχές μέσω της IP που έχει καταγραφεί να σας βρει (με τον πάροχο σας Tellas) και να έχετε τις συνέπειες του νόμου. Επίσης ενημερωτικά ο δορυφόρος περνάει κάθε μέρα και σαρώνει όλη την ελλάδα και θα το καταγράψει. Άρα όταν αποφασίσουν να βρουν και τα νέα παράνομα θα έχεις πρόστιμο που πιθανά θα ξεπερνά και όλο το κόστος κατασκευής που θα κάνεις. Το θέμα κλειδώνει.
 18. βάζεις υποχρεωτικά εκ του νόμου ότι προβλέπει η Στατική Μελέτη της Άδειας Δόμησης. ή αν δεν έχει εκδοθεί η Άδεια ακόμα, βάζεις ότι θα προβλέπει η Στατική Μελέτη της Οικοδομικής άδειας.
 19. μάλλον κάτι λάθος κατάλαβες.... 90% αυτό που βρήκες δεν είναι το οπλισμένο σκυρόδεμα της πλάκας του ορόφου σου αλλά το τσίμεντο που έβαλε ο πλακάς τότε για τα πλακάκια.... Αν ναι... σου συνιστώ να καλέσεις έμπειρο συνεργείο πλακά... να το δει και να αποφασίσεις αν θα παραμείνει αυτό ως υπόβαθρο για τις στάθμες ή θα πρέπει να αφαιρεθεί και να βάλει τα νέα πλακάκια ..... (στο υφιστάμενο "τσιμένο" που βρήκες πιθανά να είχαν αναμείξει και περλίτη για να έχει μονωτικά χαρακτηριστικά και μικρότερο βάρος. Γενικά σου συνιστώ αν έχει περιλίτη όλο το δάπεδο να αφαιρεθεί .... για λόγους υγείας.
 20. και στις σωστές επισημάνσεις του συναδέρφου @Jupiter διευκρίνισε ως τι έχει μετρήσει (ΣΚ - ΣΔ) στην άδεια του 99... ή ήταν κλίμακα κινδύνου? και αφορά όλους τους ορόφους?
 21. και αν δεν τσεκάρεις με πρόσφατο ΚΑΛΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ σε ΕΓΣΑ κράτα μικρό καλάθι για τις επιφάνειες που αναγράφει το κτηματολόγιο..... Συχνά πυκνά υπάρχουν αποκλίσεις με την πραγματικότητα του εδάφους και των ορίων .....
 22. Όταν οι «απόψεις» διίστανται τότε σημαίνει ότι δεν έχουμε σαφέστατο νόμο άρα υπάρχει μεγάλη νομική αβεβαιότητα …. Οπότε όταν κι αν καταλήξει σε δικαστήρια ότι αποφασίσει το δικαστήριο και με πρώτο στόχο θύμα τον Μηχανικό που έβαλε υπογραφές …. (τι θα πει στο δικαστήριο…. Υπήρχαν πολλές απόψεις?) Όλοι οι υπόλοιποι θα πουν εμείς δεν είμαστε Μηχανικοί... δεν ξέρουμε και κάναμε ότι μας ζήτησε ο Μηχανικός. Οι πιθανότητες να πάει σε δικαστήρια δεν είναι αμελητέα ειδικά αν κάποιος ή κάποιοι διαφωνούντες συνιδιοκτήτες είναι δικηγόροι ή ακόμα χειρότερα συνταξιούχοι Δικαστές ή συνταξιούχοι εισαγγελείς…. Οπότε στο δια ταύτα… Ιδού η Ρόδος Ιδού και το πήδημα…
 23. αν υπάρχουν παράλογες προβλέψεις στους νόμους παράλογα θα είναι τα αποτελέσματα.... Δεν φταίει ο Μηχανικός για αυτό και δεν το φτάνουμε εμείς στο παράλογο..... Ας βγάλουν διορθώσεις.
 24. πιο καλά την δεύτερη γνώμη αν την χρειαστεί να την κάνει ο συνάδερφος..... που και θα ξέρει τι έχει δεδομένα και αναζητά με βάση τις πολεοδομικές διατάξεις.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.