Jump to content

Stefevagg

Members
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

210 profile views

Stefevagg's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Week One Done

Recent Badges

7

Reputation

 1. Όταν πρόκειται για ιδιοκτησία χωρίς σύσταση κάνεις ΗΤΚ για όλη την ιδιοκτησία παρόλο που μπορεί να έχεις βάλει στο Εξοικονομώ ένα διαμέρισμα. Με τα τ.μ. δεν υπάρχει πρόβλημα για το Εξοικονομώ, όταν τ.μ. ΗΤΚ > τ.μ. ΠΕΑ. Το γράφει έμμεσα ο οδηγός ότι απόκλιση προς τα πάνω δε δημιουργεί πρόβλημα, το ρώτησα στο helpdesk του Εξοικονομώ και υπέβαλα τέτοιου είδους ΗΤΚ.
 2. Το ΤΕΕ σε παρουσιάσεις έχει δώσει οδηγίες, τόσο για ταυτότητα όσο και για τα αυθαίρετα, να μην κάνουμε αυθαίρετες αναγωγές ποσοστών, αλλά να δουλεύουμε είτε με την πλήρη, είτε με την ψιλή, είτε με την επικαρπία. Οπότε εγώ θα δούλευα με επικαρπία και θα δήλωνα μόνο τον γονέα με 100%.
 3. Με τη λογική που ένας προμηθευτής κλιματιστικών πχ κόβει ένα τιμολόγιο για κλιματιστικά διαφορετικών κατηγοριών δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο θέμα. Αλλά ακόμη και τα κουφώματα, που πάντα κόβονται σε ένα τιμολόγιο όλα, ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες (Εξωστόθυρες, Παράθυρα, Ρολά)... Ίσως βέβαια το πρόβλημα να προκύπτει ι από το γεγονός ότι δε θα αναφέρονται τα τμ κάθε κατηγορίας, αλλά αυτό υφίσταται ούτως ή άλλως όταν αναφέρονται ένα ένα τα κουφώματα στο τιμολόγιο και λύνεται με μια συνοπτική λίστα κουφωμάτων ή ίσως και με μια υπεύθυνη δήλωση του προμηθευτή, στην οποία θα αναφέρει τα τμ κάθε κατηγορίας. Δεν έχω αντιμετωπίσει την περίπτωσή σου, αλλά έχω αντιμετωπίσει αυτές που αναφέρω, που είναι παρόμοιες.
 4. Καλησπέρα συνάδελφοι, καλούμαι να συντάξω ΗΤΚ σε μονοκατοικία, προκειμένου να υπαχθεί το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021. Η μονοκατοικία αποτελείται από ισόγειο, στο οποίο υπάρχει η κατοικία και μη θερμαινόμενο κλιμακοστάσιο και 1ο όροφο όπου βρίσκεται η απόληξη του κλιμακοστασίου που οδηγεί στο δώμα. Βάσει της ερώτησης 10 των ερωτήσεων που εξέδωσε το ΤΕΕ τον Ιούνιο 2022: " Χώροι υγιεινής και χώροι κυκλοφορίας, εφόσον εξυπηρετούν χώρους κύριας χρήσης, εισάγονται στους χώρους κύριας χρήσης." και συνεπώς το κλιμακοστάσιο θα πρέπει να δηλωθεί στους χώρους κύριας χρήσης στην καρτέλα των επιφανειών της ΗΤΚ. Σε αυτή την περίπτωση, όταν η ΗΤΚ θα εισαχθεί στο Εξοικονομώ 2021 θα υπάρξει ασυμφωνία καθ' ότι η ωφέλιμη επιφάνεια του ΠΕΑ (με την οποία συγκρίνει τους ΚΧ το Εξοικονομώ), είναι προφανώς μόνο η επιφάνεια της (θερμαινόμενης) κατοικίας. Αυτό θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο Εξοικονομώ με πιθανή την απένταξη της κατοικίας. Πώς αντιμετωπίζεται αυτή η περίπτωση; Ευχαριστώ.
 5. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε μια μονοκατοικία έχω στο ισόγειο κατοικία και μη θερμαινόμενο κλιμακοστάσιο και στον 1ο όροφο την απόληξη του κλιμακοστασίου (συν κανα δυο αποθήκες σε κάθε επίπεδο). Τα τ.μ. του κλιμακοστασίου (και της απόληξης) θα τα δηλώσω στους βοηθητικούς ή στους λοιπούς χώρους. Ευχαριστώ.
 6. Μπορείς να πεις στον προμηθευτή να γράψει στο ΑΠΥ "θερμομόνωση δαπέδου.... Τ. Μ. Με.... (το υλικό)" και να δηλώσει το R και την κατηγορία δαπάνης.
 7. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείς να βάλεις τους αριθμούς των ΑΠΥ στο πεδίο των δελτίων αποστολής στην ΥΔ, ακόμη και χωρίς να διορθώσεις το κείμενο της ΥΔ.
 8. Η επίτευξη στόχου δε φαίνεται. Το ελέγχει και το υπογράφει ο Β επιθεωρητής στο Παράρτημα VI. Στο σενάριο βάζεις παρεμβάσεις που δεν έχουν υλοποιηθεί στο κτίριο.
 9. Και το φωτοβολταϊκό μπαίνει στο υφιστάμενο κτίριο.
 10. Οι εγκεκριμένες αιτήσεις των οριστικών πινάκων μεταβαίνουν στο στάδιο όπου δηλώνεται το χρηματοδοτικό σχήμα (Ίδια Κεφάλαια / δάνειο), με το οποίο ο χρήστης επιθυμεί να υπαχθεί στο Πρόγραμμα. (Οδηγός Εξοικονομώ 2021, σελ. 74) Οι οριστικοί πίνακες δεν έχουν εκδοθεί ακόμη. Οι πίνακες που εκδόθηκαν έχουν τις καταρχήν επιλέξιμες αιτήσεις.
 11. Συνάδελφοι μια απλή ερώτηση... Στην καρτέλα που καταχωρίζουμε τις πράξεις, όταν έχουμε τακτοποιήση Ν.4178 ή Ν.4495 ως εκδούσα αρχή θεωρείται η ΥΔΟΜ, ΥΠΕΝ ή ο μηχανικός που έκανε την τακτοποίηση;
 12. Αντίγραφο σύμβασης σύνδεσης με το Δίκτυο ΧΤ, μεταξύ του ωφελούμενου (αυτοπαραγωγού) και του διαχειριστή του Δικτύου (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) καθώς και βεβαίωση για την ενεργοποίηση της σύνδεσης του σταθμού παραγωγής (αφορά εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού σταθμού με ενεργειακό συμψηφισμό και σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (συσσωρευτές) σε συνδυασμό με το Φ/Β). (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Χ)
 13. Με την υποβολή εμφανίζεται αμέσως η βαθμολογία.
 14. Καλημέρα, έπειτα από υποβολή αίτησης με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις προς έλεγχο μου ήρθε η παρακάτω παρατήρηση: Η προσκομισθείσα μελέτη δεν απαιτείται από την κείμενη νομοθεσία για την ορθή υλοποίηση των παρεμβάσεων (μελέτη θέρμανσης). Ως εκ τούτου είναι μη επιλέξιμη. Παρακαλώ όπως προχωρήσετε στην καταβολή του ποσού ύψους 100 Ευρώ προς τον Μελετητή και την επισύναψη του σχετικού παραστατικού. Στο ακίνητο πραγματοποιήθηκαν συν τοις άλλοις εξωτερική θερμομόνωση εξωτερικής τοιχοποιίας και εγκατάσταση αντλίας θερμότητας. Βάσει νομοθεσίας απαιτείται μελέτη θέρμανσης για την αντλία θερμότητας.... Έχει τύχει σε κάποιον άλλο συνάδελφο η περίπτωση; Όντως δεν πληρώνουν την μελέτη θέρμανσης;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.