Jump to content

getsakna

Core Members
 • Posts

  838
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by getsakna

 1. Που να μην ήθελες να με υποτιμήσεις κιόλας..τον εαυτό σου βέβαια κατάφερες και υποτίμησες αφού προσπάθησες να δικαιολογήσεις την πιο πάνω έκφραση λέγοντας ότι σε παρεξηγησα! Τεσπα, το κλείνω εδώ και ας ρίξετε όσες αρνητικές θέλετε εσείς οι γνώστες στην βάση του πτυχίου..δεν ξανασχολούμαι.. Ψυχή βαθιά..
 2. @Didonis έκανες σε μένα παρατήρηση για να προστατέψεις σαν καλός μπαμπάς τον έτερο συνομιλητή μου & δεν εκανες σε αυτόν που απαντάει με ύφος «τι να σου λέω τώρα, άς πιάσω το πληκτρολόγιο γιατί σκοτώνω την ώρα μου..έλα μου που θες και απάντηση χωροτάκτης πράμα!»????? Μάλλον πρέπει να γράφουμε ότι αρέσει στον καθέναν σας.. Παρατήρηση 2. από τους κανόνες. <Η όποια διαφωνία σχετικά με ενέργειες της Ομάδας Συντονισμού επιλύεται μόνο με προσωπικά μηνύματα και δεν είναι θέμα δημόσιου διαλόγου. ... Για περαιτέρω εξηγήσεις, διαφωνίες, παράπονα, απορίες κ.τ.λ. μπορείτε αρχικά να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο συντονιστή της αντίστοιχης θεματικής κατηγορίας μέσω προσωπικού μηνύματος. Το μήνυμά σας μπορεί να μην απαντηθεί ακαριαία. Τα μέλη της Ομάδας Συντονισμού δεν βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο στον υπολογιστή. Αν δεν ικανοποιηθείτε από την απάντηση που λάβατε μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν Υπερ-συντονιστή (super mod), και αν και πάλι δεν ικανοποιηθείτε από την απάντηση που λάβατε, τότε και μόνο επικοινωνείτε με το Διαχειριστή (admin), πάντοτε μέσω προσωπικού μηνύματος.> Λαμβάνεις ποινή Didonis
 3. Δεν σου ζήτησε κανείς να απαντήσεις..πόσω μάλλον άμεσα.. Δεν το διάβασα καν το υπόλοιπο μήνυμα σου..
 4. το ''τραγικό'' πάει στην απαξίωση..διαλείμματα, υπογραφές κλπ..άχρηστες πληροφορίες που δεν συνάδουν με το forum..
 5. Σωστά τα λέει.. Ειχε παραβάσεις άρα πας στην 2η κατηγορία..Στην 1η πάνε όσα δεν έχουν μπεί σε νόμους αυθαιρέτων..
 6. Καλύτερα να μην απαντούσες καν..τραγικό μήνυμα.. Παρατήρηση. Δεν είναι επιτρεπτό η προσβολή των άλλων αν δεν μας αρέσει η απάντηση τους και ανεπίτρεπτο να ορίζεις ποιος θα σου απαντάει. Να μη ξαναγίνει Didonis
 7. Στις διατάξεις αυτοματου ελέγχου, πρέπει να επιλέξω πόσα τεμάχια θα χρειαστούν? πχ για θερμοστατικές κεφαλές βάζω ακριβώς τα τεμάχια ή ότι και να βάλω δεν έχει νόημα αφού το ποσό είναι το ίδιο..?
 8. Η δικέλυφη τοιχοποιία για χωνευτό κούφωμα, πως είναι χτισμενη στα σημεία όπου δεν υπάρχει η εσοχή για το κούφωμα? Δηλαδή, έχουμε τουβλο-αερας-τουβλο όπου υπάρχει η υποδοχή για κούφωμα ενώ στην συνέχεια του τοίχου χωρίς κούφωμα τι συμβαίνει? Ενώνονται τα δυο τούβλα και σοβατίζεται παραπάνω γα να έρθει στο ίδιο πάχος με το άλλο τμήμα που περιέχει και διακενο αέρα?
 9. Γιατί το πάχος δεν είναι ενδεικτικό? Δεν συμφωνώ...επίσης όσο αφορά την αμφισβήτηση, είναι στην κρίση του καθενός..μηχανικοί είμαστε, όχι προγράμματα software να μας προγραμματίζουν και να εξάγουμε αποτελέσματα.Ας λέει ότι θέλει η μελέτη θερμομόνωσης της άδειας..αν δεν εφαρμόστηκε δεν υπολογίζεται..με το ίδιο σκεπτικό, εάν υπάρχει άδεια τότε το σπίτι είναι δίχως παραβάσεις! Άποψη μου...
 10. @nick_61 επειδή βάζω ισχύς 10kw ενω στο θεωρητικό βάζω ισχύς 0kw, δεν είναι το ίδιο θεωρώ..Εκτός και αν δεν απαιτείται να εισαχθεί η ισχύς αλλά ο β.α..εσείς πως το αντιμετωπίζετε?
 11. Αν ήταν όμως θερμοσυσσωρευτές θα δηλωνόταν κανονικά..σωστά?
 12. Τοπικά καλοριφέρ λαδιού με 2,5kw το καθένα, σε σύνολο 4 μου δίνουν 10kw. Χαντακώνουν το κτίριο. Εϊναι σωστό να τα δηλώσω ή επειδή είναι κινητά δεν χρειάζεται και βάζω θεωρητικό σύστημα?
 13. Λέβητα με ενσωματωμένο ταμιευτήρα πως θα τον περάσω στο xml? Σαν να έχω boiler ΖΝΧ? Εννοώ πως θα φανεί ο ταμιευτήρας σε σχέση με απλό λεβητα? Απ' ότι βλέπω έχει πολύ μεγάλη απόδοση στο ζνχ..98%..αυτή θα είναι η διαφοροποίησή του?
 14. Προχώρα κανονικά.είσαι καλυμμένος...αναφέρεται σε δημόσιο έγγραφο..
 15. ...<<Εξετάζοντας τους λόγους που επικαλείστε για την ανάκληση του με αρ. χχχχ/2018 Π.Ε.Α. και κατόπιν υποβολής των σχετικών στοιχείων τεκμηρίωσης, εγκρίνουμε το αίτημά σας για την ανάκλησή του και αποδεχόμαστε την υποβολή νέου ΠΕΑ. Θα ακολουθήσει σύγκριση των δύο Π.Ε.Α. από την υπηρεσία μας ως προς την τήρηση των επικαλούμενων λόγων ανάκλησης. Σας ενημερώνουμε ότι, η μη τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας ανάκλησης, καθώς και η τροποποίηση στοιχείων του ΠΕΑ, πέραν όσων δηλώνονται από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή στο αίτημα ανάκλησης - αντικατάστασης, συνιστά παράβαση για την οποία επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρου 56 του Ν. 4409/2016 [Α’ 136].>> Σε περίπτωση που τροποποιηθεί εν μέρει και το κτίριο αναφοράς, θα μπλοκάρει το BC το ΠΕΑ? Το έχει δοκιμάσει κανείς?
 16. Πλίθινο σπίτι (ωμόπλινθοι συμπαγείς) με ρ=1990, λ=0.80 και d= 0.55 μου δίνει U=1,45! Κάνω κάτι λάθος ή είμαι οκ?
 17. Ας ξεχωρίσει και η ήρα και όποιος άλλος επιθυμείς απο το στάρι. Αλλά να μην γίνεται μόνο στο δικό μας επάγγελμα αυτό. Ας γίνει και σε άλλους κλάδους. Μην θίξω το θέμα των δημόσιων υπαλλήλων που η ήρα νικά το στάρι...αλλάζω θέμα και δεν θέλω.. όσο για το αν η νομοθεσία είναι de facto διχως παρερμηνείες και παραθυράκια, αν ίσχυε αυτό δεν θα αραδιάζαμε 3 σελίδες για τα συρόμενα κουφώματα.. συναδελφικά.. συμφωνώ με όλα τα λεγόμενα του φιλόσοφου @Rumpelstiltskin
 18. Ετσι ακούστηκε και γράφτηκε..Πάντως δεν έκανε και τίποτα να την αλλάξει, αν το δούμε αλλιώς..ούτε και προσπάθησε να μας διαφυλάξει απο το να βγάλουμε ο ένας τα μάτια του άλλου.. Δε νομίζω ο κάθε Σκρέκας να πρότεινε ελεγκτή και να δίνανε την αρμοδιότητα στο ΤΕΕ να την διεξάγει. Θα την έκανε το ΥΠΕΚΑ ή το BC αλλιώς, λογικά πάντα μιλώντας.. Άσχετο: Σε περίπτωση μόνωσης μόνο δαπέδου και αφήνοντας αμόνωτη τοιχοποιία, τι βάζω στο Pgen? το U των μονωμένων, των αμόνωτων ή κάποια ενδιαμέση τιμή?
 19. απο 10% μέχρι 30% απόκλιση μεταξύ των 2 ΠΕΑ, υφίστασαι μείωση βάσει του οδηγού..Πάνω απο 30%, απεντάσσεσαι..
 20. Γιατί έχεις την εντύπωση ότι με τα Β' ΠΕΑ δεν αλλάζει το κτίριο αναφοράς?? Αλλο θέμα, που δεν τους νοιαζει και η συγκριση γινεται με το Κ.Α του 1ου ΠΕΑ. Τα έχουμε ξαναεπισημάνει αυτά τα ''λάθη''..
 21. Οσο το ΤΕΕ δεν βγαίνει να αναρτήσει faqs με τα βασικά ερωτήματα που ερχόμαστε όλοι μας αντιμέτωποι καθημερινά, ώστε να βοηθήσει στην ομαλή εξελιξη των προγραμμάτων και την ορθη εφαρμογή των ΤΟΤΕΕ, τόσο εμείς θα τρωγομαστε για το παραμικρό. Ας χαλαρώσουμε και ας καταλάβουμε ότι είναι απλά μια ανακαίνιση παλιών κτιρίων με επιδότηση. Δεν κατασκευαζουμε ουρανοξύστες! Δεν υποτιμώ το πρόγραμμα αλλά ούτε το υπερεκτιμω.. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να είναι τόσο διχαστικο όπως το έχουν πλέον μετατρέψει. Ας δούμε πως έτρεχε από το 2010 εως σημερα και θα καταλάβουμε την πραγματική του αξία. Ελλείψει μεγάλων έργων ασχολούμαστε με γιγαντωση τέτοιων ζητημάτων. Υγ: ΤΟ ΤΕΕ πριν ζητήσει κλήρωση Β επιθ. ας συγκέντρωνε πρώτα τα ζητήματα αυτά, να ενημέρωνε τους "χορηγούς" του, εμάς δηλαδή, να εξέδιδε ερμηνευτικες μέσω Υπεκα και μετά ας ζητούσε να αλληλοσφαχθουμε. Υγ2: Σκεφτείτε να δίνανε σε Β' συμβ.φο να κρίνει το συμβόλαιο του Α' τι θα γινόταν!
 22. Είναι 8 ετίας οι μπαταρίες..θα αλλάξω μηχανισμό σε 1η φάση μήπως και αλλάξει κάτι..
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.