Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

getsakna

Core Members
  • Περιεχόμενα

    929
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Everything posted by getsakna

  1. Ίδια περίπτωση ακριβώς. Αν ειναι κλειστός χώρος θεωρείται ΜΘΧ οπότε δεν επιδοτείται (μπορείς βέβαια να τον μονώσεις, κέρδος θα χεις). Αν όμως είναι ανοιχτό κλιμακοστάσιο ή χωρίς κουφώματα εισόδου κλπ, τότε πέρνα το σαν επαφή με αέρα και δώσε απλά σκίαση στον τοίχο αυτόν.
  2. Απ τις διευκρινίσεις που ανακοινώθηκαν καταλαβαίνετε ότι η άδεια μικρής κλίμακας που εκδόθηκε μετά την ημερομηνία του τιμολογίου θεωρείται εκπρόθεσμη;
  3. Περιοχές ελέγχου βάσει εμπειρίας συναδέλφων μπορούμε να έχουμε; Να τους κεράσουμε και ‘μείς κάνα καφέ!
  4. Γιατί να το απορρίψεις; Ελεγκτής είσαι, πληρώνεσαι για αυτές τις περιπτώσεις κυρίως και όχι για τις καθόλα νόμιμες! ΕΣΥ πρέπει να αναδείξεις το πρόβλημα μπας και καθαρίσει η κατάσταση με τους ηθελημένα κακους συναδέλφους!
  5. Υπάρχον κτίσμα με στέγη απο μπετόν έχει τακτοποιηθεί πλήρως με τον 4495. Στα πλαίσια της ανακαίνισης θέλω να τοποθετήσω πάνελ πολυουρεθάνης. Απαιτείται άδεια;
  6. Όχι, εννοω σε υπάρχουσα στέγη απο μπετον όπου το κτίσμα είναι τακτοποιημένο με τον 4495
  7. Πάνελ πολυουρεθάνης σε στέγη από μπετόν θέλεις άδεια;
  8. @jedi.Yannis έχεις μιλήσει με το ΤΕΕ για το θέμα αυτό και αναφέρεις πως συμφωνούνε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα; Τον έλεγχο δικαιολογητικών πλέον δεν τον κάνει το ΤΕΕ ή παρέμεινε στην Αναπτυξιακή; Πάντως, στο eadeies υπάρχει πεδίο για εκπρόθεσμη εεδμκ του έκοII και όχι νεότερων προγραμμάτων. Αν δεν υπάρξει όμως μια επίσημη απάντηση από ΤΕΕ τότε θα είμαστε πάλι έρμαια των ελεγκτών και αντάξιοι της μοίρας μας..
  9. Τελικα συνάδελφε πέρασε ή όχι η αίτηση σου τον έλεγχο; Σε έκριναν εκπρόθεσμο ή όχι;
  10. Ερώτημα: Τι γίνεται στην περίπτωση που εχει κοπεί τιμολόγιο μόνωσης αλλά δεν έχει ακόμη εκδοθεί η άδεια? Θεωρείται εκπρόθεσμη?
  11. Θα έπρεπε να ελέγχεται κανονικα και το Α ΠΕΑ γιατι εκει ολοι βγαλανε Η τα σπιτια ανα την επικρατεια, αλλα ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο αυτό. Ισως στο εκο24
  12. Η κατηγορια Η φυσικά είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί εμπεριέχει δόλο για καλύτερη μοριοδότηση (άσχετα με το αν τελικά μπαίνουν όλοι). Το να μην ξέρεις να κάνεις ΠΕΑ (ή βαριέσαι να το κάνεις σωστά), θα το βρεις μπροστά σου στον έλεγχο του Β' επιθεωρητη, γι' αυτό όπως έστρωσες θα κοιμηθείς..
  13. Αφού δεν ελέγχεται δυστυχώς το Ά ΠΕΑ στο οποίο όλοι βγάζουν Η κατηγορία, κάποιοι άνωθεν δεν θέλουν να ανέβει η ποιότητα εσκεμμένα..
  14. Έτσι ακριβώς..Σε προηγούμενο ποστ είχε γράψει συνάδελφος ότι η αμοιβή είναι πολύ παραπάνω απ αυτήν της πιάτσας και του έγραψα αυτά που γράφει εν ολίγοις και ο @nzerman. Ξεφτιλίζουμε μόνοι μας το επάγγελμα μας και κυρίως αδιαφορούμε για τον κόπο μας. Ο καθενας είναι ελεύθερος πάντως να ζητήσει όσα θέλει, πολλά ή λίγα..
  15. όταν τα έγραφα εγώ στις 3/1 κάποιοι μου λέγανε για νόμιμες κλ. Πουθενά δεν υπάρχει αυτήν η έννοια πλέον. Ολα είναι διαπραγμάτευση. Και όπως σωστά έγραψε ο @alej αν δεν συμφωνείς, αρνείσαι και τελειώνει το θέμα!
  16. Σωστό ότι πρέπει να τηρείται η νομοθεσία όμως είναι θέμα του συμβούλου να το κοιτάξει και να το ελεγξει όπως και τα αλλα που ανέφερα. Την εγκύκλιο 4γ δεν βρήκα. Πες μ σελίδα αν μπορείς συνάδελφε ..
  17. 1. Παράβαση 1000% αλλά αφού δεν ελέγχουμε καν άδειες (μονωση, θερμανση, κλπ) συνεπως ουτε και αυτο.. 2. Επιφάνεια αρχικού τοίχου. Την εγκύκλιο που αναφερεις δεν την γνωριζω..
  18. Η μόνωση περιμετρικά των κουφωμάτων (λαμπαδες) δεν περνιέται στο Προγραμμα. Μου το ειπαν απο το helpdesk προσφατα. Δεν συμμετεχει λενε στην εξοικονομηση. Επομενως τους αφαιρεις τελειως. Βαζεις μονο κελευφος.. Για ολα τα αλλα περι ελεγκτων, συμφωνω απολυτα..
  19. Τι σεντόνι ρε παιδιά? Που το ακούσατε αυτό? 14 χρόνια τρέχουν τα εξοικονομω, δεν ειναι κατι καινουργιο..
  20. Το πρόγραμμα σου λέει απλά τα ποσα που θα πάρει ο ιδιοκτήτης πίσω. Όχι ποσό θα κοστίσει το πεα. Άποψη μου συνάδελφε..ο καθένας κάνει ότι τον συμφερει
  21. Λάθος .. για το Εξοικονομω δεν ισχύει αυτό. Για τους ελέγχους δόμησης ισχύει.. Υπαρχει πουθενά πίνακας με τους εν. επιθεωρητές που συμμετέχουν στις κληρώσεις; Εσείς κληρωθήκατε στην περιοχή σας ή σε διπλανό νομό; Εγώ το δεύτερο..
  22. Εξισώνεις το ΠΕΑ για ενοικιαστήριο με όλη την διαδικασία που απαιτείται να κάνει ο επιθεωρητής για το Εξοικονομω? Καμία σχέση. Έλεγξε τιμολόγια, παρεμβάσεις, συμπλήρωσε παράρτημα παρεμβάσεων, ανέμενε ενδεχόμενο μελλοντικό έλεγχο,κλπ. Καμία σχέση. Η ερώτηση έγινε με αφορμή την εκτός έδρας επιθεώρηση που καλειται να κάνει κάποιος.. Όσο για την ηθική, ας προχωρήσουν τα Β' ΠΕΑ να δούμε πόσοι ηθικοί συνάδελφοι πάνε να εξαπατησουν άλλους συναδέλφους είτε περνώντας ότι να ναι στο Α' ΠΕΑ είτε μην υλοποιώντας τις παρεμβάσεις που απαιτούνται..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.