Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κων.Λαλ.

Members
  • Περιεχόμενα

    66
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.857 profile views

Κων.Λαλ.'s Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

18

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφε καλημέρα, Με μια πρώτη γρήγορη ανάγνωση, έχεις σύνθεση περιπτώσεων καθώς η άδεια του 1980 αφορούσε ολόκληρο το γήπεδο, πλέον έχεις σύσταση καθέτων με συμβ. παραχώρηση (?) του κοινόχρηστου διαδρόμου, θα πρέπει να το διαβάσεις από το συμβόλαιο, στην οποία αντιστοιχούν οι ΣΔ επί των ποσοστών συνιδιοκτησίας πρώτον και δεύτερον θα πρέπει να εξετάσεις ποιοι οι όροι δόμησης κατά την άδεια ή στο σήμερα για να δεις ποιους σε εξυπηρετεί να λάβεις υπόψιν. Θα πρέπει να δεις αν η μετακίνηση είναι σε άλλη νόμιμη θέση αρχικά για να ξεκινήσεις να χρεώνεις παραβάσεις. Η εγκύκλιος θα σε βοηθήσει.
  2. Καλημέρα, Μπορείτε να μου πείτε τιμή ζώνης με X=326556.56 και Υ=4386115.94 σε εντός οικισμού Ν. Τρικάλων; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος αν η σελίδα https://maps.gsis.gr/valuemaps/ αφορά τις αντικειμενικές αξίες που χρησιμοποιούμε για τις υπαγωγές;Θυμάμαι ότι υπήρχε μια αναπροσαρμογή έτους 2016. Ενώ στην σελίδα εμφανίζονται 2 έτη, 2018 κ τρέχουσα
  4. Συνάδελφε σκέψου (και όλοι μας δλδ) ότι ο φορέας που μας "εκπροσωπεί", υπερασπίζεται συμφέροντα άλλων, όχι όμως των μελών του.Αντιπαραβάλω τον σύλλογο συμβολαιογράφων που δεν αφήνει να πέσει ψίχουλο κάτω που ζημιώνει τα μέλη του. Εδώ μας βάζουν και πληρώνουμε συνδρομή για να στηρίζεται η πλατφόρμα αυθαιρέτων και ΗΤΚ που είναι νομοθετικά εργαλεία του ΚΡΑΤΟΥΣ, αντί να μας παρέχουν τη νομοθεσία που την πληρώνουμε μόνοι μας, σε εξωτερικές εταιρείες. Πριν ξεκινήσουμε από το κεντρικό ΤΕΕ, μπήκε κανείς στον κόπο να κάνει κρούση στο τοπικό του ΤΕΕ;Στον συνάδελφο που τον βλέπεις κάθε μέρα μπροστά σου και σου ζήτησε και την ψήφο σου;Ας αναρωτηθούμε! Δεν είναι έλλειψη αξιοπρέπειας για όσους ασχολούμαστε, είναι που αναλάβαμε μια δουλειά και πώς θα κοιτάξεις τον πελάτη σου στα μάτια. Γιατί αυτός από εσένα θα ζητήσει τα ρέστα.
  5. Καλησπέρα, μπορείς να πας με την περίπτωση κατ 3 γιβ) αποθήκη μέγιστης επιφάνειας δεκαπέντε (15) τμ και μέσου ύψους έως δυόμισι (2,50) μέτρα. Υπάγονται και περισσότερες της μιας ανεξάρτητες ισόγειες αποθήκες, εφ' όσον η συνολική επιφάνεια τους δεν υπερβαίνει τα 15 τμ, τηρουμένων των λοιπών προϋποθέσεων.
  6. Σε προσωπική υπόθεση καταστήματος (επειδή λες βιτρίνα, μήπως είναι χρήση κατάστημα;) πολυκατοικίας, είχαν όρο στο καταστατικό πολυκατοικίας για τέτοιες αλλαγές και έπρεπε να περάσει από συνέλευση. Έτσι και έγινε γιατί μας σταμάτησαν τις εργασίες στη μέση.
  7. Δυστυχώς το 2ο. Ότι έγγραφα/εργασίες απαιτήθηκαν για την έκδοση της ΕΕΔΜΚ συμπεριλαμβάνονται στην αμοιβή της ΕΕΔΜΚ καθώς το αποδεικτικό σου είναι το στέλεχος πράξης. Τώρα αν έκανες και μελέτη φυσικού αερίου αυτήν μπορείς να την πληρωθείς ξεχωριστά 150€. Οτι υπολείπεται των 400€.
  8. @orestis_evg94 o ωφελούμενος δεν εχει πρόσθετα χρήματα στο λογαριασμό του για να καλύψει τα έξοδα εμβάσματος σε άλλη τράπεζα. Πες του να καταθέσει κανένα 50€ μέσα να τελειώνεις. @GeorgePi διάβασε τον οδηγό για κόστος μελετών
  9. Ότι και να οριζόταν από την άδεια, όταν έγινε η σύσταση οριζοντίων οι 2 επιφάνειες (διαμέρισμα-κοινοχρηστοι) διαχωρίστηκαν προς εξέταση στα μάτια του Ν4495. Οπότε το 2% αναφέρεται πλέον στις διαστάσεις της Ο.Ι. όπως ορίζονται από την ο.α και την υφιστάμενη κατάσταση. Για το συμβολαιογραφικό κομμάτι τώρα, εξετάζεις την σύσταση και ελέγχεις αν υπάρχει υπέρβαση τμ υπερ Ο.Ι. ή υπέρ κοινοχρήστου. Σε παρόμοια υπόθεση μου, οικογενειακής πολυκατοικίας, ο συμβολαιογράφος επέλεξε να κάνει συνολική τροποποίηση σύστασης για να περιγράψει την απομείωση των τμ της Ο.Ι. καθώς τα είχε πάρει το κλιμακοστάσιο. Και ναι χρειάζεται να το αναφέρεις για να εξηγήσεις γιατί το διαμέρισμα του συμβολαίου που ήταν πχ 100τ.μ. εσύ το μετράς 95τμ.
  10. Ναι για τις κατόψεις της σύστασης εννοούσα. Σίγουρα δεν το γνωρίζω, καθώς δεν μου έχει τύχει, αλλά το σκέφτηκα μήπως στα εργολαβικά ήταν υποχρεωμένοι να καταθέσουν αντίγραφα και απλώς δεν το γνωρίζουμε. Ίσως ο συμβολαιογράφος να γνωρίζει κάτι παραπάνω σε αυτό. Εκεί εμείς μπορούμε να δούμε μόνο τα συμβόλαια που έχουν δηλωθεί κατά τη δήλωση κτηματολογίου, από τον κύριο του ακινήτου εκείνη την στιγμή, για την απόδειξη του δικαιώματος της δήλωσης του. Δεν φαίνονται ούτε τα προηγούμενα, ούτε τα επόμενα. Είναι μια καλή αρχή πάντως.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.