Jump to content

Κων.Λαλ.

Members
 • Posts

  41
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

810 profile views

Κων.Λαλ.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Reacting Well Rare

Recent Badges

5

Reputation

 1. Συνάδελφοι καλησπέρα, Για προσωπική μου χρήση ετοίμασα το παρακάτω αρχείο εξουσιοδότησης σε αντιστοιχία με το παλιό τουΝ4495.ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ_ΗΤ.doc Τα άρθρα κλπ τα πήρα από την απόφαση "Αποφ-7577/105/21 (ΦΕΚ-334/Β/29-1-21)" αρθρο 5. Αν έχει να προτείνει καποιος διορθώσεις ευχαρίστως. Εγώ προσωπικά θα το ζητήσω με γνήσιο γιατί δυστυχώς έχουμε συναντήσει πολλάκις, όταν δεν εξαιρείται συμπεριλαμβάνεται...
 2. Η παραπάνω περίπτωση δεν μου έχει τύχει, οπότε δεν την έχω εξετάσει διεξοδικά. Θα σου πρότεινα ίσως να συμβουλευτείς το άρθρο 81 παρ. 3 που αναφέρει τις πολεοδομικές παραβάσεις. Από εκεί και από το ορισμό της Κατηγορίας 3, ισως ερμηνεύεται αυτό που λες ότι οσα εμπιπτουν στην Κατηγορία 3, εξαιρούνται των λοιπών περιπτώσεων αυθαιρέτων (διαμερισμάτωση, κοινόχρηστα με συναίνεση κλπ)
 3. Θα ήθελα να ξαναθέσω την παραπάνω ερώτηση μετά και από μια προφορική ερώτηση στην πολεοδομία. Άδεια νομιμοποίησης δεν μπορεί να βγει γιατί ξεπερνάω το 1/10 του πλάτους και ο πίσω εξώστης μπαίνει εντός Δ=2,50 μ. (χαμηλά). Κατά τον αρχικό υπολογισμό των μεγεθών, έκανα λάθος και τελικά η συνολική επιφάνεια εξωστων/τμ εξωστών αδείας > 20%. Στην ΥΔΟΜ μου είπαν ότι είναι οκ και απλώς μεταβαίνει κατηγορία 4 και άρα ο μπροστινός εξώστης παρότι βγαίνει εκτός ΟΓ μπορεί να τακτοποιηθεί λοιπή παράβαση + κατηγορία 4, γιατί υπέρκειται των 3 μ. από τον κοινόχρηστο και ταυτόχρονα όντας εξώστης δεν παραβιάζει τα μεγέθη κάλυψης+δόμησης. Προσωπικά από το άρθρο 89 ".Απαγορεύεται η μεταβίβαση δικαιώματος ακινήτου ή αυτοτελούς διηρημένης ιδιοκτησίας ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο στο οποίο έχει εκτελεστεί αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη αλλαγή χρήσης εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή αυθαίρετη αλλαγή χρήσης βρίσκεται: α) σε εγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο της πόλης ή του οικισμού. " και το άρθρο 96 (....κατηγορία 3 γγ) αλλαγή των διαστάσεων των εξωστών που προκαλεί υπέρβαση της επιφάνειάς τους έως είκοσι τοις εκατό (20%). Συμπεριλαμβάνονται και εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης αυθαίρετοι ανοικτοί εξώστες ή τμήματά τους, που υπέρκεινται του κοινόχρηστου χώρου της πόλης (ρυμοτομική γραμμή), υπό την προϋπόθεση, ότι η προβολή τους δεν ξεπερνά το κρασπεδόρειθρο," καταλαβαίνω ότι δεν τακτοποιείται. Εκτός και αν κοπεί έως την ΟΓ (Α-Β). Ποια η άποψη σας; Υ.Γ. Ο πίσω εξώστης που μπαίνει εντός Δ, θα πάει με αναλυτικό.
 4. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη, γιατί έχω καιρό να κοιτάξω αναλυτικά τα ποσα, νομίζω συμβαίνει λόγω των προσαυξήσεων που είχαν ανακοινωθεί. Δεν υπάρχει πλέον το 250. Αν ψάξεις στις τροποποιήσεις του 4495 για το χρόνο υπαγωγής και τα πρόστιμα θα το έχει.
 5. @ZesteR Αν το pgen <20 , βαση τοτεε πρέπει να πας σε 20kW θερμανσης, οχι ζνχ. Τα ζνχ δίνουν πάντα περισσότερο. a) οχι δεν μπορείς γιατί σαν Α Επιθεωρητής θα υπογράψεις ότι ο λέβητας σου πληροί την ΤΟΤΕΕ . Ο immergas omnia ειναι μια πιθανη επιλογη Αν αλλάξεις την ισχύ σου σε 20 θα την παρει την παρέμβαση. Πρέπει και πάνω και κα΄τω να έχεις 20. Γιατι πάνω δηλώνεις την μέγιστη ισχύ του συστήματος βάση ΤΟΤΕΕ.
 6. Συνάδελφε δεν ξέρω τι αποφάσισες, έχω την εντύπωση όμως ότι αν βάλεις ατομικό λεβητάκι αερίου τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη θέρμανση. 1.Αυτόματος κεντρικός έλεγχος της λειτουργίας της εγκατάστασης μέσω θερμοστάτη ή χρονοδιακόπτη . Ο κλασσικός θερμοστάτης. 2. Αυτόματη θερμοκρασιακή προσαρμογή του δικτύου διανομής στα θερμικά/ψυκτικά φορτία, με εφαρμογή διατάξεων όπως: σύστημα θερμοκρασιακής αντιστάθμισης ή μονάδα παραγωγής θέρμανσης/ψύξης με μεταβλητής θερμοκρασίας παροχή μέσου προς το δίκτυο διανομής ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία. Τοποθετείς αισθητήρα εξωτερικής αντιστάθμισης. 3. Αυτόματος έλεγχος ON/OFF της λειτουργίας των κυκλοφορητών/αντλιών μέσω θερμοστάτη ή χρονοδιακόπτη. Νομίζω στα επίτοιχα λεβητάκια γίνεται αυτόματα, εσωτερικά. Και θεωρούνται τοπικές μονάδα. 4. Δεν σε αφορά.
 7. Καλημέρα, Σε εντός σχεδίου οικόπεδο, χωρίς οικοδομική άδεια, υπάρχει 3όροφη οικοδομη (ισόγειο-1ο-2ος). Είχε ξεκινήσει τη διαδικασία του Ν720/77 με την οποία έγινε και η σύσταση ΟΙ. Η πελάτισσα μου έχει τον 2ο ο οποίος δεν έχει αποπερατωθεί (έχει επιχρίσματα, όχι κουφώματα), δεν έχει συνδεθεί ποτέ με ρεύμα και νερό, δεν ολοκλήρωσαν ποτέ την διαδικασία του 720. Θέλει να πουλήσει τον 2ο. Μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένος, λόγω κελύφους και να ενταχθεί στην κατηγορία 2;Ή πρέπει να ολοκληρώσει τον 720 και να περιμένει απόφαση εξαίρεσης από Περιφέρεια;
 8. Καλή επιτυχία μας. Νομίζω ότι μετά τις 17/01/2022 δεν χρειάζεται να πας σε ΚΕΠ για την ανανέωση. Άλλαξαν στον ΕΡΜΗ κάτι.
 9. Παύλο σε ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση. Όσο αφορά στην άδεια νομιμοποίησης, επειδή είναι η 1η περίπτωση που μου τυχαίνει να έχει περιθώριο διαθέσιμων τμ από τον ΣΔ που δεν φάνηκαν ποτέ στην άδεια αλλά δομήθηκαν, τώρα κάνω την προμελέτη να δω αν τον συμφέρει και ποια είναι η βέλτιστη λύση. Χωρίς να έχω καταλήξει τείνω προς ΝΟΚ γιατί θέλει να προσθέσει στέγη ή και μια αποθήκη με τη στέγη στο τωρινό δώμα. Δεν ξέρω δλδ και αν μπορεί να εκδοθεί άδεια με ΓΟΚ η οποία θα περιλαμβάνει και νέες κατασκευές.
 10. Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Να δούμε αν θα το λάβουν υπόψιν τους και για το Εξ οικονομω. Ωστόσο θα βγει η δική μας η ψυχή από το άγχος
 11. Καλημέρα, Μπορεί κάποιος να με παραπέμψει σε ποια νομοθεσία αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού των αμοιβών ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω σωστά το πρόγραμμα νόμιμων αμοιβών για νέα άδεια;
 12. Καλημέρα, Έχω την εξής περίπτωση οικοδομή ισόγειο και 1ος όροφος με ΟΑ 1997, ο μπροστινός εξώστης του ορόφου βγαίνει 0,80 μ. εκτός ΡΓ, χωρίς να παραβιάζει το 20%. Επειδή το κτίριο έχει πρόσοψη σε πεζόδρομο και δεν υπάρχει πεζοδρόμιο, μπορεί να ενταχθεί σε Κατηγορία 3; Το ύψος της κάτω παρειάς της πλάκας είναι 3,05μ. αν και καταργήθηκε αυτό το κριτήριο. Επειδή με τον πελάτη εξετάζουμε και την περίπτωση της νομιμοποίησης μαζί με τον Ν4495, θα μπορούσε να βοηθήσει στην συγκεκριμένη περίπτωση με τον εξώστη;ΠΧ Ν4067 άρθρο 16;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.