Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κων.Λαλ.

Members
  • Περιεχόμενα

    62
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.416 profile views

Κων.Λαλ.'s Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

14

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, μπορείς να πας με την περίπτωση κατ 3 γιβ) αποθήκη μέγιστης επιφάνειας δεκαπέντε (15) τμ και μέσου ύψους έως δυόμισι (2,50) μέτρα. Υπάγονται και περισσότερες της μιας ανεξάρτητες ισόγειες αποθήκες, εφ' όσον η συνολική επιφάνεια τους δεν υπερβαίνει τα 15 τμ, τηρουμένων των λοιπών προϋποθέσεων.
  2. Σε προσωπική υπόθεση καταστήματος (επειδή λες βιτρίνα, μήπως είναι χρήση κατάστημα;) πολυκατοικίας, είχαν όρο στο καταστατικό πολυκατοικίας για τέτοιες αλλαγές και έπρεπε να περάσει από συνέλευση. Έτσι και έγινε γιατί μας σταμάτησαν τις εργασίες στη μέση.
  3. Δυστυχώς το 2ο. Ότι έγγραφα/εργασίες απαιτήθηκαν για την έκδοση της ΕΕΔΜΚ συμπεριλαμβάνονται στην αμοιβή της ΕΕΔΜΚ καθώς το αποδεικτικό σου είναι το στέλεχος πράξης. Τώρα αν έκανες και μελέτη φυσικού αερίου αυτήν μπορείς να την πληρωθείς ξεχωριστά 150€. Οτι υπολείπεται των 400€.
  4. @orestis_evg94 o ωφελούμενος δεν εχει πρόσθετα χρήματα στο λογαριασμό του για να καλύψει τα έξοδα εμβάσματος σε άλλη τράπεζα. Πες του να καταθέσει κανένα 50€ μέσα να τελειώνεις. @GeorgePi διάβασε τον οδηγό για κόστος μελετών
  5. Ότι και να οριζόταν από την άδεια, όταν έγινε η σύσταση οριζοντίων οι 2 επιφάνειες (διαμέρισμα-κοινοχρηστοι) διαχωρίστηκαν προς εξέταση στα μάτια του Ν4495. Οπότε το 2% αναφέρεται πλέον στις διαστάσεις της Ο.Ι. όπως ορίζονται από την ο.α και την υφιστάμενη κατάσταση. Για το συμβολαιογραφικό κομμάτι τώρα, εξετάζεις την σύσταση και ελέγχεις αν υπάρχει υπέρβαση τμ υπερ Ο.Ι. ή υπέρ κοινοχρήστου. Σε παρόμοια υπόθεση μου, οικογενειακής πολυκατοικίας, ο συμβολαιογράφος επέλεξε να κάνει συνολική τροποποίηση σύστασης για να περιγράψει την απομείωση των τμ της Ο.Ι. καθώς τα είχε πάρει το κλιμακοστάσιο. Και ναι χρειάζεται να το αναφέρεις για να εξηγήσεις γιατί το διαμέρισμα του συμβολαίου που ήταν πχ 100τ.μ. εσύ το μετράς 95τμ.
  6. Ναι για τις κατόψεις της σύστασης εννοούσα. Σίγουρα δεν το γνωρίζω, καθώς δεν μου έχει τύχει, αλλά το σκέφτηκα μήπως στα εργολαβικά ήταν υποχρεωμένοι να καταθέσουν αντίγραφα και απλώς δεν το γνωρίζουμε. Ίσως ο συμβολαιογράφος να γνωρίζει κάτι παραπάνω σε αυτό. Εκεί εμείς μπορούμε να δούμε μόνο τα συμβόλαια που έχουν δηλωθεί κατά τη δήλωση κτηματολογίου, από τον κύριο του ακινήτου εκείνη την στιγμή, για την απόδειξη του δικαιώματος της δήλωσης του. Δεν φαίνονται ούτε τα προηγούμενα, ούτε τα επόμενα. Είναι μια καλή αρχή πάντως.
  7. Κρίμα γιατί το έχεις ψάξει και περίεργο πως κανείς δεν κράτησε αντίγραφο, ειδικά ο οικοπεδούχος. Ίσως μια λύση είναι να πληρώσει δικηγόρο ο ιδιοκτήτης για να του ψάξει το αρχείο του υποθηκοφυλακείου και κυρίως το συμβόλαιο της σύστασης αν ήταν αντιπαροχή και σταθείτε τυχεροί και υπάρχει αντίγραφο εκεί. Ο δικηγόρος μπορεί να ψάξει κάθε συμβόλαιο του ορόφου σου, που έχει μεταγεγραφεί όχι μόνο της ιδιοκτησίας σου, οπότε οι πιθανότητες είναι περισσότερες κάποιο να έχει και ένα αντίγραφο. Νομίζω για να το πάρετε σίγουρα θα σας χρεώσουν κάποια παράβολα. Ενημερωτικά, καθώς δεν το έχω συναντήσει, τι είδους βεβαίωση είναι αυτή του συμβολαιογράφου;Υπάρχει κάποια επίσημη ή εκείνος σου συνέταξε μία που περιγράφει ότι το αρχείο του καταστράφηκε σε πυρκαγιά;
  8. Αυτό αν τροποποιεί μελέτη ΗΜ, ο νόμος ορίζει ΕΕΔΜΚ. Σε κάθε περίπτωση όλα εκδίδονται με ευθύνη μηχανικού. Ανεξάρτητα από άδειες/βεβαιώσεις αρθ 30 αναλογα με τις εργασίες και αν πραγματοποιούνται από συνεργεία μη στεγασμένα απαιτούνται ένσημα. Υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης. Αναλόγως τι έχετε συμφωνήσει και ποιος έχει αναλάβει τι, δαπανάς τον χρόνο σου μιλώντας με ΙΚΑ, λογιστή για να σου κάνει τις ηλεκτρονικές ΑΠΔ ή ότι άλλο αποφασίσεις.
  9. Αναφέρεις στην τεχνική σου έκθεση για τις εργασίες του άρθ 30 μιας και βγάζεις ΕΕΔΜΚ. Για την ΕΕΔΜΚ χρειάζεται είτε να επιλέξεις ΥΔ δική σου ότι δεν παράγονται απόβλητα, είτε σύμβαση με διαχειριστή ο οποίος θα σου ζητήσει το ΣΔΑ και μια τεχνική έκθεση. Μιλάς με την εταιρεία που ανήκει περιοχή σου πχ ΑΝΑΚΕΜ
  10. @dib Ευχαριστώ για το input να το έχω στο μυαλό μου. Από πολεοδομική άποψη τώρα, η αλήθεια είναι επειδή οι φιάλες υγραερίου πάνε πακέτο με τον λέβητα, δεν υπάρχει για αυτές κάποιος συγκεκριμένος πολεοδομικός περιορισμός, αλλά οι επιμέρους τεχνικοί κανονισμοί που συζητούσαμε. Η κρέμαση του επίτοιχου λέβητα μπορεί να γίνει με το αρθ.30 του Ν4495 &παρ 10 αρθ 16 ΝΟΚ, "σε υφιστάμενα κτίρια επιτρέπεται να εξέχουν μέχρι πενήντα (50) εκατοστά και μόνο όταν δεν μπορούν να τοποθετηθούν επί των εξωστών ή των δωμάτων, να τοποθετούνται σε ύψος μεγαλύτερο των τριών (3,00 μ.) μέτρων από τη στάθμη του πεζοδρομίου και με πρόβλεψη κατάλληλης απορροής των παραγόμενων συμπυκνωμένων υδρατμών, για κτίρια που βρίσκονται στην οικοδομική γραμμή και η λειτουργία τους δεν υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια θορύβου. " Ωστόσο ίσως αυτό διαφέρει σε παραδοσιακούς οικισμούς, διατηρητέα και σε περιοχές που μπορεί να ορίζεται διαφορετικά, δεν το γνωρίζω, δεν έχω ασχοληθεί με το σπορ των διατηρητέων. Πχ στο κτήριο του γραφείου μου απαγορεύεται να τοποθετηθεί λέβητας στην πρόσοψη επί πεζοδρόμου (δεν υπάρχει μπαλκόνι), βάση κανονισμού πολυκατοικίας.
  11. @dib Το είχα διαβάσει στον εξής κανονισμό, αν θυμάμαι καλά. Αν τώρα κάνω λάθος γιατί δεν είναι της ειδικότητας μου και δεν ασχολούμαι με μελέτες υγραερίου, πες μου να το διορθώσω στο ποστ μου. Αποφ-31856/03 (ΦΕΚ-1257/Β/3-9-03) [ΙΣΧΥΕΙ από 3-9-03] (ΦΕΚ-1257/Β/03) Τεχνικός Κανονισμός εγκαταστάσεων υγραερίου στα κτίρια (πλην βιομηχανιών - βιοτεχνιών)
  12. @orestis_evg94 Αρχικά λάβε σοβαρά υπόψιν σου την συμβουλή του συναδέλφου για την απώλεια της εξοικονόμησης γιατί το Εξ 2021 εμπεριέχει και την ποινή -για απώλεια εξοικονόμησης >10% της αρχικής υπολογισθείσας, 5% μείωση στο ποσοστό επιδότησης. Επίσης δεν ξέρω αν κάποιος από εσάς έχει δουλέψει ως Β εν επιθερωρητής σε προγράμματα αλλά στο τελικό έντυπο καταγραφής ο Β' Ενεργ Επιθεωρητής (που πλέον είναι κληρωτός) οφείλει να βεβαιώσει α)Τα υλικά/συστήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση των ανωτέρω παρεμβάσεων πληρούν τις προδιαγραφές του Προγράμματος και τις ελάχιστες απαιτήσεις του Κ.ΕΝ.ΑΚ. (αφορά παρεμβάσεις που λαμβάνονται υπόψη στην ενεργειακή κατάταξη). & β) (Συμπληρώνεται μόνο για επιθεώρηση κτηρίου, όχι κτηριακής μονάδας) Για εγκατάσταση συστήματος λέβητα-καυστήρα άνω των 20kW: Η ισχύς του συστήματος ……kW που εγκαταστάθηκε δεν είναι μεγαλύτερη της ισχύος ………kW που προκύπτει βάσει της σχέσης 4.1 της Τ.Ο.Τ.Ε.Ε.-20701-1/2017 (Pgen) ή της μελέτης εφαρμογής θέρμανσης του κτηρίου, συνυπολογιζόμενου/μη συνυπολογιζόμενου (διαγράψτε) του θερμικού φορτίου για ζεστό νερό χρήσης (ΖΝΧ). Οπότε καλύτερα να μην απαντάμε "φυσικά και μπορείς" με τόσο ελαφρά την καρδία, γιατί δεν γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους και δύσκολα συνάδελφος που θα έρθει θα υπογράψει παράτυπα για να κλείσει μια αίτηση με λάθη. Υποθέτω με τόσο μικρό Pgen μιλάς για διαμέρισμα; Αν ναι, έχεις διαβάσει τη νομοθεσία για την ασφάλεια των συστημάτων υγραερίου και ότι απαγορεύονται οι φιάλες στους εξώστες και αλλού; Δεν ξέρω την αίτηση αν την έχεις μόνο ως σύμβουλος έργου ή και ως σύμβουλος μηχανικός, αν είναι το δεύτερο, ερεύνησε καλύτερα τις επιλογές και νομοθετικά.
  13. @ElissavetB Γενικά για να μπορέσουμε και εμείς να σε βοηθήσουμε, καλό είναι να μην ψάχνουμε μέσα στην περιγραφή σου και το σχέδιο να καταλάβουμε. Μελλοντικά αυτό που σου είπε ο Παύλος διευκολύνει τους πάντες και κυρίως εσένα με την απορία. Αν εχω καταλάβει σωστά (επισυνάπτω και την αρχική σου φωτογραφία) γιατί η φωτογραφία της κάτοψης ΟΑ και του σχεδίου σου είναι και 180ο στραμμένες, ο τοίχος που ήταν να κατασκευαστεί από την πλευρά της κουζίνας , για να δημιουργήσει ντουλάπα ή χαμηλό ντουλάπι (κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει) στο χωλ τελικώς κατασκευάστηκε στο χωλ και ο χώρος δόθηκε στην κουζίνα. Εφόσον το χωλ ανήκει στο ίδιο διαμέρισμα και οι διαστάσεις του φωταγωγού και το περίγραμμα του διαμερίσματος στη σύσταση είναι, όπως και στην πραγματικότητα, για εμένα δεν υφίσταται επέκταση διαμερίσματος σε φωταγωγό. Ο χώρος άνηκε στο διαμέρισμα και εκεί συνεχίζει να ανήκει. Άλλαξε η εσωτερική διαρρύθμιση. Αποτυπώνεις την πραγματική κατάσταση στην κάτοψη σου.
  14. Ναι γιατί μέχρι την τροποποίηση του Αρθ 30 όπου προστέθηκε η κστ για το δώμα (Αρθ-1 της Αποφ-71309/2964/21 ΦΕΚ-3832/Β/17-8-21) ο νόμος όριζε ότι έβγαζες ΕΕΔΜΚ και για θερμομόνωση δώματος/πυλωτής. Οπότε αν τα τιμολόγια σου είναι προ της 17-8-21 γι'αυτό σου ζητάνε.
  15. Συνάδελφε καλημέρα, Όταν βγήκε ο 4495/2017 είχανε δώσει τη δυνατότητα σε ωφελούμενους των παλιών Εξοικονομώ να βγάλουν εκπρόθεσμη ΕΕΔΜΚ για θερμομόνωση, χωρίς να τους καταλογίσουν διοικητικό πρόστιμό 200€. Αυτό έχει πάψει χοντρικά από το Αυτονομώ 2020 και πλέον πρέπει να έχεις βγάλει ΕΕΔΜΚ αρθ 29 πριν την ημερομηνία που έχουν εκδοθεί τα τιμολόγια παρέμβασης. Αν όχι ακολουθείται αυτή η διαδικασία. https://exoikonomo2020.gov.gr/-/apaitoumene-diadikasia-se-periptose-ekprothesmes-eedmk
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.