Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιώργος Χαντζής

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Γιώργος Χαντζής's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Τελικά το προχώρησα βασιζόμενος στην λογική ότι η απαίτηση ισχύει μόνο για ωφέλιμους χώρους εκγύμνασης. Θα έχετε ενημέρωση σχετικά με την κατάληξη.
  2. Καλησπέρα σας, Πρόκειται να βγάλω νέα άδεια λειτουργίας γυμναστηρίου σε έναν χώρο που σε γενικές γραμμές πληροί της προυποθέσεις κτιριοδομικές και μη. Το μόνο πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οι χώροι των WC και αποδυτηρίων έχουν ύψος 2,5μ. Σύμφωνα με το Π.Δ. 219 της 13.10.2006 ορίζεται "ελάχιστο ύψος κάθε χώρου σε 2,60μ", χωρίς να υπάρχει διευκρίνηση για το αν η απαίτηση αφορά αποκλειστικά του ωφέλιμους χώρους που χρησιμοποιούνται για την εκγύμναση. Σας έχει τύχει η συγκεκριμένη περίπτωση και αν ναι πως την αντιμετωπίσατε? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Με εκτίμηση
  3. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Επομένως, απλά τον περιγράφω ως χώρο αποθήκευσης και δεν ασχολούμαι περαιτέρω εκτός κι αν το πυροθερμικό φορτίο μου υπερβαίνει ας πούμε τα 2000MJ/m2?
  4. Η αποθήκευση είναι μέσα στο κτίριο. Ονομάζεται ανοιχτή υπό την έννοια ότι δεν διαχωρίζεται με κάποιον τρόπο από τον χώρο της παραγωγής.
  5. Καλησπέρα σε όλους, Γράφω σχετικά με έναν προβληματισμό μου κατά την σύνταξη μίας μελέτης πυροπροστασίας σε βιομηχανική εγκατάσταση με κύρια δραστηριότητα την κοπή, διάτρηση και συγκόλληση προιόντων ξυλείας. Το βασικό πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι στον κύριο χώρο της βιομηχανίας υπάρχει αποθήκευση ανοιχτού τύπου (Κατηγορίας Α, λόγω ποσότητας καύσιμης ύλης). Στο Άρθρο 6 και πιο συγκεκριμένα στην παράγραφο 6.7 των γενικών διατάξεων του ΠΔ 41/2018 αναφέρει ότι "Οι επικίνδυνοι χώροι πρέπει να αποτελούν αυτοτελές πυροδιαμέρισμα με πυράντοχο περίβλημα με δείκτη πυραντίστασης ίσο με τον απαιτούμενο για τα πυροδιαμερίσματα του κτιρίου και όχι μικρότερο των 60 λεπτών και δεν πρέπει να τοποθετούνται κάτω από ή σε άμεση γειτνίαση με τις τελικές εξόδους των κτιρίων." Ο χώρος αυτός θεωρητικά αποτελεί επικίνδυνο χώρο. Στην περίπτωση που μελετάω η αποθήκευση είναι ανοιχτή με την έννοια του ότι υπάρχει αυτόματο σύστημα τύπου γερανογέφυρας που αναλαμβάνει να μεταφέρει τα προιόντα από τον χώρο της αποθήκευσης στον χώρο όπου συντελείται η παραγωγική διαδικασία. Επομένως δεν γίνεται να αποτελεί ανεξάρτητο πυροδιαμέρισμα. Πως θα το αντιμετωπίζαται από πλευράς ενεργητικής πυροπροστασίας, αλλά κυρίως από πλευράς παθητικής? Σας ευχαριστώ εκ' των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.