Μετάβαση στο περιεχόμενο

savvas.p

Members
  • Περιεχόμενα

    103
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.710 profile views

savvas.p's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

13

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συμφωνώ AlexisPap σε όλα αυτά που έγραψες. Είναι η συμπυκνωμένη ουσία του ΦΕΚ 350/Β'/ 2016 που αντικατέστησε το Παράρτημα Ε του ΕΑΚ. Ωστόσο το εν λόγω ΦΕΚ, είναι για επεμβάσεις (προσθήκες ή αλλαγή χρήσης) σε υφιστάμενα. Το θέμα είναι πως το ακίνητο βάζει φάκελο στην πολεοδομία για επισκευές (γενικά). Οφείλει να ελέγξει στατικά το κτίριο? Από αυτά που έχω διαβάσει θεωρώ πως όχι. Εφόσον δεν θα το επιβαρύνει όπως σωστά έγραψες. Αν όμως θέλει να προσθέσει ενισχυτικές επεμβάσεις όπως ελάσματα (χάλυβα ή άνθρακα) ή υφάσματα, τότε θεωρώ ο ΚΑΝ.ΕΠΕ είναι μονόδρομος (με ότι αυτό συνεπάγεται).
  2. Συνάδελφε αρχικά θα ρωτήσω το εξής: To πατάρι που κατασκευάστηκε δεν έγινε στο κατάστημα που περιγράφεις ότι άλλαξε χρήση σε κατοικία? Το κατάστημα αυτό δεν είναι στο ισόγειο? Είναι στον 1ο όροφο? Για να εξετάσεις περιπτώσεις απαλλαγής του τρέχοντος νόμου θα πρέπει να ενταχθείς σε αυτόν, κοινώς να μεταφέρεις την δήλωση από τον Ν. 4178/13. Όταν η περίπτωση γγγ) λέει για υπερκείμενους ορόφους εννοεί πατάρι στον Α' ή στον Β' όροφο κλπ. Όχι πατάρι σε μεσοπάτωμα μεταξύ ισογείου και οροφής ισογείου.
  3. Δεν ξέρω για το viva, τι ισχύει. Λογικά εφόσον μέσω της υπηρεσίας δέχεσαι πληρωμές για την εργασία σου θα πρέπει τα χρήματα αυτά να μπορείς να τα αναλήψεις από κάποιο τραπεζικό λογαριασμό, άρα θεωρώ ότι πρέπει να το συνδέσεις. Προσωπική γνώμη τα παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση εμένα το taxis μου λέει πως δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα εισαγωγής επαγγελματικού λογαριασμού για τον ΑΦΜ μου.
  4. Συνάδελφοι ένα λεπτό. Το θέμα είναι αν θα βγει ανεπάρκεια ή επάρκεια στον τσιμεντόλιθο και πως θα διαχειριστεί ο ιδιοκτήτης το θέμα ενισχύσεων? Οι ερήμην τιμές του ΚΑΝ.ΕΠΕ είναι για σκυροδέματα, χάλυβα οπλισμού και τοίχους πλήρωσης αν πάμε με επιτελεστικότητα άλλη από Γ1 (γιατί στην Γ1 δεν λαμβάνεται υπόψιν η συνεισφορά των τοίχων πλήρωσης) και όχι και για φέρουσα τοιχοποιία. Αν ο πελάτης δεν θέλει μελέτη ενισχύσεων και θέλει μόνο την μελέτη στατικής επάρκειας (είτε βγαίνει είτε όχι) τι του λέμε ότι δεν θα βγει και κάνε μελέτη ενισχύσεων αλλιώς δεν ασχολούμαι? Ο φορέας που συζητάμε δεν είναι αποθήκη, δεν είναι μονώροφο και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι που να τον απαλλάσσει από την υποχρέωση μελέτης στατικής επάρκειας. Γνώμη μου είναι (όπως έγραψα και παραπάνω) Ευρωκώδικας 8 - Μέρος 3 και pushover στον μεικτό φορέα.
  5. Διορθώνω, από τον 4495 προκύπτει η εν λόγω απαλλαγή. Αν όμως δεν είναι αποθήκη και είναι κατοικία?
  6. Δοκίμια τα ελάχιστα που απαιτεί ο κανονισμός ανά στάθμη και ανά δομικό στοιχείο. Προφανώς αυτό που έγραψα για τις αποκαλύψεις αφορά την στάθμη με τα στοιχεία σκυροδέματος που φαίνονται και στο σκαρίφημα που ανέβασε ο συνάδελφος. Από εκεί και πέρα θα κάνεις αποτίμηση με EC_8-3 ξεχνώντας προϋφιστάμενους κανονισμούς αφού (ακόμα και να ισχύσει το ίδιο που ίσχυε με την Υ.Α του 4178) για να πας με το παλιό κανονιστικό πλαίσιο της εποχής απαιτείται η ύπαρξη οικοδομικής άδειας. Εδώ μιλάμε για εξ ολοκλήρου αυθαίρετο. Το θέμα είναι πως ελέγχονται τα δομικά στοιχεία που είναι από υλικό που δεν καλύπτεται ούτε στον Ευρωκώδικα 8, Μέρος 3. Για παράδειγμα χάλυβας, ξύλο. Η μεταλλική στέγη που αναφέρει ο συνάδελφος δεν μπορεί (νομίζω) να θεωρηθεί διάφραγμα, σε αντίθεση με την πλάκα σκυροδέματος που υπάρχει. zazeng Συνάδελφε μπορεί ο τσιμεντόλιθος να είναι στάνταρ υλικό αλλά θα έπαιρνες την ευθύνη να πεις για θλιπτική αντοχή συγκεκριμένα MPa χωρίς να το ελέγξεις? Για το κονίαμα τι τιμή θα πάρεις? ΣΙ εννοεί σπουδαιότητα 1 καταλαβαίνω. Από που προκύπτει όμως ότι τα ισόγεια και με Σ1 απαλλάσσονται σήμερα που δεν έχουμε ακόμα Υ.Α.?
  7. Για εμένα πρέπει να πας με Ευρωκώδικα 8, Μέρος 3. Πρέπει να κάνεις αποκαλύψεις οπλισμών για τα στοιχεία σκυροδέματος και πρέπει να κάνεις και εργαστηριακά για ποιότητες σκυροδέματος, λιθοσωμάτων και κονιαμάτων. Μετά θα κάνεις αποτίμηση με Pushover αγνοώντας την θεμελίωση αφού η pushover θεωρεί πάκτωση.
  8. Φαντάζομαι εννοείς την Υ.Α του 2014 (ΦΕΚ 405Β). Εκείνη ήταν μόνο για τις μελέτες στατικής επάρκειας του Ν. 4178/2013. Για να πας με τους κανονισμούς της εποχής του αυθαιρέτου έπρεπε να υπήρχε άδεια οικοδομής. Σωστό αυτό που λες για την νέα Υ.Α., αλλά μέχρι να εκδοθεί, αν κάποιος θέλει να προχωρήσει σε Μ.Σ.Ε. πρέπει να πάει με Ευρωκώδικα 8-3.
  9. Συμφωνώ πως για να επιλυθεί με ΚΑΝ.ΕΠΕ θα πρέπει να είναι όλος ο φορέας από οπλισμένο σκυρόδεμα. Στην περίπτωση σου που έχεις μεικτό φορέα, πρέπει να το λύσεις με Ευρωκώδικα 8 - Μέρος 3. Συνάδελφε ΚF δεν νομίζω ότι μπορείς να πας με τον κανονισμό της εποχής.
  10. Τα βήματα μπορούν να καθοριστούν ένα προς ένα. Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν μας έχει οριστεί το κανονιστικό πλαίσιο της ΜΣΕ. ΚΑΝ.ΕΠΕ όπως με τις προσθήκες και τις αλλαγές χρήσης του, σύμφωνα με το ΦΕΚ 350 Β? Ή με την λογική του ΦΕΚ 405 Β του 2014 (παραδοχές στατικής επάρκειας Ν. 4178)?
  11. Δηλαδή δεν είναι ΟΛΟΙ οι επαγγελματικοί μας λογαριασμοί υποχρεωμένοι να δέχονται πληρωμές και με POS? Γιατί εγώ αυτό έχω καταλάβει.
  12. Συμφωνώ Γιώργο. Έλα όμως που και ο όψεως που έχουμε στην Εθνική είναι επαγγελματικός. Πρέπει λοιπόν να καταχωρηθεί και αυτός στην ΑΑΔΕ και συνεπώς να παρέχει και αυτός την δυνατότητα πληρωμής με POS.....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.