Jump to content

nerak

Core Members
 • Content Count

  364
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Ουδέτερη

2 Followers

About nerak

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. Σε μια δήλωση υπάρχει προστατευόμενο μέλος και βάζω μηδενικό εισόδημα σύμφωνα με το Ε1 και βγάζει "Η Τιμή δεν συμφωνεί με στοιχεία ΑΑΔΕ". Ξέρετε το λόγο;
 2. Κι εμένα μου βγάζει ότι τα στοιχεια δεν εχουν επιβεβαιωθει απο την ΑΑΔΕ. Μήπως υπάρχει κάποιο λάθος; Έχω συγκυριότητα 50 -50 από τους δυο συζύγους. Πως την βάζω; Βάζω στα στοιχεία συνιδιοκτησίας τους δύο;
 3. Ούτε εμένα την ενφανίζει. Πως γίνεται μέχρι πριν μισή ώρα να την εμφάνιζε; Επίσης βάζω τον κωδικό επιβεβαίωσης επαλήθευσης διεύθυνσης Mail σαν σύμβουλος και μου βγάζει "Παρακαλώ δώστε μια έγκυρη ημερομηνία λήξης."...!!!
 4. Ως προς την αντιμετώπιση του θέματος συμφωνώ με τον KF. Γενικά οι μηχανικοί των πολεοδομιών δεν έχουν κάποια κεντρική ενημέρωση και ο καθένας απαντάει ανάλογα με το πως ερμηνεύει την Υπουργική Απόφαση της 17/2/16. Κάποιοι από αυτούς θεωρούν ότι ο αυθαίρετος όροφος αποτελεί προσθήκη οπότε πας σύμφωνα με την παραπάνω Υπουργική Απόφαση η οποία πέρα από τις εξαιρέσεις οδηγεί τις περισσότερες φορές στον ΚΑΝΕΠΕ. Άλλοι θεωρούν ότι εφ'όσον η Υπουργική Απόφαση δεν αναφέρει ρητά τις νομιμοποιήσεις, πας με τους κανονισμούς της εποχής. Και τελικά όλοι περιμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο για να ξεκαθαρίσει το τι γίνεται με τις νομιμοποιήσεις!
 5. Όταν πριν ένα χρόνο ρώτησα στην πολεοδομία Μαρκοπούλου, αναφέροντάς τους το έγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ, δέχτηκαν τη χρήση του Παραρτήματος Ε για τη μελέτη στατικής επάρκειας κτιρίου για αλλαγή χρήσης σε Σ3. Είναι στην κρίση του κάθε μηχανικού της πολεοδομίας τελικά.
 6. Το έλυσα το μυστήριο. Από τα μεσα Οκτωβρίου πέρασα τα 10 έτη ασφάλισης και τα 35 έτη ηλικίας, οπότε υπάγομαι υποχρεωτικά στην ειδική προσαύξηση, Κάτι για το οποίο ενημερώθηκα με γράμμα πριν από μια βδομάδα.. Με διαβεβαίωσε υπάλληλος του ΤΣΜΕΔΕ(τηλεφωνικά) ότι αφού πληρώσω το υπόλοιπο θα μπορεί να γίνεται συνταγογράφηση. Πάντως συναδερφος που ρώτησε πριν από μερες στο ΤΣΜΕΔΕ για το τι ποσό είναι τα αναδρομικά, του είπαν ότι δεν ξέρουν. Δεν τα έχουν τα ποσά..! Αυτά πήγαν στην εφορεία αλλά έχει παγώσει το θέμα γιατί περιμένουν απάντηση από το Συμβούλιο Επικρατείας. Αυτή είναι απάντηση υπαλλήλου του ΤΣΜΕΔΕ.
 7. Καλημέρα Πήγα σήμερα σε ορθοπεδικό ο οποίος προσπάθησε να κάνει συνταγογράφηση ηλεκτρονικά και δεν του το επέτρεψε το σύστημα παρ΄όλο που πλήρωσα το β' εξάμηνο του 2014. Δεν θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί το σύστημα;
 8. Στο βιβλίο του Σπυράκου "ενίσχυση κατασκευών για σεισμικά φορτία", στη σελίδα 114, γίνεται υπολογισμός της τέμνουσας βάσης ενός πλαισίου, και χρησιμοποιεί τη ταλαντούμενη μάζα Μ, από το συνδυασμό Gk + 0.3Qk.
 9. Ευχαριστώ για την απάντηση. Όμως στη παράγραφο β του 4172, όπου ορίζονται οι εργασίες για τις οποίες απαιτείται ΦΕΜ: β) Σε δέκα τοις εκατό (10%) της συμβατικής αμοιβής για εκπόνηση μελετών και σχεδίων που αφορούν οποιασδήποτε άλλης φύσης έργα και για την επίβλεψη της εκτέλεσης αυτών, καθώς και των έργων της προηγούμενης περίπτωσης και της ενέργειας πραγματογνωμοσύνης κ.λπ. για τα έργα αυτά, αναφέρει γενικώς εκπόνηση μελετών και σχεδίων και την επίβλεψή τους. Δεν αναφέρεται σε εργασίες που ελέγχονται, επικυρώνονται ή κατατίθενται από/σε δημόσια αρχή. Απλώς παρακάτω λέει ότι επιβάλλεται το ΦΕΜ πριν τη θεώρηση από αρμόδια αρχή. Έτσι το καταλαβαίνω από τη διατύπωση. Τώρα δεν ξέρω αν στην εφαρμογή, εφαρμόζεται αυτό που λες.
 10. Το ξέρω ότι έχει συζητηθεί πολύ το πότε πληρώνουμε ΦΕΜ, αλλά θεωρώ ότι βάσει του Νόμου 4172/2013 άρθρο 69 παρ.4: 4. Ειδικά, για τους αρχιτέκτονες και τους μηχανικούς ο προκαταβλητέος φόρος υπολογίζεται ως εξής: α) Σε τέσσερα τοις εκατό (4%) της συμβατικής αμοιβής για εκπόνηση μελετών και σχεδίων. β) Σε δέκα τοις εκατό (10%) της συμβατικής αμοιβής για εκπόνηση μελετών και σχεδίων που αφορούν οποιασδήποτε άλλης φύσης έργα και για την επίβλεψη της εκτέλεσης αυτών, καθώς και των έργων της προηγούμενης περίπτωσης και της ενέργειας πραγματογνωμοσύνης κ.λπ. για τα έργα αυτά. Κατ' εξαίρεση, για αμοιβές αρχιτεκτόνων και μηχανικών για την επίβλεψη της εκτέλεσης κάθε είδους τεχνικών έργων που ορίζονται στις προηγούμενες περιπτώσεις, ο προκαταβλητέος φόρος επιβάλλεται πριν από τη θεώρηση των οικείων εργασιών από την αρμόδια αρχή στο ποσό της αμοιβής επίβλεψης του δικαιούχου, και προκειμένου για εκπόνηση μελετών ή σχεδίων και επίβλεψη έργων του Δημοσίου, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των κοινωφελών ή θρησκευτικών ιδρυμάτων, ο προκαταβλητέος φόρος κατά τα ποσοστά της παραγράφου αυτής υπολογίζεται στο ποσό της συμβατικής αμοιβής., αποδίδουμε ΦΕΜ για τις υπογραμμισμένες εργασίες, απλώς στη περίπτωση που υπάρχει θεώρηση από την Αρχή, ο προκαταβλητέος φόρος επιβάλλεται πριν τη θεώρηση αυτή. Αυτό δεν προκύπτει από τη διατύπωση του Νόμου αυτού;
 11. Αν εφαρμόσεις ΚΑΝΕΠΕ, χρειάζεται σίγουρα καρότα. Για τους προηγούμενους κανονισμούς δεν υπάρχει ξεκάθαρη νομοθεσία για τον έλεγχο υφιστάμενου σε περίπτωση αλλαγής χρήσης.
 12. Εγώ δεν έχω καταλήξει (δες αυτά που έχω γράψει στο #15). Πήρα τηλέφωνο στη ΔΟΚΚ και η στατικός έχει άδεια. Μήπως είχε ελεγχθεί η στατική επάρκεια εφ΄όσον και πριν λειτουργούσε σαν κτίριο με συντελεστή σπουδαιότητας 3;
 13. Μanolis gon είναι ισόγειο με υπόγειο. Kapnicious συμφωνώ απόλυτα. Αλλά επειδή από μια μελέτη ΚΑΝΕΠΕ είδα ότι είναι υπερβολικά δυσμενής κανονισμός, προσπαθώ να δω αν με καλύπτει η νομοθεσία να πάω με τους παλιούς κανονισμούς. Και το κοιτάω γιατί είναι ισόγειο κτίριο, το οποίο μεν υπολογίστηκε με κανονισμό του 1954 όπου δεν υπήρχε συντελεστής σπουδαιότητας αλλά είχε πρόβλεψη για όροφο. Ένας μηχανικός της αντίστοιχης πολεοδομίας μου είπε να κάνω μελέτη στατικής επάρκειας με τον αντισεισμικό του 1985, μια μηχανικός άλλης πολεοδομίας μου είπε ότι ο ΚΑΝΕΠΕ μόνο αναφέρει αλλαγές χρήσης. Πιστεύω ότι με εγκύκλιο ΔΟΚΚ και οδηγία ΟΑΣΠ ακολουθώ το παράρτημα Ε, και ελέγχω αν προκύπτει τέμνουσα μεγαλύτερη από το 1.10 της παλιάς και βλέπω αν υπάρχει απαλλαγή από τον αντισεισμικό έλεγχο. Δεν βλέπω για σπουδαιότητα Σ3 να αναφέρεται κάπου επίλυση με αντισεισμικό του 1985. Εκτός κι αν γνωρίζετε κάτι άλλο.
 14. Έχει συζητηθεί και σε άλλα θέματα του φόρουμ αλλά από ότι βλέπω τα συμπεράσματα ποικίλουν. Στη περίπτωση αλλαγής χρήσης από κατοικία σε παιδικό σταθμό,δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την απάντηση του ΟΑΣΠ για παράλληλη ισχύ παραρτήματος ΕΑΚ και ΚΑΝΕΠΕ σε αλλαγές χρήσης και να αποφύγουμε έτσι το ΚΑΝΕΠΕ για τη μελέτη στατικής επάρκειας;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.