Μετάβαση στο περιεχόμενο

nbr

Core Members
 • Περιεχόμενα

  837
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  9

Φήμη στην κοινότητα

335 Εξαιρετική

2 Ακόλουθοι

Σχετικά nbr

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.822 profile views
 1. .........."Η απαλλοτρίωση συντελείται (ολοκληρώνεται) με την καταβολή της αποζημίωσης " Πολύ σωστά που ο Παύλος το συμπλήρωσε!!!! Συνήθως η μελέτη "κτηματολόγιο οδοποιίας" είναι μία ξεχωριστή. Γίνεται συνήθως αφού πάρει έγκριση η μελέτη της οδοποιίας! Αν δεν γίνει η αποζημίωση τότε επεισέρχονται και άλλα, νομικού χαρακτήρα, θέματα!!!! Ίσως είναι άλλο θέμα.
 2. Η εγκύκλιος (αφορά Α' κατοικία και τις πυκνές γειτονιές) είναι η 106/1986. Ας είναι καλά ο φίλος μας ο Δημήτρης που το πρόσεξε!
 3. Εγώ να σας περιμένω, με λουκάνικα, στο καταφύγιο (γύρο στα 1000μ υψόμ.) όπου πάει φυσικά και αυτοκίνητο !!! Μέχρι εκεί πηγα μερικές φορές. Όταν γυρίσετε, μάλλον την επομένη μέρα το βλέπω, θα σας έχω έτοιμα τα λουκάνικα με κόκκινο κρασί! ... Στο Θέμα τώρα. Επειδή έκανα χωροστάθμηση μέσα σε φαράγγια, που κατά καιρούς μετρήσαμε για φράγματα, πρέπει να πω πως είναι άκρως επίπονο, προπάντων σε δύσκολα πρανή !! Είναι παρα πολλές φορές που η σταδία, λόγω υψομ. διαφοράς, δεν πάει ούτε μισό μέτρο "μπροστά" απο τον χωροβάτη. Από την στιγμή πλέον που θα γίνει η μέτρηση... πρέπει να μένει ακίνητη.
 4. Πραγματικά ανέβασε κάποιος με "γεωμετρική χωροστάθμηση" (χωροβάτης) υψόμετρο στην κορυφή του Ολύμπου ???????? Να ανέβεις στην κορυφή με τον χωροβάτη ή την σταδία στον Ώμο ??? Πες και έγινε!! Πόσες αλλαγές έγιναν??? Και για να έχει νόημα μία χωροστάθμηση πρέπει να έχει και επιστροφή ? (????). Αν έγινε κρατούσαν κάποια σταθερά σημεία "αλλαγής" για έλεγχο! Ξέρουμε ποιος την έκανε να του στείλουμε συγχαρητήρια !!!!!!!
 5. Υπάρχουν πράγματι πολλές περιοχές στις οποίες βασικά "σταμάτησαν" οι πράξεις εφαρμογής τους με αιτία τα ρέματα που διέσχιζαν τις περιοχές αυτές Ο λόγος ήταν κλειστά- ανοιχτά ρέματα. Υπάρχουν περιοχές που είναι σταματημένες, ενώ αρχικά βιαζόταν όλοι, στις υπηρεσίας, για τις περιοχές αυτές που ήταν, πάνω απ' όλα, άκρως τουριστικές. Ένα παράδειγμα η Τορώνη Χαλκιδικής που έπρεπε να τελειώσει γρήγορα, αλλά δεν έγινε ούτε η Β' φάση (Υψομετρικές μελέτες των δρόμων). Απλά, επειδή η ανάγκη για στέγαση μεγάλη (τουριστική περιοχή) όλοι κτίζουν αυθαίρετα !! Έτσι είναι σταματημένες και οι μελέτες στην Καλλικράτεια , η επέκταση Γαλήνης Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης κλπ., κ.λ.π. Μπορεί να φανταστεί κάποιος ...τι θα γινόταν στη περίπτωση που, η κάθε ιδιοκτησία, έκανε μία "ιδιωτική πολεοδόμηση"?? .... Οι εισφορές σε γη θα ήταν αδύνατον να διανεμηθούν σωστά μέσα στην περιοχή! Γιαυτό και δεν προβλέπεται αυτό από κανένα νόμο (που αφορά πράξη εφαρμογής) και καλώς δεν προβλέπεται. Ακόμη και οι εγκύκλιοι 109/86 & 59/87, που δίνουν δυνατότητα να κτίσει κάποιος πριν την κύρωση της Π.Ε.," φρενάρουν" στην περίπτωση που έχουμε προσκύρωση στο οικόπεδο που θέλουμε να κτίσουμε.
 6. Καλώς-τον τον 3333. Έβαλες πριν κάποιες μέρες ένα θέμα σε μία άλλη ενότητα και ..... .........χάθηκες (???!!!) Δεν θα έγραφα, αν δεν το έβλεπα το θέμα σου και σε κανά- δύο άλλα σημεία εδώ στο φόρουμ. ...................................................................................................................... ...... Γράφεις λοιπόν 1+1/2 αράδες και θέλεις να απαντήσουμε ??... Εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα Τ ί π ο τ α !! ....Ξαναδιάβασέ το για να δούμε αν εσύ το καταλαβαίνεις!! . Περιμένω, έτσι από περιέργεια, για να απαντήσει κάποιος συνάδελφος, για να μετρήσω πόσο βλάκας είμαι εγώ που .....δεν καταλαβαίνω το θέμα. Κάνω έκκληση ώστε να απαντήσει κάποιος!!!!!!!
 7. eirtap καλημέρα και σε όλη την παρέα. Οι όροι δόμησης ...σταματούν και περιμένουν την κύρωση. Εσύ από ποια πηγή ξέρεις σε τι στάδιο είναι τώρα η μελέτη?? 'Οτι δηλ. είναι ένα κλικ πριν την κύρωση. Αν έκανες μία καλή βόλτα εδώ μέσα στο φόρουμ θα έβρισκες πως τουλάχιστον 5-6 φορές έχουν δοθεί από εμένα οι εγκύκλιοι 1ο6/86 και η 59/87 (πριν περίπου 10 μέρες σε κάποια ενότητα η τελευταία φορά). Για να κτίσεις πριν την κύρωση, πρέπει το "οικόπεδο" και το Ο.Τ. στο οποίο ανοίκει, πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις. Μία δύσκολη προϋπόθεση είναι, ώστε να μη γίνεται καμία προσκύρωση σ' αυτό. Επίσης στην Α' κατοικία "προτιμά" η εγκύκλιος να εφαρμόζεται σε "πυκνά" Ο.Τ για να μη μπορούν οι εισφορές σε γη που προγραμμάτισε ή προγραμματίζει ο μελετητής να αποκλίνουν αρκετά! Βασικό! Δεν μας γράφεις το αρχικό εμβαδόν της ιδιοκτησίας. Αν έχει μεγάλες εισφορές γης η ιδιοκτησία, δεν μπορείς, αν δεν έχεις επαφή με το μελετητή, να γνωρίζεις πως θα το χειριστεί ή ας πουμε θα το χειριζόταν, το θέμα η μελέτη!!?? Για να μιλάς .. "για μη διανοιγμένους δρόμους" καταλαβαίνω πως θα έχεις αρκετά Ρυμοτομούμενα και πιθανότατα και προσκυρώσεις . Δεν καταλαβαίνω όμως αυτό που λες ...."δεν έχει πάρε -δώσε με γείτονες"!!! Είναι δηλ. "ένα οικόπεδο ένα Ο.Τ."??..... Πάντως σύμφωνα με τις εγκυκλίους, που επισυνάπτω για ακόμη μία φορά, είναι μία ξεχωριστή διαδικασία ή έγκριση της "άδειας δόμησης πριν την κύρωση της Π.Ε." . Πρέπει να τακτοποιηθεί (ακόμη και οι μηκοτομές των δρόμων, σε συνεννόηση με την υπηρεσία και τον μελετητή) ολόκληρο το Ο.Τ. σε πολύ καλό τοπογραφικό διάγραμμα!! egk 59-87 & 106-86.doc
 8. Ένα βασικό πάντα, από αυτό βγαίνουν και τα εμβαδά των κτισμάτων, είναι το εμβαδόν του γηπέδου αλλά και οι διαστάσεις- σχήμα αυτού. Δεν μας είπες, αν υπάρχει στην περιοχή ΓΠΣ ή κάτι άλλο περιοριστικό στην δόμηση ! Αν έχεις πρόσωπο σε Εθ. οδό η απόσταση του κτιρίου ή κατασκευής είναι πάντα η δυσμενέστερη απόσταση όλων των περιπτώσεων που θα εξετάσεις.
 9. Ακριβώς όπως τα λέει ο Τέτρις (με πρόλαβε)! για τους οδούς σε εκτός σχεδίου.docx
 10. Δεν μας λες αν η περιοχή είναι, επιπροσθέτως, σε κάποιο Γ.Π.Σ. ή "Νατούρα" κλπ, κλπ. Έγινε τέτοια έρευνα από εσένα ή κάποιον άλλον?? Αν δεν υπάρχει κάτι άλλο δεσμευτικό νομίζω ναι. Υ.γ. Τα εκτός σχεδίου είναι "γήπεδα" , "αγροτεμάχια" (όπως καλώς τα αναφέρεις) αλλά όχι οικόπεδα. Ο τίτλος της θεματικής ενότητας "Συνένωση οικοπέδων εκτός σχεδίου" είναι λάθος!!
 11. Ας ελπίσουμε πως, τουλάχιστον, οι άλλοι συνάδελφοι, που διάβασαν το θέμα, να πήραν έστω κάτι που θα συμπληρώσει τις γνώσεις τους!! Ο 3333 χάθηκε. Μάλλον επιλύει το θάμα από το γραφείο. Θα το κουβαλάει το πρόβλημα και στις άλλες δουλειές του. Η κοπέλα, υποψήφια συνάδέλφος, πιστεύω, θα ξανα-εμφανιστεί. Για καλό δικό της περισσότερο. Άραγε ποιος καθηγητής να της έδωσε το θέμα. Εκτιμώ τώρα πως το θέμα αυτό, που αφορά αυτό το είδους τους μετασχηματισμούς (από τις τιμές συντ/νων Τ.Υ. σε Τιμές ΓΥΣ (ΗΑΤΤ ή ΕΓΣΑ87), είναι άκρως σημαντικό, που ίσως θα μπορούσε να είναι και "μάθημα" στην σχολή. Πριν 7-8 χρόνια μπορούσες κάλλιστα να κάνεις μία δουλειά σε περιβάλλον μιας διανομής και εφόσον όμως ήταν καλή η δουλειά, να δόσεις τα σχέδιά σου για όλες τις χρήσεις σε όλες τις υπηρεσίες. Από την εποχή της "Μπιρμπίλου" που ζητείται το ΕΓΣΑ87 (με τα πολλά του προβλήματα) πρέπει οι συνάδελφοι να κάνουν υποχρεωτικά αυτή την διαδικασία. Γιατί, κάτι που λίγοι το καταλαβαίνουν, η οριοθέτηση του γεωτεμαχίου πρέπει να εξασφαλίζεται από τον μηχανικό! Άρα οι τιμές των συντεταγμένων που προέρχονται από την τοπογρ. υπηρεσία είναι απαραίτητες!! Κατά συνέπεια ... μετά από αυτές πάμε στο σύστημα ΕΓΣΑ87. Αρα πρέπει να ξέρουμε τον δρόμο της μετάβασης (Transformation)!! Υ.γ. Προς jojo. Τώρα που ..."δουλεύεις" το Κιλκίς, όπως λες, ρίξε μια ματιά και στη μελέτη με τα τριγ. σημεία που σου έστειλα (Αν θυμάσαι??).
 12. Δεν θα απαντήσω για το πως και με πόσες δηλώσεις, δηλώνεται στο κτηματολόγιο. Απλά εδώ θέλω να πω, πως ο "φίλος" σου, δεν είναι και "ιδιοκτήτης" αυτών των λωρίδων των οποίων η έκταση τους, πάντα, θα προσμετράτε στο εμβαδόν του κάθε ιδιοκτήτη μέσα από τον οποίο περνά η κάθε λωρίδα. Απλά του δόθηκε "δουλεία" - δυνατότητα διέλευσης γιατί ήταν τυφλό γήπεδο του. Θα δηλωθεί σαν "δουλεία". Εδώ στο φόρουμ υπάρχει, από έναν καλό συνάδελφο, μία έρευνα για θέματα "δουλείας" . Μπορείς να την ψάξεις.
 13. Αυτό, συνήθως είναι, κατά μέσο όρο, το σφάλμα (απόκλιση τιμών) που περιμένουμε στις διανομές εδώ στην Κ. Μακεδονία δηλ. Χ=5μ & Υ=2μ. Ας πάει όμως πρώτα στην τοπογραφική να πάρει στοιχεία για αρχική μελέτη και ...ας επανέλθει.
 14. Ναι το φύλλο 1/ 50000 ( 40 45', -1 15') Αλεξάνδρεια. Και της λέω... Να ερευνήσει, σε πρώτη φάση, αν από τα αρκετά τριγ. σημεία της ΓΥΣ στην περιοχή χρησιμοποίησε κάποια η τοπ. υπηρεσία και άρα έχουν τις τιμές της διανομής.
 15. Φύλλο χάρτου 026 Αλεξάνδρεια. Δίπλα από Βέροια. Εγώ δεν δούλεψα ποτέ σ' αυτά τα χωριά ή κάπου εκεί γύρο! Πιθανότατα πρόκειται για διπλωματική.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.