Jump to content

nbr

Core Members
 • Posts

  1,597
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

nbr last won the day on August 12

nbr had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

5,582 profile views

nbr's Achievements

Community Member

Community Member (4/15)

 • Helpful Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

826

Reputation

 1. ....... μμμ! Δεν είναι κάπως μεγάλη η διαφορά 'εκτασης?? Πως δηλ. τα δύο (2) στρέμματα γίνονται πέντε(5) στρέμματα?? Η γη Λάστιχο? Η παλαιά αεροφωτό το δείχνει μεγάλο ή μικρό? Και τα διπλανά?;
 2. Και πως θα γίνει η διάνοιξη του δρόμου, της ανατολικής πλευράς, αν δεν γίνει "πράξη τακτοποίησης -αναλογισμού" στην οποία θα συμμετέχουν και οι ιδιοκτησίες των ΟΤ 86 & 86Α? Ανάμεσα με το ΟΤ86 γίνεται καραμπινάτη δια πλάτυνση δρόμου. Άρα? Ρυμοτομούμενα! .......
 3. Ο φίλος μας αναφέρεται σε "πράξη Τακτοποίησης" & όχι σε πράξη εφαρμογής. Αν, λέω αν, ο μη διανοιγμένος δρόμος είναι τμήμα, ας πούμε, ιδιοκτησίας που απαλλοτριώνεται, ή προσκυρώνεται, σύμφωνα με το λεκτικό του "αναλογισμού" της πράξης και δεν έχει ακόμη αποζημιωθεί, τότε θεωρείται ακόμη σαν όμορη ιδιοκτησία. .... φροντίζετε να τακτοποιηθεί.
 4. Για να το καταλάβω και εγώ που υστερώ στις.... στροφές. Σύμφωνα με την δήλωση 651/77 κάποιου συν. μηχανικού το οικόπεδό σου με εμβαδόν ---τόσο (κακώς δεν μας δίνεις το εμβαδόν) βρίσκετε κανονικά επί του τάδε δρόμου στο τάδε Ο.Τ. είναι κατα παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο αλλά μας το παρουσιάζεις με πρόβλημα και πρέπει να γίνει τροποποίηση Ρ.Σ. .... Μήπως το οικόπεδο , όπως μας λες, .... είναι τυφλό επειδή υπάρχει μπροστά του ένα άλλο οικόπεδο που ανήκει στο δήμο και ο ιδιοκτήτης πιστεύει πως είναι δικό του σαν ανταλλάξιμο .... κλπ, κλπ (???) Δώσε μας και ένα απόσπασμα απο τον χάρτη. Υγ Γράφαμε ταυτόχρονα με τον ΜΑΚΑΡ.
 5. Αυτά είναι τα ρεπέρς (υψομετρικές αφετηρίες). Σ΄ αυτά που είναι πακτωμένα σε τοίχους δεν μπορείς να στήσεις όργανο. Αυτά ΔΕΝ είναι για οριζοντιογραφική αποτύπωση. Απλά φροντίζαμε και δίναμε και σ΄αυτά, συντεταγμένες χ,Υ, για να μπαίνουν εύκολα και με ακρίβεια στο σχέδιο.
 6. Από όσα εγώ γνωρίζω αυτές οι μελέτες, που στηρίχθηκαν σε φωτογραμμετρικά στοιχεία, ήταν στο σύστημα των τριών ζωνών UTM3. Άρα το ΕΓΣΑ πως προκύπτει? Ψηφιακό αρχείο απο σκανάρισμα ή Οι μετρήσεις (αφού δεν έγιναν). Τα 6μ διαφορά σε απόσταση τριγωνομετρικών τα οποία μάλιστα είναι τόσο κοντά (περί τα 750μ) δεν υπάρχει (έχεις πάρει όλες τις συν/νες απο τις λίστες συντεταγμένων της ΓΥΣ ? ή και από Τοπ. υπηρεσία?) Τι είναι αυτά τα καρφιά της υψομετρικής μελέτης? Απλά όλες οι στάσεις έπρεπε να χωροσταθηθούν. Έτσι έχουν Χ,Υ,Η (Η: υψόμετρο)
 7. Γράφω μόνο και μόνο για να υποστηρίξω τις τελευταίες αράδες που γράφει ο sdtopo. Mετράμε πάντα εξαρτώμενη από το σύστημα (datum) της μελέτης. Ακόμη και αν η μελέτη είναι σε ΕΓΣΑ87 ψάχνουμε τις στάσεις της μελέτης από τις οποίες έγινε η αποτύπωση της περιοχής. Οι Στάσεις είναι μέρος των οδεύσεων που μπορεί (θεωρητικά) να κουβαλάν και κάποιο σφάλμα, έστω και μετά από την "διόρθωση" των (πάντως τα 25cm είναι πολλά και μάλιστα σε νέες μελέτες σε ΕΓΣΑ87). Προσοχή λοιπόν στα GPS που δίνουν κατ' ευθείαν Συντ/νες ΕΓΣΑ87 (???) Το ξαναέγραψα. Όταν πάτε για "διορθωτική Πράξη" πρέπει να είστε 101% σίγουροι πως κάνατε καλή εξάρτηση και να συμφωνεί με αυτή της μελέτης. Υ.γρ. Με αυτή την ευκαιρία το ξαναείδα στην κορυφή αυτής της σελίδας. Ήταν μία περίοδος, Ιούλιος του 2021, που κάποιος με απαξίωνε συνεχώς, με κόκκινο βέλος προς τα' κάτω, σε ότι και αν έγραφα εδώ στο φόρουμ. Μου ερχόταν συνεχώς ειδοποιήσεις γι' αυτό και Δεν κατάλαβα γιατί. Προσπάθησα και τώρα να δω τι άστοχο έγραψα στις 20 & 21 Ιουλίου 2021 απαντώντας στην συν. Μαρία Μυλωνά. Δεν βρήκα κάτι. Αν μας διαβάζει αυτός που το έκανε ας μας γράψει με το ψευδώνυμο του. Ακυρώνω το δικό μου. Φιλικά Πάντα N(ikos) Br(ios).
 8. Έχει γίνει πλέον τέτοια διάσπαση θεμάτων που το φόρουμ έχει γίνει ένας τεράστιος Λαβύρινθος θεμάτων στον οποίο εγώ πλέον χάνουμε. Θέλω να ψάξω και να εντοπίσω θέματα και αρχεία που εγώ έχω ανεβάσει αλλά αδυνατώ να τα βω. Αναρωτιέμαι αν αυτό εδώ το θέμα δεν θα μπορούσε να χωρέσει σε μια άλλη όμοια ενότητα εδώ στα "Σχέδια Πόλεων"? Για το θέμα τώρα. Το έχω γράψει πολλές φορές. Μην περιμένετε να τα βρείτε όλα στο Ιντερνετ. Μπορεί να μου πείτε παλιομοδίτη αλλά νομίζω πως , αν πάει κάποιος στην τεχνική υπηρεσία του δήμου που παρακολουθούσε την μελέτη αυτή, θα έχει πολλά να κερδίσει. Εκεί υπάρχουν σίγουρα όλα τα Ρ. Σχέδια Υπάρχουν οι λίστες των στάσεων της μελέτης. Υπάρχουν οι συντεταγμένες όλων των κορυφών των νέων οικοπέδων. Υπάρχουν τα αυτοσχέδια των Ο.Τ. με τις συντεταγμένες των κορυφών Τν. Υπάρχουν οι Πίνακες της Π.Ε. Θέλω να ξέρω έστω έναν λόγο που κάποιος θα δώσει εδώ στο φόρουμ τα στοιχεία και σχέδια μια μελέτης?? Τι να πρωτο-δώσει? Εγώ πάντως ΔΕΝ θα το έκανα με τίποτα. Και είναι νομίζω θράσος με ούτε καν 2 αράδες να το ζητάς. (εγώ πάντως έγραψα πολύ περισσότερα.)
 9. Καλημέρα. Εγώ παραπάνω, κατά κάποιο τρόπο, άφησα στην άκρη το εκτός αφού ούτως ή άλλως έχει μέσα κτίσμα. Τα σχέδια είναι παλαιά και "ακατέργαστα" Ξέρουμε σε ποια φάση είναι? αυτό το ρυμοτομικό έχει κυρωθεί? Έγιναν οι δηλώσεις ιδιοκτησίας? Πάντως για την αποδοχή κληρονομιάς θα χειριστείς την ιδιοκτησία σαν μία, όπως δίνεται και περιγράφεται απο τα συμβόλαια και απλά απλά θα αναφέρεις το ΦΕΚ της Ρυμοτομικής μελέτης για τα μελλοντικά, ότι δηλ. συνεπάγεται μετά από μία Π.Ε. Ο zavi τα λέει όπως είναι τα πράγματα (άλλωστε το δέχτηκε και ο tetris). Έπρεπε να τα βάλει και με 'μένα που έγραψα πως ο τετρις έχει σε "όλα" δίκαιο. Έχω δώσει πολλές φορές τις σελίδες από το βιβλίο του Ρωμαλιάδη που αφορά αυτό το θέμα. Πάντως υπάρχουν πολεοδομίες στην επικράτεια που δέχονται σαν οικόπεδα και τα "απέναντι" από τις Π.Ε. Και καλά κάνουν. Υ.γρ. Και τα τσίπουρα που και πως θα τα πιέτε? Είστε στον Ίδιο.... μαχαλά ? (περιοχή). Κάτω από το αυλάκι;
 10. Κάποιες σκέψεις σε συνέχεια των όσων γράφει ο "Τετρις" που είναι σωστά. Η επέκταση πάντως τελειώνει εκεί που σχεδιάζονται τα Ράστερ (κάτω από εκεί που γράφεις "ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ" Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο γεννάται το ερώτημα: γιατί δείχνεις το γεωτεμάχιο σου σαν ενιαίο, αφού χωρίζεται σε δύο τμήματα από τον υφιστάμενο χωματόδρομο ο οποίος μάλιστα διασταυρώνεται νοτιοανατολικά και με άλλον δρόμο? Το εκτός σχεδίου τμήμα έχει μάλιστα μέσα και κτίσμα και φαίνεται να είναι τακτοποιημένο (αργότερα ίσως γίνει και καλό οικόπεδο). Εγώ προσωπικά θα σκεφτόμουν περισσότερο το ανατολικό (το εντός) τμήμα που δεν μπορείς να ξέρεις ακόμη τι μορφή θα πάρει το τελικό του οικόπεδο. Έχει και έντονη κλίση. (κατηφορίζει από βορρά προς νότο κάπου 7-8μ σε όλο το πλάτος του Ο.Τ. ). Δεν μας λες για ποιο λόγο κάνεις αυτό το τοπογραφικό? Από πότε χρονολογείται η Αποτύπωση? Είναι σε μερκατορικό σύστημα των τριών ζωνών ?(ΤΜ3)?
 11. Δύο μέρες μετά το θέμα πήρε κάπως μία άλλη "μορφή" που δεν μας την έδωσες από την αρχή (καλά είναι να δίνονται από την αρχή ΟΛΑ τα στοιχεία). Εγώ καταλαβαίνω πως , σε πρώτη φάση, δεν έχουμε λάθος στην Μελέτη. Τα κτίσματα κτίστηκαν μετά την κύρωση της μελέτης και αυτός που έκτισε πρώτος (ο γείτονας) χάραξε λάθος το κοινό όριο (μπράβο στον μηχανικό για την παππαριά και συγνώμη για την έκφραση). Αρά αφού δεν υπάρχει λάθος στην Μελέτη ΔΕΝ γίνεται "διορθωτική πράξη" όπως έγραψα παραπάνω. Σίγουρα, πιστεύω, δεν υπάρχει μεσοτοιχία γιατί μιλάει για δύο ξεχωριστά σπίτια. (γράφαμε ταυτόχρονα) Εκτιμώ πως το θέμα είναι καθαρά νομικό άρα δύσκολο όπως γράφει ο Παύλος και πρέπει να γίνει με κάποια διόρθωση συμβολαίων (ίσως & με αγορά της επίμαχης λωρίδας (δες τι γράφει ο Zavi)). Διαφορετικά θα κουβαλάν το πρόβλημα για πάντα. Υ.γρ. Πιθανότατα, επειδή οι πίνακες μιας Π.Ε. είναι, κατά κάποιο τρόπο και συμβόλαια (αυτά μεταγράφονται στο υποθηκοφυλακείο μετά την πράξη), να ζητηθεί από τον συμβολαιογράφο και διορθωτική πράξη στις στήλες που αφορούν & στα δύο τελικά οικόπεδα. Ίσως όμως η αναντιστοιχία που θα προκύψει ανάμεσα στις αρχικές ιδιοκτησίες και τελικά οικόπεδα, σε σχέση πάντα με τις εισφορές σε γη, να καθιστά υποχρεωτική την αγορά της επίμαχης λωρίδας από τον όμορο ως δικαιολογία.
 12. Γράφεις πως ο όμορος έκτισε νωρίτερα κλπ. Έκτισε με Οκ. άδεια μετά την κύρωση και με εξαρτημένο από το σύστημα της μελέτης τοπογραφικό ? (εξάρτηση δηλ. από τις στάσεις της μελέτης) ή τα κτίρια υπήρχαν άρα είναι αποτυπωμένα και στα Ρυμ. σχέδια? Το γράφω συχνά. Μη μας δίνεται σκαρίφημα. Προτιμότερο ένα απόσπασμα (αντίγραφο) από το Ρ. Σχέδιο της περιοχής. Αυτά τα σχέδια έγιναν από τον μελετητή μετά από κάποια αποτύπωση. Αν είσαι 101% σίγουρος, για την καλή σου εξάρτηση, θα πρέπει να προχωρήσεις σε μία "διορθωτική πράξη" για αλλαγή επιφανείας οικοπέδου. Έτσι απλά για να μένουν γραμμένα σε "κετάπια".
 13. Έχω τη εντύπωση πως τώρα τα μπέρδεψες ακόμη περισσότερο. Τώρα μας βάζεις στο "κάδρο" και μία "πράξη εφαρμογής" από την οποία προκύπτει και προσκυρούμενο τμήμα...... Άσε τους νόμους και δώσε την εξέλιξη του γεωτεμαχίου σου από το 1982 και μετά.
 14. ο Φίλος μας ρωτάει για γήπεδα, άρα εκτός σχεδίου. Όχι?
 15. Καλά θα ήταν, για την συζήτηση, να μας πει ο συνάδελφος με ποιο Νόμο γίνεται η μελέτη αυτή. Για τον νόμο του 2014 έγινε, πριν απο καιρό, κάποια συζήτηση και καταλήξαμε πως οι μελέτες που ανατέθηκαν για να συνταχθούν με αυτόν τον νόμο ήταν- είναι ελάχιστες. Πράγματι οι εισφορές, από το 2014 (καταληκτική ημερομηνία αντί της 1982) και μετά, υπολογίζονται η κάθε μία ξεχωριστά. Κακώς για 'μένα. Αυτό μείωνε κατά πολύ το ισοζύγιο "Εισφορά σε γη -κοινόχρηστα". Άρα? Έπρεπε να σχεδιαστούν μικρότεροι κοινόχρηστοι χώροι, στενότεροι δρόμοι κλπ......... Εγώ προσωπικά ΔΕΝ τον δούλεψα. Θυμάμαι (δεν ξέρω αν το θυμάμαι καλά) πως προέβλεπε και έδινε την δυνατότητα στον μελετητή, σε συνεννόηση με την επίβλεψη, την δυνατότητα για αύξηση των εισφορών σε γη (έδινε νομίζω κάποιο ποσοστό) σε περίπτωση που ο ισολογισμός "κοινόχρηστα- εισφορές" ήταν αρκετά αρνητικός. Τεχνικά νομίζω καταργήθηκε και το σύστημα με τις 3 ζώνες (μερκατορικό). Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας γράψει.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.