Jump to content

nbr

Core Members
 • Content Count

  1,199
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

nbr last won the day on January 8

nbr had the most liked content!

Community Reputation

567 Εξαιρετική

6 Followers

About nbr

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

2,613 profile views
 1. ????? ;;;;;;;; !!!!!! .......... Τελικά πότε εκτιμάται/ε οτι ο νόμος αυτός θα πάρει την τελική του μορφή???? ;;;; A! Είναι και αυτά τα "τοπικά Πολεοδομικά σχέδια"..... που θα τα κάνει ... ποιος???? Πότε??? Και που πρέπει να γίνουν σε όλη την Ελλάδα! Με ρωτάνε διάφοροι. Συνάδελφοι και όχι μόνο. Λίγοι, πέρα από τον Δημήτρη, κατάλαβαν τι θα συμβεί. Καλό κουράγιο.
 2. Εγώ δεν ξέρω ακόμη αν θα διαβάσω αυτό το νομοθέτημα. Θέλω όμως να σταθώ σ' αυτό που μας είπε παραπάνω ο νέος συνάδελφος Μιχάλης Σπ.. Μας ρωτάει αν ο πελάτης του πρέπει να πουλήσει ή όχι. Και τον ρωτάω: Ο πελάτης του, ας πούμε, είναι έξυπνος και πουλάει. Θα βρει λοιπόν έναν χαζό για να αγοράσει?? Σε μία διαγώνια ανάγνωση που έκανα στο ΦΕΚ του νόμου κατάλαβα πως, το δυσμενέστερο που θα συμβεί, στον πελάτη του, είναι να χάσει κάπου 22-23μ2 από την δόμηση, αν αυτός έχει περίπου 4500μ2.
 3. Να εύχεται να μην πέσει σε κανένα "στραβό" όργανο της τάξης (ωραίος τίτλος) και τότε βλέπω να τον γράφουν και να πληρώνει τα 300Ευρώ! Καλημέρα σε όλους.
 4. Από το σχέδιο που μας δίνεις δεν βλέπω πως το ρέμα χωριζει περιοχές που από την μία πλευρά υπάρχει διανομή του Τ.Γ. (ανατολικά βλέπω την 1531 ιδιοκτ. ). Έχεις λοιπόν μία δουλειά της Τ.Υ. Τα τριγωνομετρικά που βρήκες εσύ τα χρησιμοποίησε η Τ.Υ.? Καταλαβαίνω πως είσαι σε κεντρικό φύλλο χάρτη και πως τα τριγωνομετρικά είναι της ΓΥΣ. Σίγουρα είσαι τυχερός αν έχεις 3 κοινό σημεία στην περιοχή, που να γνωρίζεις τις τιμές ΗΑΤΤ της ΓΥΣ, αλλά και αυτές της Τ.Υ. Μπορείς να μετασχηματίσεις με Helmert. Aποκλείεται να μη έχουν διαφορετικές τιμές της τάξης που ανάφερες δηλ. 5-7μ. Δεν μας γράφεις
 5. Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς. Αυτό με τον μετασχηματισμό που θέλεις να κάνεις την "διανομή σε ΕΓΣΑ87." δεν το καταλαβαίνω καθόλου. Αν εννοείς πως θελεις να μετασχηματίσεις τις όποιες συντεταγμένες Χ,Υ της διανομής σε ΕΓΣΑ87 είναι μέγα λάθος. Εχουν γραφτεί, εδώ στο φόρουμ, αμέτρητες σελίδες για το θέμα αυτό. Αν το ψάξεις κάτι θα βρεις. Το datum κάθε μικρού φύλλου χάρτη, μιας διανομής, δεν είναι, ούτε καν το κεντρικό, ίδιο με αυτό του αντίστοιχου ΗΑΤΤ ΓΥΣ. Δώσε μας την ερώτηση σου με μία κάπως καλύτερη διατύπωση. Ίσως απαντήσουν και κάποιοι άλλοι.
 6. Θέλω να πιστεύω πως το ΓΠΣ της Σιθωνίας, όπως το δίνει ο Δημήτρης, έχει λάβει υπ ' όψιν το σχέδιο "νατούρα 2000". Είναι και 8 χρόνια αργότερα.
 7. Αυτό που σου γράφει παραπάνω ο "- 909" "Πρόσεχε την νατούρα στην περιοχή." Να το πάρεις πολύ σοβαρά υπ' όψιν. Οι περιοχές "νατούρα 2000" έχουν μία άσχημη σχέση με τις παρεκκλίσεις της εκτός σχεδίου, προ πάντων, δόμηση και θέλουν αρκετή μελέτη και προσοχή. Το πόδι της Σιθωνίας, στην Β/ ανατολική του πλευρά , από τον όρμο της Παναγιάς και κάτω, είναι συνεχόμενη Νατούρα 2000. Ενώ από την Ν-δυτική πλευρά, από την Ελιά και κάτω, αφήνει μία καλή λωρίδα Θάλασσα-στεριά ελεύθερη. Και κάτι για τα διατάγματα της εκτός σχεδίου δόμησης ορισμένων περιοχών, όπως και η Χαλκιδική: Εφαρμόζοντ
 8. Μας δίνεις τρία "σχέδια". Της googlmaps που φαίνεται, γιατί απλά υπάρχει, ο "καρόδρομος" (οι ροδιές και στην μέση χόρτα), μετά ένα απόσπασμα από μάλλον κάποιο σχέδιο κλίμακας 1/ 5000, που και αυτός είναι από αεροφωτογραφίες και φωτοσταθερά και τέλος είναι ο μόνος "επίσημος" χάρτης, αυτός της αποτύπωσης από την τοπογραφική υπηρεσία, βάσει του οποίου γίνονται, πάντα, όλες οι δουλειές από εκείνη την στιγμή και μετά. Τα σχέδια της Τ.Υ. είναι για τον τοπογράφο ο μεγάλος μπούσουλας. Σύμφωνα λοιπόν με τα σχέδια αυτά δημιουργείται, από την Τ.Υ. ,το βιβλίο με τους κτηματικούς αριθμούς των γεωτεμ
 9. Θέλω, κάποια στιγμή , να μάθω ποιος είναι αυτός ο διεστραμμένος (συνάδελφο δεν τον λες) που ανήμερα Χριστουγέννων(!!??) μπήκε σε διάφορες ενότητες (14 φορές μόνο σήμερα) για να μου βάλει 14(-) στις αναρτήσεις μου(????). Φυσικά και δεν με νοιάζει αλλά βλέπεις αυτή η ριμάδα η περιέργεια???!!! Άντε πες ότι εγώ γράφω βλακείες. Ε! Και?? Αυτός όμως άλλη δουλειά δεν έχει από το να με παρακολουθεί ???????????????
 10. Θέλω, κάποια στιγμή , να μάθω ποιος είναι αυτός ο διεστραμμένος (συνάδελφο δεν τον λες) που ανήμερα Χριστουγέννων(!!??) μπήκε σε διάφορες ενότητες (14 φορές μόνο σήμερα) για να μου βάλει 14(-) στις αναρτήσεις μου(????) Άντε πες ότι εγώ γράφω βλακείες, αυτός όμως άλλη δουλειά δεν έχει από το να με παρακολουθεί???????????????
 11. Μπήκε αυτό το θέμα και σε μία σχετική με μηχανικούς ενότητα στο Facebook.?? Εκεί γράφτηκαν πολλές και σωστές απόψεις για το θέμα! Η αποτύπωση της Τοπογραφικής υπηρεσίας του Υπ. Γεωργίας δεν δίνει πάντως δρόμο. Οι δρόμοι αυτοί, συνήθως αδιέξοδοι, έγιναν, μέσα στον χρόνο, με μία άτυπη (χωρίς συμβολαιογραφική πράξη) δουλεία και έτσι έμειναν. Δεν μπορούν να δώσουν οι δρόμοι αυτοί και αρτιότητα όταν εξετάζουμε το γεωτεμάχιο σαν σε εντός σχεδίου περιοχή. Θέλει πολύ ψάξιμο! Τι επέκταση έγινε εκεί το 2005?
 12. Για ακόμη μία φορά έχουμε ένα θέμα που αλλιώς ξεκίνησε αρχικά και στη πορεία αλλάζει. Αρχίσαμε από το εμβαδόν ενός οικοπέδου, που ενώ ήταν αρκετά "μεγάλο" δεν καλυπτόταν η αρτιότητά του από κάποια παρέκκλιση στους όρους δόμησης. Και στην πορεία είδαμε πως έχουμε ένα εξ' αδιαιρέτου οικόπεδα με ότι αυτό συνεπάγεται ! Καλό είναι να δίνετε απ' αρχής όλα τα στοιχεία που έχετε. Τώρα πέφτει στο τραπέζι η "διορθωτική πράξη". Να διορθώσει τι μία "διορθωτική Πράξη"?? Όπως και λίγο παραπάνω γράφει ο Δημήτρης. Διορθωτική πράξη γίνεται για να διορθώσει ένα λάθος που εντοπίστηκε εκ' των υστέ
 13. Λογικά (συνήθως υπάρχει εδώ η λογική) πρέπει να υπάρχει απέναντι, από το τελευταίο Ο.Τ. Κόκκινη ή πράσινη- Κόκκινη γραμμή. Πως αλλιώς προσδιορίζεται το πλάτος του τελευταίου αυτού δρόμου? Τότε παίζουν, σύμφωνα με τον Ρωμαλιάδη (ή τουλάχιστον έπαιζαν) οι υποθέσεις " ...μόνο κόκκινη ή πράσινη -κόκκινη). Τον νέο νόμο δεν τον ξέρω για την ώρα.
 14. Απ' όσα γνωρίζω στην πολεοδομία Λαγκαδά, μέχρι και λίγα χρόνια πριν, δεν ήταν κάποιος με γνώσεις στις Π.Ε. Το κακόμοιρο αυτό άρθρο, αν και πολύ χρήσιμο, είχε πολλές περιπέτειες "συνταγματικότητας". Το περιγράφει εύστοχα ο Δημήτρης. Πάντως η πολεοδομία Λαγκαδά έχει δώσει Άδειες με το άρθρο 25. Επειδή γνωρίζω και τα δύο (μεγάλα γραφεία) που έκαναν την μελέτη αυτή, θέλω να πω πως ότι γράφτηκε στις παρατηρήσεις των Πινάκων ήταν σε συνεννόηση με τις πολεοδομίες και του δήμου. Το 2005 που κυρώθηκε η Π.Ε. ήταν ήδη 5-6 χρόνια μετά την πρώτη κατάργηση (1999) αυτού του "άρθρου 25". Λύσει
 15. Μου φαίνεται αδιανόητο από τον Κανόνα αρτιότητας των 800μ2 να πηγαίνει στο άρθρο 25 χωρίς να υπάρχουν στο διάταγμα ρυμοτομίας & οι παρεκκλίσεις. Στα Βρασνά- Ασπροβάλτα εγώ έκανα σχέδια για Ο.Α σε οικόπεδα με 200μ2 και υλοποιήθηκαν. Υπάρχει αυτή η Παρέκκλιση ακόμη και των 200μ2 με 10μ πρόσωπο. Βασικά αυτό που σου δίνει παραπάνω ο Δημήτρης σε καλύπτει εντελώς. Εκτός αν αυτά τα 480μ2 , του οικοπέδου σου, προέρχονται από κάποια κατάτμηση. Στον πίνακα της ΠΕ και στην γραμμή με το κτηματικό αριθμό του οικοπέδου σου πρέπει να δεις τι αναγράφεται στη στήλη "παρατηρήσεις" τέρμ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.