Jump to content

nbr

Core Members
 • Content Count

  974
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

nbr last won the day on May 4

nbr had the most liked content!

Community Reputation

438 Πολύ καλή

2 Followers

About nbr

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

1,993 profile views
 1. Φίλε νέε συν. καλημέρα. Η καλημέρα πάει και στους παλαιούς. Θέλεις όπως λες να εισάγεις ένα απόσπασμα ενός χάρτη 1: 5000 στο autocad. Αυτό ας πούμε γίνεται και οι νέοι κομπιουτεράκηδες συνάδελφοι σου πουν και πως γίνεται (και εγώ ακόμη ξέρω). Το ερώτημα όμως που παραμένει είναι: Για ποιο λόγο θες εσύ να εισάγεις το απόσπασμα αυτό σε δικό σου σχέδιό ? Γράφεις παραπάνω ..." για το θέμα καθένας έχει δικό του τρόπο εξάρτησης.." κλπ. Την λέξη εξάρτηση γιατί την αναφέρεις? Συνήθως βάζουμε απόσπασμα από χάρτη 1: 5000 ,σε σχέδιο που κάνουμε, για οδοιπορικό σκαρίφημα. Πρέπει να ξέρεις πως ένας χάρτης 1 / 5000 ( ακόμη και το πρωτότυπο. Όχι φωτοτυπία ) μας δείχνει μέσα σε 2cm 100 ολόκληρα μέτρα (κάναβος 10cm 500μ). Αν θες γράψε μας τι έχεις στο νου σου να κάνεις αλλά με σωστους τεχνικούς όρους.
 2. Τα πράγματα είναι όπως σου τα είπε λακωνικά και καλά ο tetris. Εσύ είσαι σίγουρη για τις μετρήσεις σου? Αν ναι δίνεις το σχέδιο με την υπογραφή σου και ας κάνουν μέχρι και αλλαγή συμβολαίου. Το έτος 1999 δεν είναι χρονικά μακριά.(και Ανεξάρτητο ?) Ετσι για να το ξέρεις. Και ανεξάρτητο να μετρηθεί ένα γεωτεμάχιο τα γεωμετρικά του στοιχεία είναι τα ίδια (θα έχει σίγουρα μία στροφή). Σε γενικές όμως γραμμές , όταν μετράμε σε ΕΓΣΑ 87 , στα 10000τ.μ. κατά μέσο όρο χάνουμε περί τα 8 τ.μ. λόγω συντ. κλίμακας (στα 100 μ. δηλ. χάνουμε γύρο στα 4cm). Eσύ πάντως θα δώσεις το σχέδιό σου, όπως το μέτρησες και ετσι θα το υπογράψεις.
 3. Κάτι συμπληρωματικά. * Δεν μας είπες αν είναι Α' ή Β' κατοικία (στην Β' έχουμε μικρότερες εισφορές) * Επειδή, όπως μου έγραψες σε Π.Μ., πρόκειται να γίνει αγορά πρέπει να προσέξετε (εξέταση της μερίδας του) αν ο ιδιοκτήτης του γεωτεμαχίου -οικοπέδου έχει, μέχρι τον Μάρτιο του 1982 και άλλα οικόπεδα μέσα στην ίδια περιοχή. Τότε οι εισφορές θα είναι μεγαλύτερες και για το εξεταζόμενο οικόπεδο . * Το απόσπασμα του ρυμοτομικού σχεδίου, ή το τοπογραφικό, μπορείς να το δώσεις και εδώ στο φόρουμ για να πουν, επ' αυτού, τις απόψεις τους και άλλοι συνάδελφοι. * δεν μας είπες ακόμη με τι εμβαδόν μπήκε το γεωτεμάχιο στην Πράξη εφαρμογής και ποιο είναι αυτό μετά την ρυμοτόμηση. Οι εισφορές υπολογίζονται επί της αρχικής έκτασης και μετά συμψηφίζονται με τα ρυμοτομούμενα, αν υπάρχουν.
 4. Βασικά η έγκριση δόμησης πριν την κύρωση μια πράξης, βάση των εγκυκλίων (59/1987 & 106/1986), είναι μία διαδικασία που απαιτεί το γεωτεμάχιο να πληρεί και κάποιες προϋποθέσεις. Ας πούμε πως μία τέτοια είναι να είναι σε "πυκνό" από κτίσματα Οικοδ. τετράγωνο ή να μη γίνεται καμία προσκύρωση στο υπό εξέταση οικόπεδο. κλπ, κλπ. Εμείς γράφουμε πάντα από μία απόσταση και δεν ξέρουμε τίποτα για την περιοχή. Μας γράφεις στην πρώτη ανάρτηση ένα εμβαδόν. Είναι αυτό το εμβαδόν της αρχικής ιδιοκτησίας?? Βλέποντας το τοπογραφικό που πήρε την έγκριση της δόμησης βλέπεις αν το αρχικό σου οικόπεδο έχει κάποια ρυμοτομούμενα τμήματα? (προσκυρούμενα δεν πρέπει να έχει) αν ναι αυτά π.χ. συμψηφίζονται με τις εισφορές που θα οφείλει το οικόπεδό σου. Ο φάκελος της έγκρισης περιέχει (πρέπει) και μία τεχνική έκθεση του μηχανικού που υπολογίζει τις εισφορές σε γη και χρήμα και σε σχέση με τυχόν ρυμοτομούμενα. Έχει επίσης και τις μηκοτομές των δρόμων γύρο- γυρο από το Ο.Τ. κλπ. κλπ. Συνήθως, και αυτό βγαίνει από αυτά που μας έδωσε ο Δημήτρης, αν δηλαδή δεν " μπορεί" το οικόπεδο να δώσει τις εισφορές που χρωστάει , θα χρειαστεί να γίνει, μετά την κύρωση της πράξης, μία διορθωτική πράξη που αναγκαστικά θα μετατρέπει την γη σε χρήμα. Θα μου πεις ...μπορεί και να είναι πολλά τα λεφτά !!! Αυτό είναι μία επιλογή.... Τότε περιμένεις την κύρωση της πράξης και κτίζεις μετά. Καλό θα ήταν να ρίξουμε μία ματιά και στον νόμο 1337/83 να δούμε πως και πόσες θα είναι οι εισφορές σε γη και χρήμα και βλέποντας τα ρυμοτομούμενα μπορούμε να υπολογίσουμε τα.... πιθανά "χρωστούμενα". Είπαμε ... εμείς γράφουμε πάντα από μακρυά.
 5. Εδώ στην ίδια ενότητα αλλά με επικεφαλίδα θέματος ... "Πράξη εφαρμογής και τοπογραφικό" πριν μερικές μέρες έδωσα τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε και να κτίσουμε πριν την κύρωση της πράξης εφαρμογής. Πρέπει όμως οπωσδήποτε να έχουμε κυρωμένη πολεοδομική μελέτη. Διαφορετικά είναι ακόμη εκτός σχεδίου Βασικά το "σεντόνι" αυτό βγαίνει με την κύρωση της μελέτης και είναι το "συμβόλαιο" , ας πούμε, που πάει για μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο της περιοχής. Όπως λέει και ο Παύλος και νομίζω πως απαντά σε 'σενα. Ρωτάς την πολεοδομία ή καλύτερα τον Δημο στην Τ.Υ., που συνήθως είναι και ο "εργοδότης" της μελέτης, σε ποια φάση βρίσκεται η μελέτη της πράξης. Διάβασε όμως πρώτα αυτά που γράφω στο άλλο κεφάλαιο (κακώς γινεται, πολλές φορές, αυτή η διάσπαση, επειδή κάποιοι ΔΕΝ ψάχνουν ταν θέματα) και αν έχεις πάλι απορίες τα ξαναλέμε.
 6. Βλέποντας και την ανάρτηση του rap94 (στην οποία απάντησε ο Δημήτρης) καταλαβαίνω πως υπάρχει, ακόμη, ένα μπέρδεμα γύρο από τις έννοιες "σχέδιο πόλης & πράξη εφαρμογής". Πρέπει να πούμε και να το τονίσουμε πως όλοι οι οικισμοί - πόλεις έχουν (ή μπορεί και να μην έχουν ) ένα ρυμοτομικό σχέδιο και θεωρούνται, πάντως όλοι, "εντός σχεδίου" (!!) και αυτό συνοδεύεται ΠΑΝΤΑ από ένα διάταγμα που περιέχει και τους όρους δόμησης του οικισμού ή της πόλης (συμαντικό να το βλέπουμε πάντα)! Αν όμως το οικόπεδό μας, που εδώ είναι πάντα "εντος σχεδίου", έχει κάποιο πρόβλημα, σε σχέση με τους όρους δόμησης, τότε κάνουμε κάποια τακτοποίηση, μέσω πολεοδομίας, που λέγεται "πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού" (υπάρχουν εδώ στο φόρουμ ενότητες που έχουν αυτό το θέμα). Ερχόμαστε στις "πράξεις εφαρμογής" : Ορισμένοι οικισμοί (δήμοι) είχαν την ανάγκη να κάνουν μία επέκταση του σχεδίου τους (δεν τους χωρούσε μάλλον το υπάρχον) και να επεκταθούν πολεοδομικά σε μία διπλανή περιοχή (αυτή ορίζεται από μία μελέτη ΓΠΣ κλπ..... δεν είναι τώρα αυτό το θέμα μας) και να την εντάξουν στο σχέδιό τους (αυτό λέγεται επέκταση ρυμ. σχεδίου). Σε αυτές τις περιπτώσεις θα έχουμε μία "πράξη εφαρμογής". Δηλαδή : Έχουμε μία περιοχή που ήταν μέχρι μία χρονική στιγμή "εκτός σχεδίου" και με την διαδικασία της πράξης εφαρμογής γίνεται ... πλέον "εντός σχεδίου". Τότε και μόνο τότε έχουμε, για λόγους που τους όριζε, τότε, ο νόμος Τρίτση (Ν. 1337/83) , εισφορές σε γη και χρήμα, ρυμοτομούμενα τμήματα ,για τις ανάγκες του νέου ρυμ. σχεδίου κλπ, κλπ. για Mikepaltri: Nα συμπληρώσω ένα πολύ βασικό (το έγραψα πολλές φορές) . Μία Πράξη εφαρμογής συνοδεύεται πάντα από τους Πίνακες της πράξης (ο Δημήτρης τα ονομάζει σεντόνια ... 29 χ 90 cm). Εκεί, σε πάνω από 50 στήλες, αναγράφονται τα πάντα για κάθε οικόπεδο. Πάντα μα πάντα πρέπει να ζητάτε απόσπασμα της σελίδας αυτού του πίνακα για το οικόπεδο που σας αφορά καθώς επίσης και τις συντεταγμένες των κορυφών των τελικών οικοπέδων.
 7. Αν δεν καταγγελθεί η σύμβαση με τον πρώτο πως μπορεί μονομερώς να δοθεί η μελέτη σε άλλον?? Οι μελέτες δεν σταμάτησαν με ευθύνη των αναδόχων μελετητών (είναι όλοι Αθηναίοι). Εκτός αν κάποιος από τους μελετητές βγήκε στην σύνταξη (είναι πολλά τα χρόνια) και έφυγε υποχρεωτικά νόμιμα ! Ο Μ. Γ. πχ βγήκε στην σύνταξη και γράφει τώρα βιβλία. Επειδή οι μελέτες ήταν για Β' τάξη πτυχίο πράγματι θα ήταν καλό να τις πάρουν νέοι μελετητές από Χαλκιδική ή και από Θεσσαλονίκη.
 8. .... Το "σύντομα" του jojo μου άρεσε ... πάρα πολύ. Πότε έγινε η ανάθεση σε νέο μελετητή? Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να λυθεί με σύμφωνη απόφαση και η σύμβαση με τον τον πρώτο μελετητή. Έγιναν όλα αυτά? Και να έγιναν... θέλουμε σίγουρα δύο χρόνια και αν ακόμη αρχίσουν αύριο!
 9. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ΔΕΝ υπάρχουν συνάδελφοι που δουλεύουν σε Ρόδο, σε Κρήτη (Ηρακλειο), Καλαμάτα ή στα Γιάννινα , να διαβάζουν αυτές τις αναρτήσεις (που μάλλον είναι για καλό σκοπό, αφού μας το λέει ο dimamp) kai δεν δηλώνουν πρόθυμοι να το κάνουν, όπως δήλωσε ο Mitsubae!!! αν και πρέπει να είναι μακρυά από την Αττική.
 10. Σε συνέχεια όσων έγραψα παραπάνω, θέλω να δώσω και την αίτηση που κατατίθεται στην πολεοδομία, καθώς επίσης και το "σκελετό" της Τεχνικής έκθεσης που πρέπει να συνοδεύει τον φάκελο, για την έκδοση της Οικ. Αδειας που ζητάμε να εκδοθεί πριν την κύρωση της πράξης Εφαρμογής . aithshpoleod_εγκ 59-87.doc tex-ekth.doc
 11. Πράγματι οι συνάδελφοι (και συν/σες ) σε αυτή την υπηρεσία είναι super. Η πληροφόρηση που έχω εγώ είναι πως μόνο η Σωζόπολη είναι κυρωμένη. Θα σου τα πουν!
 12. Δεν είμαι σίγουρος πως μας δίνεις ακριβώς όλα τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε για να δώσουμε (εγώ τουλάχιστον) απάντηση. Μιλάς για μία μεμονωμένη Π.Ε. σε Βιομηχανική περιοχή. Απ' ότι γνωρίζω χρειάζονται min. 50 στρέμματα για να γίνει μία τέτοια Π.Ε. Πόσα γήπεδα συμμετείχαν? Εσύ δεν μας γράφεις με τι εμβαδόν συμμετείχες. Το γήπεδό σου ήταν τυφλό? Ήταν οικοδομήσιμο? Ο σκοπός της πράξης είναι , πάντα, να δίνει στο τέλος της άρτια και οικοδομήσιμα "οικοπεδα" , όπως γράφει παραπάνω ο Δημήτρης. Αν το τελικό αποτέλεσμα, όπως αφήνεις να εννοηθεί, είναι να έχεις "φάτσα" σε έναν ιδιωτικό δρόμο, τότε γιατί η πράξη εφαρμογής και με ...τόσα χρήματα??. Εγώ δεν μπορώ να έχω γνώμη αν δεν δω το σχέδιο της αρχικής κατάστασης και αυτή, της μετά την πράξη εφαρμογής, διαμόρφωση των ιδιοκτησιών ! Φυσικά πάντα και τους πίνακες που προέκυψαν απο αυτή την πράξη. Νομίζω πως όλα τα ποσά μπορούν να πληρωθούν με δώσεις. Ακόμη και αυτά που επιβάλλονται από τα δικαστήρια (ξέρω δύο τέτοιες περιπτώσεις που χειρίστηκα).
 13. ..... tetriw ... αν χρειάζεται να δοθεί και με περισσότερες . Αυτό που βγάζει όμως μάτι είναι με τους κλήρους (Θα μου κάνετε να τα δώσω νωρίτερα στο φόρουμ για να γελάσουμε) που γήπεδο με 4 γωνίες- κορυφές μας τις δίνουν με υπερδιπλάσιες. Όσοι κάναν σχέδια χωρικών -γεωμετρικών μεταβολών καταλαβαίνουν τι εννοώ! ... Και δεν αναφέρθηκα ακόμη στον υπουργό της εκκίνησης του κτηματολόγιο με τα λαμόγια δίπλα του ****) που έκαναν το 17% του όγκου του έργου και ξόδεψαν το 80% των χρημάτων. ΤΟΤΕ (?????). Αχ αυτό το τότε. Τι να σου κάνει και η τροϊκα. Και αυτή πρέπει να ξέρει τι βάζουμε γι' αυτούς στο ΤΑΥΠΕΔ !! ***. Έχει σβηστεί γιατί παραπέμπει σε γνωστό επώνυμο. Pavlos33
 14. Το κτηματολόγιο, έτσι όπως γίνεται και αφού πάρουμε υπ' όψιν και το κομμάτι αυτό που ήδη έγινε, σε καμία περίπτωση δεν θα πούμε τέλειωσε και.... ξεμπερδέψαμε- τελειώσαμε με αυτό. Θα συνεχίσει να είναι , προπάντων, η χαρά των δικηγόρων από τις άπειρες και τώρα υποθέσεις, που θα παν στο "κτηματολογικό δικαστήριο". Παρακολουθώ, αλλά από απόσταση, την διαδικασία του κτηματολόγιου και την κατάθεση των δηλώσεων. Θα βγουν τερατάκια! Μακάρι να να μη δικαιωθώ!! Πάντα σκέφτομαι να ανεβάσω αποσπάσματα, από ήδη τελειωμένα κτηματολόγια περιοχών, για να δούμε πόσο μας ευγνωμονούν οι δικηγόροι. Μόλις παν να τελειώσουν οι δηλώσεις θα το κάνω. ...... Έτσι για να γελάσουμε. Γήπεδα που στην τοπογραφική υπηρεσία δίνονται με τέσσερα ζευγάρια συντεταγμένων (4 γωνίες) δίνεται στα αποσπάσματα του κτηματολογίου ... έως και με δώδεκα ζεύγη . Πήρα απόσπασμα για γήπεδο στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης που μου το έδωσαν με 46 κορυφές (46 ζεύγη συν/νων. Ήταν ...τα κλικ της περιχαράκωσης μου είπαν. ... Ε ! Αφού ήταν τζάμπα) και σίγουρα θα μπορούσε να δοθεί με πολύ λιγότερες.......................
 15. Στην επόμενη επικοινωνία με τον καθ. Ρωσσικόπουλο θα του μεταφέρεις τους χαιρετισμούς μου και την εκτίμησή μου (το ξέρει αυτός)!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.