Μετάβαση στο περιεχόμενο

nbr

Core Members
 • Περιεχόμενα

  931
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  11

nbr last won the day on Μάρτιος 14

nbr had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

394 Πολύ καλή

2 Ακόλουθοι

Σχετικά nbr

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.917 profile views
 1. Για τους μελετηρούς συναδέλφους, που ίσως ασχοληθούν με τις πράξεις ... ΠΟΥ θα βγουν, τώρα που ....φύγαμε από τα προγράμματα (????) και γεμίσαμε λεφτά. Ας έχουν στο αρχείο τους τον νόμο αυτόν. Ακόμη ένας νόμος που τυπώθηκε την παραμονή Χρηστουγέννων . Πόσο (μας) δουλεύουν για 'μας οι πολιτικοί μας!! Ν._4315__14_(ΦΕΚ_Α269___24_12._14)_Για_Π.Ε..pdf
 2. και εγώ αυτο πιστεύω. Ίσως ... μόνο αυτή που αναφέρει ο συνάδελφος παραπάνω. Σίγουρα κάπου θα υπάρχει το excel (σε παράρτημα του νόμου σε κάποια υπηρεσία), για να μπορεί κάποιος να κάνει παρέμβαση ή να τον έχει στο αρχείο του για παν ενδεχόμενο ... ας πούμε.
 3. Θα το ξαναγράψω για να το φρεσκάρω. Αν κάποιος συνάδελφος, από κάποιο πόστο- υπηρεσία, έχει σε excel τον παραπάνω πίνακα , ας το ανεβάσει εδώ στο φόρουμ. Ακόμη και ο συνάδελφος, που έβαλε το παραπάνω θέμα και έχει επαφή με τον μελετητή, ας ζητήσει to excel από τον μελετητή της μελέτης.
 4. Εγώ δεν θα ασχοληθώ με αυτό καθ αυτό το θέμα. Έγιναν τόσες αναρτήσεις για να μας πεις ..."όλα λάθος". Εγώ γράφω απλά να παρακαλέσω, με αυτή την ευκαιρία, αν κάποιος έχει σε εκσελ τον παραπάνω πίνακα ας τον ανεβάσει !! Για να δούμε τις διαφορές με τους άλλους Πίνακες.
 5. Το είπα πολλές φορές. Αυτό που ζητάει χάρτη ξέρει την περιοχή και είναι εύκολο να την αναφέρει. Αν τυχόν έχω χάρτες κάποιας περιοχής το ξέρω από την περιοχή γιατί ίσως την δούλεψα ...και όχι από το νούμερο. Επιτέλους να το καταλάβετε αυτό!
 6. Εγώ νόμισα θα μας γράψεις πόσες φορές διάβασες το διάταγμα. Εγώ δεν ξέρω να πω! Για να μη ψάχνει... θα δώσω ότι βρήκα πιο πρόχειρο! Π.Δ.24_31_5_1985-Φ.Ε.Κ.Δ270 (δόμηση εκτός).txt
 7. Επειδή λοιπόν είσαι νέος αλλά και αρχιτέκτων. Οικόπεδα έχουμε στις εντός σχεδίου περιοχές, ενω, στα εκτός σχεδίου αγροκτήματα, έχουμε γήπεδα ή απλά γεωτεμάχια. Όχι οικόπεδα πάντως. Ότι σου γράφουν οι φίλοι παραπάνω είναι σωστά & ορθά. Εσύ θα πάρεις 1) το ΠΔ 24. 05. 1985 (φεκ Δ 270/ 1985). Δεν θα το διαβάσεις αλλά θα το μελετήσεις (ο Δημήτρης ενδέχεται να το διάβασε και 50 φορές. ...Πλάκα κάνω)! 2) Μετά θα πάρεις τον νόμο της Βασούλας Ν. 3212/2002 (ΦΕΚ Α 308/ 31.12. 03) (είδες οι υπουργοί που δουλεύουν για 'μας . Τύπωσε το νόμο στις 31/ 12/ 03). Ότι σου λένε παραπάνω οι καλοί φίλοι και πολλά περισσότερα, θα τα βρεις σίγουρα στο διάταγμα του 1985. Στην πορεία θα έρθουν και άλλα για την εκτός σχεδίου δόμηση.
 8. Ίσως φταίει η θολή εικόνα. Θα έπαιρνα όρκο πως είναι απόδοση από codware. Πολλή καλή έκδοση. Το geocalc δημιουργεί dxf αρχεία για να τα διαβάσει το autocad. ... Πολλά τα σημάδια και σε κενά οικόπεδα. τα υπόλοιπα που θα προκύψουν δεν με αφορούν (ή πρέπει?).
 9. Και γιατί να καταλάβω?? Το μόνο που καταλαβαίνω είναι πως στο σχέδιο είναι από Cadware και απλά φαίνονται και τα σημεία αποτύπωσης Χ,Υ,,Ζ (ανοιχτό επίπεδο σχεδίασης). Πολύ πυκνή και καλή αποτύπωση με πολλά σημάδια στο πεδίο. Τίποτα παραπάνω. Εκτός του ότι και εγώ, για πολλά χρόνια, σχεδίαζα με το 8.5 Cadware!!
 10. Φίλε ... Τοπογράφος χωρίς τσεκούρι και πριόνι στο καπό του αυτοκινήτου..... δεν γίνεται. Να στεναχωριέσαι αν πετύχεις παλιούρια (δύσκολο επίσης το "γλυδίτσιον το μονόγκαθον !"
 11. Πως μπορεί μία μελέτη πράξης εφαρμογής, που ξεκίνησε στις αρχές δεκαετίας του 1990 (δηλ. με τον Ν.1357/83), να υπόκειται για τις εισφορές σε διατάξεις του Νόμου του 2014 ?? (έτσι σε συμφέρει?). Αφού μας είπες πως έχεις πρόσβαση(?) στους τελειωμένους πίνακες της Π.Ε. Μπορείς να μας πεις τι αναγράφεται στην τρίτη στήλη του πίνακα αυτού σαν αρχική ιδιοκτησία? Επίσης να μας πεις σε πια στήλη του πίνακα αυτού γίνεται η αναφορά περι αυτοαποζημιώσεων, ώστε να έχεις την μειωμένη αυτή εισφορά σε γη ή και χρήμα ??(εγώ ξέρω πως, μόνο αν το γεωτεμάχιο είναι απο αγροτική αποκατάσταση, έχει διαφορετικές εισφορές).
 12. Εχω αρκετό καιρό να μπω στην ενότητα αυτή για το κτηματολόγιο. Κατάντησε λίγο βαρετή για 'μένα τον αργόσχολο. Σήμερα όμως πήρε χρώμα η σελίδα ...(επιτέλους χρωματιστές φωτό). Ρε jojo γιατί έβαλες τόσο χρώμα στην ζωή μας??? έβαλες όμως και εκείνο το ασπρόμαυρο χιλιάρι "περκέ". Αλήθεια τι ήθελες να μας δείξεις (δεν κατάλαβα τίποτα)??? αφού στο χρωματιστό το δείχνεις το χωράφι με την ακίδα. Α ! άλλη χάρη έχουν οι πινακίδες της ΕΠΑ με τις ισοϋψείς. Καλοσχεδιασμένη η πινακίδα. ........................................................................... Όταν θα τελειώσει αυτό το πανηγύρι με το κτηματολόγιο, η μισή Ελλάδα μέσα σε λίγο χρόνο, θα είναι η τρελή- τρελή χαρά για τους Δικηγόρους και το κτηματολογικό δικαστήριο. Τι παπάδες θα βγάλει αυτό το πράγμα (για πράγμα πρόκειται με τον τρόπο που γίνεται) ούτε που το φαντάζομαι !!!! Οι χωρικές μεταβολές θα πάνε σύννεφο........ και οι δουλειές θα τρέχουν από τα μπατζάκια. Τυχεροί!
 13. ...............Ναι. Ο συνάδελφος πάει direkt για μεταγραφή. Μπράβο!
 14. .... εσείς, του ανθρώπου, του συστίσατε όλη την γεωδαισία για μεταπτυχιακό. ... Άντε και αγοράζει τα βιβλία! Να τα κάνει τι?? Στο χωριό μου λεν... "να απλώνεις τα ποδάρια μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα " !!! Και εγώ όταν έβγαλα Ο. Άδεια για τον εαυτό μου, πήγα σε φίλο Π.Μ. και μου έκανε τα στατικά. ... ....Και το πρόβλημα πάαααει . Απλά πράματα.
 15. Από τα γραφόμενά σου ..... σε φαντάζομαι... 60+ ..................................................................................... Τελικά απάντηση, στο ζήτημα με τον Κρητικό και το Τρ. σημείο , δεν δόθηκε!! Πρέπει να έχει καλή θέα το εν λόγω σημείο. Υ.γ. Τις πλακέτες αυτές τις βάζαμε σε ταράτσες που, για λόγους στεγανότητας, απαγόρευαν οι ιδιοκτήτες τους καρφιά , βάθρα κλπ.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.