Jump to content

nbr

Core Members
 • Content Count

  1,057
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

nbr last won the day on August 12 2019

nbr had the most liked content!

Community Reputation

499 Πολύ καλή

4 Followers

About nbr

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

2,177 profile views
 1. Στην Ν. Ραιδεστό θεσσαλονίκης βγήκε πριν μερικά χρόνια Ο.Α. σε γήπεδο 2000+ & εντός ζώνης με την τεκμηρίωση πως το σχέδιο του οικισμού, της Τ.Υ. είναι ένα πλήρες Ρ.σ. Το ίδι έγινε και στη Αγ. Τριάδα Θεσσαλονίκης.
 2. Άσχετο. Έκανα προσπάθεια να διορθώσω στο παραπάνω κείμενό μου το όνομα του δικ. Πέτσου, αν και διορθώθηκε σωστά από τους φίλους Δημήτρη και tetris, αλλά δεν τα κατάφερα. Για το θέμα ο φίλος ας μας πει την κοινότητα. Υπάρχουν, νομίζω, κανα δυο ακόμη στον νομό Φλωρίνης.
 3. Μη περιμένεις να πάρεις εδώ, στο φόρουμ, την λύση αυτού το προβλήματος (αν και είναι πολύ απλό). Μέσα στην καριέρα σας ίσως χρηαστεί σας το εύχομαι) να υπολογίσετε όγκους πολλων χιλιομέτρων. Απλά θα πάρεςεις το βιβλίο π.χ. της οδοποιίας, θα πας στο κεφάλαιο των όγκων, θα το μελετήσεις και σίγουρα θα βρεις την λύση. Απλά διατομές (θα το δεις αυτό σίγουρα) κάνουμε & στα χαρακτηριστηκά σημεία και ας μην είναι ισαπέχουσες. Καλό διάβασμα.
 4. Γράφω μόνο για να καλύψω το θέμα "... σχεδιο στο συστημα ΕΓΣΑ87". Σχέδια στο σύστημα αυτό γίνονται υποχρεωτικά σε ιδιοκτησίες που είναι εκτός σχεδίου. για τα εντός σχεδίου αρκεί το σύστημα (κρατικό) πάνω στο οποίο πατάει η μελέτη. Δες Ν4014/ αρθρο 24/2/β. ".......Επιπλέον στις προαναφερθείσες περιπτώσεις, καθώς και σε κάθε περίπτωση κτίσματος ή κατασκευής στις εκτός σχεδίου περιοχές και σε οικισμούς χωρίς σχέδιο, υποβάλλεται τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων (ΕΓΣΑ΄87) που περιέχει απόσπασμα χάρτη με προσδιορισμό της θέσης του ακινήτου." Εδώ αρκει το τοπογραφικό να είναι στο σύστημα της μελέτης (μάλλον UTM 3).
 5. Mε αυτή την ευκαιρία θέλω να πω πως υπάρχουν ορισμένοι οικισμοί στην Ελλάδα που ενώ κάποτε υπήρχαν σαν οικισμοί σήμερα για κάποιους συγκεκριμένους λόγους (πολιτικούς) δεν υπάρχουν. Δύο τέτοιοι, για παράδειγμα, είναι ο Αγ. Αθανάσιος (ναι ο γνωστός με τα χιόνια) και το Ασβεσταριό Γιαννιτσών. Οι κάτοικοί τους πήραν ανταλλάγματα σε άλλους οικισμούς. Σήμερα κάνουν προσπάθειες να ξαναπάρουν πίσω τα οικόπεδά τους αλλά μάταια. Ο Αγ. Αθανάσιος σχεδόν "πουλήθηκε όλος, με προσύμφωνα ή ιδιωτικά συμβόλαια και όλοι κάνουν τα στραβά μάτια. Το Γυψοχώρι πχ που είναι πιο φτωχό χωριό, αν και είχαν δικηγόρο τον συχωρεμένο τον Γεώργιο Πέτσο (πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ) δεν κατάφεραν τίποτα απολύτως. Ο λόγος ήταν η διάσπαση των κατοίκων λόγω του "σλαβομακεδονικού" ζητήματος. (Αυτό ας το αφήσουμε στην άκρη).
 6. ...... Στο αρχικό σου κείμενο αναφέρεσαι με τρόπο που δείχνει πως τα 124 στρέμματα ήταν δικά του. Αλλά αυτά ήταν κοινόχρηστη έκταση, που και αυτή απαλλοτριώθηκε για χάρη της Εγνατιας. Απλά κομμάτι της κοινόχρηστης έκτασης (1500τμ) δόθηκαν στον κάτοχο των 4 στρεμμάτων , πουν τα δέχτηκε έναντι αμοιβής ή τμήμα αυτής, για την απαλλοτρίωση των 4 στρεμμάτων του. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε πως αυτές οι απαλλοτριώσεις είναι πάντα "αναγκαστικές". Την οικοδομησιμότητα ενός εναπομένοντος τμήματος γηπέδου την μελετάμε, αν το αρχικό ήταν αρτιο και οικοδομήσιμο και το κομμάτι που απομένει εξεταζόμενο σύμφωνα με το διάταγμα Δ270 μπορεί να δεχτεί κτίσμα. Στην δικιά σας περίπτωση το γήπεδό σας χάθηκε εντελώς. Τον κτηματολογικό πίνακα , που συντάχτηκε από την μελέτη ,τον είδες? Ξέρεις πόσα λεφτά και για ποιους λόγους, πήρε ο πελάτης σου??? Εγώ γνωρίζω πως τα χρήματα που έδωσε η Εγνατία, προπάντων για το τμήμα Βρασνά - Κάριανη, ήταν τεράστια. Θα ζητήσεις να δεις και τα διπλότυπα πληρωμή του από την αποζημίωση του. Απλά το "κομματούδι" από το χέρσο του το έδωσαν για να έχει μέσα καμιά γίδα και να βάζει και κανένα κρεμμυδάκι!!!! Σπίτι πάντως δεν θα βάλει.
 7. Και τωρα θα έχουν από δύο πλευρές να την πάρουν οι φίλοι μας.
 8. προκάλεσα κάποιους φίλους να το βάλουν την "μπροσούρα" αυτή έδώ στο φόρουμ, αλλά μέχρι στιγμής τίποτα. Αφού την βρήκα το κάνω εγώ και ότι γίνει. Για την χρησιμότητα διαβάστε παραπάνω. ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ_ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ_ΜΕΤΑΞΥ_ΗΑΤΤ_ΤΜ3_1986.pdf
 9. Οι μελέτες θα δίνονται χωρίς προκήρυξη ?? Τα μελετητικά πτυχία τα πετάνε οι μηχανικοί? Όλα τα μεγέθη όλους για όλους?? (μικρούς -μεγάλους?). Όλοι για όλα?? ................. Αχταρμάς. Εδώ τρων οι ημέτεροι?? Κριτήρια γιοκ???
 10. Κάποια πράγματα μας τα λέει και ο tetris. Eχεις μία επέκταση ενος Ρ. Σχ. Έχει κυρωθεί η Π.Ε. ; Αν ναι ξεχνάς τις διανομές και τους δρόμους που υπήρχαν τότε. Τώρα έχεις μία νέα κατάσταση. Είσαι πλέον εντός νέου ρ. σχ. και αυτό το Ρ. σχέδιο συνοδεύεται πλέον από καινούριους κανόνες, δηλ. το διάταγμα ρυμοτομίας με τους νέους όρους δόμησης. Παίρνεις λοιπόν τους όρους δόμησης ... τους μελετάς και βλέπεις αν κτίζεις ή όχι (οι πράξεις συνήθως προσπαθούν να δώσουν οικοδομήσιμα οικόπεδα). Καμία, μα καμία σημασία δεν έχει αν ο δρόμος είναι διαμορφωμένος ή όχι (τουλάχιστον δεν πρέπει να έχει). Κάνεις συγχρόνως τις αιτήσεις σου για νερό και ρεύμα , αν δεν έχεις, αφού φυσικά πληρώσεις, υπερ ΕΤΕΡΠΣ, την εισφορά σε γη που χρωστά το οικόπεδο. Ωραίο σχέδιο.
 11. Ε! είπαμε τελικά να έχουμε προβλήματα!! αλλά.............................................................! Τι φυτά είναι τελικά? "Γλυδήτσιον το μονόγκαθον"? (είδος ακακίας με μικρά φύλλα και μεγάλα αγκάθια). Ή "παλιούρια"?? (φοβερά αγκάθια). Μη σας τύχει να κάνετε χάραξη δρόμου και να σας πέσει στον άξονα στιβάδα από παλιούρια. Ο δικαστής θα ζητήσει να μάθει !! Καλή χρονιά να έχουμε!
 12. Πριν λίγες μέρες, σε μία άλλη ενότητα, προκάλεσα τον Δημήτρη να ανεβάσει κάτι για τις πράξεις τακτοποίησης.... δεν το έκανε (το έδωσα εγώ)... αλλά το κάνει σήμερα. Πολύ χρήσιμα για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κάποιες γνώσεις πάνω σ' αυτά τα θέματα. Πάντα τα βρίσκομαι μπροστά μας. Χρόνια πολλά σε όλους.
 13. Καλημέρα. Καλά είναι όταν βλέπει κάποιος έναν πίνακα Π.Ε. να βλέπει συγχρόνως και απόσπασμα του σχεδίου. Δεν είναι ασυνήθιστο να τροποποιούνται τα ποσοστά στην τελική ιδιοκτησία, αν (όπως εδώ ένα ποσοστό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο των άλλων) ένα εξ αυτών δίνει μεγαλύτερη εισφορά σε γη (εδώ, πχ στον 1ο ιδιοκτήτη , η αρχική είναι μεγαλύτερη των 250τμ και εισέρχεται και η δεύτερη κλίμακα η από 250-500τμ.), στο τέλος όμως στο ΣΤ' κεφάλαιο , το αθροισμα των ποσοστών ΠΡΕΠΕΙ να είναι 100%. Τι ποιο λογικό?? Βλέπω εδώ πως ο πίνακάς σου, στο ΣΤ' κεφάλαιο, δεν περιέχει στήλη για το τελικό οικόπεδο. Συνήθως είναι η στήλη (41). Βασικά αυτή η στήλη (τελικού οικοπέδου) είναι από τις ποιο βασικές όλου του πίνακα. Αν υποθέσουμε πως το 370τμ είναι το τελικό οικόπεδο (??), τότε το άθροισμα που έχουμε στην στήλη 43 δεν δίνει 370τμ (δίνει 369,87 τμ). Νομίζω, όπως το αναφέρει και ο Δημήτρης, δεν θα γλυτώσετε την διορθωτική. Τα ποσά της στήλης 30 είναι αποτέλεσμα της Δήλωσης ιδιοκτησία ??
 14. Απο τα γραφόμενα σου κατάλαβα (αν κατάλαβα καλά) πως η αναθεώρηση δεν ...έβλαψε τα Βόρεια οικόπεδα, παρα μόνο οι αλλαγές στα εμβαδά έγινα σε λάθος αποτύπωση στο βάθος των οικοπέδων αυτών. Εγώ πάντως, στο σχέδιο αυτό, άλλα πράγματα βλέπω! Μόνο αν έβλεπα και το "αναθεωρημένο σχέδιο" (το πριν από αυτό) θα είχα άποψη. Εκτιμώ, όπως είπε και ο tetris παραπάνω, πως δεν θα βρεθεί (μπορεί όμως και να βρεθεί. Δεν γνωρίζουμε και την περιοχή) υπάλληλος να δεχτεί αυτά τα εμβαδά χωρίς να ζητήσει "πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού". Είναι βλέπεις κι ' εκείνη η οξεία γωνία στο Βορ. οικόπεδο που δεν πρέπει να είναι κάτω < ή = 75 μοίρες. Αν δεν γλιτώσεις την τακτοποίηση πες το Δημήτρη να σου στείλει την μπροσούρα για τις πράξεις και ξεκίνα.
 15. Ο δρόμος, βόρεια των οικοπέδων Β & Γ, υπήρχε πριν απο την αναθεώρηση ?? Πιθανολογώ, απο το τοιχίο (εντελώς βόρεια ) που φεύγει από το 2/Κ , πως ο δρόμος αυτός είναι απο την αναθεώρηση το Ρ.Σχ. Το σχέδιο που μας δίνεις δεν είναι πλήρες. Έχουν μήπως τα παραπάνω οικόπεδα Α &Β ρυμοτομούμενα τμήματα?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.