Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΙΛΙΟΝ

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Επειδή δεν γνωρίζω το κόστος με τον συγκεκριμένο τρόπο κατασκευής αναγκαστικά θα συμφωνήσω μαζί σου. Όσο αναφορά όμως σε μία κατασκευή με τον καθιερωμένο συμβατικό τρόπο (μπετά, τούβλα κ.τ.λ.), πιστεύω ότι έχω πέσει μέσα στο ποσό που χρειάζεται.
  2. Καλημέρα σε όλους. Φίλε επειδή και εγώ αυτόν τον καιρό χτίζω και μάλιστα κοντεύω να τελειώσω, έχω να σου πω το εξής. Αν υπολογίσεις μέσα στο κόστος της οικοδομής τον Φ.Π.Α. (Πλέον 23% και όχι 18% που ήταν πριν 5 χρόνια), τα ένσημα του Ι.Κ.Α., την οικοδομική άδεια και βάζοντας σχετικά καλής ποιότητας υλικά μετά το χτίσιμο ( πλακάκια, κουφώματα, είδη υγιεινής, μάρμαρα, πόρτες κ.τ.λ.) δεν υπάρχει περίπτωση να πέσεις κάτω από 1100 ευρώ/τ.μ.. Υπολόγισε δηλαδή γύρω στις 190.000 ευρώ. Αν βέβαια κάνεις και υπόγειο ίσως να ανέβεις λίγο ακόμα.
  3. Παιδιά μια ερώτηση ακόμα. Σας είπα ότι θα μπεί πλέγμα εξωτερικά σε όλο τον τοίχο. Εσωτερικά χρειάζεται μόνο στα ηλεκτρολογικά και στα υδραυλικά ή πρέπει να βάλω και εκεί που ενώνεται τοίχος με τούβλο;
  4. Ρώτησα τον σοβατζή και όντως, πρώτα θα πέσει το πεταχτό και μετά θα μπεί το πλέγμα. Μου είπε ότι όντως το να μπεί πλέγμα παντού εξωτερικά είναι μια επιπλέον προστασία και ότι αν δεν βάλουμε παντού δεν υπάρχει πρόβλημα, απλά ο νονός-εργολάβος θέλει να το κάνουμε έτσι. Επίσης μου είπε ότι θα βάλει και λίγο ravinex. Εγώ από την πλευρά μου, επείδη του το έδωσα με τα υλικά δικά του και επείδη έχει κάνει καλή τιμή λόγω γνωριμίας με τον νονό, του είπα να μην τσιγκουνευτεί με το τσιμέντο και ότι αν χρειαστεί το πολύ-πολύ να αγοράσω απο την τσέπη μου 3-4 τσουβάλια που μπορεί να χρειαστούν παραπάνω (Άλωστε η οικοδομή είναι ένας όροφος). Ελπίζω να γίνει καλή δουλειά. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις διευκρινήσεις που μου δώσατε.
  5. Ναι για το έξω είμαι σίγουρος. Υπάρχει πρόβλημα κατασκευαστικό αν γίνει αυτό ή απλώς είναι περιτό κατά την γνώμη σου; Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνιση της σειράς σοβατίσματος. Το πλέγμα το πήρα από κατάστημα με είδη για βάψιμο, σοβάτισμα κ.τ.λ., όχι από μάντρα. Δεν θυμάμαι την μάρκα αλλά η τιμή του ήταν 30 ευρώ η κουλούρα.
  6. Καλημέρα φίλοι. Σε λίγες μέρες ξεκινάει το σοβάτισμα της οικοδομής και θέλω να λύσω μια απορεία που έχω, με την βοήθεια σας. Ο νονός της γηναίκας μου, που είναι και εργολάβος, πρότεινε το εξωτερικό μέρος να το ντήσουμε όλλο με πλέγμα, το εσωτερικό όπου υπάρχουν ενώσεις και ηλεκτρολογικά και στην συνέχεια να ξεκινήσει το σοβάτισμα. Σε ερώτηση που του έκανα μου είπε ότι έτσι θα δέσει καλύτερα ο σοβάς και δεν θα έχουμε θέμα με αποκολήσεις στο μέλλον. Είναι σωστή αυτή η διαδικασία ή είναι κάτι λάθος?
  7. Σε ευχαριστώ πολύ. Κατατοπίστηκα αρκετά. Σαν τιμή τα 70€/μ2 είναι πολλά ή είναι μια λογική τιμή?
  8. Είναι 110 μ2. Γράψε λάθος φίλε. Αν θυμάμαι καλά (δεν έχω μαζί μου το χαρτί) πρέπει να μου είπε ανακλαστική μεμβράνη με φισαλίδες.
  9. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τελικά μου έδωσαν μία τιμή 70€/μ2 με κερμύδια Βαβουλιώτη, ξύλα πλανισμένα φιλανδίας & τσεχίας με διαστάσεις 20*10, διπλή μόνωση, αντιηλιακή μεμβράνη, μονωτικό 4άρι. Πως το βλέπετε σαν προσφορά?
  10. Καλημέρα σας. Θέλω να ρωτήσω πόσο κοστίζει το τετραγωνικό με ή χωρις υλικά για την κατασκευή μιας δύριχτης κεραμοσκεπής. Ενημερώνω ότι: 1) Δεν υπάρχει πλάκα αλλά θα στηρίζεται σε δοκάρια από μπετόν και σίδερο σε όλες τις πλευρές και στην κορυφή. 2) Τα ξύλα δεν θα είναι εμφανή. 3) Έχουμε επιλέξει να βάλουμε τα κλασικά κεραμίδια (Βαβουλιώτη) 4) Η οικοδομή είναι στην Αθήνα Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μου απαντήσουν.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.