Μετάβαση στο περιεχόμενο

AereVoS

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

AereVoS's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ευχαριστω για την απαντηση. Η επιστροφη της επιδοτησης ειναι εντοκη και αφορα το υπολοιπομενο ποσο για το χρονικο διαστημα που απεμενε μεχρι τη ληξη των 5 ετων, σωστα; Γνωριζει καποιος ποιο ειναι το ποσοστο που τοκιζεται το οφειλομενο ποσο;
  2. Αγαπητέ μου εγώ ούτε λαμόγιο είμαι ούτε παράνομος. Δεν είμαι καν μηχανικός πλέον. Η ερώτηση που έκανα αφορά το πρόβλημα ενός φίλου. Και ο φίλος που αναφέρομαι δεν έχει κάνει επίσης κατι παρανομο. Πείρε μια επιδότηση και λόγω κρίσης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του γραφείου του. Θέλει δε να ξενιτευτεί για να μπορέσει να ξεχρεώσει τα χρωστούμενα και όπως θα διάβασες και παραπάνω κανένα ποσό δεν παραγράφεται ούτε αποκρύπτεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Εξάλλου αυτός θα είναι πλέον ο κανόνας για όλους τους μηχανικούς αν ψηφιστεί το νεό νομοσχέδιο, θα αναγκάζονται να κλείνουν τα γραφεία τους. Ο πρώτος είναι που το παθαίνει αυτό ή ο τελευταίος; Και εδω που τα λέμε δεν μπορεί να ανταπεξέλθει πια γιατί ΔΕΝ είναι λαμόγιο και παράνομος. Γιατί τελικά στην Ελλάδα του σήμερα αυτοί μονο μπορούν και επιβιώνουν. Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προβαίνεις σε χαρακτηρισμούς κάνοντας υποθέσεις που τελικά δεν ισχύουν. Αν υπάρχει κάποιος πάντος που μπορεί να απαντήσει υπεύθυνα ας το κάνει παρακαλώ. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  3. Χαίρετε. Είναι πολύ παλιο το θέμα το ξέρω αλλά συζητούσα μια παρόμοια περίπτωση με έναν συναδελφο που έχει το ίδιο πρόβλημα και θέλει και αυτός να φύγει εξωτερικό για δουλειά και να κλείσει την επιχείρηση. θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν το εξής: ο φίλος που άνοιξε το θέμα γράφει: "2 χρόνια μετά μου ζητήθηκε να υπογράψω υπευθυνη δήλωση ότι η εταιρεία μου δεν έχει αλλάξει την κατάστασή της. Φυσικά και δεν το έκανα και τώρα μου έστειλε το υπουργείο ανάπτυξης επιστολή να επιστρέψω έντοκα μέρος της επιδότησης, ήτοι 4600 ευρώ" Την υπέυθυνη δήλωση αυτη ποιος την ζήτησε; Το γραφειο διεκπεραίωσης της επιδότησης, η εμπλεκόμενη τράπεζα ή το υπουργείο ανάπτυξης; Αν υπέγραφε την δήλωση (ψευδη εννοείται) και δεν την αγνοούσε, θα τον εβρισκαν και πάλι και θα του ζητούσαν πίσω το ποσό; Αν είσαι στο εξωτερικό θα έχεις πάλι πρόβλημα;
  4. Γεια χαρα σε ολους Εψαξα για το θεμα αλλα δεν βρηκα κατι στο φορουμ Θελω να αναβαθμισω την αδεια μελετητη μου απο Α σε Β ταξη. Τα απαραιτητα δικαιολογητικα που ζητα το υπουργειο ειναι σε αυτο το λινκ http://www.ypex-mele.gr/eC_Dikaiologitika.asp?lg=GR Θα ηθελα να ρωτησω τι ακριβως σημαινει το 7. Εχω κανει 7 μελετες με απευθειας αναθεση. Ποσο πληρωμης 6000 ευρω και με φπα 7140. Τα πεδια των αμοιβων στον πινακα http://www.ypex-mele.gr/Documents/%CE%A0%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A3%20%20%CE%9C%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%A4%CE%A9%CE%9D.doc πως ακριβως συμπληρωνονται? Με φπα η χωρις? Υπαρχει καποιο υποδειγμα? Το σαιτ αναφερει "σύμφωνα με το υπόδειγμα της Υπηρεσίας" αλλα δε βρηκα κατι σχετικο. Ευχαριστω προκαταβολικα.
  5. Για περιβαλλοντική μελέτη υδρευτικής γεώτρησης πρώτης και δεύτερης κατηγορίας KYA 15393/2332/2002 είναι απαραίτητα τοπογραφικά σχέδια του οικοπέδου και του υδρευτικού δικτύου? Ξερει καποιος τι τοπογραφικά πρεπει να περιλαμβάνονται (αν χρειάζονται)? Χρειάζεται και χημική ανάλυση νερού? Ευχαριστώ προκαταβολικά
  6. Μπορούμε να βρούμε πουθενά αυτή την εγκύκλιο; Ενδιαφερομαι και εγω γι αυτην την εγκυκλιο. Υπαρχει τελικα τετοια? Γνωριζει κανεις κατι παραπανω? Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του forum. Παράθεση κάνετε όταν θέλετε να κάνετε αναφορά σε τμήμα μιας δημοσίευσης ή να απαντήσετε σε δημοσίευση παλιότερη από την αμέσως προηγούμενη. Αντί για κλικ στη λέξη "παράθεση" κάντε κλικ στη λέξη "απάντηση" στο τέλος της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ, Χάρης.
  7. Οντος φιλε Σωτηρη 6 ειναι τα αντιτυπα. Βρηκα ακρη τελικα απο καποιον συναδελφο. Ευχαριστω
  8. Ευχαριστώ πολύ φιλε parth.Να σαι καλα. Ξερει καποιος αλλος που μπορω να βρω καποιο προτυπο on line?
  9. Γεια χαρα σε ολους. Μιλουσα με φιλο μηχανικο πριν λιγες μερες και μου ειπε οτι μετα την εγκριση μελετων απο μια ΤΥΔΚ απαιτειτε η καταθεση ενος "Εντυπου Λογαριασμου". Ξερει κανεις τι ακριβως ειναι αυτο το εντυπο? Υπαρχει καποιο προτυπο σε ηλεκτρονικη μορφη? Ευχαριστω προκαταβολικα. Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  10. Φίλοι πολ.μηχανικοί... Διαβάζοντας το θέμα αυτό συμπεραίνω ότι ο τίτλος του θέματος αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια στην Ελλάδα που ενστερνίζονται ΟΛΟΙ πλήν των πολ.μηχανικών. Αυτό από μόνο του λέει κατι...
  11. Γεια χαρα σε ολους. Παιδια μπορω να βρω καπου Online καποια πρότυπη ΜΠΕ για υδρευτική γεώτρηση? Υπαρχει καποιος νόμος που να ορίζει ακριβώς τι πρέπει να περιλαμβάνει μια τέτοια μελετη? Ευχαριστώ προκαταβολικά. Φιλε george μηπως μπορεις να βοηθήσεις? Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  12. Γεια χαρά σε όλους Αυτό είναι το πρώτο μου ποστ στο φόρουμ το οποίο βρήκα τυχαία και αποφάσισα να συμμετάσχω στο τοπικ μια και θέλω να εκφράσω και εγώ την αγανάκτηση μου για την εύνοια που απολαμβάνουν οι Πολ.Μηχανικοι στην τριτοκοσμική από άποψη νομοθεσίας Ελλάδα!!!! Δεν είμαι Μηχανικός…είμαι Γεωλόγος με διδακτορικό όμως από τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και ειδίκευση στις σήραγγες μικρού βάθους. Παράλληλα σπουδάζω σε κάποιο τμήμα Μηχανικών Η/Υ. Θέλω να πιστεύω λοιπόν πως έχω μια κάπως εμπεριστατωμένη άποψη περί του θέματος. Αυτό που έχω διαπιστώσει και εγώ αλλά και πολύ φίλοι μου (Περιβαντολλόγοι Μηχ, Μηχανολόγοι Μηχ, Χωροτάκτες/Τοπογραφοι Μηχ) είναι πως οι Πολιτικοί Μηχανικοί ΚΛΕΒΟΥΝ στην κυριολεξία το ψωμί της πλειοψηφίας των υπόλοιπων μηχανικών και μη. Οποιοδήποτε επιχείρημα περί του αντίθετου αναιρείται από την ίδια την ελληνική πραγματικότητα!!! Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι μηχανικός η γεωλόγος και να μην βρεις «αντίπαλους» πολιτικούς μηχ. σε διαγωνισμούς/ μελέτες/ εργοληψίες!!!! Όλοι ξέρουν ότι η ελληνική βουλή περιλαμβάνεται χοντρικά από 1/3 δικηγόρους, 1/3 γιατρούς και 1/3 πολιτικούς μηχανικούς που κρατάν έτσι και την κουτάλα θεσμοθετώντας σύμφωνα πάντα με τα επαγγελματικά τους συμφέροντα ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!! Και το ακόμα πιο εκνευριστικό είναι οι πολιτικοί μηχανικοί που έρχονται από Αγγλία!!!! Απολαμβάνουν τον τίτλο του μηχανικού και όλα φυσικά τα δικαιώματα με 3 χρόνια bachelor και 1 master!!!!Σύνολο 4 χρόνια σπουδές και είναι μηχανικοί ενώ εγώ με 4 χρόνια Παν/μιο και 5 χρόνια διδακτορικό σε Πολυτεχνική Σχολή ΔΕΝ θεωρούμαι γεωτεχνικος-μηχανικός άσχετα εάν από άποψη γνώσεων είμαι υπερπλήρεις!!! Είναι αυτό ΑΔΙΚΟ και ΠΑΡΑΛΟΓΟ η όχι??? Γιατι στην Ελλαδα δεν υπαρχει κατοχυρωμενο το αντιστοιχo αναλογο του Engineering Geologist? http://en.wikipedia.org/wiki/Engineering_geologist Ζήτω συγνώμη για το ύφος μου…απλά με πνίγει η αγανάκτηση. Φιλικα παντα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.