Μετάβαση στο περιεχόμενο

ipapaef

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

ipapaef's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχω πάρει βεβαίωση από την εταιρία στην οποία εργάζομαι για την παρακράτηση των αναλογουσών εισφορών υπέρ ΕΦΚΑ που πραγματοποιήθηκε για το έτος 2017, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 39 του Ν. 4387/2016. Θα πρέπει να κάνω καταχώριση του ποσού αυτού στο βιβλίο εσόδων εξόδων και αν ναι με ποια ημερομηνία?
  2. Έχω πάρει βεβαίωση από την εταιρία στην οποία εργάζομαι για την παρακράτηση των αναλογουσών εισφορών υπέρ ΕΦΚΑ που πραγματοποιήθηκε για το έτος 2017, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 39 του Ν. 4387/2016. Θα πρέπει να κάνω καταχώριση του ποσού αυτού στο βιβλίο εσόδων εξόδων και αν ναι με ποια ημερομηνία?
  3. Θα αλλάξω τα κουφώματα όλου του σπιτιού. Αν τελικά περάσω το περάσω σαν έξοδο, εκπίπτει και ο ΦΠΑ?
  4. Καλησπέρα, είμαι πολιτικός μηχανικός και εργάζομαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας, δηλώνω σαν έδρα την κατοικία μου. Στα πλαίσια μιας ανακαίνισης που θα κάνω στο σπίτι, θα αλλάξω κουφώματα και θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να κόψω για αυτά τιμολόγιο και να τα περάσω σαν έξοδα στο βιβλίο μου (και φυσικά να αφαιρέσω το ΦΠΑ από το ΦΠΑ των εσόδων).
  5. Είμαι πολιτικός μηχανικός και εργάζομαι σε κατασκευαστική εταιρία. Στο έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2014, στη σελίδα του myTAXISnet, είναι προσυμπληρωμένο από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών στον κωδικό αριθμό 301 του πίνακα 4 ένα μικρό ποσό της τάξης των 100 ευρώ, το οποίο αποτελεί παροχή σε είδος του άρθρου 13 του ν.4172/2013 από την εταιρεία για το φορολογικό έτος 2014 (χρήση εταιρικού κινητού τηλεφώνου). Το αποτέλεσμα της δήλωσης από την εταιρεία του ποσού αυτού, είναι ότι ενώ πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να φορολογηθώ για την αμοιβή μου από την εταιρεία με την κλίμακα των μισθωτών, θα φορολογηθώ υποχρεωτικά με την κλίμακα της άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το αποτέλεσμα αυτής της υποχρεωτικής αλλαγής στην κλίμακα φορολόγησης είναι ότι θα πρέπει να πληρώσω επιπλέον φόρο εισοδήματος 2.800 ευρώ.Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος για να μπορέσω τελικά να φορολογηθώ σαν μισθωτός?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.