Μετάβαση στο περιεχόμενο

papanik77

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

papanik77's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πλέον μπορώ επίσημα να λέγομαι τέως συνάδελφος. Λόγω της πίεσης του εξωδίκου το ΤΕΕ επιτάχυνε τη διαδικασία διαγραφής μου και ενώ προφορικά μου είπαν ότι εκκρεμούν πάρα πολλές αιτήσεις διαγραφής πριν απ' τη δική μου και θα έπρεπε να περιμένω αρκετούς μήνες, η διαγραφή μου έγινε δεκτή από Μάρτιο του 2013 οπότε σταματούν να τρέχουν και οι εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ. Το τελευταίο μάλλον θα χρεώσει τους δύο μήνες του 2013 ενώ τα χαρτιά που προσκόμισα από ΔΟΥ και Περιφέρεια δείχνουν ότι έχω κάνει παύση από το τέλος του 2012. Θα ήθελα να πω στους συναδέλφους που προσπαθούν κάτι αντίστοιχο με ομάδες από Facebook κλπ ότι πολύ δύσκολα θα έχουν αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο γιατί πάντα θα βρίσκεται ένα παραθυράκι να μην κάνουν δεκτές τις ομαδικές αιτήσεις διαγραφής. Γνώμη μου είναι ότι ο μόνος τρόπος να μας πάρουν στα σοβαρά είναι με πολλές ατομικές παραιτήσεις. Τα έξοδα δεν είναι πολλά, είναι μηδενικά αν κάνεις απλή αίτηση στο ΤΕΕ και 50 ευρώ που παίρνει ο κλητήρας αν είναι με μορφή εξωδίκου. Δεν χρειάζεται καν δικηγόρος για να εξηγήσει το αυτονόητο, ότι αφού δεν υπάρχει δουλειά αδυνατούμε να πληρώσουμε τα 5000 ευρώ και σε λίγο τα 7000 ετησίως.
  2. Όχι μείωση δεν σκοπεύουν να κάνουν στις εισφορές μας αλλά από 330 ευρώ το μήνα που είναι τώρα περίπου, θα φτάσουν τα 650 για όσους έχουν 15 + χρόνια και αυτό είναι ψηφισμένο από τον Ιούλιο του 2011 άσχετα αν καθυστερούν να το εφαρμόσουν. Όταν δε εφαρμοστεί θα μας τα ζητήσουν αναδρομικά από τότε.
  3. Διάβασα με προσοχή και την παραπάνω αίτηση και την επιστολή και σύμφωνα με την κοινή λογική είναι πάρα πολύ σωστές. Δυστυχώς όμως στη χώρα μας και ειδικά τα τελευταία χρόνια δεν γίνεται τίποτε με βάση τη λογική και μια τέτοια προσπάθεια θα χαθεί μες στη γραφειοκρατεία του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ και θα γίνει εξαιρετικά χρονοβόρα. Γνώμη μου είναι πως μόνο με πολλές μεμονωμένες άμεσες παραιτήσεις υπάρχει περίπτωση να ταρακουνήσουμε τους αρμοδίους ώστε να αλλάξουν τακτική.
  4. Εαν στο μέλλον θελήσω επανεγγραφή και το ΤΕΕ μου το αρνηθεί θα το κυνηγήσω δικαστικώς χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο εξώδικο. Ξέρω ότι μπορει να μην είναι εύκολη διαδικασία αλλά σίγουρα έτσι αφήνω μια πόρτα ανοιχτή.
  5. Δυστυχώς η παρούσα νομοθεσία μας υποχρεώνει σε διαγραφή και από το ΤΕΕ αν θέλουμε να διαγραφούμε απ΄το ΤΣΜΕΔΕ όπως με ενημέρωσε ο δικηγόρος μου. Επειδή και ο ίδιος αποφάσισα να διαγραφώ έστω προσωρινά το έκανα με μορφή εξωδίκου στο ΤΣΜΕΔΕ και ΤΕΕ. Όποιος θέλει μπορεί να το διαβάσει στα "ασφαλιστικά θέματα" με τίτλο ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΕΕ ΚΑΙ ΤΣΜΕΔΕ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΕΞΩΔΙΚΟΥ.
  6. Λόγω των δυσμενών συνθηκών στη χώρα μας αποφάσισα να διακόψω την ασφάλισή μου στο ΤΣΜΕΔΕ και κατά συνέπεια με βάση τη νομοθεσία που ισχύει σήμερα, θα πρέπει να διαγραφώ και από το ΤΕΕ. Τη διαγραφή μου αυτή την στέλνω με μορφή εξωδίκου ώστε εαν στο μέλλον η κατάσταση στην αγορά βελτιωθεί να μπορώ να επανεγγραφώ στα ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ. Με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτουμε τις απειλές του ΤΕΕ για μη δυνατότητα επανεγγραφής. Όποιος συνάδελφος θέλει ακολουθεί... Επισυνάπτω την αίτηση διαγραφής.Διακοπή άσκησης επαγγέλματος.doc
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.