Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμμετοχή στην Γενική Πανεργατική Απεργία Πέμπτη 27/11


SynelefsiMixanikon

Recommended Posts

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80/

 

H Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών θα συμμετάσχει στην απεργία στις 27 Νοεμβρίου.

 

Η ώρα και το σημείο συνάντησης μας θα ανακοινωθούν εφόσον γνωρίζουμε που και πότε θα συναντηθούν τα πρωτοβάθμια σωματεία.

 

Θα κατεβάσουμε πανώ και υλικό της συνέλευσης για μοίρασμα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμμετοχή στη Γενική Πανεργατική Απεργία Πέμπτη 27/11 στις 11.00πμ (Πολυτεχνείο - Πύλη Πατησίων)

Συνάδελφοι,

 

Η κυβέρνηση και η τρόικα «διαπραγματεύονται». Πρόκειται για το γνωστό θέατρο που παίζεται στις πλάτες μας τα τελευταία χρόνια. Αυτή την φορά θέλουν να φέρουν προς ψήφιση των Δεκέμβρη κι άλλα επώδυνα μέτρα: ισοπέδωση των ασφαλιστικών ταμείων, νέες μειώσεις των συντάξεων, κατάργηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απολύσεις, μειώσεις μισθών, νέοι φόροι και χαράτσια, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, διάλυση παιδείας-υγείας, κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, ακόμη και των πρωτοβάθμιων σωματείων.

 

Οι άνεργοι και υποαπασχολούμενοι μηχανικοί είμαστε από τα πρώτα θύματα των μνημονίων: όχι μόνο δεν δικαιούμαστε επίδομα ανεργίας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά καλούμαστε να πληρώνουμε υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, ενώ απειλούμαστε με κατασχέσεις μέσω του ΚΕΑΟ. Οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών στις εταιρείες του κλάδου συνεχίζονται. Οι δυνατότητες επιβίωσής μας εξανεμίζονται, μέσα από τη φορολογία, τα χαράτσια και τον ΕΝΦΙΑ. Τα επαγγελματικά μας δικαιώματα κατακερματίζονται με την καθιέρωση εξετάσεων και πιστοποιήσεων.

 

Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η ανατροπή αυτής της πολιτικής δεν υπόθεση κάποιων «άλλων». Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών έχει υιοθετήσει εξαρχής και προωθεί το πρότυπο της συλλογικής αυτοοργάνωσης και της άμεσης αυτοπρόσωπης συμμετοχής στους αγώνες. Η κλαδική δράση μας ωστόσο για να πετύχει τους στόχους της πρέπει να συντονιστεί με αυτήν χιλιάδων ανθρώπων που ζουν από την δουλειά τους και υφίστανται την ίδια βάρβαρη επίθεση.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουμε μαζί την γενική απεργία στις 27ης Νοέμβρη, έναν σημαντικό σταθμό, μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση που θα στείλει ηχηρό μήνυμα αντίστασης και συνέχειας για να μην περάσουν τα νέα εφιαλτικά μέτρα, να ανατρέψουμε τα μνημόνια και την αντεργατική πολιτική.

 

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

 

Την Πέμπτη 27/11/14 η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, θα είναι στην Πύλη του Πολυτεχνείου στις 11.00πμ με τα πρωτοβάθμια σωματεία. Εκεί καλούν επίσης το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (10.30πμ) και η ΕΜΔΥΔΑΣ.

 

Επόμενη Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών στο ΤΕΕ την Παρασκευή 28/11/14 στις 6.30μμ.

Edited by SynelefsiMixanikon
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.