Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρέπει να υπάρχουν ή οχι, τα site διαμοιρασμού αρχείων;


VVT

Recommended Posts

Αφορμη την τελευταία σύλληψη διαχειριστών γνωστού torrent site http://www.sigmalive.com/news/greece/247103...πειτε και εσείς την δικιά σας γνώμη...

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι δεν ειναι έτσι απλή η απάντηση, δηλαδή το θέμα δεν είναι απλώς τα site "διαμοιρασμού αρχείων" , αλλά γενικότερα τα πνευματίκα δικαιώματα. Αν κάποιος πιστέυει ότι πρέπει να ύπαρχουν τα πνευματικά δικαίωματα σαφώς αυτά τα site δεν πρεπει να μοιράζουν ή να "βοηθούν" τον "διαμοιρασμό" αρχειων με πνευματικά δικαιώματα. Αν πιστεύει κάποιος ότι τα πνευματικά διακίωματα πρέπει να καταργηθούν και η γνώση / πληροφορία κτλ να μοιράζεται ελευθέρα σε όλον τον πλάνητη τοτε αυτού του είδους τα site επιβάλεται να ύπαρχουν για να βοηθούν στην διάδοση της πληροφορίας.

Ολα τα παραπάνω είναι στην σφαίρα του ιδανικού / ιδεατού βέβαια, η πραγματικότητα δεν είναι ούτε "μάυρη" ούτε "άσπρη" ως σηνήθως αλλά "γκρίζα".

Εγω είμαι υπέρ των πνευματίκων δικαιωμάτων όχι όπως ακριβώς ισχύουν τώρα, είμαι ύπερ των δημιουργων όχι ύπερ των εταιρείων. Θα ήθελα αρκετες "διαρθωτικές" αλλαγές στην συγκεκριμένη νομοθέσια σε παγκόσμιο επίπεδο όχι μόνο στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω συμφωνω μαζι σου...αυτο που δεν μπορω να καταλαβω...(και απ`οτι φαινεται δεν προκειται ποτε να το καταλαβω σε αυτη τη χωρα) ειναι γιατι ο νομος να εφαρμοζεται παντα στους (αδυνατους) παρανομους και οχι σε (ισχυρους)παρανομους....βλεπε υπουργους, βουλευτες,σκανδαλα,κ.τ.λ.

Link to comment
Share on other sites

"Ο νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Οι μικρές μύγες πιάνονται, ενώ οι μεγάλες σχίζουν το δίχτυ και φεύγουν."

Ανάχαρσις,6ος π.Χ. αιων,Σκύθης ηγεμόνας

 

Ιδιως στην Ελλάδα έχει 100% εφαρμογή. Σε αλλές χώρες μάλλον κάπως λιγότερο (προσωπική άποψη βέβαια)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.